

GUATEMALA SHB EP ACATENANGO – SZEMES KÁVÉ
Utoljára 1972-ben tört ki a vulkán. A lejtőit erdő fedi, feljebb kő törmelékek. Innen kapta a finom kávé a nevét, amelyet a guatemalai gazdák évente több alkalommal szüretelnek. Az Acatenango ellenállhatatlan kalandnak számít sok turista számára. Ugyanúgy a kiegyensúlyozott kávé szerelmeseinek is, akik a közepes savasságú és a tiszta ízprofillal rendelkező kávét kedvelik. A Csendes-óceán fölé emelkedő dombokról származó kávészemek sárgabarack, narancs és a csokoládé ízűek.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Guatemala SHB EP Az Acatenango közepesen savas kávé, amelynek köszönhető, hogy nagyon népszerű. Erős aromájú, kiegyensúlyozott testű és tiszta ízű. Utóízében a citrusfélék és az édes sárgabarack, valamint csokoládé könnyű csókja rejtőzik. Mivel 100% -os Arabica, finom, kompakt krémmel rendelkezik.
A kávé származása
A Csendes-óceán és a Karib-tenger által mosott közép-amerikai országot nem is kell bemutatnunk. A 25 ° C körüli átlagos éves hőmérsékletű trópusi éghajlat nagyszerű feltételeket biztosít az őserdő számára, amely az egész északi ország részét fedi. Néhány fája 70 méter magasra is megnő. Guatemalát szavannák, vegyes erdők fedik, tavak, strandok, és az ősi Mayáktól származó maradványokat is megtalálunk területein.
A Guatemala központján a Sierra Madre de Chiapas-on vulkánok találhatók. A legmagasabb csúcsait hó borítja. Az Acatenango, amelyről ez a kiváló kávé a nevét kapta, még mindig aktívnak tekinthető. A kitöréseit 1924, 1927 és 1972-ben jegyezték fel utoljára. A vulkán legmagasabb pontja 3976 m tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, csúcsát csak többnapos túrával lehet megközelíteni túravezetővel.
A vulkán alatt, az ásványi anyagokban gazdag talajban a gazdák az Arabica fajta kávét termesztik. Piros bogyóit a legérettebb időszakban évente több alkalommal szüretelik. Ennek köszönhető rendkívüli minősége és íze. A feldolgozását úgynevezett nedves módszerrel végzik - a gyümölcsöket víztartályokba öntik, zúzólemezeken keresztül extrudálják, a kávészemektől eltávolítják a felső rétegét, ezután több napig fermentálják. A fermentálás során a kávészemekről eltávolodnak a fennmaradt hártyabevonatok is. Végül közvetlen a napsütésben, vagy szárítóban szárítják a kávészemeket.
A kávét 1880 óta termesztik a mezőgazdasági termelők. Az Acatenango vulkán területéről származó guatemalai finomság iránti növekvő kereslet csak az elmúlt években növekedett meg a globális piacon. A kávé a Guatemalai gazdaság egyik alapvető pillére. A kávétermelők az Anacafé-hoz (Asociación Nacional del Café) társulnak 1960 óta.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE szemes kávé
