06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Kód: 988

A csokoládé kakaóból van és a kakaó kakaóbabból. Ezek sok helyen nőnek, de természetesen Madagascart szívesen támogatjuk. A legédesebb termés a világon ugyanis segíthet az ország szegénységének leküzdésében.  A kisebb földműveseknek a kakaóbabok adják a megélhetést. És a mi számunkra a csokoládé a világ legnagyobb szigetéről egy nagy lehetőség összekötni a nagyon kellemeset a rendkívülien hasznossal.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
20 936 Ft /1000 g 2 094 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Madagaszkár
Íz
Íz:
Keserű csokoládé

Összetétel

Kakaó Madagaszkár 69%, Kakaó vaj, Szója lecitin, Cukor, Természetes vanília por

Íz

A madagaszkári csokoládé lencse keserű, ugyanakkor telt és nagyon magával ragadó. Kevesebb mint 70% kakaót tartalmaznak, ezért kiváló kulináris és ízbeli tulajdonságokkal rendelkeznek.

Eredet

A 2000 évvel ezelőtt lakott sziget, a Madagaszkári Köztársaság Afrika délkeleti partjainál található. Számos kisebb sziget veszi körül, és a szárazföldtől való hosszú távú elszigeteltségnek (90 millió év) köszönhetően az eredeti organizmusfajok akár 90 százaléka is él és növekszik rajta.
Magyarországnál a mintegy 7,5-szer nagyobb országot sűrű folyók hálózata övezi. Éghajlatát a keleti passzátszél befolyásolja, az éves átlagos hőmérséklet 24 ⁰C körül mozog. A turisták Madagaszkárra mennek a lélegzetelállító strandokért, a fenséges baobabokért, a fekete makikért vagy az ilang-ilang virágok illatáért.
Nem könnyű művelt földterületre bukkanni. Noha a lakosság többsége a mezőgazdaságtól függ, Madagaszkár területének csupán 5 százaléka használható fel növényekre vagy állattenyésztésre. A rizs, a gyapot, a gyümölcs és a fűszerek mellett a gazdák kávéval és kakaóval is foglalkoznak.
Megtalálható mind a 3 kakaófafajta (Theobroma cacao) - Trinotario (a fák 35% -a), Forastero (60%) és Criollo (5%). Szinte az összes kakaóbab a Diana régió Ambajna kerületéből származik. A közelmúltig a teljes terményt Madagaszkáron kívül exportálták és dolgozták fel. Az elmúlt években azonban közvetlenül a szigeten hoztak létre olyan vállalatokat, amelyek kiváló minőségű csokoládét gyártanak a babból. A madagaszkári csokoládé éves termelése mintegy 4500 tonna.
A 2012-es információk szerint a banditák és az emberkereskedők példátlan érdeklődést mutatnak a madagaszkári luxuscsokoládé iránt. A kakaótermesztők még a megélhetésüket is veszélyeztetik azzal, hogy betörnek a raktárakba és a ritka növényeket feketepiacra viszik. A nagyobb kakaógazdaságok védekeznek, de a kistermelőknek nincs sok lehetőségük a kakaó védelmére.
A babot, vagyis a kakaófák magjait a feldolgozás előtt több napig kell erjeszteni és szárítani. Ezt követően előzetesen megpirítják, összetörik és megsütik. Ebből az alapanyagból őrléssel kakaótömeg képződik, amelyből kakaóvajat és magát a kakaót állítják elő. A szilárd csokoládét különféle összetevőkkel történő keverés, temperálás, habverés, emulgeálás, gyúrás és hűtés útján állítják elő.
Csokoládé és az egészség? Véleményünk szerint sok tudományos ismeret kiváló! Ha a minőségi csokoládét választja igazán magas kakaóaránnyal, biztos lehet benne, hogy a nagyszerű ízélmény mellett sok antioxidánst (talán a legtöbbet amit az ételektől kaphat), D-, B-, A- és E és ásványi anyagok (magnézium, nátrium, kálium, cink ...). Mindez erősíti a csokoládé ímádó egészségét, támogatja a jó hangulatot és segít leküzdeni bizonyos betegségeket. Nem hiába beszélnek a kakaóról, mint a 21. század szuperélelmiszeréről!
Az allergéneket megemlítve a tejre, a kakaóra és a vanillinra allergiásoknak óvatosnak kell lenniük. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
A madagaszkári eredetű csokoládé lencse alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára. 69,4% kakaó-száraz anyagot tartalmaznak.
12-20 ⁰C hőmérsékleten tárolandó.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé pasztilla
energia érték: 2 296 kJ / 549 kcal
Zsírok: 39,5 g
ebből telített zsírok: 23,7 g
Szénhidrátok: 33,4 g
ebből cukrok: 29,5 g
Fehérjék: 7,9 g
Só: 0,02 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BELGA PRALINÉ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BELGA PRALINÉ szemes kávé

Az élet olyan, mint a bonbon... Ne legyen szerény és válassza a legjobbat. A belga praliné a minőségi ültetvény-kávé hullámán örömöt okoz, élénkít és simogat. A száz százalékos arabikát perui csokoládé aromával ízesíteni zseniális ötlet. Értékelni fogja nyugodt reggelinél vagy ünnepi ebéd után. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 669 Ft /1000 g 1 567 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES

A brazíl kávét már biztosan kóstolta Ön is. Talán a hagyományos Sul de Minas régióból származott. Mi lenne, ha ezúttal koffeinmentes? A gyengéd svájci módszer megfosztotta a kávét a népszerű alkaloidtól, de természetesen finom ízét és aromáját meghagyta. A csészéje tele lesz csokoládéval és diófélékkel, édes, kiegyensúlyozott és illatos. Megengedheti magának, ahányszor csak akarja. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 324 Ft /1000 g 1 732 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.

IRISH CREAM instant kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

IRISH CREAM instant kávé

Néhányan a túl édes, szájat összetapasztó italra gondolnak, de ez ne tévessze meg Önt. Az alkohol fogyasztók körében az Irish cream likőr az egyik legnépszerűbb. A likőr eredeti receptjét a gyártók nem árulják el még akkor sem, ha hordóban valló megfulladással fenyegetnék őket. Általában 15-20 százalékos ír whiskyt, tejszínt, vaníliát és kávét tartalmaz. Van, aki csokoládé, mások kókuszkivonatot adnak az italhoz. Most pedig próbálja meg elképzelni, hogy eme remek italhoz… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
14 281 Ft /1000 g 1 428 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 24.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »