06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot

Kód: 1632

Etiópia és a kávé egy és ugyanaz. Ez a híres Sidamo régió micro lot kifejezettebb frissességet kölcsönöz csészéjének, amelynek hátterében az édes áfonya, egzotikus ananász és lédús szilva jelenik meg. Az Asef és Mulugeta Dukamo testvérek arabicájában nem hiányzik az egyensúly és a rétegződés, az ízprofil gyönyörű, összetett. Röviden, egyedülálló szemes kávé arra a napra, amelynek minden kortyát szeretne élvezni.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
27 542 Ft /1000 g 2 754 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Sidamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
2150-2500m
Íz
Íz:
Áfonya, Ananász, Szilva
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

Az etiópiai Sidamo Durato Bombe szemes kávé a hangsúlyosabb fajtákhoz tartozik, élő savassággal. Ezt kiegyensúlyozza az édes és lédús gyümölcs íze, konkrétan az áfonyára, az ananászra és a szilvalra számíthat. Ennek a mikrolotnak a krémje lágy, de összetartó. Minden ízárnyalat teljes mértékben tükröződik az elkészítés során csepegtetőben vagy vákuum potban, kotyogós kávéfőzőben is szép eredményeket fog elérni.

A kávé eredete

Az Etiópiai Szövetségi Demokratikus Köztársaság Kelet-Afrikában található, Eritrea, Dzsibuti, Szomália, Kenya, Szudán és Dél-Szudán szomszédságában. Az egyik legszegényebb ország a világon, mezőgazdasága nagyon elmaradott, de bizonyos megélhetési forrást biztosít az ott élő embereknek. Etiópiában a földterületnek csupán 17 százalékát használják eddig, és a lehetőségek sokkal nagyobbak. A helyi földművesek kísérő nehézségek ellenére világelsőek maradnak a kávé előállításában. Végül is Etiópiában fedezték fel a kecskepásztorok,a kávéfákat, amelyek energiája az ereikbe áramlott, miután a bokrokon növő vörös gyümölcsöket megrágták. Ez már a 9. században történt, ennek az eseménynek az első írásos említése 1671-ből származik.

Ma Etiópia Afrika legnagyobb kávé-gyártója és körülbelül a hetedik legnagyobb gyártó a világon. Ugyanakkor a magas fogyasztású országokhoz is tartozik, a betakarítás mintegy fele megmarad a hazai piacon. Évente az etiópok mintegy 380 000 tonna kávét állítanak elő. És mivel jó kapcsolatban vannak, egyetlen fontos eseményük sem nélkülözheti. A kávés szertartás, amelyen gyerekek is részt vesznek, négy órán át tart. A végén minden résztvevő erősen cukorral édesített, de tej nélküli kávét iszik.

A Sidamo régió, ahonnan az etiópiai Sidamo Durato Bombe microlot származik, a hagyományos kávé régiókhoz tartozik. A cserjéket a felvidéken, mintegy 2000 méteres magasságban ültetik, így a gyümölcsük lassabban érik, így hosszabb ideig képesek felszívni a tápanyagokat, és erőteljesebb ízeken alapulnak. Nagyon valószínű, hogy Sidamo volt az a terület, ahol a kávéfák "megjelentek". Ennek a kávénak a neve is mutatja, hogy a Bombe Kebele falu közelében nőtt fel a Bombe hegy alatt. Ott vannak Asef és Muluget Dukamo testvérek, akik 2006-ban megalapították a Daye Bensa Coffee-t. 16 mosóállomást és 4 szárazmalmot üzemeltet.

Mivel az Etiópia Sidamo Durato Bombe a rendkívül gondosan termesztett és feldolgozott kávékhoz tartozik, tudjuk, hol nőtt fel, ki gondozta és hogyan dolgozták fel. A kézzel szedett piros bogyós gyümölcsök Qunqna városának egyik üzemébe utaztak. Ott válogatták őket és a napra helyezték, hogy megszáradjanak. A dolgozók csak ezután távolították el a szemeket körülvevő héjakat és pépet. Ennek köszönhetően a gyümölcsös tónusok és a frissesség  egyértelműen meghúzódnak a kávéban.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 140 Ft /1000 g 1 714 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

Az emberek két csoportját különböztetjük meg, a kávé imádók csoportját és akik csak most kezdik a kávé ízét megkedvelni. Készítse a Yirga Cheffe válogatott  kávét nagyobb társaság számára. A virágos aromájával több jelenlévőt is odacsalogat.  Az egyik legnemesebb etiópiai kávé forró, mint az ottani napocska és olyan változatos, mint a kelet-afrikai táj. Örömöt, energiát és a természet csodáit találhatja benne. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 809 Ft /1000 g 1 781 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé

A mocha a csokoládé színére vagy az arábiában termelt kávéra utal. Meggyőződésünk, hogy az Etiópia Sidamo Mocha minden jelentését ötvözi. Ez a világ egyik legcsokoládébb kávéja, bársonyosan finom csemege, amelyet egyszer exportáltak Jemenbe. Az első kóstolás után emlékezni fog a magával ragadó aromával rendelkező közepes erősségű Arabicára. És soha többé nem fogja feladni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 876 Ft /1000 g 1 788 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »