06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Guatemala Black Honey Coban - szemes kávé

Kód: 1755

A kávé születési bizonyítványát Augusto Robles, a San Cristobal Verapaz hegyeiben található családi farm tulajdonosa írta alá. Van mire büszkének lennie - az üzlet virágzik, és kávéja a világ minden táján megtalálja az utat a legjobb minőségű kávé ínyencjeihez. A guatemalai Black Honey Coban különösen az aszalt gyümölcsöket, a kakaót és a karamellkrémet ötvöző csodálatos ízprofilnak köszönhetően sikeres.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 702 Ft /1000 g 2 070 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guatemala
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Coban
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1450 - 1500m
Íz
Íz:
Karamella, Kakaós, Szárított gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Honey

Összetétel

Arabica 100%

CREMA ÉS KÁVÉ ÍZ

A guatemalai Black Honey Coban, mint sok más guatemalai arabica, kiváló testtel, telt, gazdag ízzel és enyhe gyümölcsös savassággal rendelkezik. A többitől eltérően aszalt gyümölcsök, kakaó és karamellkrém jegyeit élvezheti hozzá. Ez a kávé kiválóan alkalmas eszpresszó, tejeskávé vagy kapucsínó készítéséhez. Összetéveszthetetlen íze gyönyörűen kibontakozik, ha moka- vagy filterkanna segítségével főzzük.

A KÁVÉ EREDETE

Guatemalában az 1850-es évek óta termelnek kávét. Egy időben még a legnagyobb közép-amerikai exportőr is volt. Jelenleg évente több mint 3 millió 60 kilogrammos zsákot exportál, ami a világ kávépiacának mintegy 2,5 százalékát teszi ki. Az ország számára létfontosságú exportcikk - a mezőgazdasági exportbevételek 40 százalékát teszi ki.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Guatemalában minden sarkon lehet kávét találni. A 22 régióból 20-ban termesztenek kávéfákat, összesen 270 000 hektáron. A cserjék túlnyomó többsége árnyékban nő, és szinte mindegyikük arabica fajta. A gazdák a piros gyümölcsöt általában mosással, ritkábban félmosással dolgozzák fel. A folyamat eredménye a "mézes kávé". Pontosan ez a helyzet az Augusto Robles családi gazdaságból származó guatemalai Black Honey Coban esetében.

A félig mosás a mosási eljárás és a száraz módszer kombinációja a kávébogyók feldolgozására. A bogyókat, amelyek általában két zöldbabot tartalmaznak, a munkások vízbe dobják, és a bogyók héjának eltávolításához zúzólemezeket használnak. Ezután azonban nem teszik vissza a tiszta vízbe erjedni, hanem a babot még a pépével együtt szárítják meg. Mivel a pép édes és a szárítás fokozatos, a szemek jelentős mennyiségű cukrot vesznek fel. Az így szárított kávét természetesen gondosan meg kell tisztítani a maradék száraz pépektől. Az eredmény egy kifejezettebb édes, gyümölcsös ízű, kakaós és karamellás jegyekkel teli termés.

Ha már említettük az August Robles családot, tegyük hozzá, hogy a 20. század vége óta ők vezetik a gazdaságot, a szezonon kívül körülbelül 10 embert foglalkoztatnak, és a betakarítás idejére akár öt tucat átmeneti munkást is alkalmaznak. Decembertől márciusig járják az ültetvényeket, kézzel szedik le a kávébogyókat, és a fent említett félig mosási eljárással dolgozzák fel. Egy kevésbé elterjedt gyakorlatot tökéletesítettek, ami nagy hírnevet szerzett nekik a kávé szerelmesei körében.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

TANZANIA AA North Fine Quality szemes kávé

Afrika a legtisztább változatban! Ha az édes kényeztetők imádói közé tartozik, akkor biztos a kedvence a magas minőségű kávé Tanzániából. A száz százalékos arabika megszólítja a varázslatos aromájával, lágy savasságával és telt ízével. Az AA osztályozás világosan jelzi, hogy különlegesen nagy szemekről van szó. A Fine Qulaityt nem szükséges különösebben magyarázni - egyszerűen első osztályú. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »