

Venezuela Maracaibo - szemes kávé
Az Arabica Venezuela Maracaibo elvarázsolja Önt édes jegyeivel és enyhén gazdag ízével. Venezuela északnyugati részéről származik, ahol a farmerek általában nedves eljárással dolgozzák fel a kávét. Ez további, kissé friss jelleget kölcsönöz neki. Fokozhatja, ha filteren, aeropressben vagy moka-kannában készíti el. A nyári napokra a cold brew-t ajánljuk.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A venezuelai Maracaibo édes ízt, kiegyensúlyozott savasságot és lágy lecsengést kínál. Óvatos kóstoláskor kellemes frissességet fog érezni. A crema selymes, tömör és nem túl magas.
Az arabica a legtöbb készítményhez alkalmas. Fogyaszthatja filterezve, eszpresszóként vagy maceráltan. A hideg vízzel való hosszas érintkezés még finomabb és színesebb jegyeket ad.
A kávé eredete
Venezuela, pontosabban az Andokban fekvő Premontanne régió a 18. század vége óta kötődik a kávéhoz. Ez José Gumilla jezsuita papnak köszönhető, aki 1732-ben kávéfákat hozott a területre. Azóta az országban a kávétermesztés - részben a nagy keresletnek és a rendelkezésre álló munkaerőnek köszönhetően - egyre bővült. Eredetileg a farmerek Brazíliába exportálták a kávét, de fokozatosan Venezuela saját jogán is a kávépiac szereplőjévé vált.
A kávéültetvények főként a tengerparton és a nyugati Andokban találhatók. A sikeres termelés fontos tényezője a jó talajminőség és a megfelelő nedvesség. Az Andok vidékén a kávéfákat úgy ültetik, hogy az érett fák lombkoronája védje őket a naptól. Az árnyékban a kávécseresznyék lassabban érnek, így elegendő idejük van arra, hogy kifejlődjenek a telt, gazdag ízű kávébabok.
A kávécserje leggyakrabban 300 és 1 520 méteres tengerszint feletti magasság között található, különösen termékeny területeket találunk a hegyvidéken, például Táchira, Mérida és Trujillo környékén. Innen a kereskedők Maracaibo kikötőjébe szállítják a kávét. Az arabica erről a kikötőről kapta a nevét.
Venezuelára jellemzőek az olyan alfajták, mint a Cucuta, Mérida, Trujillo és Tachira. Az ottani gazdák által termesztett fő kávéfajta azonban még mindig az arabica (Coffea arabica L.). A farmokon termelt kávé nagy részét december és január között állítják elő, az export az októbertől májusig tartó időszakra irányul. Azt a kávét, amelyet a venezuelaiak maguk nem isznak meg, az USA-ba, Németországba és Belgiumba exportálják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

PERU ANDES GOLD szemes kávé
