ECUADORI instant kávé 100% robusta
Találja ki, hogy hány csésze instant kávét fogyasztanak a franciák. És csehek? Sokkal többet, mint gondolná! Talán az egyszerű elkészítésének köszönhető, talán azért, mert elragadtatták az illatos kristályok gyors és egyszerű feloldódása a bögrében ... Annak érdekében, hogy tudjanak miből válogatni, elhoztuk Önöknek Ecuadorból ezt a remek, erős, citruszos ízvilággal rendelkező kávét. Alkalmas az intenzív munkák alatt, valamint a kikapcsolódásra is. A 100% -os Robusta kávét ki kell próbálnia.
Összetétel
Robusta 100%A kávé íze és habja
Mivel 100% Robusta kávéról van szó, a kávé íze nagyon intenzív. A citrusfélékharmonikus tónusait is fellelhetjük a kávé ízében, amelyek tipikusak az ecuadori kávéra. A habját könnyűnek és kellemesnek írhatjuk le.
A kávé származása
Az oldható vagy instant kávét először nyilvánosan Buffalo-ban publikálta a japán- amerikai kémikus Satori Kato. 1910-ben G. C. Washington szabadalmaztatta és katonák felélinkétésére szolgált. Az 1950-es években belopta magát a háztartásokba is. Azóta az oldható kávé számos konyha elengedhetetlen tartozéka. Európában a legnagyobb instant kávé fogyasztók a Nemzetközi Kávészervezet 2012-tes felmérése szerint a Cseh Köztársaság lakosai (3,3 kg per fő évente), mögötte helyezkedtek el az osztrákok (1,9 kg) és a szlovákok (1,6 kg). Ellenben a legkevesebb instant kávét Franciaországban (0,5 kg), Olaszország (0,1 kg) és Svédországban (0,3 kg) isznak.
Az oldódó kávé nagy előnye a könnyű és gyors elkészítése. A forró, stimuláló ital másodpercek alatt elkészíthető. A kávé tulajdonsága az előállítási módjától függ. A piacon lyofiliziált (fagyasztással szárított) és permetezett (permetezéssel szárított) instant kávét kínálnak a forgalmazók. Az ecuadori oldható kávé 100% Robusta az említett második módszerrel készül.
A permetezés egy elterjedtebb gyártási módszer, egyben olcsóbb is. Leegyszerűsítve, a kávékivonatot, melyet pörkölt kávéból készítenek- felforrósított edények falára permetezik. A kávé elveszíti a nedvességtartalmát a folyamat során, és a száraz részecskék lepotyognak. A lepotyogott darabkákat azonnal összegyűjtik, lemérik és csomagolják.
Ecuador az az ország, ahol az Arabica és a Robusta kávét körülbelül azonos arányban termesztik. A kávécserjéket főként az Andok domboldalán fekvő ültetvényeken termesztik. Bár ez az egyenlítő mentén fekvő ország nem tartozik a világ legnagyobb kávé termelői közé, kiváló minőségű kávészemeket exportál, amelyeknek nagy a népszerűségük.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
- Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
- A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.