Cikória kávé tönkölybúzával és chagával
Ez az egyedülálló keverék új élményekre ad lehetőséget. Fedezze fel a földes ízek mélységét és gazdagságát, amelyek finoman összefonódnak a diófélék és a vanília hangsúlyaival. Élvezze a bélrendszer támogatásáról ismert cikóriát, fedezze fel a tönkölybúza tápanyaggazdagságát. Mi a helyzet a chagával? Ez az értékes gomba az antioxidánsok és ásványi anyagok kincsestára. Minden kortyával támogatni fogja a test és a lélek harmóniáját.
Összetétel
Cikória gyökér, Tönkölybúza, ChagaInfúzió és tea íz
A tönkölybúzával és chagával készült cikóriakávé vonzó ízprofillal rendelkezik. A klasszikus kávéra emlékeztető, enyhén kesernyés cikóriaalap jellemzi, de lágyabb, finomabb benyomást kelt. Ezt az alapot a tönkölybúza földes és diós jegyei egészítik ki, amelyek gazdagságot és mélységet kölcsönöznek az italnak. A chaga földes és enyhén vaníliás árnyalatokat ad az italnak.
Eredet
A cikória kávé egy olyan ital, amelyet a 19. században kezdtek el a hagyományos kávé alternatívájaként előállítani pörkölt cikóriagyökerekből, amelyeket a valódi kávéhoz hasonló módon őröltek és készítettek el. Ennek oka, hogy a cikóriagyökér íze hasonló a valódi kávééhoz, és a valódi kávéval ellentétben nem tartalmaz koffeint.
Azokban az időkben, amikor a kávébab nem volt elérhető, a kávéipar intenzíven fejlődött, és különféle gabona- és cikóriakávékat vezettek be a piacra számos adalékkal, például malátával, fügével vagy szőlőmaggal.
A cikória, amelyből a cikóriakávé készül, sokoldalúan felhasználható, a mi szélességi körünkön igen elterjedt növény. Jellegzetesen világoskék virágai vannak, és számos jótékony hatásáról ismert. Cinket, magnéziumot, mangánt, kalciumot, vas-levélsavat, káliumot, valamint A-, B6-, C-, E- és K-vitamint tartalmaz. A cikória inulinforrás is, amely egy olyan rostfajta, amely pozitív hatással van az emésztőrendszerre.
Hasonlóan érdekes és sokoldalú gyógynövény a tönkölybúza (Triticum spelta). Ez egy olyan típusú búza, amelyet már 8 000 évvel ezelőtt is termesztettek Európában, és az egyiptomiak, kelták és germánok is szívesen fogyasztották. Később azonban népszerűsége csökkent a nagyobb terméshozamú nemesített búza javára. A tönkölybúzát a legősibb búzafajtának tartják, és manapság a biogazdálkodásban leggyakrabban termesztett fajta.
A tönkölybúza sokoldalúan felhasználható, és tápértéke jelentős. A múltban gyakorlati haszna is volt: a tönkölybúzaszalmát tető készítéséhez használták, a gabonaszemek héját pedig párnatölteléknek használták. Az étrendben a tönkölybúza szénhidrát-, fehérje-, ásványi anyag- és vitamintartalma miatt értékes. Ezenkívül emészthetőbb, mint a hagyományos búza.
A chaga (Inonotus obliquus) egy egyedülálló gomba, amely főként a hideg éghajlaton élő nyírfák kérgén nő. Meglehetősen furcsán néz ki, egy halom égett szénre hasonlít, és narancssárga szövetet rejt belül. Sok más gombától eltérően a chagának nincs jellegzetes kalapja vagy tönkje. Az általa alkotott képződmények néha 75 cm hosszúra és 50 cm szélesre is megnőhetnek. Mivel rendkívül kemények, szedésükhöz általában éles kés vagy fejsze szükséges.
A chaga alacsony kalóriatartalmú, de tartalmaz rostot, D- és B-vitamint, ásványi anyagokat, például káliumot, kalciumot, magnéziumot, rubídiumot, céziumot, rezet, szelént, vasat és cinket. Ezek az összetevők hozzájárulnak a chaga népszerűségéhez, amelyet általában tea formájában vagy étrend-kiegészítőként fogyasztanak.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Öntse fel a Cikória kávét tönkölybúzával és chagával 90-100 °C hőmérsékletű vízzel 100 ml vízhez 2 g/ 100 ml arányban.