

Csokoládé lencsék El Salvador Origin 65%
Biztos vagyok benne, hogy meg fog lepődni. A közép-amerikai El Salvadorból származó csokoládé lencse egyáltalán nem keserű. Bár legalább 65 százalék kakaószárazanyagot tartalmaznak, és ezért a maguk nemében az egyik legexkluzívabb terméknek számítanak, ízük finom, harmonikus és gyümölcsös-virágos. Egyszerűen oldja fel forró tejben, és máris egy értékes anyagokkal és kiváló ízzel teli italt kap.
Összetétel
Kakaómassza El Salvador 65%, Cukor, Kakaó vaj, Napraforgó lecitinÍz
Az El Salvador Origin 65%-os csokoládé lencse íze szokatlanul kiegyensúlyozott és finom. Hiányzik belőle a keserűség, de a végén rengeteg gyümölcsös, virágos és diós jegyet tartalmaz.
Alkalmasak italokhoz, de desszertekhez, öntetekhez, fagylaltokhoz is.
Eredet
El Salvador, hivatalosan a Salvadori Köztársaság, Közép-Amerikában, a Csendes-óceán partvidékén található. Már a maják, a cuzcatlecek és az olmecek kora óta kapcsolatban áll a kakaófákkal. Amikor a 16. században a spanyolok átvették az országot, a kakaóbab lett az egyik legfontosabb termény. A 19. században a kakaófák mellett a kávéfák is megjelentek. Ma mindkét termék jelentős jövedelemforrást jelent a helyi gazdák számára.
Végül is az éghajlat több mint kedvező számukra. Jelentősen csapadékos évszakok váltakoznak a száraz hetekkel. A hőmérséklet természetesen csökken a tengerszint feletti magassággal. Az alföldön forró és párás, a középső fennsík éghajlata enyhébb. Az esős évszak (invierno) májusban kezdődik és októberig tart. Gyakoriak a zivatarok, alkalmanként hurrikánok is előfordulnak. A hőmérséklet 25 és 29 ⁰C között változik az alföldön és 23 ⁰C körül a fennsíkon. A hegyvidéki területeken a hőmérséklet elérheti a fagypontot, de átlagosan 12-23 ⁰C-ot mérnek.
A helyi hatóságok szerint El Salvadorban 42 gazdaság van bejegyezve, amelyek közül 35 látja el a piacot kiváló minőségű kakaóval. A nemzeti termelés évi 500 tonna. Hogy érzékeltessük, 2019-ben mintegy 8500 salvadori gazdálkodó termesztett kávéfákat.
Köztük vannak a San José Real de La Carrera Hacienda tulajdonosai, amelyet 125 évvel ezelőtt alapítottak őseik. Az általuk gondozott kakaófák feltehetően Guatemalából, Mexikóból és El Salvadorból származnak. A 350 hektáros farmon a kakaófák mellett kávéfák is nőnek, a föld egy részét pedig őshonos erdők helyreállítására használják.
Hogyan készül valójában a csokoládé? A kakaó gyümölcséből először ki kell szedni a kakaó babokat, erjesztik, majd megszárítják, pörkölik és meghámozzák. A gyárakban gépek segítségével összezúzzák és megőrlik a babot, hogy a kakaómasszát előállítsák, amelyből a kakaóport és a kakaóvajat választják el. Ezeket újra össze kell keverni a kívánt arányban, majd komplex technológiával csokoládévá kell feldolgozni. A folyamat magában foglalja a gyúrást, a habverést, a temperálást, a konsolást és így tovább.
A csokoládé lencse El Salvador origin alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.
Ami az allergéneket illeti, a tejre, kakaóra és vanillinre allergiásoknak óvatosnak kell lenniük. A termék nyomokban dióféléket is tartalmazhat.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsék fogyaszthatók önmagukban, kiváló ízüek forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben vagy fondüben.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2317 kJ / 558 kcal |
Zsírok: | 40.5 |
ebből telített zsírok: | 24.3 |
Szénhidrátok: | 35.5 |
ebből cukrok: | 32.7 |
Fehérjék: | 7.4 |
Rost: | 9.6 |
Só: | 0.07 |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ROOIBOS MANDARIN GYÖMBÉRREL

MEXICO CHIAPAS SWISS WATER DECAF BIO - szemes
