

CASCARA COSTA RICA
Közép-amerikai kertjének is nevezik. A kávét már a 18. század óta termesztik a területen, sokakat köszönhetek neki. A kávénak köszönhetően épült ki az Atlanti-óceán első vasútja, és a Nemzeti Színház is a kávénak köszönhetően épült fel. Costa Rica szereti a kávéját. A kisgazdálkodók nem kevésbé büszkék a másik export cikkükre is a - Cascarára. A szárított kávéhéjak a figyelem középpontjában állnak az egészséges életmód szerelmeseinek és a szokatlan ízek szerelmeseinek is. Csatlakozzon Ön is hozzájuk, és próbálja ki a Cascarát. A Costa Ricából származó Cascara frissíti, bátorítja és nagyon finom.
Összetétel
100%A kávé íze és habja
A Cascara Costa Rica csodálatos, intenzív gyümölcsös aromával és remek ízel rendelkezik. A figyelmes fogyasztója édes kajszibarackot, szilvát, citrusz félék ízeit és cukornádat fedezhet fel kortyolgatása közben. A teljes összetétele nagyon ízletes, tiszta, kellemesen savas.
A Cascara nem csak forró ital formájában fogyasztható. Jeges kávé-tea formájában is kitűnő élményt nyújt. Ne féljen vele kísérletezni. A Cascarát gyümölcsökkel, fűszerekkel és cukorral is ízesítheti.
A kávé származása
Az utasok arról számoltak be, hogy amikor San Jose reptere fele közelegnek a repülőgép ablakából mindig lélegzetelállító zöld völgyeket és a gyönyörű hegyeket látnak. Costa Rica a vulkánok, öblök, homokos strandok, szigetek és dombok földje. Bár az állam viszonylag kicsi (51.100 km2-es területtel rendelkezik), a világon a legtöbb állat és növény faja él 10000 km2 -en. Costa Rica a világ biológiai sokféleségének körülbelül 5% -ának ad otthont! A biológusok és a turisták megcsodálhatják hüllők százait, madarakat, emlősöket, kétéltűeket és több mint tízezer növényfajt. Nem csoda, hogy ez a közép-amerikai ország a fotósok paradicsoma. A helyiek tisztában vannak az országuk gazdagságával. Az elmúlt években, főként az önkéntes természetvédők és a kormányzati támogatás segítségével szinte teljesen sikerült leállítani az őserdőirtást.
Ami a kávét illeti, a helyiek halával tartoznak neki. Az ország jólétét és stabilitását köszönhetik neki.
A kávécserjék (Coffea arabica) Costa Rica-ra 1700 körül kerültek. Az első ültetvények a völgyek központjában helyezkedtek el, Costa Rica lett az első közép-amerikai ország, ahonnan kávét exportáltak (és ugyanúgy banánt is). A kávé termelés növekedése rövid időn belül felülkerekedett a kakaó, a dohány és a cukor előállításának fontosságán. 1829-ben a külföldi bevételek fő forrásává vált. A kormány kezdeményezte a kávétermelésben az úgynevezett boomot, amikor földeket ajándékozott a földműveseknek, akik elkötelezték magukat a kávé exportja mellett.
A kávé pozitív fejlődése Costa Ricca-n sem tartott örökké. Costa Rica-i kávéipart a 80-as években gazdasági válság sújtotta. Azonban még mindig igaz, hogy Costa Rica-ból származó kávé a világ egyik legjobbja.
Sokan azt állítják, hogy az Aida Batlle -a közeli Salvador áll a Cascara népszerűségének a hátterében. Kávétermelők a kávé piacot megpróbáltak elnyerni a szárított kávéhéjjakkal a saját ültetvényeikről, amelyek kiváló antioxidáns és a koffein források, és ami szintén nem elhanyagolható nagyszerű az íze. A Costa Rica-i Cascara az etióp-ital hagyományára épül, amely Hashara néven ismert.
Kétféleképpen lehet Cascara-t kapni - nedves és száraz módon. Mindkét módszer enyhén eltérő eredményt ad, mely a Cascara ízén tükröződik. A Costa Ricán a gazdák a száraz feldolgozást alkalmazzák, amelyet "természetes" feldolgozásnak is neveznek. A kávé bogyókat nem öntik vízfürdőbe, hanem a napon szárítják, amíg a kiszáradt húsa a kávébabokról el nem kezd lehámlani. Az így kapott Cascara erősebb, gyümölcsösebb ízű.
Tippek az előkészítéséhez
A szárított kávéhéjakat főzhetik is, 7-10 gramm- 250 ml víz arányában. 7-12 perc főzés után a Cascara-t szűrje le.
A Cascara önmagában is nagyszerű ízű, de az italt gyömbérrel, szegfűszeggel, mézzel, facsart citrom, vagy narancs levével, illetve kókusztejjel is tovább tökéletesítheti. Az úgynevezett cold-brew elkészítése is nagyon jól bevált technika, ez annyit jelent, hogy a kávéhéjakat hideg vízbe áztatjuk és további áztatás céljából a hűtőszekrénybe rakjuk az italunkat. Trendivé vált például a Cascara-ból készült limonádé, müzliszeletek készítése, vagy akár lisztet is készítenek belőle.
Az elkészítésre vonatkozó utasítások
Ezt a kávé-teát elég forró vízzel leönteni (ajánlott adag 15-20 gramm /500 ml víz). A Cascara-t 5-10 percig áztatjuk.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Ezt a kávé-teát elég forró vízzel leönteni (ajánlott adag 15-20 gramm / 500 ml víz). A Cascara-t 5-10 percig elég áztatni.

























Tanácsra van szüksége?

9. 19.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
