06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988

A csokoládé kakaóból van és a kakaó kakaóbabból. Ezek sok helyen nőnek, de természetesen Madagascart szívesen támogatjuk. A legédesebb termés a világon ugyanis segíthet az ország szegénységének leküzdésében.  A kisebb földműveseknek a kakaóbabok adják a megélhetést. És a mi számunkra a csokoládé a világ legnagyobb szigetéről egy nagy lehetőség összekötni a nagyon kellemeset a rendkívülien hasznossal.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 936 Ft /1000 g 2 094 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Madagaszkár
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Madagaszkár 69%, Kakaó vaj, Szója lecitin, Cukor, Természetes vanília por

Íz

A madagaszkári csokoládé lencse keserű, ugyanakkor telt és nagyon magával ragadó. Kevesebb mint 70% kakaót tartalmaznak, ezért kiváló kulináris és ízbeli tulajdonságokkal rendelkeznek.

Eredet

A 2000 évvel ezelőtt lakott sziget, a Madagaszkári Köztársaság Afrika délkeleti partjainál található. Számos kisebb sziget veszi körül, és a szárazföldtől való hosszú távú elszigeteltségnek (90 millió év) köszönhetően az eredeti organizmusfajok akár 90 százaléka is él és növekszik rajta.
Magyarországnál a mintegy 7,5-szer nagyobb országot sűrű folyók hálózata övezi. Éghajlatát a keleti passzátszél befolyásolja, az éves átlagos hőmérséklet 24 ⁰C körül mozog. A turisták Madagaszkárra mennek a lélegzetelállító strandokért, a fenséges baobabokért, a fekete makikért vagy az ilang-ilang virágok illatáért.
Nem könnyű művelt földterületre bukkanni. Noha a lakosság többsége a mezőgazdaságtól függ, Madagaszkár területének csupán 5 százaléka használható fel növényekre vagy állattenyésztésre. A rizs, a gyapot, a gyümölcs és a fűszerek mellett a gazdák kávéval és kakaóval is foglalkoznak.
Megtalálható mind a 3 kakaófafajta (Theobroma cacao) - Trinotario (a fák 35% -a), Forastero (60%) és Criollo (5%). Szinte az összes kakaóbab a Diana régió Ambajna kerületéből származik. A közelmúltig a teljes terményt Madagaszkáron kívül exportálták és dolgozták fel. Az elmúlt években azonban közvetlenül a szigeten hoztak létre olyan vállalatokat, amelyek kiváló minőségű csokoládét gyártanak a babból. A madagaszkári csokoládé éves termelése mintegy 4500 tonna.
A 2012-es információk szerint a banditák és az emberkereskedők példátlan érdeklődést mutatnak a madagaszkári luxuscsokoládé iránt. A kakaótermesztők még a megélhetésüket is veszélyeztetik azzal, hogy betörnek a raktárakba és a ritka növényeket feketepiacra viszik. A nagyobb kakaógazdaságok védekeznek, de a kistermelőknek nincs sok lehetőségük a kakaó védelmére.
A babot, vagyis a kakaófák magjait a feldolgozás előtt több napig kell erjeszteni és szárítani. Ezt követően előzetesen megpirítják, összetörik és megsütik. Ebből az alapanyagból őrléssel kakaótömeg képződik, amelyből kakaóvajat és magát a kakaót állítják elő. A szilárd csokoládét különféle összetevőkkel történő keverés, temperálás, habverés, emulgeálás, gyúrás és hűtés útján állítják elő.
Csokoládé és az egészség? Véleményünk szerint sok tudományos ismeret kiváló! Ha a minőségi csokoládét választja igazán magas kakaóaránnyal, biztos lehet benne, hogy a nagyszerű ízélmény mellett sok antioxidánst (talán a legtöbbet amit az ételektől kaphat), D-, B-, A- és E és ásványi anyagok (magnézium, nátrium, kálium, cink ...). Mindez erősíti a csokoládé ímádó egészségét, támogatja a jó hangulatot és segít leküzdeni bizonyos betegségeket. Nem hiába beszélnek a kakaóról, mint a 21. század szuperélelmiszeréről!
Az allergéneket megemlítve a tejre, a kakaóra és a vanillinra allergiásoknak óvatosnak kell lenniük. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
A madagaszkári eredetű csokoládé lencse alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára. 69,4% kakaó-száraz anyagot tartalmaznak.
12-20 ⁰C hőmérsékleten tárolandó.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
energia érték: 2 296 kJ / 549 kcal
Zsírok: 39,5 g
ebből telített zsírok: 23,7 g
Szénhidrátok: 33,4 g
ebből cukrok: 29,5 g
Fehérjék: 7,9 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


 CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL

A statisztikák szerint minden ember a bolygón évente több mint fél kilót csokoládét kap. A szokásos módon a svájciak és a belgák élvezik a legtöbbet. Csokoládé praliné, chips, krémek, nyalókák vagy töltött cukorkák a világ minden tájáról nevet kapnak. Hány csokoholik élvezi a friss ízkombinációt, nem olyan nyilvánvaló. Nagyon biztos azonban, hogy hamarosan csatlakozik hozzájuk. Csak kóstolja meg a tejcsokoládét sózott karamellel, és csapdába esik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 452 Ft /1000 g 1 545 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK NUGÁT 32%
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK NUGÁT 32%

Nincs recept a valódi nugátra, csokoládé, mogyoró és vaj nélkül. Pontosan ezeket az összetevőket tartalmazzák egy hagyományos olasz recept szerint előállított Nugátos csokoládé lencsék, amely nem spórol különösen a mogyoróval. Italok, édességek vagy desszertek készítésére alkalmas csokoládé fényűző változata az első ízben elvarázsolja Önt. A minőségi alapanyagoknak, a gondos előkészítésnek, a megfelelő tárolásnak és a csomagolásnak köszönhetően. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
16 187 Ft /1000 g 1 619 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

PERU ORIGIN 61% étcsokoládé lencsék
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ORIGIN 61% étcsokoládé lencsék

A csodálatosan kiegyensúlyozott, tiszta kakaóbab ízű csokoládélencsék feloldhatók forró tejben, hozzáadhatjuk őket a reggeli zabkásánkhoz, vagy rászórhatjuk őket a gyümölcssalátánkra egészséges uzsonnaként. Minden ételhez és italhoz vonzó csokoládés keserűséget, könnyű édességet és enyhe fűszerességet adnak. Minden bizonnyal örülni fog a ténynek, hogy nulla százalék allergént tartalmaz, viszont magas a kakaó tömeg aránya! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 866 Ft /1000 g 1 487 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »