06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CASCARA COSTA RICA

Kód: 1299

Közép-amerikai kertjének is nevezik. A kávét már a 18. század óta termesztik a területen, sokakat köszönhetek neki. A kávénak köszönhetően épült ki az Atlanti-óceán első vasútja, és a Nemzeti Színház is a kávénak köszönhetően épült fel. Costa Rica szereti a kávéját. A kisgazdálkodók nem kevésbé büszkék a másik export cikkükre is a - Cascarára. A szárított kávéhéjak a figyelem középpontjában állnak az egészséges életmód szerelmeseinek és a szokatlan ízek szerelmeseinek is. Csatlakozzon Ön is hozzájuk, és próbálja ki a Cascarát. A Costa Ricából származó Cascara frissíti, bátorítja és nagyon finom.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
19 435 Ft /1000 g 1 944 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Costa Rica
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
Tarrazu
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300-1800m

Összetétel

100%

A kávé íze és habja

A Cascara Costa Rica csodálatos, intenzív gyümölcsös aromával és remek ízel rendelkezik. A figyelmes fogyasztója édes kajszibarackot, szilvát, citrusz félék ízeit és cukornádat fedezhet fel kortyolgatása közben. A teljes összetétele nagyon ízletes, tiszta, kellemesen savas.

A Cascara nem csak forró ital formájában fogyasztható. Jeges kávé-tea formájában is kitűnő élményt nyújt. Ne féljen vele kísérletezni. A Cascarát gyümölcsökkel, fűszerekkel és cukorral is ízesítheti.

A kávé származása

Az utasok arról számoltak be, hogy amikor San Jose reptere fele közelegnek a repülőgép ablakából mindig lélegzetelállító zöld völgyeket és a gyönyörű hegyeket látnak. Costa Rica a vulkánok, öblök, homokos strandok, szigetek és dombok földje. Bár az állam viszonylag kicsi (51.100 km2-es területtel rendelkezik), a világon a legtöbb állat és növény faja él 10000 km2 -en. Costa Rica a világ biológiai sokféleségének körülbelül 5% -ának ad otthont! A biológusok és a turisták megcsodálhatják hüllők százait, madarakat, emlősöket, kétéltűeket és több mint tízezer növényfajt. Nem csoda, hogy ez a közép-amerikai ország a fotósok paradicsoma. A helyiek tisztában vannak az országuk gazdagságával. Az elmúlt években, főként az önkéntes természetvédők és a kormányzati támogatás segítségével szinte teljesen sikerült leállítani az őserdőirtást.

Ami a kávét illeti, a helyiek halával tartoznak neki. Az ország jólétét és stabilitását köszönhetik neki.

A kávécserjék (Coffea arabica) Costa Rica-ra 1700 körül kerültek. Az első ültetvények a völgyek központjában helyezkedtek el, Costa Rica lett az első közép-amerikai ország, ahonnan kávét exportáltak (és ugyanúgy banánt is). A kávé termelés növekedése rövid időn belül felülkerekedett a kakaó, a dohány és a cukor előállításának fontosságán. 1829-ben a külföldi bevételek fő forrásává vált. A kormány kezdeményezte a kávétermelésben az úgynevezett boomot, amikor földeket ajándékozott a földműveseknek, akik elkötelezték magukat a kávé exportja mellett.

A kávé pozitív fejlődése Costa Ricca-n sem tartott örökké. Costa Rica-i kávéipart a 80-as években gazdasági válság sújtotta. Azonban még mindig igaz, hogy Costa Rica-ból származó kávé a világ egyik legjobbja.

Sokan azt állítják, hogy az Aida Batlle -a közeli Salvador áll a Cascara népszerűségének a hátterében. Kávétermelők a kávé piacot megpróbáltak elnyerni a szárított kávéhéjjakkal a saját ültetvényeikről, amelyek kiváló antioxidáns és a koffein források, és ami szintén nem elhanyagolható nagyszerű az íze. A Costa Rica-i Cascara az etióp-ital hagyományára épül, amely Hashara néven ismert.

Kétféleképpen lehet Cascara-t kapni - nedves és száraz módon. Mindkét módszer enyhén eltérő eredményt ad, mely a Cascara ízén tükröződik. A Costa Ricán a gazdák a száraz feldolgozást alkalmazzák, amelyet "természetes" feldolgozásnak is neveznek. A kávé bogyókat nem öntik vízfürdőbe, hanem a napon szárítják, amíg a kiszáradt húsa a kávébabokról el nem kezd lehámlani. Az így kapott Cascara erősebb, gyümölcsösebb ízű.

Tippek az előkészítéséhez

A szárított kávéhéjakat főzhetik is, 7-10 gramm- 250 ml víz arányában. 7-12 perc főzés után a Cascara-t szűrje le.

A Cascara önmagában is nagyszerű ízű, de az italt gyömbérrel, szegfűszeggel, mézzel, facsart citrom, vagy narancs levével, illetve kókusztejjel is tovább tökéletesítheti. Az úgynevezett cold-brew elkészítése is nagyon jól bevált technika, ez annyit jelent, hogy a kávéhéjakat hideg vízbe áztatjuk és további áztatás céljából a hűtőszekrénybe rakjuk az italunkat. Trendivé vált például a Cascara-ból készült limonádé, müzliszeletek készítése, vagy akár lisztet is készítenek belőle.

Az elkészítésre vonatkozó utasítások

Ezt a kávé-teát elég forró vízzel leönteni (ajánlott adag 15-20 gramm /500 ml víz). A Cascara-t 5-10 percig áztatjuk.

Hatásai - kávék

Cascara
Hatásai - Cascara

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

Ezt a kávé-teát elég forró vízzel leönteni (ajánlott adag 15-20 gramm / 500 ml víz). A Cascara-t 5-10 percig elég áztatni.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 371 Ft /1000 g 1 037 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 097 Ft /1000 g 1 610 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.

ZÖLD KÁVÉ Kolumbia Supremo Medelin
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ZÖLD KÁVÉ Kolumbia Supremo Medelin

A magas hegységű ültetvény kávé a népszerűség legfelső fokán áll. Ez a zöld kávé esetében sincs másképp. A száz százalékos arabika a kolumbiai Villa Maria ültetvényről nem okoz csalódást. Ha nem pörköljük, magasabb koncentrációjú egészségre jó hatással lévő anyagot tartalmaz. És ezek segítenek a fogyásban, a baktériumokkal szembeni harcban és a rosszkedv legyőzésében is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 500 Ft /1000 g 1 350 Ft /100 g
Szállítjuk péntekig, 2022. 07. 08.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »