

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
A csokoládé kakaóból van és a kakaó kakaóbabból. Ezek sok helyen nőnek, de természetesen Madagascart szívesen támogatjuk. A legédesebb termés a világon ugyanis segíthet az ország szegénységének leküzdésében. A kisebb földműveseknek a kakaóbabok adják a megélhetést. És a mi számunkra a csokoládé a világ legnagyobb szigetéről egy nagy lehetőség összekötni a nagyon kellemeset a rendkívülien hasznossal.
Összetétel
Kakaó Madagaszkár 69%, Kakaó vaj, Szója lecitin, Cukor, Természetes vanília porÍz
A madagaszkári csokoládé lencse keserű, ugyanakkor telt és nagyon magával ragadó. Kevesebb mint 70% kakaót tartalmaznak, ezért kiváló kulináris és ízbeli tulajdonságokkal rendelkeznek.
Eredet
A 2000 évvel ezelőtt lakott sziget, a Madagaszkári Köztársaság Afrika délkeleti partjainál található. Számos kisebb sziget veszi körül, és a szárazföldtől való hosszú távú elszigeteltségnek (90 millió év) köszönhetően az eredeti organizmusfajok akár 90 százaléka is él és növekszik rajta.
Magyarországnál a mintegy 7,5-szer nagyobb országot sűrű folyók hálózata övezi. Éghajlatát a keleti passzátszél befolyásolja, az éves átlagos hőmérséklet 24 ⁰C körül mozog. A turisták Madagaszkárra mennek a lélegzetelállító strandokért, a fenséges baobabokért, a fekete makikért vagy az ilang-ilang virágok illatáért.
Nem könnyű művelt földterületre bukkanni. Noha a lakosság többsége a mezőgazdaságtól függ, Madagaszkár területének csupán 5 százaléka használható fel növényekre vagy állattenyésztésre. A rizs, a gyapot, a gyümölcs és a fűszerek mellett a gazdák kávéval és kakaóval is foglalkoznak.
Megtalálható mind a 3 kakaófafajta (Theobroma cacao) - Trinotario (a fák 35% -a), Forastero (60%) és Criollo (5%). Szinte az összes kakaóbab a Diana régió Ambajna kerületéből származik. A közelmúltig a teljes terményt Madagaszkáron kívül exportálták és dolgozták fel. Az elmúlt években azonban közvetlenül a szigeten hoztak létre olyan vállalatokat, amelyek kiváló minőségű csokoládét gyártanak a babból. A madagaszkári csokoládé éves termelése mintegy 4500 tonna.
A 2012-es információk szerint a banditák és az emberkereskedők példátlan érdeklődést mutatnak a madagaszkári luxuscsokoládé iránt. A kakaótermesztők még a megélhetésüket is veszélyeztetik azzal, hogy betörnek a raktárakba és a ritka növényeket feketepiacra viszik. A nagyobb kakaógazdaságok védekeznek, de a kistermelőknek nincs sok lehetőségük a kakaó védelmére.
A babot, vagyis a kakaófák magjait a feldolgozás előtt több napig kell erjeszteni és szárítani. Ezt követően előzetesen megpirítják, összetörik és megsütik. Ebből az alapanyagból őrléssel kakaótömeg képződik, amelyből kakaóvajat és magát a kakaót állítják elő. A szilárd csokoládét különféle összetevőkkel történő keverés, temperálás, habverés, emulgeálás, gyúrás és hűtés útján állítják elő.
Csokoládé és az egészség? Véleményünk szerint sok tudományos ismeret kiváló! Ha a minőségi csokoládét választja igazán magas kakaóaránnyal, biztos lehet benne, hogy a nagyszerű ízélmény mellett sok antioxidánst (talán a legtöbbet amit az ételektől kaphat), D-, B-, A- és E és ásványi anyagok (magnézium, nátrium, kálium, cink ...). Mindez erősíti a csokoládé ímádó egészségét, támogatja a jó hangulatot és segít leküzdeni bizonyos betegségeket. Nem hiába beszélnek a kakaóról, mint a 21. század szuperélelmiszeréről!
Az allergéneket megemlítve a tejre, a kakaóra és a vanillinra allergiásoknak óvatosnak kell lenniük. A termék nyomokban dióhéjat tartalmazhat.
A madagaszkári eredetű csokoládé lencse alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára. 69,4% kakaó-száraz anyagot tartalmaznak.
12-20 ⁰C hőmérsékleten tárolandó.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsét lehet "csak úgy", enni nagyszerű ízű forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2 296 kJ / 549 kcal |
Zsírok: | 39,5 g |
ebből telített zsírok: | 23,7 g |
Szénhidrátok: | 33,4 g |
ebből cukrok: | 29,5 g |
Fehérjék: | 7,9 g |
Só: | 0,02 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - MÁLNA

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - FAHÉJ
