06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SANTA ROSA LA CABANA – szemes kávé

Kód: 1530

Tökéletesen kiegyensúlyozott íz, kiváló feldolgozás. A csészéjébe ékszer közeledik amely  szórakoztatja a tapasztalt hedonistákat és az alkalmi  kóstolókat. A guatemalai termés a La Cabana farmból kitűnő frissességével, amelyben jól megkülönböztethető a csokoládé édessége. Ezért a nagy érdeklődés a baristák között, és ezért soha nem lehet megunni. A különleges kávé a banánfákkal körülvéve  nőtt, a legmagasabb érettségkor betakarított és gondos mosással dolgozták fel. Összefutott a nyál a szájában?

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 140 Ft /1000 g 1 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Santa Rosa
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1150-1500m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A Guatemala Santa Rosa La Cabana szemes kávé olyan kávé, amelybe nagyon gyorsan beleszeret. Kellemesen édes és mégis frissítő, megtalálja benne a csokoládét és ugyanakkor a gyümölcs érintését. Mivel arabica, lágy, világos krémre számíthat.

A kávé eredete

Azt mondják, hogy kávé nélkül Guatemala nem lenne ott, ahol ma van. A kávébab több mint száz éve jelentős forrásokat hozott a közép-amerikai állam kincstárába, mivel ez az egyik fő exportcikk és a mezőgazdasági jövedelem 40% -át teszi ki. Nem meglepő, hogy gondoskodnak a guatemala-i kávéról, maximális figyelmet fordítva annak termesztésére, betakarítására és feldolgozására. És ha például La Cabana farmra ellátogat, akkor igazán varázslatos élményt fog megtapasztalni.

Az ültetvény Guatemala délkeleti részén, a Nueva Santa Rosa közelében található. Az egész Santa Rosa régió a vulkáni hegyvidéken helyezkedik el, 1845 méter tengerszint feletti magasságra emelkedik. Ennek ellenére a lejtők mérsékeltek, legfeljebb 20% lejtőn lehetnek. A területet évi 1100 - 1350 mm csapadék jellemzi, és az átlagos hőmérséklet 23 ° C körüli.
Tehát egyértelmű, hogy a kávé termelők nagyon jól teljesítenek La Cabanán (és annak környékén). A leggyakrabban termesztett arabikák között megtalálhatók a Catuai, a Caturra és a Bourbon fajták. A robusztust Guatemalában nehéz megtalálni. Ugyanilyen egyértelmű a kávébab feldolgozás módszere - Guatemalait a (fully washed) kávé jellemzi.

A guatemalai Farm La Cabana a legmagasabb érettségben takarítja be a kávénövények gyümölcsét. Pontosan amikor sötét foltok jelennek meg a sárga bőrükön. Ilyen időszak december és március között van. A bogyókat kizárólag kézzel szedik. Még azon a napon is, amikor a dolgozók kihozták őket az ültetvényekből, mechanikusan megfosztják a bőrtől, és hagyják erjesztőtartályokban erjedni 36-48 órán keresztül. Ez idő alatt a szemeket körülvevő cellulóz feloldódik, és a kívánt természetes enzim oxidációs folyamatok zajlanak. A zöld kávét lassan szárítják a beton teraszokon. A napfénytől és a levegő hőmérséklettől függően 4-7 nap. Ennek eredményeként csokoládé tónusk alakulhatnak ki, és az íz egyensúlyt és sima képességeket nyer.

A kávéfák termesztése mellett a gazdaság tulajdonosai 160 000 méhet is tenyésztenek. Beporzik a kávéfák virágait, és ugyanakkor igazán különleges „kávé” mézet állítanak elő. Az ültetvények körül banánfák, makadámiadiók és más trópusi gyümölcsök nőnek. A La Cabana számára elengedhetetlen a biológiai sokféleség fenntartása és a természet természetes körforgásának kiaknázása. Csak organikus műtrágyákat használnak, és az ültetett növények diverzifikálásával védi a talajt.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé

A mocha a csokoládé színére vagy az arábiában termelt kávéra utal. Meggyőződésünk, hogy az Etiópia Sidamo Mocha minden jelentését ötvözi. Ez a világ egyik legcsokoládébb kávéja, bársonyosan finom csemege, amelyet egyszer exportáltak Jemenbe. Az első kóstolás után emlékezni fog a magával ragadó aromával rendelkező közepes erősségű Arabicára. És soha többé nem fogja feladni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 876 Ft /1000 g 1 788 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazil Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18

A brazil ültetvényekről származó legjobb tételek mostantól az Ön keze ügyében vannak. A híres Cerrado és Alta Mogiana régiókból származó arabicák még a legnagyobb ínyenceknek sem fognak csalódást okozni. A csokoládé és a kakaó ízével, valamint karamellás utóízzel fognak gyönyörködtetni. A Cemorrado Chocolate Edition NY2 scr. 17/18 kiváló eszpresszó készítésére alkalmas és filteren is csodálatos. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 783 Ft /1000 g 1 478 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »