

HONDURAS FINCA LA HACIENDA - Mico Lot
Mi a különleges a hondurasi kávén? Például az a tény, hogy hosszú idő után visszatér a világpiacra. Az, hogy minden mikrolotnak más az íze, termesztett, betakarított és feldolgozott nagy szeretettel. Pontosabban, ez a különlegesség sima profillal, csodálatos gyümölcsös ízzel és gyengéd csokoládé-nyommal fogja lenyűgözni. Egy olyan régióból hoztuk, amelynek kávéja megnyerte a Cup of Excellence versenyt.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
A Honduras Finca la Hacienda kávé friss, gyümölcsös aromával, és ízzel rendelkezik, amelyben a lédús gyümölcsök ízét is felismerheti. Lehet, hogy az ízében az őszibarack, vagy a zöld alma ízét is fel fogja ismerni, bár vannak olyanok is, aki a szőlő, és a trópusi gyümölcsök ízét is felismeri a kávé kortyolgatása közben. A csokoládé édessége aláhúzva a virágok savasságával teszi ezt a kávét igazi gyöngyszemmé.
A kávé eredete
Az El Paraiso régió Honduras déli részén található, a nicaraguai határ közelében. A régió 1000, és 1400 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, az átlagos éves hőmérséklete viszonylag magas, azaz 16-22 ° C közötti. A helyi kávét leginkább Oscar Daniel Ramirez Valerio tette híressé, akinek a termelése kivételes minőségű, a kávéjával több nemzetközi versenyen is sikeres helyezést ért el. Honduras a világ kávépiacának a 4% -át teszi ki. Kávécserjéket általában a hegyvidéki lejtőkön - fincas – ültetik el. A mezőgazdasági termelők főleg Arabica kávéval foglalkoznak, azon belül a Bourbon, Caturra, Typica, Pacas és a Catuai fajtákkal. A gyümölcsöket novembertől áprilisig szüretelik, átmosással dolgozzák fel. Korábban a Hondurasban termesztett kávék főleg keverékek részeként jelentek meg a piacon. Az utóbbi években azonban tiszta ültetvényi kávéként lehet megvásárolni az itteni kávét – napjainkban már az egyik legkeresettebb kávék közé tartozik. Az El Paraiso-i gazdaság egyetlen fajta Arabicát termel, a Catuait. A kávé kiegyensúlyozott, édes, és citrusz ízű, puha testtel, és kellemes savassággal rendelkezik. Ez a típusú kávé Közép-Amerikára jellemző. A kávét 1972-ben mutatták be Brazíliában. A guarani területről származó kávécserjékből származik, Yellow Caturry, és a Mundo Novo keresztezésével jött létre. Hondurasban az Arabicák közel fele Catuai fajta. Maga a cserjék kisebb méretűek, a gyümölcsök sárgák, vagy vörösek, és az ágakon jól tartanak. Ez előnyös, ha a területen ahol növekednek erős a szél, és többször esik az eső.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates szemes kávé
