Csokoládé lencsék El Salvador Origin 65%
Biztos vagyok benne, hogy meg fog lepődni. A közép-amerikai El Salvadorból származó csokoládé lencse egyáltalán nem keserű. Bár legalább 65 százalék kakaószárazanyagot tartalmaznak, és ezért a maguk nemében az egyik legexkluzívabb terméknek számítanak, ízük finom, harmonikus és gyümölcsös-virágos. Egyszerűen oldja fel forró tejben, és máris egy értékes anyagokkal és kiváló ízzel teli italt kap.
Összetétel
Kakaómassza El Salvador 65%, Cukor, Kakaó vaj, Napraforgó lecitinÍz
Az El Salvador Origin 65%-os csokoládé lencse íze szokatlanul kiegyensúlyozott és finom. Hiányzik belőle a keserűség, de a végén rengeteg gyümölcsös, virágos és diós jegyet tartalmaz.
Alkalmasak italokhoz, de desszertekhez, öntetekhez, fagylaltokhoz is.
Eredet
El Salvador, hivatalosan a Salvadori Köztársaság, Közép-Amerikában, a Csendes-óceán partvidékén található. Már a maják, a cuzcatlecek és az olmecek kora óta kapcsolatban áll a kakaófákkal. Amikor a 16. században a spanyolok átvették az országot, a kakaóbab lett az egyik legfontosabb termény. A 19. században a kakaófák mellett a kávéfák is megjelentek. Ma mindkét termék jelentős jövedelemforrást jelent a helyi gazdák számára.
Végül is az éghajlat több mint kedvező számukra. Jelentősen csapadékos évszakok váltakoznak a száraz hetekkel. A hőmérséklet természetesen csökken a tengerszint feletti magassággal. Az alföldön forró és párás, a középső fennsík éghajlata enyhébb. Az esős évszak (invierno) májusban kezdődik és októberig tart. Gyakoriak a zivatarok, alkalmanként hurrikánok is előfordulnak. A hőmérséklet 25 és 29 ⁰C között változik az alföldön és 23 ⁰C körül a fennsíkon. A hegyvidéki területeken a hőmérséklet elérheti a fagypontot, de átlagosan 12-23 ⁰C-ot mérnek.
A helyi hatóságok szerint El Salvadorban 42 gazdaság van bejegyezve, amelyek közül 35 látja el a piacot kiváló minőségű kakaóval. A nemzeti termelés évi 500 tonna. Hogy érzékeltessük, 2019-ben mintegy 8500 salvadori gazdálkodó termesztett kávéfákat.
Köztük vannak a San José Real de La Carrera Hacienda tulajdonosai, amelyet 125 évvel ezelőtt alapítottak őseik. Az általuk gondozott kakaófák feltehetően Guatemalából, Mexikóból és El Salvadorból származnak. A 350 hektáros farmon a kakaófák mellett kávéfák is nőnek, a föld egy részét pedig őshonos erdők helyreállítására használják.
Hogyan készül valójában a csokoládé? A kakaó gyümölcséből először ki kell szedni a kakaó babokat, erjesztik, majd megszárítják, pörkölik és meghámozzák. A gyárakban gépek segítségével összezúzzák és megőrlik a babot, hogy a kakaómasszát előállítsák, amelyből a kakaóport és a kakaóvajat választják el. Ezeket újra össze kell keverni a kívánt arányban, majd komplex technológiával csokoládévá kell feldolgozni. A folyamat magában foglalja a gyúrást, a habverést, a temperálást, a konsolást és így tovább.
A csokoládé lencse El Salvador origin alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.
Ami az allergéneket illeti, a tejre, kakaóra és vanillinre allergiásoknak óvatosnak kell lenniük. A termék nyomokban dióféléket is tartalmazhat.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládé lencsék fogyaszthatók önmagukban, kiváló ízüek forró tejben feloldva vagy különböző desszertekben vagy fondüben.
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 2317 kJ / 558 kcal |
Zsírok: | 40.5 |
ebből telített zsírok: | 24.3 |
Szénhidrátok: | 35.5 |
ebből cukrok: | 32.7 |
Fehérjék: | 7.4 |
Rost: | 9.6 |
Só: | 0.07 |