

FEKETE RIBIZLI MEGGYEL szemes kávé
A kávét ízesíteni csak a pörkölő mester tudja. A mi mesterünknek ezzel a nyalánksággal Puno -ból száz százalékosan sikerült. A ribizlis- meggyes arabika hihetetlenül frissítő, telt és illatos. Főzzön frissen pörkölt kávét a kedvenc gyümölcse ízével. Megszünteti a fáradtságát, növeli a teljesítőképességét és jó hangulatot teremt.
Összetétel
Arabica 100%, AromaA kávé íze és habja
Peru magaslataiból származó kávéfajtákat enyhe édesség jellemzi, kiegyensúlyozott és komplex ízűek, néha pedig a diófélék és a csokoládé jegyeit is felfedezhetjük kortyolgatásuk közben. Most pedig képzelje el, hogy mindehhez hozzá adtunk friss fekete ribizlit és aromás meggyet. A meggyes fekete ribizlis kávé habja gyönyörű, rugalmas, apró buborékokkal teli.
A kávé származása
Amikor már elfogyófélben van a perui ültetvényekről származó szemes kávénk, a Puno régióba utazunk, hogy feltöltsük a készleteinket. Puno Norte a magas Andokban fekszik a Titicaca-tó mellet, amely a világ legnagyobb hegyi tava. A perui kávé hagyományosan kitűnő ízű, teljes testtel rendelkezik, ezért nagyra értékelik Japánban, Európában és az USA-ban. Az arabica kávé alfaja a Typica, bár viszonylag kevésbé termékeny, de kiváló minőségű. Az Andokban a gazdák leginkább az Arabica Typica kávé termesztésére összpontosítanak. A magas hegyekben lévő nehéz körülmények miatt elmondhatjuk, hogy az ültetvényeken ökológiai gazdálkodást tartanak fenn. Az ipari műtrágya ide szállítása, vagy akár a permetezés szinte lehetetlen és rendkívül költséges. A gazdálkodók túlnyomó többsége saját maga műveli a kis ültetvényeit, így a kávécserjék ápolására és a kávé betakarítására valóban nagy figyelmet fordítanak. Peruban a cseresznyére hasonlító kávébogyókat szezonálisan többször egymás után takarítják be. A betakarítók mindig csak a legérettebb bogyókat gyűjtik össze. Nagy zsákokban hordják le a terméseket az útig, ahonnan további feldolgozásra szállítják őket. A kávé gyümölcseit átmosási technikával dolgozzák fel. Nagy vízzel teli tartályokba öntik a bogyókat. Préslemezek segítségével megszabadítják a kávébabokat a bevonatuktól, ezután legfeljebb 36 órán keresztül fermentálják az erjesztő tartályokban. Miután a 36 óra letelik, a kávébabokat szétterítik a napfényen és így szárítják őket.
A kávébabok ízesítése, aromatizálása nagyon finom folyamat. A pörkölőmesterünk közvetlen a kávébabokra természetes hordozó olajat permetez és csak ez után kerül sor a pörkölésre. Az eredmény hosszan tartó illatú és aromájú kávé.
Ízesített kávé elkészítése automata kávéfőzőben
Ha ízesített kávét kíván használni automatikus adagolóval ellátott automata kávéfőzőben, javasoljuk, hogy győződjön meg róla, hogy ez lehetséges a kávéfőző használati útmutatójában. Ha a készülék gyártója nem ad információt az ízesített kávéról, kérjük, kövesse az alábbi ajánlásokat. A természetes aroma, amellyel a kávé ízesített, hosszabb ideig tartó érintkezés esetén reakcióba léphet a tartályban lévő műanyagokkal, és kifehéredhet.
Ugyanezt a szabályt kell betartani az ízesített kávé őrlésénél (kézi és elektromos). |
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BELGA PRALINÉ szemes kávé

CSOKOLÁDÉS - MENTÁS szemes kávé
