06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

EL SALVADOR SHG EP Santa Ana Miravalle H1 szemes kávé

Kód: 130
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Salvador a legkisebb állam Közép-Amerikában, de a térképen semmi sem helyettesítheti. És főleg a minőségi kávék térképén nem. A Balsamo hegységeiben csak kiváló kávét szüretelnek. A tápanyagokat a völgy tiszta forrásaiból nyeri, az illatát a Csendes-óceántól jövő szélnek köszönheti. A gyönyörű karamell árnyalat összeforr az ínyenc savassággal.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 542 Ft /1000 g 1 754 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
El Salvador
Fajta
Fajta:
Pacas
Vidék
Vidék:
Balsamo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Karamella
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA

Az El Salvador szemes kávé gazdag profillal, kerek és finom ízzel rendelkezik. Különösen értékelni fogja a karamell tónusát, amelynek köszönhetően rendkívül népszerű.A Pacas fajta esetében a kávé savassága mérsékelt. A kávé továbbá édeskés, könnyű és kiegyensúlyozott ízű. Ha ezt a százszázalékos Arabica kávét klasszikus eszpresszóként készíti el, egy finom kávét kap vastag habbal.

A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA

Az El Salvador kávéról az a legenda járja, hogy az ősi maják és az aztékok itala. A Közép-amerikai állam eredeti őslakosai adták a nevét a legismertebb helyi márkának – Pipil- amely annyit jelent kávé. Az első kávécserjéket az őshonos indiánok ültették 1830-ban Ahuachapanban. Az El Salvador kávé története követte az ország viharos történelmét. Sehol máshol a világon nem fog találni még egy olyan államot, amely ennyire függ a kávé termeléstől. Sok éven át, a legfontosabb export terméke volt Salvadornak. A 20. század elején az összexportból származó nyereség 90 százaléka a kávé exportjából származott. A globális gazdasági válság megmutatta, hogy egy termékre való támaszkodás nem volt túl okos döntés. A kávé ára a harmadára csökkent, a gyártók csődbe mentek, személyzetet el kellet bocsájtani, és a kávé a raktárokban penészedett meg. A válság miatt 1932-ben több tízezer mezőgazdász lázadt fel. Felkelésük brutális mészárlással végződött, amelyben több mint harmincezer ember halt meg. Csak 1970-ben stabilizálódott a politikai helyzet és a gazdák újra profitálhattak a terméseikből. A kávéipar túlélte, de az ország továbbra is magas munkanélküliséggel, szegénységgel és külföldi adósságokkal küzd.

Salvador lassan ismét a jó minőségű ültetvényi kávé királyságává válik. A régió éghajlati viszonyai, a vulkanikus rendkívüli módon kedvez a kávé termesztésének. A jó minőséghez hozzájárul az is, hogy a betakarítást és gondossággal végzik.

A kávécserjéket a magas fák védelme alá ültetik. A Balsamo-hegységben a Bourbon fajtának mintegy 65% -át, 10%-ban Pacamara-t és 25%-ban Pacast termesztenek. A kávébogyókat évente többször szüretelik, nem használnak gépeket a betakarításhoz csakis kézi betakarítást végeznek. A vörös bogyók betakarítása után nedves feldolgozásra kerül sor, amely magában foglalja a gyümölcs speciális préslemezeken keresztül történő átpréselését (pép és héj eltávolítása), fermentálását, szárítását, válogatását és csomagolását.

Salvador kávébabja a világ legjobbjai közé tartozik. Bár ma csak a világ termelésének töredékét képezi, rendkívül népszerű és keresett a szakértők körében.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 31.

Értékelés: kitűnő
Annak ellenére, hogy minden kávé ízlik amit eddig rendeltem, mindig valami újra vagyok kíváncsi, ismeretlen ízekre.Igen, az El Savador ismét kiváló, alkalmas kávé ínyenceknek. Nagyon értékelem az üzletüket, példátlan minőséget és a tökéletes szolgáltatást amit nyújtanak.Dani

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 649 Ft /1000 g 1 465 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 05. 23.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »