06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft

HAWAII Kona Hula Daddy - szemes kávé

Kód: 1423

Az ültetvények kicsik, de sok van belőlük. A kávé az egyik legelegánsabb a világon, és különösen ritka. A kávécserjék Brazíliából származnak, de nagy mennyiséget produkálnak Hawaii - on. A Hawaii szigetek nyugati részéről a tökéletes arabicát  legjobban a kóstolás után lehet leírni az ízét. A rendkívül intenzív élmény koronázza a virágok, a mangó és a csokoládé összetételét. Kávé Hawaii Kona Hula Daddy a világ élen áll. Egyszerűen nagyszerű.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
117 789 Ft /1000 g 11 779 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 3 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
3 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Havaii
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Holualoa, Észak-Kona
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Virágos
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze

A Hawaii Kona Hula Daddy kávé íze és illata fantasztikus! Képzelje el a nárcisz, a mangó, a forró csokoládé kombinációját egy csipetnyi majoránnával. Így mutatkizik be a kávé az első korty alatt. Képzelje el a körülötte lebegő szantálfa illatát. Ezek az érzések elkísérik ivása közben. Összességében a hawaii kávé édes és kiegyensúlyozott ízű. Örömmel várhat egy puha, de kompakt, könnyű krémet.

Eredete

Hawaii az USA nyolcadik legkisebb állama, ezer évvel ezelőtt polinézek lakták. Az európaiak elsőként értesültek 1778-ban James Cook révén (akit végül a Hawaii-szigetek hatalmának átvételéért vívott harcokban halt meg). Meglehetősen vad fejlemény után 1959-ben Hawaii állam az USA 50. állama lett.

Az egyedülálló ültetvényes kávé kedvelőit, jobban érdekli a kávéfák földrajza és körülményei, mint a politikai helyzet. Ha hozzájuk tartozik, ne feledje, hogy a szigetcsoport vulkanikus eredetű, és néhány vulkán továbbra is aktív. Például 2018 májusában kitört a Kilauea vulkán, amely 36 épületet rombolt le, és több mint 2000 embert evakuálni kényszerített.  A hawaii éghajlat tipikusan trópusi, a hőmérséklet nyáron 31 ° C, télen pedig 28 ° C körül mozog. A legtöbb területen az év felosztható a száraz évszakra (május-október) és az esős évszakra (október-április).

Az egész évben itt uralkodó kedvező időjárási viszonyok és a termékeny talaj elősegítik a hawaii gazdaság fejlődését. Hagyományosan cukornádat, ananászt, makadámiadiót és kávét termesztenek. A gyömbér, a banán, a hagyma és az édesburgonya szintén jelentős szerepet játszik a termesztésben.  A helyi termelők 1817 körül találkoztak a fent említett kávéval.

Az első kávéfát állítólag egy spanyol tanácsadó hozta Kamehameh hawaii királyhoz, de a növények nem ragadtatták el. Nyolc évvel később Oahu területének kormányzója a szokásos módon új kávéfákat hozott és elültetett. Az oahui Manoa-völgy tehát Hawaii helyévé vált, ahol az első kávétermést betakarították és feldolgozták. Közvetlenül ezután, 1828-ban, Samuel Ruggles misszionárius kávéfát ültetett a hawaii Big Island Konana kerületében. Kona a Big Island nyugati partján található. Az ősi letelepedés napjaiban a lakosok a szélvédő területeket "Kona" szóval nevezték el. Hualalaia Mauna Loa vulkanikus lejtője ideális mikroklímát biztosít a kávé termesztéséhez. Ennek is köszönhetően a Kona Hula Daddy kávé első osztályú.

Körülbelül 700 kávéültetvény található az egész régióban, összterülete megközelítőleg 900 ha. A cserjéket főként júliustól decemberig szüretelik, de a kávécseresznye folyamatosan érik, így az úgynevezett melléktermések nem ritkák. A gazdák nedves eljárással dolgozzák fel a kávét, a szemeket 8-18 órán át speciális tartályokban erjesztik, majd közvetlen napfényben szárítják. Az eredmény a legjobb paraméterekkel rendelkező kávé.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Milyen ízű lehet, az év legjobb kávéja? Mi kipróbáltuk és állíthatjuk, hogy isteni! A Galapagos SC 18 a San Cristobal szigetéről szerintünk az egyik legjobb az ültetvény- kávék közül. Az intenzív aromája, a test és a savasság kitűnő egyensúlya nagy kedvencet csinál belőle. Fedezze fel Ön is az édes karamellt a lime gyengéd érintésével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
47 972 Ft /1000 g 4 797 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COSTA RICA FINCA EL ROSARI - Micro Lot

A család az alap...a jó ültetvényhez. Amikor fél századdal ezelőtt Moises Meza kiültette az első kávécserjéket A Leon Cortes területen, már sejtette, hogy jól csinálja. Ma az egyedülálló kávét a fiai, Javier és Gabriel termesztik a fák árnyékában. Az ő mikrolotjukra vár világszerte türelmetlenül a sok kávéimádó. Enyhe, tejesen csokoládés ízű friss cseresznye beütéssel. Costa Rica legjobb kávéja Önt is elbűvöli, ebben biztosak vagyunk. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 577 Ft /1000 g 2 158 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - szemes kávé

Erdők, vízesések, hegycsúcsok, köd ... és illatok. Olyan lenyűgöző, hogy máshol nem találja meg a világon. A Blue Mountains Kelet-Jamaikában olyan illatos, mint a virágok, a gyümölcsök és a gyógynövények. Erős és lenyűgöző. Éppen ezért a kávé, amely nő a területen teljesen fantasztikus. Nem csak  nagy szemes, de mindenekelőtt  tökéletes és egyedi íze és illata a Blue Mountain Coffee világszerte elért sikere. Kényeztesse magát egy igazán tökéletes élménnyel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
116 127 Ft /1000 g 11 613 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 9. 29. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »