06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

FEKETE RIBIZLI MEGGYEL szemes kávé

Kód: 47

A kávét ízesíteni csak a pörkölő mester tudja. A mi mesterünknek ezzel a nyalánksággal Puno -ból száz százalékosan sikerült. A ribizlis- meggyes arabika hihetetlenül frissítő, telt és illatos. Főzzön frissen pörkölt kávét a kedvenc gyümölcse ízével. Megszünteti a fáradtságát, növeli a teljesítőképességét és jó hangulatot teremt.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Peru
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Puno Norte
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1900m
Íz
Íz:
Fekete ribizli, Meggy
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%, Természetes aroma

A kávé íze és habja

Peru magaslataiból származó kávéfajtákat enyhe édesség jellemzi, kiegyensúlyozott és komplex ízűek, néha pedig a diófélék és a csokoládé jegyeit is felfedezhetjük kortyolgatásuk közben. Most pedig képzelje el, hogy mindehhez hozzá adtunk friss fekete ribizlit és aromás meggyet. A meggyes fekete ribizlis kávé habja gyönyörű, rugalmas, apró buborékokkal teli.

A kávé származása

Amikor már elfogyófélben van a perui ültetvényekről származó szemes kávénk, a Puno régióba utazunk, hogy feltöltsük a készleteinket. Puno Norte a magas Andokban fekszik a Titicaca-tó mellet, amely a világ legnagyobb hegyi tava. A perui kávé hagyományosan kitűnő ízű, teljes testtel rendelkezik, ezért nagyra értékelik Japánban, Európában és az USA-ban. Az arabica kávé alfaja a Typica, bár viszonylag kevésbé termékeny, de kiváló minőségű. Az Andokban a gazdák leginkább az Arabica Typica kávé termesztésére összpontosítanak. A magas hegyekben lévő nehéz körülmények miatt elmondhatjuk, hogy az ültetvényeken ökológiai gazdálkodást tartanak fenn. Az ipari műtrágya ide szállítása, vagy akár a permetezés szinte lehetetlen és rendkívül költséges. A gazdálkodók túlnyomó többsége saját maga műveli a kis ültetvényeit, így a kávécserjék ápolására és a kávé betakarítására valóban nagy figyelmet fordítanak. Peruban a cseresznyére hasonlító kávébogyókat szezonálisan többször egymás után takarítják be. A betakarítók mindig csak a legérettebb bogyókat gyűjtik össze. Nagy zsákokban hordják le a terméseket az útig, ahonnan további feldolgozásra szállítják őket. A kávé gyümölcseit átmosási technikával dolgozzák fel. Nagy vízzel teli tartályokba öntik a bogyókat. Préslemezek segítségével megszabadítják a kávébabokat a bevonatuktól, ezután legfeljebb 36 órán keresztül fermentálják az erjesztő tartályokban. Miután a 36 óra letelik, a kávébabokat szétterítik a napfényen és így szárítják őket.

A kávébabok ízesítése, aromatizálása nagyon finom folyamat. A pörkölőmesterünk közvetlen a kávébabokra természetes hordozó olajat permetez és csak ez után kerül sor a pörkölésre. Az eredmény hosszan tartó illatú és aromájú kávé.

Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben

Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat.

A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.

  • A kávéfőzőbe mindig csak annyi ízesített kávét töltsön be, amennyit azonnal elfogyaszt.
  • Az ízesített kávé elkészítése után a következő csésze legyen aromamentes kávé. Ez megtisztítja a készüléket a természetes aromás anyagok maradványaitól.

Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos).

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


CSOKIS MEGGY szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKIS MEGGY szemes kávé

A csokis meggy bájos ajándék minden kislány, hölgy, nagymama vagy anyós  számára. De nem kérdés, a férfiaknak is nagyon ízlik, már csak ez végett is érdemes rögtön egy kilónyit venni ebből a száz százalékos aromás arabikából. A meggyek frissessége a melengető csokoládé árnyalatával megunhatatlan.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

SZICÍLIAI NARANCS szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SZICÍLIAI NARANCS szemes kávé

Minden nap otthonába lehet a forró Szicília tele színnel és élettel. Élvezze az egyedi kávét, lédús vérnarancs árnyalataival, élvezze a csodálatos aromát, és élvezze az ízletes ital energiáját. A szicíliai narancs szemes kávé örömmel szolgálja munka közben sportteljesítmény után vagy könyvet olvasva. Próbálja ki, csak azért is! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 117 Ft /1000 g 1 512 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

MÁLNÁS SZEMES KÁVÉ
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MÁLNÁS SZEMES KÁVÉ

Mi jut az eszébe, ha azt mondjuk nyár? Nekünk a málna illata jut az eszünkbe. Egy málnással benőtt lejtő, a lenyugvó nap, és a kakukk távoli hívása. Most hasonló romantikát válthat ki, csupán azzal, hogy lenyalja a kávés kanalát. Elég, ha egy vízforralót készít elő, a Málnás szemes kávét, és meghívja az Ön számára a legkedvesebb személyeket vendégségbe. Mindezt évszaktól függetlenül megteheti. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »