

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot
Etiópia és a kávé egy és ugyanaz. Ez a híres Sidamo régió micro lot kifejezettebb frissességet kölcsönöz csészéjének, amelynek hátterében az édes áfonya, egzotikus ananász és lédús szilva jelenik meg. Az Asef és Mulugeta Dukamo testvérek arabicájában nem hiányzik az egyensúly és a rétegződés, az ízprofil gyönyörű, összetett. Röviden, egyedülálló szemes kávé arra a napra, amelynek minden kortyát szeretne élvezni.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
Az etiópiai Sidamo Durato Bombe szemes kávé a hangsúlyosabb fajtákhoz tartozik, élő savassággal. Ezt kiegyensúlyozza az édes és lédús gyümölcs íze, konkrétan az áfonyára, az ananászra és a szilvalra számíthat. Ennek a mikrolotnak a krémje lágy, de összetartó. Minden ízárnyalat teljes mértékben tükröződik az elkészítés során csepegtetőben vagy vákuum potban, kotyogós kávéfőzőben is szép eredményeket fog elérni.
A kávé eredete
Az Etiópiai Szövetségi Demokratikus Köztársaság Kelet-Afrikában található, Eritrea, Dzsibuti, Szomália, Kenya, Szudán és Dél-Szudán szomszédságában. Az egyik legszegényebb ország a világon, mezőgazdasága nagyon elmaradott, de bizonyos megélhetési forrást biztosít az ott élő embereknek. Etiópiában a földterületnek csupán 17 százalékát használják eddig, és a lehetőségek sokkal nagyobbak. A helyi földművesek kísérő nehézségek ellenére világelsőek maradnak a kávé előállításában. Végül is Etiópiában fedezték fel a kecskepásztorok,a kávéfákat, amelyek energiája az ereikbe áramlott, miután a bokrokon növő vörös gyümölcsöket megrágták. Ez már a 9. században történt, ennek az eseménynek az első írásos említése 1671-ből származik.
Ma Etiópia Afrika legnagyobb kávé-gyártója és körülbelül a hetedik legnagyobb gyártó a világon. Ugyanakkor a magas fogyasztású országokhoz is tartozik, a betakarítás mintegy fele megmarad a hazai piacon. Évente az etiópok mintegy 380 000 tonna kávét állítanak elő. És mivel jó kapcsolatban vannak, egyetlen fontos eseményük sem nélkülözheti. A kávés szertartás, amelyen gyerekek is részt vesznek, négy órán át tart. A végén minden résztvevő erősen cukorral édesített, de tej nélküli kávét iszik.
A Sidamo régió, ahonnan az etiópiai Sidamo Durato Bombe microlot származik, a hagyományos kávé régiókhoz tartozik. A cserjéket a felvidéken, mintegy 2000 méteres magasságban ültetik, így a gyümölcsük lassabban érik, így hosszabb ideig képesek felszívni a tápanyagokat, és erőteljesebb ízeken alapulnak. Nagyon valószínű, hogy Sidamo volt az a terület, ahol a kávéfák "megjelentek". Ennek a kávénak a neve is mutatja, hogy a Bombe Kebele falu közelében nőtt fel a Bombe hegy alatt. Ott vannak Asef és Muluget Dukamo testvérek, akik 2006-ban megalapították a Daye Bensa Coffee-t. 16 mosóállomást és 4 szárazmalmot üzemeltet.
Mivel az Etiópia Sidamo Durato Bombe a rendkívül gondosan termesztett és feldolgozott kávékhoz tartozik, tudjuk, hol nőtt fel, ki gondozta és hogyan dolgozták fel. A kézzel szedett piros bogyós gyümölcsök Qunqna városának egyik üzemébe utaztak. Ott válogatták őket és a napra helyezték, hogy megszáradjanak. A dolgozók csak ezután távolították el a szemeket körülvevő héjakat és pépet. Ennek köszönhetően a gyümölcsös tónusok és a frissesség egyértelműen meghúzódnak a kávéban.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
