06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot

Kód: 1207
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

Dél-nyugat Kolumbiában, a magas hegyek vulkanikus talajában érik a kávé. Ezen még semmi különös nincs. A piros bogyók magukban egyedülálló ízeket és illatokat takarnak. Ilyenek máshol a világon nem nőnek. Ezért tarozik a mikrolot a Huila területről a leglátogatottabbak közé. A színfalak mögött 21 farm női állnak, akik a mi torkosságunknak köszönhetően tudják iskolába járatni gyerekeiket és biztosítani az orvosi ellátást.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Castillo
Vidék
Vidék:
Huila
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 1700m
Íz
Íz:
Citrus, Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

A kávé íze és habja

A Columbia Huila Women´s Coffee Project 100% Arabica-tól a nevéhez híven igazán minőségi kávé-élményt kap a kóstolója. A megfelelő előkészítésénél, érzékelni fogja a vörös narancs tónusait, ahogy fokozatosan áthalad a mandula és a dió tónusaiba. A kávé telt testtel rendelkezik, lágy grépfrút illatú. A habja könnyű és kompakt.

A kávé származása

Élvezni ezt a kávét olyan, mintha a kezet fogna több tíz dolgos kolumbiai női kezével. A színes kötényekben, örökös mosollyal az arcukon rendszeresen gondoskodnak Castillo és Kolumbia kávéfajtákról, melyek 21 gazdaságban 56 hektáron nőnek. A kávé reggeltől estig befolyásolja az életüket. A kávénak hála gyermekeik iskolába járhatnak, orvosi kezelésben részesülhetnek, és jobb cipőjük van.

A Huila területet érintették a leginkább a vulkáni kitörések. A vulkánok hatalmas hegyeket és mély völgyeket alakítottak ki, melyek között folyik a Magdalena folyó. A Tatacoa sivatagban a hőmérséklet 35 ° C-ra emelkedik, viszont a Nevado del Huila hegyek tetején a hőmérséklet ritkán haladja meg a nulla feletti értéket. A régió fő exporttermékei: a kőolaj, kávé vagy a kávéból származó termékek. 37 helyi közösségből 35-ben produkálják. A kolumbiai kormány célja, hogy támogassa a kávéültetvényeket úgy, hogy elegendő jövedelmet biztosítson a gazdálkodók számára. A Huila rizst, kukoricát, vagy cukornádat is termeszt. Kolumbiában a kávécserjék gyümölcseit általában az úgynevezett nedves úton dolgozzák fel. Ez azt jelenti, hogy a kávé gyümölcseit (Coffea arabica) nagy, vízzel teli tartályokba öntik a nők-(igen, a Columbia Huila Women´s Coffee Project esetében csakis nők végzik a betakarítást), és azokat a gyümölcsöket, amelyek a tartály aljára esnek, a zúzólemezek segítségével átzúzzák. Ennek az eljárásnak a segítségével szabadulnak ki a kávébabok a bevonatukból. Annak érdekében, hogy a kávé megkapja a szükséges tulajdonságait, és megszabaduljon a hártyabevonatától nagy hordókban fermentálják tovább. Végül meg kell szárítani és tisztítani a kávét.

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 20.

Értékelés: kitűnő
Jó kávé, robosztus ízű az első korty sima felülettel. Az íze kissé eltér a rendes kolumbiai kávéktól, egy kissé kevésbé intenzív, de nagyon kellemes kávé.

2. 24.

Értékelés: kitűnő
Kiváló kávé, leírhatatlan aromával! Szívből ajánlom!

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »