

Fehér csokoládé lencse joghurttal
A kiváló fehér csokoládé és egy jó adag joghurt kombinációja nagyon finom. Az édes ízt enyhe savanykássága egészíti ki, és az eredmény egyszerre vonzó és friss. A joghurtos fehér csokoládé lencse beledobható a reggeli zabkásába vagy forró tejben felolvasztva. A mi titkos tippünk, hogy csomagoljon be egy doboz lencsét az útra. Nehéz terepen energiát adnak és mosolyt varázsolnak ajkukra.
Összetétel
Kakaó vaj 38%, Cukor, Szárított tej, Joghurt por, Szója lecitinÍz
A fehér csokoládé lencse joghurttal nem tagadja meg sem a minőségi fehér csokoládét, sem az igazi fehér joghurtot. Mindkettőt megtalálja az ízükben.
Eredet
Ebben a lencsében nem talál kakaót, pedig kakaóbab nélkül nem is készülhetett volna. Másrészt nem tartalmazzák a stimuláló koffeint és teobromint, így lefekvés előtt is élvezheti a fehér csokoládét.
A kakaófákat a 19. század eleje óta termesztik Madagaszkáron, a jelenlegi ültetvények főként az ország északkeleti részén a Bemarivo folyó mentén és a nyugati partvidéken a Sambirano folyó mentén találhatók. Amikor a folyók megáradnak, a magasabban fekvő területekről rendkívül termékeny talajt hoznak magukkal, amely a folyóparton rakódik le, és ennek eredményeként a kakaófák (valamint a mangó, a banán és más növények) jól fejlődnek. A madagaszkári kakaófák - másokkal ellentétben - egész évben termést hoznak. És bár a szigetország termelése a világtermelés mindössze 1 százalékát teszi ki, kakaója a legkeresettebbek közé tartozik. A legjobb csokoládégyárak és híres mesterszakácsok egyaránt ezt választják.
Rengeteg emberi kéz tucatjainak vagy akár százainak munkája szükséges ahhoz, hogy a kakaóbabból kakaó vagy akár csokoládé, sőt fehér csokoládé legyen. A kakaófa (Theobroma) termésének betakarítása nem egyszerű dolog. Ez általában nem lehetséges bozótvágó kés nélkül. A gazdák egy speciális késsel nyitják fel a gyümölcsöt (a kakaóbabot), hogy néhány tucat kakaóbabot kivegyenek belőle. Már ekkor meg tudják mondani, hogy milyen jó termést takarítottak be. A munkások a babot vízzel teli tartályokba töltik, és 2-5 napig erjedni hagyják. Miután a bab egy meglehetősen bonyolult kémiai folyamaton megy keresztül a munkások figyelő szemei alatt, a napra dobják és megszárítják. Jutazsákokban jutnak el a vásárlókhoz, amelyek lehetővé teszik, hogy a babok levegőhöz jussanak.
Amikor a termés megérkezik a csokoládégyárba, a babokat meg kell pörkölni és kakaómasszává kell őrölni. Ez egy igényes folyamat, amelynek számos kritikus pillanatát kell figyelni. A kakaómasszát ezután elválasztják a kakaóvajtól és a kakaóportól. Amikor a végtermék klasszikus csokoládé lesz, ezeket különböző arányban, különböző egyéb összetevőkkel és különböző hőmérsékleten keverik össze. A fehér csokoládé esetében csak kakaóvajat használnak. Tejporral, cukorral és egyéb összetevőkkel dúsítják, amelyek mind az ízét, mind a fizikai tulajdonságait jellemzik.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét feloldhatja forró tejben (tehéntej, szója, mák, mandula...), belekeverheti zabkásába, használhatja desszertek készítéséhez vagy különböző italok, köztük likőrök készítéséhez.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2146 kJ/516 kcal |
Zsírok: | 38,3 g |
ebből telített zsírok: | 22,8 g |
Szénhidrátok: | 37,1 g |
ebből cukrok: | 37,1 g |
Fehérjék: | 5,7 g |
Só: | 0,25 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé
