06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BRAZÍLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot

Kód: 1405
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A Cerrado Mineiro kávé híres az intenzív aromájáról és mézes-gyümölcsös ízéről. Sőt, ez a régió volt az első Brazíliában,amelyik elnyerte az oltalom alatt álló eredetmegjelölést, tehát a kávé minősége nem kétséges. Különösen akkor, ha Pedro Humberto Veloso gondozza, aki 1977 óta termeszti a kávét. Ez a mikrolot egyszerűen egy kávé finomság. Kényeztesse magát!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 518 Ft /1000 g 1 552 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Brazília
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Cerrado Mineiro
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Vanília, Méz
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Brazília Fazenda Paredao kávét teljes testesség és édes, mézes-vaníliás aroma jellemzi más finom alrétegekkel. Elsősorban csonthéjas gyümölcsök érezhetőek benne. Ugyanakkor a csésze csodálatos virágillatú, a krém kellemes, könnyű, de kompakt.

A kávé eredete

Az ősi legenda elmondja, hogy a kávécserjék hogyan jutottak el Brazíliába. Mindenekelőtt szeretetre és egy hűtlen feleségre volt szükség. Hol volt hol nem volt, 1727-ben, amikor a brazilok csak a közeli Francia Guyana-ból ismerték a kávét, a brazil kormányzó is megszerette volna jobban ismerni. Így egy fiatal őrmestert, Francisco de Mello Vane-t és társát, Francisco Reed-t küldte kávébabért vagy fiatal növényekért. A szokásos módon, a francia Guiana D´Oliviers kormányzója semmit sem akart hallani ilyen ajándékról vagy üzletről. Az időben amikor az őrmester tárgyalt a kormányzóval, Francisco Reed nem tétlenkedett. Elcsábította a kormányzó feleségét és úgy tűnt annyira elvarázsolta, hogy egy virágcsokorral köszönte meg neki. A szerelem bizonyítékaként néhány kávécserje ágát vörös bogyós termésével bele kötötte. A brazil csábító kávét hozott hazájába, a magvakat pedig São Paulo régióban ültették.

De mit tudunk a Paredao ültetvényről? A Cerrado Mineiro területén fekszik, Brazília délkeleti részén. A Cerrado Kávétermelők Szövetsége szerint 55 megyét és 210 000 hektár földterületű kávéültetvényeket foglal magában, amelyeket kb. 4500 termelő kezeli. A régió éves termelése becslések szerint 5 millió 60 kg-os zsák, ami kevesebb, mint Brazília teljes exportjának 13% -a. Cerrado Mineiro volt az első régió az országban, amely megkapta az eredetmegjelölések oltalmát. Ezért a névnek a "Cerrado" szót tartalmazó kávénak kizárólag innen kell származnia.

Konkrétan a Paredao farmról a tapasztalt Pedro Humberto Veloso gondoskodik. 1977-ben alapították, a Veloso Coffee 2480 hektáron termel. Több mint 12 millió Arabica, Catuai, Acaia és Bourbon fajta nő itt. A 1100 méteres tengerszint feletti magasság, a szubtrópusi éghajlat és a száraz télű esős nyarak ideálisak a kávécserjék számára. Ezenkívül a terület elegendő vízkészlettel rendelkezik, amelyet a kávé gazdák az úgynevezett mosáshoz használnak.

A kávécserje gyümölcsét szelektíven betakarítják június és augusztus között. Csak érett cseresznyéket gyűjtenek, amelyeket a feldolgozási helyekre szállítanak. A bogyókat víztartályokba öntik, aprítólemezeken átnyomják, és a laza kávébab továbbjut az erjedéshez. A szárítás úgynevezett afrikai ágyakon történik, azaz a napfénynek kitett, magas teraszokon. Ez teszi a Brazília Fazenda Paredao kávét finom édessé.

Hatásai - kávék

Ha bizonytalan a kávé, kakaó vagy csokoládé lencse választásában szeretteinek, válasszon ajándékutalványt. Minden alkalomra alkalmas, és lehetővé teszi a megajándékozottnak, hogy pontosan az ízlése, és igényei szerint válassza ki a terméket. Az utalvány az úgynevezett ajándék az utolsó pillanatban elegáns megoldása is. Küldhetjük Önnek postai úton, de elektronikus változatban is kínáljuk a kézbesítést.

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 kávés kanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 23.

Értékelés: kitűnő
Én nem vagyok kávészakértő, tehát a helyi szűrők szerint (íz, savasság) választottam - hála Istennek :) Ajándékként adtam apámnak, aki naponta több kávét iszik. A kávé nemcsak őt nyűgözte le, hanem a nagyon igényes testvéremet is, aki egyébként nagyon kritikus. Tehát újra megrendelem, és mindenkinek nagyon ajánlom. Köszönjük a Manu Café-nak is, hogy a sok információnak köszönhetően nem szakemberek is sikeresen választhatjuk meg a megfelelő kávét :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 047 Ft /1000 g 11 940 Ft /1000 g 1 194 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot

Dél-nyugat Kolumbiában, a magas hegyek vulkanikus talajában érik a kávé. Ezen még semmi különös nincs. A piros bogyók magukban egyedülálló ízeket és illatokat takarnak. Ilyenek máshol a világon nem nőnek. Ezért tarozik a mikrolot a Huila területről a leglátogatottabbak közé. A színfalak mögött 21 farm női állnak, akik a mi torkosságunknak köszönhetően tudják iskolába járatni gyerekeiket és biztosítani az orvosi ellátást. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 535 Ft /1000 g 2 054 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - MICRO LOT
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - MICRO LOT

Sima, édes, mogyorós. Narancs tónussal. A Nelson Rivellini hagyományos családi gazdaságából származó brazil mikro lot garantálja a csodálatos ízélményeket. A csodálatos Arabica "törzskönyvvel" vonzza mind a tapasztalt kávé szerelmeseit, mind azokat, akik csak a kedvenc kávéjukat keresik. A San Martin ültetvény egy olyan hely, ahol kivételes minőségű kávé terem. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 936 Ft /1000 g 1 594 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »