06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SHB El JAGUAR

Kód: 795

Ha az extra kivételes finomságokat kedveli, akkor a kávé Guatemalából az igazi az Ön számára. Már a nevéről is tudja, hogy pokolian jó. Nem hiába sorolják a szakértők az esőerdők legjobb kávéi közé. igen, ott, a nedvességben és a száz éves fák és a fiatal szőlők hideg árnyékában születik az erős kávé friss aromával. Ugyanolyan, mint az ottani jaguárok.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 672 Ft /1000 g 1 667 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Rainforest Cobán
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300 - 1500 m
Íz
Íz:
Friss
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Ez a kávé biztosan nem fogja figyelmen kívül hagyni. A guatemalai kávé teljes testével és közepesen telt ízével tűnik ki a többi kávé közül. Enyhén, frissen savas a friss gyümölcsök aromájával. Ez a kávé első osztályú Arabica, amely megfelelő előkészítése esetén finom, lágy és kohéziós habot képezz a felületén.

A kávé származása

Kávétermesztés Guatemalában 1850 körül kezdett kialakulni. A 20. és 21. század nagy részében az országot a legjobb termesztők közé sorolták. A kis ültetvények elsősorban az Amatitlán és az Antiqua régióiban alakultak ki Guatemala délnyugati részén. A kávétermesztés legnagyobb akadályát kezdetben a dolgozók hiánya okozta. Ma a legtöbb ültetvény Guatemala város, Chimaltenango és Verapaz körzetében található. Guatemalát legmagasabb arányban, kiváló minőségű kávét termelő területnek tartják. A kávé növekedéséhez a legideálisabb hőmérséklet a 16-32 ° C közötti. Az 500-700 méteres tengerszint feletti magasságban növekvő fiatal növényeket árnyékolni kell a hideg északi szél elől. Általában azonban a kávét 500 méternél magasabb tengerszint feletti magasságban termesztik.

Guatemala SHB El Jaguar azonban nem nyílt ültetvényeken növekedett, hanem hálókkal, vagy ponyvákkal fedett területeken. A termelőik kihasználták a trópusi esőerdő különleges feltételeit Alta Verapaz és Baja Verapaz területein Guatemala északi részén. Amellett, hogy a területén 64 régészeti lelőhely található a maja időszakból, biztosan ne hagyja ki az érintetlen esőerdőt, kristálytiszta folyókat, vízeséseket, kanyonokat, kardamonültetvényeket és természetesen a kávéültetvényeket se. A gazdálkodók kihasználják az esőerdő egyedülálló klímáját, mészköves és az agyagos talaját, hogy tökéletes kávét termeljenek. A kávé nagyon magas páratartalom mellett növekszik, az ízét szintén befolyásolják a gyakori esőzések és a 15-20 ⁰C közötti hőmérséklet.

A vidéket a világ az összes biológusa csodálattal látogatja. Alta Verapaz, Coban fővárosától kevesebb, mint 50 km-re helyezkedik el. Az egész terület népszerű ökoturisztikai desztináció. Minden látogató kötelessége, hogy találkozzon a ritka, feltűnő színű madárral, (Pharomachrus mocinno), amely létfontosságú szerepet játszik a helyi mitológiában. És nem szabad megfeledkeznünk a jaguárokról sem, akik nagyon nagy csoportokban élnek itt. A nagymacskáról, amelyet az erdőirtás végett a kihalás fenyeget nevezték el kávéjukat.

A kávébogyók betakarítása a munkavállalók szezonális beáramlásától függ. A gazdaságok rendszerint állandó személyzet nélkül vannak, az idénymunkások felvétele jelentős megtakarítást eredményez. 1997 óta a gazdák olyan szövetkezetekhez társulnak, amelyek gondozzák a kávéexportot és a stabil vételárat. A gazdákat az alacsony kávéárak gyakran emigrálni kényszerítik Mexikóba, vagy az Egyesült Államokba- ezt szeretnék meggátolni a szövetkezetek.

Guatemala SHB El Jaguar-t az úgynevezett nedves eljárással dolgozták fel. A kávébabokat először vízzel teli tartályokba öntik, hogy átválogassák őket, majd 36 órán keresztül ismét vízben fermentálják. Az erjedés hossza és folyamata befolyásolja a kávé minőségét - néhány rodhadásnak indult kávészem elpusztíthatja az egész betakarítást. Ezért ezt a folyamatot gondosan felügyelni kell. Az erjesztés után a gazdák napsütésben, vagy speciális szárítógépekben szárítják a kávészemeket. A nedves úton történő feldolgozás eredménye, hogy a kávé íze friss és gyümölcsös. Ez az eljárás drágább folyamat, mint a kávé száraz úton történő feldolgozása. Egy kilogrammnyi kávé átmosásához 130-150 liter vízre van szükség.

Az SBH a kávé elnevezésében a legkeményebb és a legmagasabb minőségű kávébabokat jelöli.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét .

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SOUTH OF MINAS szemes kávé

Meghívást egy csésze jó kávéra nem szabad visszautasítani. Próbálja ki az egyik legjobbat, amelyet a piac kínál és tartson illatos délutánt azoknak, kiket szeret. Egy csésze forró, csokoládé utóízű finomság mellett szalad az idő. A brazil arabika lehengerlő társaság lesz az Ön számára.  Megunhatatlan. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 716 Ft /1000 g 1 472 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

Induljon útra velünk a nagy vulkánok lábai alá, öblök és a holt ágai köré, a banánosok árnyékába... Biztosan beleütközik az illatos ültetvényekbe. A kávé Észak-Kolumbiából egyedülálló varázzsal rendelkezik. A lágyságával, de az erejével, az édes ízével, és a keserűségével is megszólítja. Az érzékeit kókuszba borítja és feltölti energiával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 465 Ft /1000 g 1 446 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 12. 20.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »