06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988

A csokoládé kakaóból van és a kakaó kakaóbabból. Ezek sok helyen nőnek, de természetesen Madagascart szívesen támogatjuk. A legédesebb termés a világon ugyanis segíthet az ország szegénységének leküzdésében.  A kisebb földműveseknek a kakaóbabok adják a megélhetést. És a mi számunkra a csokoládé a világ legnagyobb szigetéről egy nagy lehetőség összekötni a nagyon kellemeset a rendkívülien hasznossal.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 338 Ft /1000 g 1 534 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Madagaszkár
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Madagaszkár 69%, Kakaó vaj, Szója lecitin, Cukor, Természetes vanília por

Íz

A madagaszkári csokoládé lencse keserű, ugyanakkor telt és nagyon magával ragadó. Kevesebb mint 70% kakaót tartalmaznak, ezért kiváló kulináris és ízbeli tulajdonságokkal rendelkeznek.

Eredet

A 2000 évvel ezelőtt lakott sziget, a Madagaszkári Köztársaság Afrika délkeleti partjainál található. Számos kisebb sziget veszi körül, és a szárazföldtől való hosszú távú elszigeteltségnek (90 millió év) köszönhetően az eredeti organizmusfajok akár 90 százaléka is él és növekszik rajta.
Magyarországnál a mintegy 7,5-szer nagyobb országot sűrű folyók hálózata övezi. Éghajlatát a keleti passzátszél befolyásolja, az éves átlagos hőmérséklet 24 ⁰C körül mozog. A turisták Madagaszkárra mennek a lélegzetelállító strandokért, a fenséges baobabokért, a fekete makikért vagy az ilang-ilang virágok illatáért.
Nem könnyű művelt földterületre bukkanni. Noha a lakosság többsége a mezőgazdaságtól függ, Madagaszkár területének csupán 5 százaléka használható fel növényekre vagy állattenyésztésre. A rizs, a gyapot, a gyümölcs és a fűszerek mellett a gazdák kávéval és kakaóval is foglalkoznak.
Megtalálható mind a 3 kakaófafajta (Theobroma cacao) - Trinotario (a fák 35% -a), Forastero (60%) és Criollo (5%). Szinte az összes kakaóbab a Diana régió Ambajna kerületéből származik. A közelmúltig a teljes terményt Madagaszkáron kívül exportálták és dolgozták fel. Az elmúlt években azonban közvetlenül a szigeten hoztak létre olyan vállalatokat, amelyek kiváló minőségű csokoládét gyártanak a babból. A madagaszkári csokoládé éves termelése mintegy 4500 tonna.
A 2012-es információk szerint a banditák és az emberkereskedők példátlan érdeklődést mutatnak a madagaszkári luxuscsokoládé iránt. A kakaótermesztők még a megélhetésüket is veszélyeztetik azzal, hogy betörnek a raktárakba és a ritka növényeket feketepiacra viszik. A nagyobb kakaógazdaságok védekeznek, de a kistermelőknek nincs sok lehetőségük a kakaó védelmére.
A babot, vagyis a kakaófák magjait a feldolgozás előtt több napig kell erjeszteni és szárítani. Ezt követően előzetesen megpirítják, összetörik és megsütik. Ebből az alapanyagból őrléssel kakaótömeg képződik, amelyből kakaóvajat és magát a kakaót állítják elő. A szilárd csokoládét különféle összetevőkkel történő keverés, temperálás, habverés, emulgeálás, gyúrás és hűtés útján állítják elő.
Csokoládé és az egészség? Véleményünk szerint sok tudományos ismeret kiváló! Ha a minőségi csokoládét választja igazán magas kakaóaránnyal, biztos lehet benne, hogy a nagyszerű ízélmény mellett sok antioxidánst (talán a legtöbbet amit az ételektől kaphat), D-, B-, A- és E és ásványi anyagok (magnézium, nátrium, kálium, cink ...). Mindez erősíti a csokoládé ímádó egészségét, támogatja a jó hangulatot és segít leküzdeni bizonyos betegségeket. Nem hiába beszélnek a kakaóról, mint a 21. század szuperélelmiszeréről!
Az allergéneket megemlítve a tejre, a kakaóra és a vanillinra allergiásoknak óvatosnak kell lenniük. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
A madagaszkári eredetű csokoládé lencse alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára. 69,4% kakaó-száraz anyagot tartalmaznak.
12-20 ⁰C hőmérsékleten tárolandó.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 296 kJ / 549 kcal
Zsírok: 39,5 g
ebből telített zsírok: 23,7 g
Szénhidrátok: 33,4 g
ebből cukrok: 29,5 g
Fehérjék: 7,9 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

RÓZSASZÍN CSOKOLÁDÉ LENCSÉK 47,3% - ruby csokoládé

Vörös rózsa, vörösbor és vörös csokoládé. Egy újdonság, ami után nagy a kereslet, tetszeni fog önnek is. A csodálatos megjelenésű és kifinomult ízű csokoládé lencsék meghódítsák a világot. Az úgynevezett rubin csokoládé ugyanakkor édes és gyümölcsös. A színe mögött csak vörös kakaóbab van. Az ecuadori specialitás teljesen új típusú csokoládét eredményez. Kóstolja meg! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
13 324 Ft /1000 g 1 332 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

 CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL

A statisztikák szerint minden ember a bolygón évente több mint fél kilót csokoládét kap. A szokásos módon a svájciak és a belgák élvezik a legtöbbet. Csokoládé praliné, chips, krémek, nyalókák vagy töltött cukorkák a világ minden tájáról nevet kapnak. Hány csokoholik élvezi a friss ízkombinációt, nem olyan nyilvánvaló. Nagyon biztos azonban, hogy hamarosan csatlakozik hozzájuk. Csak kóstolja meg a tejcsokoládét sózott karamellel, és csapdába esik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 070 Ft /1000 g 1 107 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

 FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSÉK VANÍLIA DARABOKKAL BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FEHÉR CSOKOLÁDÉ LENCSÉK VANÍLIA DARABOKKAL BIO

Fehér csokoládé lencsék vaníliadarabokkal Madagaszkárról valódi finomság. Bio kakaóvajból, nádcukorból, tejporból és vaníliából készülnek. Yum! Oldjuk fel a tejben, vagy adjuk hozzá desszertekhez, lágysága elbűvöli. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 423 Ft /1000 g 1 242 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »