06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Guatemala Black Honey Coban - szemes kávé

Kód: 1755

A kávé születési bizonyítványát Augusto Robles, a San Cristobal Verapaz hegyeiben található családi farm tulajdonosa írta alá. Van mire büszkének lennie - az üzlet virágzik, és kávéja a világ minden táján megtalálja az utat a legjobb minőségű kávé ínyencjeihez. A guatemalai Black Honey Coban különösen az aszalt gyümölcsöket, a kakaót és a karamellkrémet ötvöző csodálatos ízprofilnak köszönhetően sikeres.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 215 Ft /1000 g 1 822 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Coban
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1450 - 1500m
Íz
Íz:
Karamella, Kakaós, Szárított gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Honey

Összetétel

Arabica 100%

CREMA ÉS KÁVÉ ÍZ

A guatemalai Black Honey Coban, mint sok más guatemalai arabica, kiváló testtel, telt, gazdag ízzel és enyhe gyümölcsös savassággal rendelkezik. A többitől eltérően aszalt gyümölcsök, kakaó és karamellkrém jegyeit élvezheti hozzá. Ez a kávé kiválóan alkalmas eszpresszó, tejeskávé vagy kapucsínó készítéséhez. Összetéveszthetetlen íze gyönyörűen kibontakozik, ha moka- vagy filterkanna segítségével főzzük.

A KÁVÉ EREDETE

Guatemalában az 1850-es évek óta termelnek kávét. Egy időben még a legnagyobb közép-amerikai exportőr is volt. Jelenleg évente több mint 3 millió 60 kilogrammos zsákot exportál, ami a világ kávépiacának mintegy 2,5 százalékát teszi ki. Az ország számára létfontosságú exportcikk - a mezőgazdasági exportbevételek 40 százalékát teszi ki.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Guatemalában minden sarkon lehet kávét találni. A 22 régióból 20-ban termesztenek kávéfákat, összesen 270 000 hektáron. A cserjék túlnyomó többsége árnyékban nő, és szinte mindegyikük arabica fajta. A gazdák a piros gyümölcsöt általában mosással, ritkábban félmosással dolgozzák fel. A folyamat eredménye a "mézes kávé". Pontosan ez a helyzet az Augusto Robles családi gazdaságból származó guatemalai Black Honey Coban esetében.

A félig mosás a mosási eljárás és a száraz módszer kombinációja a kávébogyók feldolgozására. A bogyókat, amelyek általában két zöldbabot tartalmaznak, a munkások vízbe dobják, és a bogyók héjának eltávolításához zúzólemezeket használnak. Ezután azonban nem teszik vissza a tiszta vízbe erjedni, hanem a babot még a pépével együtt szárítják meg. Mivel a pép édes és a szárítás fokozatos, a szemek jelentős mennyiségű cukrot vesznek fel. Az így szárított kávét természetesen gondosan meg kell tisztítani a maradék száraz pépektől. Az eredmény egy kifejezettebb édes, gyümölcsös ízű, kakaós és karamellás jegyekkel teli termés.

Ha már említettük az August Robles családot, tegyük hozzá, hogy a 20. század vége óta ők vezetik a gazdaságot, a szezonon kívül körülbelül 10 embert foglalkoztatnak, és a betakarítás idejére akár öt tucat átmeneti munkást is alkalmaznak. Decembertől márciusig járják az ültetvényeket, kézzel szedik le a kávébogyókat, és a fent említett félig mosási eljárással dolgozzák fel. Egy kevésbé elterjedt gyakorlatot tökéletesítettek, ami nagy hírnevet szerzett nekik a kávé szerelmesei körében.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 380 Ft /1000 g 13 923 Ft /1000 g 1 392 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

BRAZÍLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot

A Cerrado Mineiro kávé híres az intenzív aromájáról és mézes-gyümölcsös ízéről. Sőt, ez a régió volt az első Brazíliában,amelyik elnyerte az oltalom alatt álló eredetmegjelölést, tehát a kávé minősége nem kétséges. Különösen akkor, ha Pedro Humberto Veloso gondozza, aki 1977 óta termeszti a kávét. Ez a mikrolot egyszerűen egy kávé finomság. Kényeztesse magát! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 662 Ft /1000 g 1 366 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé

A kubai kávé az egyik legízletesebb és legkiegyensúlyozottabb kávé. Az exkluzív Kuba Turquino Lavado nemcsak a csokoládé, a méz, a fűszerek és a dohány jegyeivel különleges. Ugyanakkor kiemelkedik nagyon alacsony savtartalmával és igazán hosszú utóízével, amely bársonyosan édesnek tűnik. Ez a legjobb kávé, amelyet a kubai ültetvényekről kóstolhat. Ugyanolyan körülmények között termesztik, mint a jamaicai Blue Mountaint, így nem csoda, hogy ugyanolyan csodálatos és rendkívül… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 138 Ft /1000 g 2 014 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »