06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SHB El JAGUAR

Kód: 795

Ha az extra kivételes finomságokat kedveli, akkor a kávé Guatemalából az igazi az Ön számára. Már a nevéről is tudja, hogy pokolian jó. Nem hiába sorolják a szakértők az esőerdők legjobb kávéi közé. igen, ott, a nedvességben és a száz éves fák és a fiatal szőlők hideg árnyékában születik az erős kávé friss aromával. Ugyanolyan, mint az ottani jaguárok.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 589 Ft /1000 g 1 659 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Rainforest Cobán
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1500 m
Íz
Íz:
Friss
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Ez a kávé biztosan nem fogja figyelmen kívül hagyni. A guatemalai kávé teljes testével és közepesen telt ízével tűnik ki a többi kávé közül. Enyhén, frissen savas a friss gyümölcsök aromájával. Ez a kávé első osztályú Arabica, amely megfelelő előkészítése esetén finom, lágy és kohéziós habot képezz a felületén.

A kávé származása

Kávétermesztés Guatemalában 1850 körül kezdett kialakulni. A 20. és 21. század nagy részében az országot a legjobb termesztők közé sorolták. A kis ültetvények elsősorban az Amatitlán és az Antiqua régióiban alakultak ki Guatemala délnyugati részén. A kávétermesztés legnagyobb akadályát kezdetben a dolgozók hiánya okozta. Ma a legtöbb ültetvény Guatemala város, Chimaltenango és Verapaz körzetében található. Guatemalát legmagasabb arányban, kiváló minőségű kávét termelő területnek tartják. A kávé növekedéséhez a legideálisabb hőmérséklet a 16-32 ° C közötti. Az 500-700 méteres tengerszint feletti magasságban növekvő fiatal növényeket árnyékolni kell a hideg északi szél elől. Általában azonban a kávét 500 méternél magasabb tengerszint feletti magasságban termesztik.

Guatemala SHB El Jaguar azonban nem nyílt ültetvényeken növekedett, hanem hálókkal, vagy ponyvákkal fedett területeken. A termelőik kihasználták a trópusi esőerdő különleges feltételeit Alta Verapaz és Baja Verapaz területein Guatemala északi részén. Amellett, hogy a területén 64 régészeti lelőhely található a maja időszakból, biztosan ne hagyja ki az érintetlen esőerdőt, kristálytiszta folyókat, vízeséseket, kanyonokat, kardamonültetvényeket és természetesen a kávéültetvényeket se. A gazdálkodók kihasználják az esőerdő egyedülálló klímáját, mészköves és az agyagos talaját, hogy tökéletes kávét termeljenek. A kávé nagyon magas páratartalom mellett növekszik, az ízét szintén befolyásolják a gyakori esőzések és a 15-20 ⁰C közötti hőmérséklet.

A vidéket a világ az összes biológusa csodálattal látogatja. Alta Verapaz, Coban fővárosától kevesebb, mint 50 km-re helyezkedik el. Az egész terület népszerű ökoturisztikai desztináció. Minden látogató kötelessége, hogy találkozzon a ritka, feltűnő színű madárral, (Pharomachrus mocinno), amely létfontosságú szerepet játszik a helyi mitológiában. És nem szabad megfeledkeznünk a jaguárokról sem, akik nagyon nagy csoportokban élnek itt. A nagymacskáról, amelyet az erdőirtás végett a kihalás fenyeget nevezték el kávéjukat.

A kávébogyók betakarítása a munkavállalók szezonális beáramlásától függ. A gazdaságok rendszerint állandó személyzet nélkül vannak, az idénymunkások felvétele jelentős megtakarítást eredményez. 1997 óta a gazdák olyan szövetkezetekhez társulnak, amelyek gondozzák a kávéexportot és a stabil vételárat. A gazdákat az alacsony kávéárak gyakran emigrálni kényszerítik Mexikóba, vagy az Egyesült Államokba- ezt szeretnék meggátolni a szövetkezetek.

Guatemala SHB El Jaguar-t az úgynevezett nedves eljárással dolgozták fel. A kávébabokat először vízzel teli tartályokba öntik, hogy átválogassák őket, majd 36 órán keresztül ismét vízben fermentálják. Az erjedés hossza és folyamata befolyásolja a kávé minőségét - néhány rodhadásnak indult kávészem elpusztíthatja az egész betakarítást. Ezért ezt a folyamatot gondosan felügyelni kell. Az erjesztés után a gazdák napsütésben, vagy speciális szárítógépekben szárítják a kávészemeket. A nedves úton történő feldolgozás eredménye, hogy a kávé íze friss és gyümölcsös. Ez az eljárás drágább folyamat, mint a kávé száraz úton történő feldolgozása. Egy kilogrammnyi kávé átmosásához 130-150 liter vízre van szükség.

Az SBH a kávé elnevezésében a legkeményebb és a legmagasabb minőségű kávébabokat jelöli.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 512 Ft /1000 g 1 851 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.

PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 963 Ft /1000 g 1 396 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 12. 13.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »