06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Elefántcsontparti Robusta – szemeskávé

Kód: 1784

Az Elefántcsontpartról származó kávét diós és fűszeres ízek jellemzik. Ez a robusta egy erős, kellemesen földes fajta. Ha figyelmesen kóstol, édes karamellás jegyeket is felfedezhet. A nyugat-afrikai robusta ideális házi eszpresszó keverék készítéséhez - adjuk hozzá kedvenc arabicánkhoz, hogy erős, vonzó és élénkítő italt kapjunk. Gyönyörű crema-val.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 852 Ft /1000 g 1 085 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 10. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Pobřeží slonoviny
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
500 - 900m
Íz
Íz:
Karamella, Földes íz, Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Robusta 100%

Crema és a kávé íze

A Robusta Elefántcsontparti kávé földes, ízes, határozott mogyorós ízzel és finom karamellás vonallal jellemezhető. Az elefántcsontparti termesztésre jellemző a fűszeres íz is, amely nem hiányzik ezekből a babokból.

Ha Ön az erős, keserű és igazán élénkítő kávé szerelmese, akkor értékelni fogja ezt a robustát. Ha finomabb, többrétegű ízű, gazdag crema-val rendelkező italt szeretne, adjon robustát az egyik kiválasztott arabicához (a szokásos arány 20:80). Különböző arabicák használatával és a robusta arányának megváltoztatásával finomhangolhatja saját eszpresszó-keverékét.

A kávé eredete

Elefántcsontpartról nem sokat beszélnek a kávéval kapcsolatban, ami nagy kár. A helyi ültetvények olyan babot tudnak termelni, amelyért a kávé szerelmesei harcolni fognak. Különösen azoknak, akik vonzó robustát keresnek. Erre szakosodtak az elefántcsontparti (Elefántcsontparti Köztársaság) gazdák.

A most megízlelhető robusta az ország északi részén, a mérsékelt égövi hegyekben termett, ahol a hőmérséklet általában 18 és 35 ⁰C között van. A piros bogyókat decembertől márciusig kézzel szedték, fokozatosan, ahogy a bogyók érnek. A zöld kávébabok kivonása érdekében megmosták őket, betonlapokon szárították (gyakori gereblyézéssel, hogy a penészedjen meg), majd válogatták és 60 kg-os zsákokba csomagolták. Ezekben utazott hozzánk az elefántcsontparti robusta.

A kávétermelés rendkívül fontos a nyugat-afrikai ország számára, mivel ez a második legnagyobb exportcikke. Ha a világranglista érdekli, Elefántcsontpart a 14. helyen áll. A globális piacon 1,08 százalékot "foglal el". Ugyanakkor még mindig jelentős robusta-termelő, és bár az országot polgárháborúk sújtják, továbbra is intenzíven kíván a kávéültetvények fejlesztésére és a termelés minőségének javítására összpontosítani.

A kávéfák Nyugat-Afrika déli partvidékén a francia gyarmatosítók érkezésével jelentek meg a 19. században. A legmagasabb terméshozamot 2000-ben érték el a helyi gazdák, majd a bizonytalan politikai helyzet miatt a kávétermelés a felére esett vissza. Azóta azonban lassan ismét emelkedik. Hozzáadunk még egy gyöngyszemet: Amikor 1960-ban Elefántcsontpart autonóm állammá vált (az első elnök egyébként Félix Houphouët-Boigny volt, aki kakaótermelő), kormánya stabil körülményeket és jó exportárakat biztosított a gazdáknak, és a mezőgazdaságot a szomszédos országokból érkező munkaerő jelentős bevándorlásával támogatta. Ennek köszönhetően Elefántcsontpart a szó szoros értelmében a világ vezető kakaóexportőrévé vált, és számos európai szakembert vonzott - különösen a francia mérnökök, menedzserek és tanárok közössége megduplázódott az országban. És a kávéipar is profitált belőle.
De vissza a kávéhoz. Az Elefántcsontpartról származó robusztát leggyakrabban a franciák és az olaszok vásárolják, akik erős és érdekes ízeket használnak eszpresszó-keverékeikben. Testességét olyan nagyvállalatok is használják, mint a Nescafé. A keverékek kiváló robusztussággal való gazdagítása krémes, ízletes és mégis kellemesen erős italt garantál. Ön is kipróbálhatja.

Ne féljen kísérletezni, és miután alaposan megkóstolta az elefántcsontparti robustát, próbálja meg kiegészíteni az egyik édes, enyhe vagy gyümölcsös arabicával (a szokásos keverési arány 20 rész robusta:80 rész arabica). Így otthon is elkészíthet egy eredeti eszpresszó-keveréket, amely megfelel az Ön ízlésvilágának.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a választott kávéfajtának megfelelő durvaságúra őrölje.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 557 Ft /1000 g 1 056 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 10. 04.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

Két A Indiából - egyértelmű jele a nagyon jó minőségnek. Száz százalékos robusta kitűnő crema-val és telt, enyhén mogyorós ízzel, elvarázsolja az intenzív íz élménnyel azokat is, akik szeretnek experimentálni. Hozzákeverheti a kedvenc arabikájához és varázsolhat az arányokkal a végtelenségig. Vagy kóstolgassa különböző elkészítési módszerekkel. Más ízű lesz dzsezvéből, más aeropresszből és más mokka kannából. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 590 Ft /1000 g 1 159 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 10. 04.

ROBUSTA BRAZÍLIA CONILLION szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ROBUSTA BRAZÍLIA CONILLION szemes kávé

Készítse el kávéját és élvezze ki az ízét és illatát. A kávéink magukkal hordozzák az ültetvények egyedülálló nyomait, ahonnan származnak, és a feldolgozási módjukat. Minden egyes kávé tükrözi a fajtának egyedi tulajdonságait. Ugyanúgy, mint a borszakértők, úgy a kávé szakértői is meg tudják különböztetni a robuszta kávét az arabika kávétól, az etiópiait a brazil kávétól. Hagyja, hogy az érzékei megtalálják a száraz folyamat által feldolgozott és a brazil nap alatt szárított… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 820 Ft /1000 g 1 082 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk kedd, 2022. 10. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »