06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BOLÍVIA AA - szemes kávé

Kód: 1213

Dél-Amerika szívében található országnak megelőlegeztük, hogy a legjobb kávé termelők listájára felkerüljön. A politikai instabilitás nem kedvez a helyi gazdálkodóknak, ezért természetesen megpróbálnak szövetkezetekhez csatlakozni, hogy megosszák a tudásukat és kiépítsék a szolidaritást. Bolíviai kávé az elhatározás és az új kezdetek szimbóluma. Ezen kívül – az íze igazán fényűző. A csokoládé, narancs és a tűlevelű fák tónusait hordja magában, erős teste lenyűgözi a szakembereket és az alkalmi kóstolókat is.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 980 Ft /1000 g 2 398 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Bolívia
Fajta
Fajta:
Caturra
Vidék
Vidék:
San Juan
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1400 m
Íz
Íz:
Csokoládé , Narancs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Bolíviai AA kávét jogosan rangsorolják a csúcsminőségű kávék közé. Aki már megkóstolta telt testű, bársonyos és harmonikus ízű kávét ír le a tűlevelek, étcsokoládé, narancshéj kíséretében. A savassága élénk, de mérsékelt. A szájban sima, szirupos érzést hagy maga után. Mivel százszázalékos, mérsékelten erős arabica-ról beszélünk, Bolívia AA-ból készült kávé koronája könnyű, nem túl magas hab.

A kávé származása

Bolívia a jó minőségű kávé országaként csak nem rég jutott be a köztudatba. A nagyon szegény gazdálkodók jól képzettek. A kisgazdálkodók számára a tökéletes időjárási körülmények kedvezők. Szövetkezetekbe egyesülnek, nagyobb cégeket alapítanak és projektek dolgoznak ki a kávétermelés fejlődése érdekébe. Kávécserjéket a kistermelők, különösen a vidéki területeken, a Yungas, Santa Cruz, Beni Cochabamba, Tarija és Pando-ban termesztik. Általában 1-8 hektár földterületen gazdálkodnak, többnyire Arabica-t termesztenek. Jelenleg 28 magáncégről beszélünk, amelyek Bolíviában lefedik több mint a 70 százalékát a kávé exportnak. A fennmaradó részt 17 szövetkezet biztosítja. A legtöbb bolíviai kávét USA-ba, Németországba, Oroszországba és Japánba exportálják.

A kapott kávé minőségére természetesen jelentős hatással van a betakarítása és a feldolgozása. Fontos megjegyezni, hogy Bolíviában nem használnak iparilag előállított permeteket, vagy a növekedést elősegítő vegyi anyagokat. Emiatt a helyi kávét bio minőségűnek tekinthetjük.

A kávé cseresznyéit miután betakarították őket (július és október között) a gazdálkodók nagy, vízzel teli tartályokba szórják, zúzólemezek segítségével átpréselik őket, hogy megszabaduljanak a kávébabok a bevonatuktól. Ezt a folyamatot az erjesztés követi. Végül a kávészemeket napfényben szárítják.

A rendelkezésünkre álló források azt mutatják, hogy Bolívia a 2014/15-es évek kávéexportőrei között a 33. helyen szerepel. A termelése a világpiac kevesebb mint 1% -át fedte le, és több mint 23 000 család függött a kávé termesztésétől

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla ás szupersztár nagyon intenzív koffein élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabika a garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
21 622 Ft /1000 g 2 162 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE szemes kávé

Legnépszerűbb, legérdekesebb és a legjobb minőség. A Monsoon Malabar AA ültetvény kávé joggal jutott az első helyre az összes indiai kávé közül. Egyedülálló feldolgozási eljárás, amelynek eredménye a gyönyörű sárga szemek füstös és föld ízzel, amely az eredetiségét adja. Kóstolja meg, a kávét, amelyet a szél és a monszun esők ostoroztak! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 301 Ft /1000 g 1 530 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »