

GUATEMALA SHB EP SANTA CLARA - szemes kávé
Amit a szívével csinál, azt jól csinálja. Talán erről van szó a Zelaya családban, aki egyszerre szenvedélyesen és alázatosan elkötelezett a kávéval. A Volcán de Agua termékeny déli lejtőin a mezőgazdasági termelők negyedik generációs gazdák. Az árnyékban, egészséges talajon és őshonos fák és cserjék közelében. Különleges kávé a Santa Clara-tól rendkívül népszerű. Megtalálja az édességet, a savanyúságot, a telítettséget és a csokoládé simaságát. Pontosan olyan ahogyan szeretné eltölteni a napját.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
A Guatemala Santa Clara szemes kávé rendkívül kellemes. Az ízlelőbimbókat simogatják az édessége és frissítik a citrusos gyümölcsösség. Nagyon kiegyensúlyozott, teljes. Végül ízletes csokoládé, amely hosszú ideig a szájban marad. Mint minden Arabica, ez is könnyű, alacsony krémethoz létre az ital felületén.
A kávé eredete
A mezőgazdasági termelők négy generációja vulkánok által körülvett völgyben foglalkozik a guatemalai kávéval. A szakértők szerint a Santa Clara farm azon kevés autentikus, eredeti ültetvények egyike, amelyek valódi kézműves „craft“ kávét termelnek. Ricardo Zelaya vezeti a gazdaságot, amelyet nagyapja 1974-ben vásárolt meg. Azóta a terület, amelyen nőnek a kávé növények 17-ről 95 hektárra nőtt, épült malom a kávé cseresznye mosására egy terasz a kávébab szárítására és egy üvegház új palánták termesztésére. Ezen felül a gazda családja ösztöndíjprogramot nyitott alkalmazottainak. Ez lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy gyermekeiket oktatásra küldjék, és javítsák társadalmi-gazdasági helyzetüket.
De vissza a kávéhoz. Minden cseresznyét kézzel szednek a kávébokrokból és ellenőrzik, mielőtt elérnék a gazdaság feldolgozó részét. Természetesen figyelemre méltó, hogy a gazdaság „különleges gyűjtőket” foglalkoztat, nagyon tapasztaltak és képesek csak a legjobb gyümölcs betakarítására és válogatására. Az ültetvénytulajdonos természetesen többet fizet nekik, mint a hétköznapi dolgozóknak, viszont hihetetlenül tiszta aromát kap.
A kávé cseresznyét itt is, mint Guatemala más részein mosással dolgozzák fel. Először úgynevezett malmokba öntik őket, amelyek a vízben mechanikusan eltávolítják a bőrt és a húsrészeket. Ezután eljutnak az erjesztő tartályokba, ahol 14-22 órát van. Ezek során a kávébab többi része feloldódik.
A Santa Clara farm nagyon óvatosan foglalkozik a vízgazdálkodással, mivel erőforrásai nem korlátlanok. Ezért újrahasznosítja és visszatér a szilárd részeket a természetes ciklushoz. Héjat, pépmaradványokat és apró törmelékkompozíciókat tartalmazó üledék, amelyet kávécserjék trágyázására használnak.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

HONDURAS GENUINE MARCALA szemes kávé
