06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

VIETNAM LAM DONG ARABICA G1 - szemes kávé

Kód: 1636

Ha meg akarja őrizni a stílusát, akkor készítse el ezt a csokoládésan-diós arabikát filteren keresztül egy kevés sűrített tejjel. Pontosan így készítenék el a hazájában is, Vietnamban. Az ország déli részén található Lam Dong régióból származó betakarítást jól kiegyensúlyozott, enyhén savas és általában gazdag test jellemzi. Az arabica-t a helyi gazdák viszonylag rövid ideje termesztik, de el kell ismerni, hogy különös érzésük van hozzá. Kóstolja meg, és igazat fog nekünk adni. 

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 080 Ft /1000 g 1 408 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Vietnám
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Lam Dong
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1000-1600m
Íz
Íz:
Csokoládé , Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Vietnam Lam Dong arabica G1 a kiegyensúlyozott, gazdag és erős kávékhoz tartozik. Az enyhe savassága minden bizonnyal boldoggá teszi, a kellemes édességgével kiegészítve, mindenekelőtt csokoládéval és diófélékkel gazdagítva. A habja világos, kompakt és könnyű. 

A kávé eredete

A kávéfák először valószínűleg 1857-ben jelentek meg Vietnamban, körülbelül ekkor hozták őket az országba a francia misszionáriusok. Az igazi kávéültetvényeket azonban csak 1888-ban hozták létre, és főként az arabica fajtájú kávéra összpontosítottak a termesztés során. A 20. század elején a kis ültetvényektől a kereskedelmi szintű kávétermesztésre váltottak, és az 1970-es években fejlődésnek indult az instant kávé gyártása is.

A kávé termelését az egyik leginkább növekvő régióban a vietnami háború zavarta meg, amelyet a mezőgazdaság kollektivizálása és a magánvállalkozások visszaszorítása követett, ami a megtermelt kávé mennyiségének a csökkenéséhez vezetett. Az 1986-os reformok után ismét engedélyezték a magánvállalkozásokat, és a kávéipar újra fellendülhetett. Jelenleg a vietnami gazdálkodók több mint 90 százaléka robustát termel, a termelésük mennyiségét tekintve az ország Brazília után a világon a második helyen áll.

Az ország az elmúlt években a kávéfák fenntartható termesztésére összpontosított, a kormány még vidékfejlesztési tervet is készített, amelynek a célja, hogy az ültetvénytulajdonosok segítsék az öregedő cserjéket fiatalcserjékre való lecserélését, és hogy támogassák a Fair Trade tanúsítvánnyal rendelkező termelést.

Maga a Lam Dong régió, ahonnan ez az arabica származik, az ország déli részén található. Nagy részét alföld borítja, a turisták számára a legvonzóbbak a Datanla vagy a Pongour helyi vízesések, de meglátogathatják például a Krokodil-tavat vagy a Sóhajok-tavát is. A területről nem hiányoznak a dombok sem, épp rajtuk találhatók a gyönyörű erdők mellett a kávéültetvények is.

Vietnámban a kávét októbertől áprilisig szüretelik, becslések szerint csaknem 3 millió ember megélhetését biztosítják. A termés nagy részét átmosással dolgozzák fel, ami különösen a speciális kávék esetében lehetővé teszi az egyedi ízük és az aromájuk kiemelését. A frissen szüretelt kávécseresznyék darálón mennek keresztül, amely eltávolítja a magoktól a felső héjukat. A magokat körülvevő rostanyagokat fermentálással távolítják el, amelyet úgy érnek el, hogy a kávészemeket pár órára nagy vízzel teli tartályokba öntik. Ezt követően a kávét "ki kell mosni", azaz többször, erős vízsugár segítségével át kell tisztítani.

Ezután a kávészemeket átválogatják, és juta zsákokba töltik. Érdekes, hogy bár a vietnámiak hagyományosan teát ittak és isznak, mégis megtalálták az utat a kávéhoz. A kávé elkészítésének az egyik módja a Ca Phe Trung – a filteres kávéhoz tojássárgáját, sűrített tejet adnak, és mindezt jégkockára öntik. A kapott íz állítólag hasonló, mint a tojáslikőrrel készített tiramisu íze. Próbálja ki Ön is.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ szemes kávé

Még nem kóstolt Costa Ricai kávét? Akkor tegye meg minél hamarabb! A közép-amerikai vulkanikus talaj testes, nemes ízt kölcsönöz. A Tarazu régióból a San Raffaell fajta estében a hatás bársonyosan édes karamell árnyalatú. Adja át ízlelőbimbóit a szakértőknek,hiszen Costa Ricán 400 millió kávécserje nő. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 943 Ft /1000 g 1 794 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.

PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 047 Ft /1000 g 1 405 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 06. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »