

ETHIOPIA LIMU GRADE 2
Azt mondják, hogy Oromia a kávé bölcsője. A Dél-keleti régió Etiópiában a kávészemek hatásait és ízét állítólag az 5.századtól ismeri. A helyi termelők kis földművelők, akik szövetségbe egyesültek, amely az igazságos üzletről gondoskodik és a nyereség egy részét iskolaügybe, egészségügybe és új munkahelyekbe fekteti. Ideális, nem? Oromián bűvölni lehet még valamit - hihetetlenül változatos növényzetet, gyönyörű vízeséseket, csodálatos barlangokat és a hatalmas hegyeket.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Erős kávé, alacsony savtartalommal, a kávé számos szakértője szerint a világ egyik legjobbja. Hát hogy is ne lenne?! Teljes testel, a virágok és a gyümölcsök tónusaival, egy kis karamell utóízzel tűnik ki a többi kávétól. Ami a gyümölcsöket illeti - felkészülhetnek a szárított sárgabarack és a citrusfélék kompozíciójára. A habja lágy, és mégis kompakt.
A kávé származása
A kultúra és a természet országa. Így nevezik az etiópiai Oromiát az utazók. Az ország dél-keleti kilenc etnikumának egyikében való tartózkodása a tapasztalt világ utazót is ledöbbenti. A vidék, a vadon élő növények és az állatok, a gyönyörű táj és a természeti szépségek egyből lenyűgözik Önt is. Képzelje el a sivatagi lábnyomokat a horizonton, amelyeket hegységek határolják 4 000 méteres tengerszint feletti magasságban. Mély folyók, szakadékok, trópusi erdők, vízesések, tavak, barlangok. A Bale Mountains Nemzeti Park vagy a Rift-völgyi tó tényleg vonzza a turistákat a világ minden tájáról. Oromi népe, Oromo nemzetisége képviseli a legnagyobb etnikai csoportot Etiópiában. Mintegy 95
százalékuk a mezőgazdaságból él, de nem érdektelen, hogy Oromiyaból származik a világ- és olimpiai bajnok atléta-hosszútávfutó 5.5 és 10 kilométeren Kenenisa Bekele, és az első afrikai nő, aki megnyerte az olimpiai maratont Fatuma Roba.
Minden termőföld Etiópiában az állam tulajdonában van, amelyet az érdekelt feleknek kikölcsönöz. A termés nagymértékben függ a csapadéktól és a tengerszint feletti magasságtól. A kávébabokat különösen délen termelik a kistermelők. A kávé az ország második legfontosabb kiviteli cikke, a könnyű kábítószer, a catha mellett. 2007-ben az összes export 37% -át tette ki.
A kávéról, amely Etiópiában "született", egyenesen könyvet lehetne írni. A legenda szerint az 5. században egy kecskepásztor lelte fel a kávébab hatásait. Ez Kaffa tartományban történt, és azóta is a kávé szorosan kapcsolódik az emberek mindennapi tevékenységeihez. Az Oromia régióban évente többször is szüretelik a kávé gyümölcseit - szinte kizárólag Arabica-t -, attól függően, hogy a vörös cseresznyére hasonlító gyümölcsök éppen mikor érlelődnek meg. A gazdálkodók az úgynevezett nedves eljárással dolgozzák fel a termést. A gyümölcsöket speciális tartályokba öntik, átengedik a zúzólemezeken, és megszabadítják a héjuktól. A kihámozott szemeket fermentációs edényekbe öntik fermentáció céljából. Fermentálás során a kávészemek megszabadulnak a hártyabevonatuktól is. Az erjesztés akár 36 órát is igénybe vehet. Végül a kávét nagy gépekben, vagy a napsütésben szárítják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
