06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

ETHIOPIA LIMU GRADE 2

Kód: 797

Azt mondják, hogy Oromia a kávé bölcsője. A Dél-keleti régió Etiópiában a kávészemek hatásait és ízét állítólag az 5.századtól ismeri. A helyi termelők kis földművelők, akik szövetségbe egyesültek, amely az igazságos üzletről gondoskodik és a nyereség egy részét iskolaügybe, egészségügybe és új munkahelyekbe fekteti. Ideális, nem? Oromián bűvölni lehet még valamit - hihetetlenül változatos növényzetet, gyönyörű vízeséseket, csodálatos barlangokat és a hatalmas hegyeket.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 164 Ft /1000 g 1 516 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Etiópia
Fajta
Fajta:
Heirloom
Vidék
Vidék:
Oromia
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1800
Íz
Íz:
Virágos, Gyümölcsös
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Erős kávé, alacsony savtartalommal, a kávé számos szakértője szerint a világ egyik legjobbja. Hát hogy is ne lenne?! Teljes testel, a virágok és a gyümölcsök tónusaival, egy kis karamell utóízzel tűnik ki a többi kávétól. Ami a gyümölcsöket illeti - felkészülhetnek a szárított sárgabarack és a citrusfélék kompozíciójára. A habja lágy, és mégis kompakt.

A kávé származása

A kultúra és a természet országa. Így nevezik az etiópiai Oromiát az utazók. Az ország dél-keleti kilenc etnikumának egyikében való tartózkodása a tapasztalt világ utazót is ledöbbenti. A vidék, a vadon élő növények és az állatok, a gyönyörű táj és a természeti szépségek egyből lenyűgözik Önt is. Képzelje el a sivatagi lábnyomokat a horizonton, amelyeket hegységek határolják 4 000 méteres tengerszint feletti magasságban. Mély folyók, szakadékok, trópusi erdők, vízesések, tavak, barlangok. A Bale Mountains Nemzeti Park vagy a Rift-völgyi tó tényleg vonzza a turistákat a világ minden tájáról. Oromi népe, Oromo nemzetisége képviseli a legnagyobb etnikai csoportot Etiópiában. Mintegy 95

százalékuk a mezőgazdaságból él, de nem érdektelen, hogy Oromiyaból származik a világ- és olimpiai bajnok atléta-hosszútávfutó 5.5 és 10 kilométeren Kenenisa Bekele, és az első afrikai nő, aki megnyerte az olimpiai maratont Fatuma Roba.

Minden termőföld Etiópiában az állam tulajdonában van, amelyet az érdekelt feleknek kikölcsönöz. A termés nagymértékben függ a csapadéktól és a tengerszint feletti magasságtól. A kávébabokat különösen délen termelik a kistermelők. A kávé az ország második legfontosabb kiviteli cikke, a könnyű kábítószer, a catha mellett. 2007-ben az összes export 37% -át tette ki.

A kávéról, amely Etiópiában "született", egyenesen könyvet lehetne írni. A legenda szerint az 5. században egy kecskepásztor lelte fel a kávébab hatásait. Ez Kaffa tartományban történt, és azóta is a kávé szorosan kapcsolódik az emberek mindennapi tevékenységeihez. Az Oromia régióban évente többször is szüretelik a kávé gyümölcseit - szinte kizárólag Arabica-t -, attól függően, hogy a vörös cseresznyére hasonlító gyümölcsök éppen mikor érlelődnek meg. A gazdálkodók az úgynevezett nedves eljárással dolgozzák fel a termést. A gyümölcsöket speciális tartályokba öntik, átengedik a zúzólemezeken, és megszabadítják a héjuktól. A kihámozott szemeket fermentációs edényekbe öntik fermentáció céljából. Fermentálás során a kávészemek megszabadulnak a hártyabevonatuktól is. Az erjesztés akár 36 órát is igénybe vehet. Végül a kávét nagy gépekben, vagy a napsütésben szárítják.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 721 Ft /1000 g 1 672 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

BRAZIL DOLCE DIAMANTINA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZIL DOLCE DIAMANTINA - szemes kávé

Azon a területen ahol ez a kávé született a vad természet mellett gyémántok is megcsodálhatóak. Igen, a brazíliai Cerrado egyes helyein ritka ásványaikról híresek. Mint az ott található kávébab, amelyek a világon az egyik legkeresettebbek. A tökéletes Dolce Diamantina tetszeni fog az ízlelőbimbóinak - jellegzetes édességével, jó testével és finom diós utóízzel. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 836 Ft /1000 g 1 484 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - szemes kávé

A mocha a csokoládé színére vagy az arábiában termelt kávéra utal. Meggyőződésünk, hogy az Etiópia Sidamo Mocha minden jelentését ötvözi. Ez a világ egyik legcsokoládébb kávéja, bársonyosan finom csemege, amelyet egyszer exportáltak Jemenbe. Az első kóstolás után emlékezni fog a magával ragadó aromával rendelkező közepes erősségű Arabicára. És soha többé nem fogja feladni. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 426 Ft /1000 g 1 743 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »