06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BOLÍVIA AA - szemes kávé

Kód: 1213

Dél-Amerika szívében található országnak megelőlegeztük, hogy a legjobb kávé termelők listájára felkerüljön. A politikai instabilitás nem kedvez a helyi gazdálkodóknak, ezért természetesen megpróbálnak szövetkezetekhez csatlakozni, hogy megosszák a tudásukat és kiépítsék a szolidaritást. Bolíviai kávé az elhatározás és az új kezdetek szimbóluma. Ezen kívül – az íze igazán fényűző. A csokoládé, narancs és a tűlevelű fák tónusait hordja magában, erős teste lenyűgözi a szakembereket és az alkalmi kóstolókat is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 108 Ft /1000 g 2 111 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Bolívia
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
San Juan
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1400 m
Íz
Íz:
Csokoládé , Narancs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Bolíviai AA kávét jogosan rangsorolják a csúcsminőségű kávék közé. Aki már megkóstolta telt testű, bársonyos és harmonikus ízű kávét ír le a tűlevelek, étcsokoládé, narancshéj kíséretében. A savassága élénk, de mérsékelt. A szájban sima, szirupos érzést hagy maga után. Mivel százszázalékos, mérsékelten erős arabica-ról beszélünk, Bolívia AA-ból készült kávé koronája könnyű, nem túl magas hab.

A kávé származása

Bolívia a jó minőségű kávé országaként csak nem rég jutott be a köztudatba. A nagyon szegény gazdálkodók jól képzettek. A kisgazdálkodók számára a tökéletes időjárási körülmények kedvezők. Szövetkezetekbe egyesülnek, nagyobb cégeket alapítanak és projektek dolgoznak ki a kávétermelés fejlődése érdekébe. Kávécserjéket a kistermelők, különösen a vidéki területeken, a Yungas, Santa Cruz, Beni Cochabamba, Tarija és Pando-ban termesztik. Általában 1-8 hektár földterületen gazdálkodnak, többnyire Arabica-t termesztenek. Jelenleg 28 magáncégről beszélünk, amelyek Bolíviában lefedik több mint a 70 százalékát a kávé exportnak. A fennmaradó részt 17 szövetkezet biztosítja. A legtöbb bolíviai kávét USA-ba, Németországba, Oroszországba és Japánba exportálják.

A kapott kávé minőségére természetesen jelentős hatással van a betakarítása és a feldolgozása. Fontos megjegyezni, hogy Bolíviában nem használnak iparilag előállított permeteket, vagy a növekedést elősegítő vegyi anyagokat. Emiatt a helyi kávét bio minőségűnek tekinthetjük.

A kávé cseresznyéit miután betakarították őket (július és október között) a gazdálkodók nagy, vízzel teli tartályokba szórják, zúzólemezek segítségével átpréselik őket, hogy megszabaduljanak a kávébabok a bevonatuktól. Ezt a folyamatot az erjesztés követi. Végül a kávészemeket napfényben szárítják.

A rendelkezésünkre álló források azt mutatják, hogy Bolívia a 2014/15-es évek kávéexportőrei között a 33. helyen szerepel. A termelése a világpiac kevesebb mint 1% -át fedte le, és több mint 23 000 család függött a kávé termesztésétől

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE szemes kávé

Az egyik feléről a Karibi a másikról a csendes-óceáni térség. Középen a Kordillerák és vulkánok... Nicaragua határozottan nem unalmas. Olyan a kávé, mint amilyent északról szállítunk. A hegyes vidéken születnek a kiváló aromájú és kiegyensúlyozott savassággal rendelkező szemek. A közép-amerikai magas hegységű kávé keserű csokoládé és narancs íz árnyalattal rendelkezik. Önnek is nagyon fog ízleni! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 815 Ft /1000 g 1 482 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

DOMINICANA BARAHONA AA –szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

DOMINICANA BARAHONA AA –szemes kávé

Egy kis túlzással azt mondhatjuk, hogy ha a Karib-tenger kalózai ittak volna kávét, akkor ez lett volna az. Az igazság azonban az, hogy a Dominikai Köztársaság csak 1720 óta termeszt kávét, amikor lassan véget ért a hatalmas tengerifarkasok aranykora. Micsoda kár, mert az arabika a Barahona régióból tökéletes összetételű, finom ízű és lenyűgöző illatú. A valódi trópusok kávéja nem tagadhatja a gyümölcsöt, csokoládét vagy diót. A kalózoknak ízlett volna. Önnek is ízleni fog… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 400 Ft /1000 g 1 840 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot

A kenyai kávé az egyik legjobb a világon. Gazdag testtel, magas savtartalommal, intenzív ízzel és finom aromával rendelkezik. Igen, pontosan ilyenek a Kenya AA Nakuru Mutunugat mikroparcellák a Vulkánok és tavak vidékéről. Íze ribizli, sárgabarack, cseresznye és szőlő, valamint lédús gránátalma. A Kibirigwi Farmers Cooperative Society által kezelt ültetvényen termesztett bor nem csak kiváló gondozásban részesült, hanem saját törzskönyvvel is rendelkezik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »