06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

GUATEMALA SANTA ROSA LA CABANA – szemes kávé

Kód: 1530

Tökéletesen kiegyensúlyozott íz, kiváló feldolgozás. A csészéjébe ékszer közeledik amely  szórakoztatja a tapasztalt hedonistákat és az alkalmi  kóstolókat. A guatemalai termés a La Cabana farmból kitűnő frissességével, amelyben jól megkülönböztethető a csokoládé édessége. Ezért a nagy érdeklődés a baristák között, és ezért soha nem lehet megunni. A különleges kávé a banánfákkal körülvéve  nőtt, a legmagasabb érettségkor betakarított és gondos mosással dolgozták fel. Összefutott a nyál a szájában?

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 140 Ft /1000 g 1 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Santa Rosa
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1150-1500m
Íz
Íz:
Csokoládé
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A Guatemala Santa Rosa La Cabana szemes kávé olyan kávé, amelybe nagyon gyorsan beleszeret. Kellemesen édes és mégis frissítő, megtalálja benne a csokoládét és ugyanakkor a gyümölcs érintését. Mivel arabica, lágy, világos krémre számíthat.

A kávé eredete

Azt mondják, hogy kávé nélkül Guatemala nem lenne ott, ahol ma van. A kávébab több mint száz éve jelentős forrásokat hozott a közép-amerikai állam kincstárába, mivel ez az egyik fő exportcikk és a mezőgazdasági jövedelem 40% -át teszi ki. Nem meglepő, hogy gondoskodnak a guatemala-i kávéról, maximális figyelmet fordítva annak termesztésére, betakarítására és feldolgozására. És ha például La Cabana farmra ellátogat, akkor igazán varázslatos élményt fog megtapasztalni.

Az ültetvény Guatemala délkeleti részén, a Nueva Santa Rosa közelében található. Az egész Santa Rosa régió a vulkáni hegyvidéken helyezkedik el, 1845 méter tengerszint feletti magasságra emelkedik. Ennek ellenére a lejtők mérsékeltek, legfeljebb 20% lejtőn lehetnek. A területet évi 1100 - 1350 mm csapadék jellemzi, és az átlagos hőmérséklet 23 ° C körüli.
Tehát egyértelmű, hogy a kávé termelők nagyon jól teljesítenek La Cabanán (és annak környékén). A leggyakrabban termesztett arabikák között megtalálhatók a Catuai, a Caturra és a Bourbon fajták. A robusztust Guatemalában nehéz megtalálni. Ugyanilyen egyértelmű a kávébab feldolgozás módszere - Guatemalait a (fully washed) kávé jellemzi.

A guatemalai Farm La Cabana a legmagasabb érettségben takarítja be a kávénövények gyümölcsét. Pontosan amikor sötét foltok jelennek meg a sárga bőrükön. Ilyen időszak december és március között van. A bogyókat kizárólag kézzel szedik. Még azon a napon is, amikor a dolgozók kihozták őket az ültetvényekből, mechanikusan megfosztják a bőrtől, és hagyják erjesztőtartályokban erjedni 36-48 órán keresztül. Ez idő alatt a szemeket körülvevő cellulóz feloldódik, és a kívánt természetes enzim oxidációs folyamatok zajlanak. A zöld kávét lassan szárítják a beton teraszokon. A napfénytől és a levegő hőmérséklettől függően 4-7 nap. Ennek eredményeként csokoládé tónusk alakulhatnak ki, és az íz egyensúlyt és sima képességeket nyer.

A kávéfák termesztése mellett a gazdaság tulajdonosai 160 000 méhet is tenyésztenek. Beporzik a kávéfák virágait, és ugyanakkor igazán különleges „kávé” mézet állítanak elő. Az ültetvények körül banánfák, makadámiadiók és más trópusi gyümölcsök nőnek. A La Cabana számára elengedhetetlen a biológiai sokféleség fenntartása és a természet természetes körforgásának kiaknázása. Csak organikus műtrágyákat használnak, és az ültetett növények diverzifikálásával védi a talajt.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
  2. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

Induljon útra velünk a nagy vulkánok lábai alá, öblök és a holtágak köré, a banánosok árnyékába... Biztosan beleütközik az illatos ültetvényekbe. Az észak-kolumbiai kávé egyedülállóan varázslatos. A lágyságával, de az erejével, az édes ízével, és a keserűségével is megszólítja. Az érzékeit kókuszba borítja és feltölti energiával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 465 Ft /1000 g 1 446 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »