06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SHB El JAGUAR

Kód: 795

Ha az extra kivételes finomságokat kedveli, akkor a kávé Guatemalából az igazi az Ön számára. Már a nevéről is tudja, hogy pokolian jó. Nem hiába sorolják a szakértők az esőerdők legjobb kávéi közé. igen, ott, a nedvességben és a száz éves fák és a fiatal szőlők hideg árnyékában születik az erős kávé friss aromával. Ugyanolyan, mint az ottani jaguárok.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 672 Ft /1000 g 1 667 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Rainforest Cobán
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1500 m
Íz
Íz:
Friss
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Ez a kávé biztosan nem fogja figyelmen kívül hagyni. A guatemalai kávé teljes testével és közepesen telt ízével tűnik ki a többi kávé közül. Enyhén, frissen savas a friss gyümölcsök aromájával. Ez a kávé első osztályú Arabica, amely megfelelő előkészítése esetén finom, lágy és kohéziós habot képezz a felületén.

A kávé származása

Kávétermesztés Guatemalában 1850 körül kezdett kialakulni. A 20. és 21. század nagy részében az országot a legjobb termesztők közé sorolták. A kis ültetvények elsősorban az Amatitlán és az Antiqua régióiban alakultak ki Guatemala délnyugati részén. A kávétermesztés legnagyobb akadályát kezdetben a dolgozók hiánya okozta. Ma a legtöbb ültetvény Guatemala város, Chimaltenango és Verapaz körzetében található. Guatemalát legmagasabb arányban, kiváló minőségű kávét termelő területnek tartják. A kávé növekedéséhez a legideálisabb hőmérséklet a 16-32 ° C közötti. Az 500-700 méteres tengerszint feletti magasságban növekvő fiatal növényeket árnyékolni kell a hideg északi szél elől. Általában azonban a kávét 500 méternél magasabb tengerszint feletti magasságban termesztik.

Guatemala SHB El Jaguar azonban nem nyílt ültetvényeken növekedett, hanem hálókkal, vagy ponyvákkal fedett területeken. A termelőik kihasználták a trópusi esőerdő különleges feltételeit Alta Verapaz és Baja Verapaz területein Guatemala északi részén. Amellett, hogy a területén 64 régészeti lelőhely található a maja időszakból, biztosan ne hagyja ki az érintetlen esőerdőt, kristálytiszta folyókat, vízeséseket, kanyonokat, kardamonültetvényeket és természetesen a kávéültetvényeket se. A gazdálkodók kihasználják az esőerdő egyedülálló klímáját, mészköves és az agyagos talaját, hogy tökéletes kávét termeljenek. A kávé nagyon magas páratartalom mellett növekszik, az ízét szintén befolyásolják a gyakori esőzések és a 15-20 ⁰C közötti hőmérséklet.

A vidéket a világ az összes biológusa csodálattal látogatja. Alta Verapaz, Coban fővárosától kevesebb, mint 50 km-re helyezkedik el. Az egész terület népszerű ökoturisztikai desztináció. Minden látogató kötelessége, hogy találkozzon a ritka, feltűnő színű madárral, (Pharomachrus mocinno), amely létfontosságú szerepet játszik a helyi mitológiában. És nem szabad megfeledkeznünk a jaguárokról sem, akik nagyon nagy csoportokban élnek itt. A nagymacskáról, amelyet az erdőirtás végett a kihalás fenyeget nevezték el kávéjukat.

A kávébogyók betakarítása a munkavállalók szezonális beáramlásától függ. A gazdaságok rendszerint állandó személyzet nélkül vannak, az idénymunkások felvétele jelentős megtakarítást eredményez. 1997 óta a gazdák olyan szövetkezetekhez társulnak, amelyek gondozzák a kávéexportot és a stabil vételárat. A gazdákat az alacsony kávéárak gyakran emigrálni kényszerítik Mexikóba, vagy az Egyesült Államokba- ezt szeretnék meggátolni a szövetkezetek.

Guatemala SHB El Jaguar-t az úgynevezett nedves eljárással dolgozták fel. A kávébabokat először vízzel teli tartályokba öntik, hogy átválogassák őket, majd 36 órán keresztül ismét vízben fermentálják. Az erjedés hossza és folyamata befolyásolja a kávé minőségét - néhány rodhadásnak indult kávészem elpusztíthatja az egész betakarítást. Ezért ezt a folyamatot gondosan felügyelni kell. Az erjesztés után a gazdák napsütésben, vagy speciális szárítógépekben szárítják a kávészemeket. A nedves úton történő feldolgozás eredménye, hogy a kávé íze friss és gyümölcsös. Ez az eljárás drágább folyamat, mint a kávé száraz úton történő feldolgozása. Egy kilogrammnyi kávé átmosásához 130-150 liter vízre van szükség.

Az SBH a kávé elnevezésében a legkeményebb és a legmagasabb minőségű kávébabokat jelöli.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé

Kávé telt testtel és érzéki bor és gyümölcs ízzel. Már nem kell a város legjobb kávézójába mennie, ha ilyen kávét szeretne. Készítse el otthon! Amint megrendeli, rögtön pörköljük és küldjük is az asztalára. Ha a megfelelő darálásnak és elkészítésnek nagyobb figyelmet szentel, remek kávé lesz a csészéjében kompakt cremmel és gazdag aromával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 381 Ft /1000 g 1 438 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé

Afrika a legtisztább változatban! Ha az édes kényeztetők imádói közé tartozik, akkor biztos a kedvence a magas minőségű kávé Tanzániából. A száz százalékos arabika megszólítja a varázslatos aromájával, lágy savasságával és telt ízével. Az AA osztályozás világosan jelzi, hogy különlegesen nagy szemekről van szó. A Fine Qulaityt nem szükséges különösebben magyarázni - egyszerűen első osztályú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 535 Ft /1000 g 2 054 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »