06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

INDIA MONSOON MALABAR AA GRADE BIO – szemes kávé

Kód: 1712

Volt már szerencséje a monszunok által felkorbácsolt és az óceán sós vizével átitatott kávéhoz? Ha igen, meg fogja erősíteni, hogy egy egyedülálló élmény volt. Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kárpótolja. Az India Monsoon Bio AA Arabica eredeti, füstös és földes ízzel rendelkezik, amelyet különösen az intenzívebb csészék kedvelői fognak szeretni. Nagy kávébabok, ökológiai termesztés és egyedi feldolgozás, ez az India Monsoon Malabar AA Grade BIO.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Fajta
Fajta:
Kents
Vidék
Vidék:
Kernataka
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Földes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Az India Monsoon Malabar AA Grade BIO kávébabot magasabb savasság jellemzi, amelyet kellemesen tompít a földesség, a füstösség és egy bizonyos keserűség. Ez a kávé azoknak való, akik valami különlegeset keresnek, akik szeretik az eredetiséget, és akiknek nincsenek előítéleteik a kávé ízét illetően. A kávét a nagy, 0,64-0,72 cm-es kávébab mérete különbözteti meg, amelyet a 18-as számmal jelölnek. A kávébab gyönyörű sárga színű, így a kávé még közepes pörkölés után is világosabb, mint más kávé fajták.

A kávé eredete

A monszun kávé India különlegessége. Elmeséljük miért monszun kávé.
Amikor India a 19. században Európa egyik fő beszállítója volt, a kávé hosszú hetekig utazott az óceánokon és tengereken át. Ezek során az indiai babokkal teli zsákok a fedélzeten hevertek, kiszolgáltatva a szélnek, az esőnek, a hidegnek, a sós tengeri levegőnek és a hajók fából készült fedélzetével való érintkezésnek. Így történt, hogy a vándorlásnak köszönhetően a kávé egyedi aromát vett fel, íze összetéveszthetetlen és az európaiak által nagyon keresett lett. Az idő múlásával és a szállítás felgyorsulásával az indiai kávét rövidebb idő alatt és modernebb hajókon szállították az európai vásárlókhoz, ami nem tette túl boldoggá a kávé szerelmeseit. Elvesztette jellegzetes monszun ízét. Ezért az indiai termelők visszatértek a monszunhoz, és a betakarított, szárított babot több mint két hónapig a nedves óceáni levegőnek teszik ki.

Az India Monsoon Malabar AA Grade BIO kávét Karnataka régióban termesztik, közel a tengerparthoz. A gazdák szegfűszeg-, fahéj- vagy kardamomnövényeket ültetnek a kávéfák közé, hogy az érő kávébogyók "magukba szívják" az aromájukat, és azt a kávébabokba juttassák. Ahogy a kávé neve is jelzi, a bokrokat biogazdálkodás keretében termesztik. Nem trágyázzák vagy kezelik őket olyan iparilag előállított termékekkel, amelyek káros anyagokat hagyhatnak bennük.

Karnatakában a betakarítás a vegetációs időszak során történik, ahogy a kávéfák gyümölcse fokozatosan érik. A vörös kávébogyókat meg kell tisztítani a héjuktól és a pépüktől, és a laza kávébabokat gondosan meg kell szárítani. A monszun kávéhoz csak az A és AA osztályú kávébabokat választják ki. A távolabbi ültetvényekről közvetlenül a tengerpartra szállítják őket, ahol a munkások betonlapokra terítik őket, és 8-10 hétig a nedves, sós és gyakran jeges óceáni levegőben hagyják őket. Ez idő alatt nagyon gyakran gereblyézik őket, hogy ne penészedjenek.

Az indiai monszun kávé legnagyobb vásárlói közé tartoznak az európai, amerikai és japán kávé szerelmesei.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
1. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 649 Ft /1000 g 1 465 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot

Ha kíváncsi, hogy milyen az egyik legjobb perui kávé íze, akkor rajta! A Peru SHB EP Finca Rosenheim első kortyra elragadó lesz. Egyedisége gyümölcsös jegyeiben rejlik, amelyeket csokoládés-fahéjas utóíz kísér. Az illat csodálatosan virágos, a savak nagyon visszafogottak. A Rosenheim családi farmról származó kávét a Rainforest Alliance tanúsítvánnyal látja el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 371 Ft /1000 g 1 637 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Megtekintette


Ginseng ötlevelű (Gynostemma) - levelek
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Ginseng ötlevelű (Gynostemma) - levelek

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
30 635 Ft /1000 g 3 064 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »