06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BOLÍVIA AA - szemes kávé

Kód: 1213

Dél-Amerika szívében található országnak megelőlegeztük, hogy a legjobb kávé termelők listájára felkerüljön. A politikai instabilitás nem kedvez a helyi gazdálkodóknak, ezért természetesen megpróbálnak szövetkezetekhez csatlakozni, hogy megosszák a tudásukat és kiépítsék a szolidaritást. Bolíviai kávé az elhatározás és az új kezdetek szimbóluma. Ezen kívül – az íze igazán fényűző. A csokoládé, narancs és a tűlevelű fák tónusait hordja magában, erős teste lenyűgözi a szakembereket és az alkalmi kóstolókat is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 980 Ft /1000 g 2 398 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Bolívia
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
San Juan
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1400 m
Íz
Íz:
Csokoládé , Narancs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Bolíviai AA kávét jogosan rangsorolják a csúcsminőségű kávék közé. Aki már megkóstolta telt testű, bársonyos és harmonikus ízű kávét ír le a tűlevelek, étcsokoládé, narancshéj kíséretében. A savassága élénk, de mérsékelt. A szájban sima, szirupos érzést hagy maga után. Mivel százszázalékos, mérsékelten erős arabica-ról beszélünk, Bolívia AA-ból készült kávé koronája könnyű, nem túl magas hab.

A kávé származása

Bolívia a jó minőségű kávé országaként csak nem rég jutott be a köztudatba. A nagyon szegény gazdálkodók jól képzettek. A kisgazdálkodók számára a tökéletes időjárási körülmények kedvezők. Szövetkezetekbe egyesülnek, nagyobb cégeket alapítanak és projektek dolgoznak ki a kávétermelés fejlődése érdekébe. Kávécserjéket a kistermelők, különösen a vidéki területeken, a Yungas, Santa Cruz, Beni Cochabamba, Tarija és Pando-ban termesztik. Általában 1-8 hektár földterületen gazdálkodnak, többnyire Arabica-t termesztenek. Jelenleg 28 magáncégről beszélünk, amelyek Bolíviában lefedik több mint a 70 százalékát a kávé exportnak. A fennmaradó részt 17 szövetkezet biztosítja. A legtöbb bolíviai kávét USA-ba, Németországba, Oroszországba és Japánba exportálják.

A kapott kávé minőségére természetesen jelentős hatással van a betakarítása és a feldolgozása. Fontos megjegyezni, hogy Bolíviában nem használnak iparilag előállított permeteket, vagy a növekedést elősegítő vegyi anyagokat. Emiatt a helyi kávét bio minőségűnek tekinthetjük.

A kávé cseresznyéit miután betakarították őket (július és október között) a gazdálkodók nagy, vízzel teli tartályokba szórják, zúzólemezek segítségével átpréselik őket, hogy megszabaduljanak a kávébabok a bevonatuktól. Ezt a folyamatot az erjesztés követi. Végül a kávészemeket napfényben szárítják.

A rendelkezésünkre álló források azt mutatják, hogy Bolívia a 2014/15-es évek kávéexportőrei között a 33. helyen szerepel. A termelése a világpiac kevesebb mint 1% -át fedte le, és több mint 23 000 család függött a kávé termesztésétől

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla ás szupersztár nagyon intenzív koffein élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabika a garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 szemes kávé

A híres Bourbon fajtát kicsi és egyenletes szemek, összetett savasság és teljes testesség jellemzi. A guatemalai ültetvény-kávé nem hiányozhat a kedvenc finomságai portfóliójából. Kivételesen intenzív, gyümölcsösen aromás és közepesen pörkölt - ízletes lesz ristrettoként és klasszikus eszpresszóként is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 649 Ft /1000 g 1 465 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »