06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SANTA ROSA LA CABANA – szemes kávé

Kód: 1530

Tökéletesen kiegyensúlyozott íz, kiváló feldolgozás. A csészéjébe ékszer közeledik amely  szórakoztatja a tapasztalt hedonistákat és az alkalmi  kóstolókat. A guatemalai termés a La Cabana farmból kitűnő frissességével, amelyben jól megkülönböztethető a csokoládé édessége. Ezért a nagy érdeklődés a baristák között, és ezért soha nem lehet megunni. A különleges kávé a banánfákkal körülvéve  nőtt, a legmagasabb érettségkor betakarított és gondos mosással dolgozták fel. Összefutott a nyál a szájában?

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 536 Ft /1000 g 1 354 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Santa Rosa
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1150-1500m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A Guatemala Santa Rosa La Cabana szemes kávé olyan kávé, amelybe nagyon gyorsan beleszeret. Kellemesen édes és mégis frissítő, megtalálja benne a csokoládét és ugyanakkor a gyümölcs érintését. Mivel arabica, lágy, világos krémre számíthat.

A kávé eredete

Azt mondják, hogy kávé nélkül Guatemala nem lenne ott, ahol ma van. A kávébab több mint száz éve jelentős forrásokat hozott a közép-amerikai állam kincstárába, mivel ez az egyik fő exportcikk és a mezőgazdasági jövedelem 40% -át teszi ki. Nem meglepő, hogy gondoskodnak a guatemala-i kávéról, maximális figyelmet fordítva annak termesztésére, betakarítására és feldolgozására. És ha például La Cabana farmra ellátogat, akkor igazán varázslatos élményt fog megtapasztalni.

Az ültetvény Guatemala délkeleti részén, a Nueva Santa Rosa közelében található. Az egész Santa Rosa régió a vulkáni hegyvidéken helyezkedik el, 1845 méter tengerszint feletti magasságra emelkedik. Ennek ellenére a lejtők mérsékeltek, legfeljebb 20% lejtőn lehetnek. A területet évi 1100 - 1350 mm csapadék jellemzi, és az átlagos hőmérséklet 23 ° C körüli.
Tehát egyértelmű, hogy a kávé termelők nagyon jól teljesítenek La Cabanán (és annak környékén). A leggyakrabban termesztett arabikák között megtalálhatók a Catuai, a Caturra és a Bourbon fajták. A robusztust Guatemalában nehéz megtalálni. Ugyanilyen egyértelmű a kávébab feldolgozás módszere - Guatemalait a (fully washed) kávé jellemzi.

A guatemalai Farm La Cabana a legmagasabb érettségben takarítja be a kávénövények gyümölcsét. Pontosan amikor sötét foltok jelennek meg a sárga bőrükön. Ilyen időszak december és március között van. A bogyókat kizárólag kézzel szedik. Még azon a napon is, amikor a dolgozók kihozták őket az ültetvényekből, mechanikusan megfosztják a bőrtől, és hagyják erjesztőtartályokban erjedni 36-48 órán keresztül. Ez idő alatt a szemeket körülvevő cellulóz feloldódik, és a kívánt természetes enzim oxidációs folyamatok zajlanak. A zöld kávét lassan szárítják a beton teraszokon. A napfénytől és a levegő hőmérséklettől függően 4-7 nap. Ennek eredményeként csokoládé tónusk alakulhatnak ki, és az íz egyensúlyt és sima képességeket nyer.

A kávéfák termesztése mellett a gazdaság tulajdonosai 160 000 méhet is tenyésztenek. Beporzik a kávéfák virágait, és ugyanakkor igazán különleges „kávé” mézet állítanak elő. Az ültetvények körül banánfák, makadámiadiók és más trópusi gyümölcsök nőnek. A La Cabana számára elengedhetetlen a biológiai sokféleség fenntartása és a természet természetes körforgásának kiaknázása. Csak organikus műtrágyákat használnak, és az ültetett növények diverzifikálásával védi a talajt.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
8 884 Ft /1000 g 888 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 174 Ft /1000 g 1 417 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 681 Ft /1000 g 1 368 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 1. 27
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »