

BELGA PRALINÉ instant kávé
Nagy siker? A legrosszabb nap? A séta öröme? Fáradtság munka után? Minden helyzetre, ahogy az élet hozza, van kávé. Az instant fajta, villámgyorsan elkészítve és több száz ízesített változatban. A Belga pralinék a csokoládé édességét, a tejszín lágyságát és a gyümölcs frissességét adja a pillanatokhoz. Minden korty egy másik praliné. Hagyja magát kísértésbe esni.
Összetétel
Arabica 80%, Robusta 20%, Természetes aromaCrema és a kávé íze
A belga praline instant ültetvényes arabicából készül, amelyet robusta kávé egészít ki. Maga a kávé friss, édes benyomást kelt. A természetes aromával történő ízesítés után kap egy szép réteg tejcsokoládét és tejszínt, valamint egy érintésnyi gyümölcsöt.
A kávé eredete
Mexikó a világ tízedik legfontosabb ország a kávé gyártása terén. Az ültetvények többnyire délen összpontosulnak, és a legtöbb kávéfa az Arabica fajtához tartozik. Először Mexikót a 18. század végén, Veracruz térségében érték el. Végül is ez még mindig az egyik legfontosabb kávétermelő területe.Hozzá csatlakozik Chiapas, Oaxaca és Puebla régió. Mexikó azonban több olyan régióval rendelkezik, ahol kellemes tengerszint feletti magasság és optimális körülmények uralkodnak a kávéfák termesztéséhez. Pozitívum, hogy a termelők száma növekszik, és a kávéra összpontosítanak a környezetvédelem és az üzleti fenntarthatóság szempontjából.
A kávét Mexikóban mintegy félmillió gazda termeli, akiknek 70 százaléka kistermelő, akár 10 hektáros ültetvényekkel. A betakarítási idény novemberben kezdődik és márciusban ér véget, a zöld szemek általában áprilisban jutnak el a piacra.
Lehet, hogy jobban érdekli az instant kávé tényleges előállítása, mint a mexikói ültetvények valósága. Ezért tudatjuk, hogy kétféle módszer létezik, amelyek közül mi azt részesítjük előnyben, amelyik jobban megőrzi az aromákat, és nem simítja el a kapott ital ízprofilját. Ez a fagyasztva szárítás, azaz liofilizálás. Egy nagyon régi eljárás (az inkák birodalma óta ismert) amely az élelmiszereket úgy tartósítja, hogy lefagyasztja, majd alacsony légnyomásnak teszi ki.
Először azonban meg kell pörkölni a zöld kávébabot, 80% arabica és 20% robusta arányban (instant kávé belga praliné esetében) keverni és sűrű oldattá főzni. Ezután a legtöbb víz elpárolog. A kapott masszát le kell őrölni, és liofilizálóba kell helyezni -40 ⁰C körüli hőmérsékletre fagyasztani. Ezután a fagyasztó doboz csökkenti a légnyomást és elegendő hőt szolgáltat a szublimáláshoz - a fagyott víz gázzá alakul, és a dobozon kívül gyűlik össze. Ily módon a víz akár 95 % is eltávolítható.
A liofilizált kávét a sima oldalú kristályok alapján ismerheti fel. A permetezéssel készített instant kávé (ez a második lehetőség) úgy néz ki, mint a por vagy a kis golyó.
Természetesen a természetes aroma – nem szintetikus és ezért biztonságos - segített elérni az instant belga praliné kávé sajátos ízét.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.

























Tanácsra van szüksége?

6. 13.
8. 23.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

TOJÁSLIKŐR instant kávé

IRISH CREAM instant kávé
