

Yemen Mocha Grade A GrainPro Microlot - szemes kávé
A lenyűgöző italok szerelmese nem nélkülözheti a jemeni hegyekből származó kávé kóstolását. Az Arab-félsziget legdélebbi részén termesztett ritka arabica a világ egyik legjobbja. Nemcsak kerek babja és igazán kiadós íze van, hanem csokoládés jegyekkel, közepes savassággal és olyan szikársággal is gyönyörködtet, amelyet talán úgy lehetne leírni, mintha hegyi gyógynövényekbe burkolózna. Nem meglepő módon Bani Mattar régióban termesztették.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Yemen Mocha Grade A GrainPro Microlot egy közepesen savas kávé, erős, többrétegű ízzel. Biztosan talál benne csokoládét, de egy különleges, csillogó simogatást is. Figyelmes kóstolás után az ízét valószínűleg gyógynövényesnek, frissnek, talán még kissé szellősnek is fogja jellemezni. Minden kóstolónak azonban kissé más a megítélése. Mindenesetre ez a kávé már az első korttyal magával ragadja az embert.
A kávé eredete
Jemen hegyei 3666 méteres magasságig emelkedő csúcsok. A hegyek az ország nyugati és délnyugati részén fekszenek, amelyet a Vörös-tenger, az Indiai-óceán és az Arab-tenger vesz körül. Az Arab-félsziget legdélebbi csücskében a hőmérséklet is nagyon magas - egyes területeken árnyékban 50 ⁰C fölé emelkedik. Ami a csapadékot illeti, északon, a sivatagban előfordulhat, hogy több egymást követő évben nem esik. A déli felföld viszont az egész Arab-félszigeten a legmagasabb csapadékmennyiséggel "büszkélkedhet".
Ha ehhez az információhoz hozzáadjuk, hogy a Bani Mattar régió, ahonnan a Yemen Mocha Grade A GrainPro Microlot származik, közvetlenül a jemeni hegyek lábánál található, akkor máris világos. A kávéültetvények nagyon dombos vidéken, 1 000-2 000 méteres magasságban vannak telepítve. Ezért nem befolyásolja őket a hő, és nem szenvednek nedvességhiányban. A gyümölcs lassan és egyenletesen érik. A látogatók meglepődve tapasztalják majd, hogy a farmok rizsföldekre emlékeztető teraszokon terülnek el. Ez lehetővé teszi a gazdák számára, hogy könnyebben mozoghassanak az ültetvényen, és kényelmesebben gondozhassák a növényeket.
Ne felejtsük el megemlíteni, hogy ez a kávé a Bourbon fajtából származik, amely magaslati fekvésben is jól fejlődik. Jemenből származik, ahonnan francia misszionáriusok terjesztették el La Rèunionra (korábban Bourbon), Kenyába és más helyekre.
Az utolsó különlegesség pedig a kávé feldolgozásának módja Jemenben. A szüret során a munkások gondosan kiválasztják a legérettebb gyümölcsöket. Miután leszedték, nagy asztalokra terítik őket szárítás céljából, és 10-14 napig hagyják őket száradni. Ezután a termést egy feldolgozóüzembe viszik, ahol a száraz héjból gépi úton kávébabot hántolnak.
Jemen több mint 2000 éve elválaszthatatlanul kötődik a kávéhoz. Régebben a világ kávétermelésének egyik fő hozzájárulása volt, de ma humanitárius válsággal néz szembe, és a gazdáknak nagyon nehéz a termést elszállítaniuk az országból. Ez a Vörös-tenger által körülvett Mocha kikötőjén keresztül történik. Az egykori legendás kereskedelmi központ sajnos rossz infrastruktúrával és életkörülményekkel küzd. A Jemenből hozzánk érkező kávé ezért minden szempontból nagyon különleges.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot
