GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Milyen ízű lehet, az év legjobb kávéja? Mi kipróbáltuk és állíthatjuk, hogy isteni! A Galapagos SC 18 a San Cristobal szigetéről szerintünk az egyik legjobb az ültetvény- kávék közül. Az intenzív aromája, a test és a savasság kitűnő egyensúlya nagy kedvencet csinál belőle. Fedezze fel Ön is az édes karamellt a lime gyengéd érintésével.
Összetétel
Arabica BIO 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Ez a kávé nem írható le más szóval, mint hogy csodálatos. Rendkívüli aromával, kerek, kiegyensúlyozott ízzel és gyönyörű, sima habbal rendelkezik. Mi mást lehet még a kávétól elvárni? Az íze hátterében könnyen fellelheti a karamell édességét, a csepp lime és citrom ízt.Az illatos dohány és a bőr illatát is felismerheti kortyolgatása közben.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
A Galapagos szigetek a Csendes-óceán keleti részén, mintegy 1000 kilométerre Ecuador partjától találhatók.Elsősorban az őskori gyíkok, óriás teknősök és pingvinek tették híressé. Mi az ecuadori ritkaságok listájához soroljuk az igazán egyedülálló kávéjukat is. A galapagosi százszázalékos arabica kávé termesztéséhez rendkívül kedvező a klíma és vulkáni talaj. A kávét ipari műtrágyák nélkül termesztik, mert az egész Galapagos egy egyedülálló természeti terület, amelyet szigorú szabályok védenek.
A Coffea arabica bogyóit nagyon óvatosan és kizárólag kézzel gyűjtik össze. A kávét Ecuador egész területén nedves és száraz technológiával feldolgozzák fel. San Cristobal-szigetén azonban a gazdák inkább olyan technológiát preferálnak, amely minőségibb kávészemeket produkálnak- ez a nedves, illetve átmosási módszer.A cseresznyére emlékeztető gyümölcsöket vízzel teli tartályokba öntik, majd préslemezek segítségével átpréselik, ésl eltávolítják a kávészemekről a gyümölcs húst és a héjat. Minden kávébogyó két kávészemet tartalmaz. Erjesztésre alkalmas edényekben a kávét fermentálják. Végül a kávébabokat szárítják, először a napon, majd szárító helységekben és ezután következik az átválogatásuk és csomagolásuk.
Az ültetvényekről csakis zöld kávét vásárolunk fel. A kávé pörkölését a helyi szokásoktól függően végzik (másként pörkölik a kávét Európában és másképp USA-ban), a kávé pörkölését egyébként is csak közvetlen a értékesítés előtt javasolt végezni.Csak a frissen pörkölt kávé biztosítja az elvárt ízélményt.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.
Tanácsra van szüksége?
9. 19.
7. 11.