EL SALVADOR SHG EP Santa Ana Miravalle H1 szemes kávé
Salvador a legkisebb állam Közép-Amerikában, de a térképen semmi sem helyettesítheti. És főleg a minőségi kávék térképén nem. A Balsamo hegységeiben csak kiváló kávét szüretelnek. A tápanyagokat a völgy tiszta forrásaiból nyeri, az illatát a Csendes-óceántól jövő szélnek köszönheti. A gyönyörű karamell árnyalat összeforr az ínyenc savassággal.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE ÉS HABJA
Az El Salvador szemes kávé gazdag profillal, kerek és finom ízzel rendelkezik. Különösen értékelni fogja a karamell tónusát, amelynek köszönhetően rendkívül népszerű.A Pacas fajta esetében a kávé savassága mérsékelt. A kávé továbbá édeskés, könnyű és kiegyensúlyozott ízű. Ha ezt a százszázalékos Arabica kávét klasszikus eszpresszóként készíti el, egy finom kávét kap vastag habbal.
A KÁVÉ SZÁRMAZÁSA
Az El Salvador kávéról az a legenda járja, hogy az ősi maják és az aztékok itala. A Közép-amerikai állam eredeti őslakosai adták a nevét a legismertebb helyi márkának – Pipil- amely annyit jelent kávé. Az első kávécserjéket az őshonos indiánok ültették 1830-ban Ahuachapanban. Az El Salvador kávé története követte az ország viharos történelmét. Sehol máshol a világon nem fog találni még egy olyan államot, amely ennyire függ a kávé termeléstől. Sok éven át, a legfontosabb export terméke volt Salvadornak. A 20. század elején az összexportból származó nyereség 90 százaléka a kávé exportjából származott. A globális gazdasági válság megmutatta, hogy egy termékre való támaszkodás nem volt túl okos döntés. A kávé ára a harmadára csökkent, a gyártók csődbe mentek, személyzetet el kellet bocsájtani, és a kávé a raktárokban penészedett meg. A válság miatt 1932-ben több tízezer mezőgazdász lázadt fel. Felkelésük brutális mészárlással végződött, amelyben több mint harmincezer ember halt meg. Csak 1970-ben stabilizálódott a politikai helyzet és a gazdák újra profitálhattak a terméseikből. A kávéipar túlélte, de az ország továbbra is magas munkanélküliséggel, szegénységgel és külföldi adósságokkal küzd.
Salvador lassan ismét a jó minőségű ültetvényi kávé királyságává válik. A régió éghajlati viszonyai, a vulkanikus rendkívüli módon kedvez a kávé termesztésének. A jó minőséghez hozzájárul az is, hogy a betakarítást és gondossággal végzik.
A kávécserjéket a magas fák védelme alá ültetik. A Balsamo-hegységben a Bourbon fajtának mintegy 65% -át, 10%-ban Pacamara-t és 25%-ban Pacast termesztenek. A kávébogyókat évente többször szüretelik, nem használnak gépeket a betakarításhoz csakis kézi betakarítást végeznek. A vörös bogyók betakarítása után nedves feldolgozásra kerül sor, amely magában foglalja a gyümölcs speciális préslemezeken keresztül történő átpréselését (pép és héj eltávolítása), fermentálását, szárítását, válogatását és csomagolását.
Salvador kávébabja a világ legjobbjai közé tartozik. Bár ma csak a világ termelésének töredékét képezi, rendkívül népszerű és keresett a szakértők körében.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
Tanácsra van szüksége?
5. 31.