

Guatemala Black Honey Coban - szemes kávé
A kávé születési bizonyítványát Augusto Robles, a San Cristobal Verapaz hegyeiben található családi farm tulajdonosa írta alá. Van mire büszkének lennie - az üzlet virágzik, és kávéja a világ minden táján megtalálja az utat a legjobb minőségű kávé ínyencjeihez. A guatemalai Black Honey Coban különösen az aszalt gyümölcsöket, a kakaót és a karamellkrémet ötvöző csodálatos ízprofilnak köszönhetően sikeres.
Összetétel
Arabica 100%CREMA ÉS KÁVÉ ÍZ
A guatemalai Black Honey Coban, mint sok más guatemalai arabica, kiváló testtel, telt, gazdag ízzel és enyhe gyümölcsös savassággal rendelkezik. A többitől eltérően aszalt gyümölcsök, kakaó és karamellkrém jegyeit élvezheti hozzá. Ez a kávé kiválóan alkalmas eszpresszó, tejeskávé vagy kapucsínó készítéséhez. Összetéveszthetetlen íze gyönyörűen kibontakozik, ha moka- vagy filterkanna segítségével főzzük.
A KÁVÉ EREDETE
Guatemalában az 1850-es évek óta termelnek kávét. Egy időben még a legnagyobb közép-amerikai exportőr is volt. Jelenleg évente több mint 3 millió 60 kilogrammos zsákot exportál, ami a világ kávépiacának mintegy 2,5 százalékát teszi ki. Az ország számára létfontosságú exportcikk - a mezőgazdasági exportbevételek 40 százalékát teszi ki.
Túlzás lenne azt állítani, hogy Guatemalában minden sarkon lehet kávét találni. A 22 régióból 20-ban termesztenek kávéfákat, összesen 270 000 hektáron. A cserjék túlnyomó többsége árnyékban nő, és szinte mindegyikük arabica fajta. A gazdák a piros gyümölcsöt általában mosással, ritkábban félmosással dolgozzák fel. A folyamat eredménye a "mézes kávé". Pontosan ez a helyzet az Augusto Robles családi gazdaságból származó guatemalai Black Honey Coban esetében.
A félig mosás a mosási eljárás és a száraz módszer kombinációja a kávébogyók feldolgozására. A bogyókat, amelyek általában két zöldbabot tartalmaznak, a munkások vízbe dobják, és a bogyók héjának eltávolításához zúzólemezeket használnak. Ezután azonban nem teszik vissza a tiszta vízbe erjedni, hanem a babot még a pépével együtt szárítják meg. Mivel a pép édes és a szárítás fokozatos, a szemek jelentős mennyiségű cukrot vesznek fel. Az így szárított kávét természetesen gondosan meg kell tisztítani a maradék száraz pépektől. Az eredmény egy kifejezettebb édes, gyümölcsös ízű, kakaós és karamellás jegyekkel teli termés.
Ha már említettük az August Robles családot, tegyük hozzá, hogy a 20. század vége óta ők vezetik a gazdaságot, a szezonon kívül körülbelül 10 embert foglalkoztatnak, és a betakarítás idejére akár öt tucat átmeneti munkást is alkalmaznak. Decembertől márciusig járják az ültetvényeket, kézzel szedik le a kávébogyókat, és a fent említett félig mosási eljárással dolgozzák fel. Egy kevésbé elterjedt gyakorlatot tökéletesítettek, ami nagy hírnevet szerzett nekik a kávé szerelmesei körében.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé
