06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BRAZÍLIA FAZENDA PAREDAO - Micro Lot

Kód: 1405
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A Cerrado Mineiro kávé híres az intenzív aromájáról és mézes-gyümölcsös ízéről. Sőt, ez a régió volt az első Brazíliában,amelyik elnyerte az oltalom alatt álló eredetmegjelölést, tehát a kávé minősége nem kétséges. Különösen akkor, ha Pedro Humberto Veloso gondozza, aki 1977 óta termeszti a kávét. Ez a mikrolot egyszerűen egy kávé finomság. Kényeztesse magát!

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 518 Ft /1000 g 1 552 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Brazília
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Cerrado Mineiro
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Vanília, Méz
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Brazília Fazenda Paredao kávét teljes testesség és édes, mézes-vaníliás aroma jellemzi más finom alrétegekkel. Elsősorban csonthéjas gyümölcsök érezhetőek benne. Ugyanakkor a csésze csodálatos virágillatú, a krém kellemes, könnyű, de kompakt.

A kávé eredete

Az ősi legenda elmondja, hogy a kávécserjék hogyan jutottak el Brazíliába. Mindenekelőtt szeretetre és egy hűtlen feleségre volt szükség. Hol volt hol nem volt, 1727-ben, amikor a brazilok csak a közeli Francia Guyana-ból ismerték a kávét, a brazil kormányzó is megszerette volna jobban ismerni. Így egy fiatal őrmestert, Francisco de Mello Vane-t és társát, Francisco Reed-t küldte kávébabért vagy fiatal növényekért. A szokásos módon, a francia Guiana D´Oliviers kormányzója semmit sem akart hallani ilyen ajándékról vagy üzletről. Az időben amikor az őrmester tárgyalt a kormányzóval, Francisco Reed nem tétlenkedett. Elcsábította a kormányzó feleségét és úgy tűnt annyira elvarázsolta, hogy egy virágcsokorral köszönte meg neki. A szerelem bizonyítékaként néhány kávécserje ágát vörös bogyós termésével bele kötötte. A brazil csábító kávét hozott hazájába, a magvakat pedig São Paulo régióban ültették.

De mit tudunk a Paredao ültetvényről? A Cerrado Mineiro területén fekszik, Brazília délkeleti részén. A Cerrado Kávétermelők Szövetsége szerint 55 megyét és 210 000 hektár földterületű kávéültetvényeket foglal magában, amelyeket kb. 4500 termelő kezeli. A régió éves termelése becslések szerint 5 millió 60 kg-os zsák, ami kevesebb, mint Brazília teljes exportjának 13% -a. Cerrado Mineiro volt az első régió az országban, amely megkapta az eredetmegjelölések oltalmát. Ezért a névnek a "Cerrado" szót tartalmazó kávénak kizárólag innen kell származnia.

Konkrétan a Paredao farmról a tapasztalt Pedro Humberto Veloso gondoskodik. 1977-ben alapították, a Veloso Coffee 2480 hektáron termel. Több mint 12 millió Arabica, Catuai, Acaia és Bourbon fajta nő itt. A 1100 méteres tengerszint feletti magasság, a szubtrópusi éghajlat és a száraz télű esős nyarak ideálisak a kávécserjék számára. Ezenkívül a terület elegendő vízkészlettel rendelkezik, amelyet a kávé gazdák az úgynevezett mosáshoz használnak.

A kávécserje gyümölcsét szelektíven betakarítják június és augusztus között. Csak érett cseresznyéket gyűjtenek, amelyeket a feldolgozási helyekre szállítanak. A bogyókat víztartályokba öntik, aprítólemezeken átnyomják, és a laza kávébab továbbjut az erjedéshez. A szárítás úgynevezett afrikai ágyakon történik, azaz a napfénynek kitett, magas teraszokon. Ez teszi a Brazília Fazenda Paredao kávét finom édessé.

Hatásai - kávék

Ha bizonytalan a kávé, kakaó vagy csokoládé lencse választásában szeretteinek, válasszon ajándékutalványt. Minden alkalomra alkalmas, és lehetővé teszi a megajándékozottnak, hogy pontosan az ízlése, és igényei szerint válassza ki a terméket. Az utalvány az úgynevezett ajándék az utolsó pillanatban elegáns megoldása is. Küldhetjük Önnek postai úton, de elektronikus változatban is kínáljuk a kézbesítést.

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 kávés kanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 23.

Értékelés: kitűnő
Én nem vagyok kávészakértő, tehát a helyi szűrők szerint (íz, savasság) választottam - hála Istennek :) Ajándékként adtam apámnak, aki naponta több kávét iszik. A kávé nemcsak őt nyűgözte le, hanem a nagyon igényes testvéremet is, aki egyébként nagyon kritikus. Tehát újra megrendelem, és mindenkinek nagyon ajánlom. Köszönjük a Manu Café-nak is, hogy a sok információnak köszönhetően nem szakemberek is sikeresen választhatjuk meg a megfelelő kávét :)

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

SALVADOR SHG RED BOURBON FINCA SANTA ADELAIDA Micro Lot - szemes kávé

A Santa Adelaide édes kávéja örömet szerez mindazoknak, akik rendkívüli pillanatokat keresnek a kivételes pillanatokban. Megpörköltük úgy,hogy a  vonzerejét kiemelje a szőlő, a kakaó és a marcipán. Mielőtt ezt a salvadori kimosott  finomságot használná az eszpresszó vagy cold brew, elkészítésére, vegye figyelembe a csodálatos, szabályos szemeket. A  titkaikat felfedezni azonnal őrlés után. A kávé illata elárasztja az egész lakást ... Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 946 Ft /1000 g 2 395 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »