06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

INDIA MONSOON MALABAR AA GRADE BIO – szemes kávé

Kód: 1712

Volt már szerencséje a monszunok által felkorbácsolt és az óceán sós vizével átitatott kávéhoz? Ha igen, meg fogja erősíteni, hogy egy egyedülálló élmény volt. Ha nem, akkor itt az ideje, hogy kárpótolja. Az India Monsoon Bio AA Arabica eredeti, füstös és földes ízzel rendelkezik, amelyet különösen az intenzívebb csészék kedvelői fognak szeretni. Nagy kávébabok, ökológiai termesztés és egyedi feldolgozás, ez az India Monsoon Malabar AA Grade BIO.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 441 Ft /1000 g 1 744 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
India
Fajta
Fajta:
Kents
Vidék
Vidék:
Kernataka
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700m
Íz
Íz:
Földes
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Az India Monsoon Malabar AA Grade BIO kávébabot magasabb savasság jellemzi, amelyet kellemesen tompít a földesség, a füstösség és egy bizonyos keserűség. Ez a kávé azoknak való, akik valami különlegeset keresnek, akik szeretik az eredetiséget, és akiknek nincsenek előítéleteik a kávé ízét illetően. A kávét a nagy, 0,64-0,72 cm-es kávébab mérete különbözteti meg, amelyet a 18-as számmal jelölnek. A kávébab gyönyörű sárga színű, így a kávé még közepes pörkölés után is világosabb, mint más kávé fajták.

A kávé eredete

A monszun kávé India különlegessége. Elmeséljük miért monszun kávé.
Amikor India a 19. században Európa egyik fő beszállítója volt, a kávé hosszú hetekig utazott az óceánokon és tengereken át. Ezek során az indiai babokkal teli zsákok a fedélzeten hevertek, kiszolgáltatva a szélnek, az esőnek, a hidegnek, a sós tengeri levegőnek és a hajók fából készült fedélzetével való érintkezésnek. Így történt, hogy a vándorlásnak köszönhetően a kávé egyedi aromát vett fel, íze összetéveszthetetlen és az európaiak által nagyon keresett lett. Az idő múlásával és a szállítás felgyorsulásával az indiai kávét rövidebb idő alatt és modernebb hajókon szállították az európai vásárlókhoz, ami nem tette túl boldoggá a kávé szerelmeseit. Elvesztette jellegzetes monszun ízét. Ezért az indiai termelők visszatértek a monszunhoz, és a betakarított, szárított babot több mint két hónapig a nedves óceáni levegőnek teszik ki.

Az India Monsoon Malabar AA Grade BIO kávét Karnataka régióban termesztik, közel a tengerparthoz. A gazdák szegfűszeg-, fahéj- vagy kardamomnövényeket ültetnek a kávéfák közé, hogy az érő kávébogyók "magukba szívják" az aromájukat, és azt a kávébabokba juttassák. Ahogy a kávé neve is jelzi, a bokrokat biogazdálkodás keretében termesztik. Nem trágyázzák vagy kezelik őket olyan iparilag előállított termékekkel, amelyek káros anyagokat hagyhatnak bennük.

Karnatakában a betakarítás a vegetációs időszak során történik, ahogy a kávéfák gyümölcse fokozatosan érik. A vörös kávébogyókat meg kell tisztítani a héjuktól és a pépüktől, és a laza kávébabokat gondosan meg kell szárítani. A monszun kávéhoz csak az A és AA osztályú kávébabokat választják ki. A távolabbi ültetvényekről közvetlenül a tengerpartra szállítják őket, ahol a munkások betonlapokra terítik őket, és 8-10 hétig a nedves, sós és gyakran jeges óceáni levegőben hagyják őket. Ez idő alatt nagyon gyakran gereblyézik őket, hogy ne penészedjenek.

Az indiai monszun kávé legnagyobb vásárlói közé tartoznak az európai, amerikai és japán kávé szerelmesei.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
1. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BURUNDI KINYOVU PROFILE szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BURUNDI KINYOVU PROFILE szemes kávé

Hogy tetszene egy kis egzotika? Citrusok és fahéj kávéba csomagolva Afrika szívéből szállítva. A Tanganika tó északkeleti partján lévő Burundiban a kávé a fő export cikk. A helyi munkások ezért is fordítanak nagy figyelmet a minőségére, amelyre szüksége is van ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 575 Ft /1000 g 1 758 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé

A kubai kávé az egyik legízletesebb és legkiegyensúlyozottabb kávé. Az exkluzív Kuba Turquino Lavado nemcsak a csokoládé, a méz, a fűszerek és a dohány jegyeivel különleges. Ugyanakkor kiemelkedik nagyon alacsony savtartalmával és igazán hosszú utóízével, amely bársonyosan édesnek tűnik. Ez a legjobb kávé, amelyet a kubai ültetvényekről kóstolhat. Ugyanolyan körülmények között termesztik, mint a jamaicai Blue Mountaint, így nem csoda, hogy ugyanolyan csodálatos és rendkívül… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 759 Ft /1000 g 2 276 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 03. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »