06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

El Salvador SHG EP Santa Ana Miravalle H1 - világos pörkölésű szemes kávé

Kód: 2151

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 542 Ft /1000 g 1 754 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
El Salvador
Fajta
Fajta:
Pacas
Vidék
Vidék:
Balsamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA

Az El Salvador kávéról az a legenda járja, hogy az ősi maják és az aztékok itala. A Közép-amerikai állam eredeti őslakosai adták a nevét a legismertebb helyi márkának – Pipil- amely annyit jelent kávé. Az első kávécserjéket az őshonos indiánok ültették 1830-ban Ahuachapanban. Az El Salvador kávé története követte az ország viharos történelmét. Sehol máshol a világon nem fog találni még egy olyan államot, amely ennyire függ a kávé termeléstől. Sok éven át, a legfontosabb export terméke volt Salvadornak. A 20. század elején az összexportból származó nyereség 90 százaléka a kávé exportjából származott. A globális gazdasági válság megmutatta, hogy egy termékre való támaszkodás nem volt túl okos döntés. A kávé ára a harmadára csökkent, a gyártók csődbe mentek, személyzetet el kellet bocsájtani, és a kávé a raktárokban penészedett meg. A válság miatt 1932-ben több tízezer mezőgazdász lázadt fel. Felkelésük brutális mészárlással végződött, amelyben több mint harmincezer ember halt meg. Csak 1970-ben stabilizálódott a politikai helyzet és a gazdák újra profitálhattak a terméseikből. A kávéipar túlélte, de az ország továbbra is magas munkanélküliséggel, szegénységgel és külföldi adósságokkal küzd.

Salvador lassan ismét a jó minőségű ültetvényi kávé királyságává válik. A régió éghajlati viszonyai, a vulkanikus rendkívüli módon kedvez a kávé termesztésének. A jó minőséghez hozzájárul az is, hogy a betakarítást és gondossággal végzik.

A kávécserjéket a magas fák védelme alá ültetik. A Balsamo-hegységben a Bourbon fajtának mintegy 65% -át, 10%-ban Pacamara-t és 25%-ban Pacast termesztenek. A kávébogyókat évente többször szüretelik, nem használnak gépeket a betakarításhoz csakis kézi betakarítást végeznek. A vörös bogyók betakarítása után nedves feldolgozásra kerül sor, amely magában foglalja a gyümölcs speciális préslemezeken keresztül történő átpréselését (pép és héj eltávolítása), fermentálását, szárítását, válogatását és csomagolását.

Salvador kávébabja a világ legjobbjai közé tartozik. Bár ma csak a világ termelésének töredékét képezi, rendkívül népszerű és keresett a szakértők körében.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE szemes kávé

Nicaragua az egyik oldalról a Karibi a másikról a csendes-óceáni térséggel határos. Középen a Kordillerák és vulkánok... Nicaragua határozottan nem unalmas. Ahogy az a kávé is, amelyet az ország északi részéről hozunk. A hegyes vidéken teremnek a kiváló aromájú és kiegyensúlyozott savassággal rendelkező szemek. A közép-amerikai hegyvidéki kávé keserű csokoládé és narancs íz árnyalattal rendelkezik. Önnek is nagyon fog ízleni! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

BOLÍVIA AA - szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BOLÍVIA AA - szemes kávé

Dél-Amerika szívében található országnak megelőlegeztük, hogy a legjobb kávé termelők listájára felkerüljön. A politikai instabilitás nem kedvez a helyi gazdálkodóknak, ezért természetesen megpróbálnak szövetkezetekhez csatlakozni, hogy megosszák a tudásukat és kiépítsék a szolidaritást. Bolíviai kávé az elhatározás és az új kezdetek szimbóluma. Ezen kívül – az íze igazán fényűző. A csokoládé, narancs és a tűlevelű fák tónusait hordja magában, erős teste lenyűgözi a… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot

A kenyai kávé az egyik legjobb a világon. Gazdag testtel, magas savtartalommal, intenzív ízzel és finom aromával rendelkezik. Igen, pontosan ilyenek a Kenya AA Nakuru Mutunugat mikroparcellák a Vulkánok és tavak vidékéről. Íze ribizli, sárgabarack, cseresznye és szőlő, valamint lédús gránátalma. A Kibirigwi Farmers Cooperative Society által kezelt ültetvényen termesztett bor nem csak kiváló gondozásban részesült, hanem saját törzskönyvvel is rendelkezik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 358 Ft /1000 g 2 236 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »