

HONDURAS SHG EP BIO - szemes kávé
Kézzel válogatott, BIO minőségben. A hagyományos kávé régióból származó szemek a világ kávé arany alapjának részét képezik. A tiszta, puha és elegáns íz jellemzi a gyümölcsös tónusokat. Végül is Honduras délnyugati részén évtizedek óta termelik a kávécserjéket. Ideális természeti adottságainak köszönhetően bátran verseng a közép-amerikai országokkal. Nem csoda, hogy a La Paz kávé egyre népszerűbbé válik a piacon.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A Honduras SHG EP BIO kávé az érett gyümölcsök kiegyensúlyozott ízével ékeskedik. Egészen biztos be fogja tudni azonosítani a citrusfélék tónusait a karamell ölelésében. Mivel ez a kávé Arabica, savassága közepes, a krémje világosabb.
A kávé eredete
Már a nevéből is könnyen felismerhető, hogy ebben az esetben kivételes tulajdonságokkal, és paraméterekkel rendelkező kávé előtt tiszteleghetünk. Az SHG rövidítés (Strictly High Grown) a magasabb tengerszint feletti magasságra utal, ahonnan ez a kávé is származik, ebből következtethetünk arra a tényre, hogy a kávécserjék alacsonyabb hőmérsékleten vannak termesztve. Ebből a tényből kifolyólag a kávécserjék gyümölcsei lassabban érnek be. A kávé íze teljesebb, és a minősége kiválóbb. Az EP rövidítés a kávé nevében (European Preparation) tájékoztatja a fogyasztókat a kávébabok kézi osztályozásáról. A mezőgazdasági termelők ezzel garantálják a termés tiszta betakarítást. Ami az országot illeti, ahonnan ez a Honduras SHG EP BIO Arabica származik, érdemes megemlíteni, hogy Honduras egy kis ország, de az ötödik legnagyobb kávétermelő ország a világon. A kávé megbetegedései ellenére, amely utóbbi évtizedekben sújtotta az ültetvényeket, egyre erősebb beszállítója lett a magas minőségű kávészemeknek. Az első kávéültetvényeket Hondurasban a 19. század végén telepítették. Ma már több mint 100 000 család vesz részt a kávé gyártásában, 95% -a kistermelő, melyeknek a 70% - a kevesebb, mint 2 hektárnyi földterülettel rendelkezik. Érdekességként szolgálhat, hogy a hondurasi kávétermelők átlagos életkora csökken. A fiatalok jó befektetésnek tartják a termesztésüket, és az értékesítésüket, egyben sikerül behatolniuk a speciális piacokra is. A La Paz régió egyike a híres kávét termelő helyeknek. Marcala-Montecillos 1300 méter tengerszint feletti magasságban, az ökológiai gazdálkodás szabályai szerint termeszti a kávéfáit. Ez annyit jelent, hogy nem használnak semmiféle iparilag előállított permetet, és trágyát sem. A kávészemek betakarítása december, és április között történik. A vörös kávébabokat úgynevezett átmosással dolgozzák fel, az így kapott zöld kávészemek általában a napon szárítják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

GUATEMALA SHB BIO - szemes kávé
