

BOLÍVIA AA - szemes kávé
Dél-Amerika szívében található országnak megelőlegeztük, hogy a legjobb kávé termelők listájára felkerüljön. A politikai instabilitás nem kedvez a helyi gazdálkodóknak, ezért természetesen megpróbálnak szövetkezetekhez csatlakozni, hogy megosszák a tudásukat és kiépítsék a szolidaritást. Bolíviai kávé az elhatározás és az új kezdetek szimbóluma. Ezen kívül – az íze igazán fényűző. A csokoládé, narancs és a tűlevelű fák tónusait hordja magában, erős teste lenyűgözi a szakembereket és az alkalmi kóstolókat is.
Összetétel
Arabica 100%A kávé íze és habja
Bolíviai AA kávét jogosan rangsorolják a csúcsminőségű kávék közé. Aki már megkóstolta telt testű, bársonyos és harmonikus ízű kávét ír le a tűlevelek, étcsokoládé, narancshéj kíséretében. A savassága élénk, de mérsékelt. A szájban sima, szirupos érzést hagy maga után. Mivel százszázalékos, mérsékelten erős arabica-ról beszélünk, Bolívia AA-ból készült kávé koronája könnyű, nem túl magas hab.
A kávé származása
Bolívia a jó minőségű kávé országaként csak nem rég jutott be a köztudatba. A nagyon szegény gazdálkodók jól képzettek. A kisgazdálkodók számára a tökéletes időjárási körülmények kedvezők. Szövetkezetekbe egyesülnek, nagyobb cégeket alapítanak és projektek dolgoznak ki a kávétermelés fejlődése érdekébe. Kávécserjéket a kistermelők, különösen a vidéki területeken, a Yungas, Santa Cruz, Beni Cochabamba, Tarija és Pando-ban termesztik. Általában 1-8 hektár földterületen gazdálkodnak, többnyire Arabica-t termesztenek. Jelenleg 28 magáncégről beszélünk, amelyek Bolíviában lefedik több mint a 70 százalékát a kávé exportnak. A fennmaradó részt 17 szövetkezet biztosítja. A legtöbb bolíviai kávét USA-ba, Németországba, Oroszországba és Japánba exportálják.
A kapott kávé minőségére természetesen jelentős hatással van a betakarítása és a feldolgozása. Fontos megjegyezni, hogy Bolíviában nem használnak iparilag előállított permeteket, vagy a növekedést elősegítő vegyi anyagokat. Emiatt a helyi kávét bio minőségűnek tekinthetjük.
A kávé cseresznyéit miután betakarították őket (július és október között) a gazdálkodók nagy, vízzel teli tartályokba szórják, zúzólemezek segítségével átpréselik őket, hogy megszabaduljanak a kávébabok a bevonatuktól. Ezt a folyamatot az erjesztés követi. Végül a kávészemeket napfényben szárítják.
A rendelkezésünkre álló források azt mutatják, hogy Bolívia a 2014/15-es évek kávéexportőrei között a 33. helyen szerepel. A termelése a világpiac kevesebb mint 1% -át fedte le, és több mint 23 000 család függött a kávé termesztésétől
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE szemes kávé
