06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BRAZÍLIA MINAS SWISS WATER DECAF - SZEMES

Kód: 15
Értékelés: kitűnő, 2 vélemény

A brazíl kávét már biztosan kóstolta Ön is. Talán a hagyományos Sul de Minas régióból származott. Mi lenne, ha ezúttal koffeinmentes? A gyengéd svájci módszer megfosztotta a kávét a népszerű alkaloidtól, de természetesen finom ízét és aromáját meghagyta. A csészéje tele lesz csokoládéval és diófélékkel, édes, kiegyensúlyozott és illatos. Megengedheti magának, ahányszor csak akarja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 324 Ft /1000 g 1 732 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Brazília
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Sul de Minas
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200 - 1300m
Íz
Íz:
Csokoládé , Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A brazil Minas Swiss Water Decaf szemes kávé testes, kiegyensúlyozott és lágy ízű, amelyben csokoládé és dió is megjelenik. A hosszú, nagyon kellemes utóíz marad a szájbana kávé-szerelmesek örömére . A Crema kellemes, puha, könnyű és kompakt.

A kávé eredete

A Sul de Minas a neve szerint délen fekszik. Pontosabban - a brazil Minas Gerais régió déli részén, melyet a dombok, az enyhe éghajlati viszonyok és az esőzések jellemzik, ami előnyös a kávé cserjék számára. Noha ez Brazília legnagyobb kávéültetvényeinek területe, a gazdaságok több mint felét kistermelők irányítják. Generációk óta gondoskodnak 10-150 hektár mezőről és szántóföldről, gyakran speciális, helyi mikrotrottákat termelnek.

Bemutatjuk Önnek a bourbon fajta kávébabot, amely a világ egyik kulturális és genetikai szempontból legfontosabb fajtája a Coffea arabica. Annak ellenére, hogy viszonylag alacsony termelékenységgel és betegségekkel szembeni érzékenységgel rendelkezik, viszont kiváló ízéről és aromájáról ismert, amelyet magjai érlelésekor elsősorban a magas hegyekben nyernek. A nevet a 17. század elején adták francia misszionáriusok, és csak La Réunion szigetén (korábban Bourbon) 200 évig termesztették. Afrikába és Amerikába ezeket a kávé növényeket csak későbbi missziós utakon terjesztették ki.

A rendkívüli tulajdonságokkal rendelkező szemek ebben az esetben koffeinmentes. Még a magas vérnyomású, alvási nehézségekkel küzdő emberek, a terhes nők vagy a szoptató anyák is élvezhetik az igazi brazil kávé ízét. Hogyan fosztották meg a kávét a világ legszélesebb körű stimulánsától? Az úgynevezett svájci módszerrel.

De először megismertetjük a cseresznye betakarítását és feldolgozását. Június-szeptember folyamán az ültetvényekre elmennek abegyűjtő munkások hogy a kávét kézzel vagy géppel fésüljék. A brazíliai gazdaságok többsége olyan gereblyékhez hasonlító gépekkel betakarítja a bogyókat, amelyek „ujjai” motorosak. A betakarítás környezetbarát, gyors és olcsó (Brazília jelenlegi munkaerő-piaci helyzete nem kedvező). Ezenkívül a munkások nagy vitorlákat terjesztettek a fák között, ahonnan a lehullott cseresznye könnyen eltávolítható. Ha a földön maradnak a kávénövények között, rovarokat és mindenféle kártevőt vonzanak. A begyűjtött gyümölcsöket feldolgozó üzemekbe szállítják, ahol az úgynevezett nedves módszerrel, megszabadítják a héjától ,erjesztik, és a felszabadult szemeket ezután szárítják.

A koffein eltávolításához a hitelesített Swiss Water eljárás alkalmazott. A zöld kávébabot forró vízbe merítik, és a koffeint aktívszén-szűrőkkel extrahálják tőlük. A kávé 10 órán át a vízben marad, miközben folyamatos szűréssel és a kívánt hőmérséklet fenntartásával. A folyamat megismétlésével elveszíti a koffein túlnyomó részét, így a kapott kávé kevesebb mint 0,01% -ot tartalmaz. A "svájci módszer" vitathatatlan előnye, hogy nem használ hozzáadott vegyi anyagokat, és a végén megmaradó víz visszatér a természetbe a kávénövények öntözésére.

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

6. 7.

Értékelés: nagyon jó
Ez volt az elsők között, amit kipróbáltam. Sajnos enyhén koffeinérzékeny vagyok. Nagyon finom, kellemes, lágy íze van. Mindenképp ajánlom :)

10. 18.

Értékelés: kitűnő
A kávé koffein és koffeinmentes változata közötti különbség elhanyagolható. Én már kétszer vettem, először tesztelni a 250 g-ot, majd az 1000 g-ot. Elégedett vagyok.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - koffeinmentes szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

COLUMBIA EXCELSO SWISS WATER DECAFE - koffeinmentes szemes kávé

Kényeztesse magát a kiváló minőségű ültetvény kávé minden árnyalatával és aromás örömével. Reggel, délben és még este? Miért ne! Amikor a koffeinmentes Columbia Excelso Swiss Water Decafé-t kortyolgatja nem kell aggódnia alvási problémák vagy magas vérnyomás miatt. Édes, mint a méz, friss gyümölcsös és kellemesen keserű, mint a legjobb csokoládé. Ebből a kávéból a koffeinen kívül abszolút semmi nem hiányzik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 980 Ft /1000 g 2 398 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.

15% KEDVEZMÉNY
GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GUATEMALA HB SWISS WATER DECAFE - szemes kávé

A koffeinmentes nem azt jelenti, hogy íztelen vagy élvezhetetlen. Épp ellenkezőleg! A speciális svájci eljárással koffeinmentesített kávé minden szempontból finom. Ízben lágy csokoládéra, mogyoróra és a fa kellemes nyomaira számíthat, illatban pedig egyedi, közepesen intenzív élményre. A Guatemala HB Swiss Water Decafe minden kortyja különös krémességet hagy a szájában.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
19 339 Ft /1000 g 16 438 Ft /1000 g 1 644 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 06. 09.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »