06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SANTA ROSA LA CABANA – szemes kávé

Kód: 1530

Tökéletesen kiegyensúlyozott íz, kiváló feldolgozás. A csészéjébe ékszer közeledik amely  szórakoztatja a tapasztalt hedonistákat és az alkalmi  kóstolókat. A guatemalai termés a La Cabana farmból kitűnő frissességével, amelyben jól megkülönböztethető a csokoládé édessége. Ezért a nagy érdeklődés a baristák között, és ezért soha nem lehet megunni. A különleges kávé a banánfákkal körülvéve  nőtt, a legmagasabb érettségkor betakarított és gondos mosással dolgozták fel. Összefutott a nyál a szájában?

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 721 Ft /1000 g 1 672 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Santa Rosa
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1150-1500m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A Guatemala Santa Rosa La Cabana szemes kávé olyan kávé, amelybe nagyon gyorsan beleszeret. Kellemesen édes és mégis frissítő, megtalálja benne a csokoládét és ugyanakkor a gyümölcs érintését. Mivel arabica, lágy, világos krémre számíthat.

A kávé eredete

Azt mondják, hogy kávé nélkül Guatemala nem lenne ott, ahol ma van. A kávébab több mint száz éve jelentős forrásokat hozott a közép-amerikai állam kincstárába, mivel ez az egyik fő exportcikk és a mezőgazdasági jövedelem 40% -át teszi ki. Nem meglepő, hogy gondoskodnak a guatemala-i kávéról, maximális figyelmet fordítva annak termesztésére, betakarítására és feldolgozására. És ha például La Cabana farmra ellátogat, akkor igazán varázslatos élményt fog megtapasztalni.

Az ültetvény Guatemala délkeleti részén, a Nueva Santa Rosa közelében található. Az egész Santa Rosa régió a vulkáni hegyvidéken helyezkedik el, 1845 méter tengerszint feletti magasságra emelkedik. Ennek ellenére a lejtők mérsékeltek, legfeljebb 20% lejtőn lehetnek. A területet évi 1100 - 1350 mm csapadék jellemzi, és az átlagos hőmérséklet 23 ° C körüli.
Tehát egyértelmű, hogy a kávé termelők nagyon jól teljesítenek La Cabanán (és annak környékén). A leggyakrabban termesztett arabikák között megtalálhatók a Catuai, a Caturra és a Bourbon fajták. A robusztust Guatemalában nehéz megtalálni. Ugyanilyen egyértelmű a kávébab feldolgozás módszere - Guatemalait a (fully washed) kávé jellemzi.

A guatemalai Farm La Cabana a legmagasabb érettségben takarítja be a kávénövények gyümölcsét. Pontosan amikor sötét foltok jelennek meg a sárga bőrükön. Ilyen időszak december és március között van. A bogyókat kizárólag kézzel szedik. Még azon a napon is, amikor a dolgozók kihozták őket az ültetvényekből, mechanikusan megfosztják a bőrtől, és hagyják erjesztőtartályokban erjedni 36-48 órán keresztül. Ez idő alatt a szemeket körülvevő cellulóz feloldódik, és a kívánt természetes enzim oxidációs folyamatok zajlanak. A zöld kávét lassan szárítják a beton teraszokon. A napfénytől és a levegő hőmérséklettől függően 4-7 nap. Ennek eredményeként csokoládé tónusk alakulhatnak ki, és az íz egyensúlyt és sima képességeket nyer.

A kávéfák termesztése mellett a gazdaság tulajdonosai 160 000 méhet is tenyésztenek. Beporzik a kávéfák virágait, és ugyanakkor igazán különleges „kávé” mézet állítanak elő. Az ültetvények körül banánfák, makadámiadiók és más trópusi gyümölcsök nőnek. A La Cabana számára elengedhetetlen a biológiai sokféleség fenntartása és a természet természetes körforgásának kiaknázása. Csak organikus műtrágyákat használnak, és az ültetett növények diverzifikálásával védi a talajt.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé

Afrika a legtisztább változatban! Ha az édes kényeztetők imádói közé tartozik, akkor biztos a kedvence a magas minőségű kávé Tanzániából. A száz százalékos arabika megszólítja a varázslatos aromájával, lágy savasságával és telt ízével. Az AA osztályozás világosan jelzi, hogy különlegesen nagy szemekről van szó. A Fine Qulaityt nem szükséges különösebben magyarázni - egyszerűen első osztályú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 033 Ft /1000 g 2 003 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 623 Ft /1000 g 1 662 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA CERRADO BLACK DIAMOND - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA CERRADO BLACK DIAMOND - szemes kávé

Mint egy elérhetetlen gyémánt, mint egy ritka csemege, mint egy álomkirályság. Egy csésze kávé játszik a fantáziával, és megadja önnek azt, amire szüksége van. Édes lédús, gazdag test csokoládé, mandula és mogyoró íze. A Vista Alegre farm kávé specialitása a versenyek során szüreteli a babér koszorút, igény van a baristák körében és szilárd helyet talál az ínyenc háztartásokban. Csatlakozzon a brazil fekete gyémántok csodálóinak kiválasztott társaságához. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 165 Ft /1000 g 14 590 Ft /1000 g 1 459 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »