06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

FEKETE RIBIZLI MEGGYEL szemes kávé

Kód: 47

A kávét ízesíteni csak a pörkölő mester tudja. A mi mesterünknek ezzel a nyalánksággal Puno -ból száz százalékosan sikerült. A ribizlis- meggyes arabika hihetetlenül frissítő, telt és illatos. Főzzön frissen pörkölt kávét a kedvenc gyümölcse ízével. Megszünteti a fáradtságát, növeli a teljesítőképességét és jó hangulatot teremt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Puno Norte
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Fekete ribizli, Meggy
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%, Természetes aroma

A kávé íze és habja

Peru magaslataiból származó kávéfajtákat enyhe édesség jellemzi, kiegyensúlyozott és komplex ízűek, néha pedig a diófélék és a csokoládé jegyeit is felfedezhetjük kortyolgatásuk közben. Most pedig képzelje el, hogy mindehhez hozzá adtunk friss fekete ribizlit és aromás meggyet. A meggyes fekete ribizlis kávé habja gyönyörű, rugalmas, apró buborékokkal teli.

A kávé származása

Amikor már elfogyófélben van a perui ültetvényekről származó szemes kávénk, a Puno régióba utazunk, hogy feltöltsük a készleteinket. Puno Norte a magas Andokban fekszik a Titicaca-tó mellet, amely a világ legnagyobb hegyi tava. A perui kávé hagyományosan kitűnő ízű, teljes testtel rendelkezik, ezért nagyra értékelik Japánban, Európában és az USA-ban. Az arabica kávé alfaja a Typica, bár viszonylag kevésbé termékeny, de kiváló minőségű. Az Andokban a gazdák leginkább az Arabica Typica kávé termesztésére összpontosítanak. A magas hegyekben lévő nehéz körülmények miatt elmondhatjuk, hogy az ültetvényeken ökológiai gazdálkodást tartanak fenn. Az ipari műtrágya ide szállítása, vagy akár a permetezés szinte lehetetlen és rendkívül költséges. A gazdálkodók túlnyomó többsége saját maga műveli a kis ültetvényeit, így a kávécserjék ápolására és a kávé betakarítására valóban nagy figyelmet fordítanak. Peruban a cseresznyére hasonlító kávébogyókat szezonálisan többször egymás után takarítják be. A betakarítók mindig csak a legérettebb bogyókat gyűjtik össze. Nagy zsákokban hordják le a terméseket az útig, ahonnan további feldolgozásra szállítják őket. A kávé gyümölcseit átmosási technikával dolgozzák fel. Nagy vízzel teli tartályokba öntik a bogyókat. Préslemezek segítségével megszabadítják a kávébabokat a bevonatuktól, ezután legfeljebb 36 órán keresztül fermentálják az erjesztő tartályokban. Miután a 36 óra letelik, a kávébabokat szétterítik a napfényen és így szárítják őket.

A kávébabok ízesítése, aromatizálása nagyon finom folyamat. A pörkölőmesterünk közvetlen a kávébabokra természetes hordozó olajat permetez és csak ez után kerül sor a pörkölésre. Az eredmény hosszan tartó illatú és aromájú kávé.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

CHERRY szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CHERRY szemes kávé

A kávét a világ minden részén ízesítik. Van, ahol édesítik, vagy fűszerezik. Megkönnyítettük a dolgát és száz százalékos arabikát pörköltünk cherry aromával. Ne hagyja magát megtéveszteni - ez nem teácska nagymamáknak! A perui kicsike komplex ízével felkelti úgy a technikusok, mint a jógaoktatók figyelmét. A cherry friss és édes, a harmonikus kávéval nagyon gyönyörűen egybesimul. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

TOJÁSLIKŐR szemes kávé

Emlékszik, hogyan járt az anyukája tojáslikőrjét iszogatni a hűtőbe? Olyan édes volt, hogy összeragadt tőle a szája. Most torkoskodhat lelkiismeret furdalás nélkül és ráadásul majdnem kalóriamentesen. A kedvenc tojásos konyak ízt fogyassza, mint luxuspontot az ízletes ebéd után. Vagy illatos kávéval kezdje a napot. Ön hozza a döntést, hogy milyen formában fogja fogyasztani az isteni italt. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »