![](/~pozadi-content-bg-kava-left-5.jpg)
![](/~pozadi-content-bg-kava-right-5.jpg)
PERU FINCA EL HIGUERON - Micro Lot
A Magas Andok földje, az ősi kultúrák és sok etnikai csoport otthona. Ez Peru,a kávétermelő, amelyre jellemző a tiszta savasság, karamell, csokoládé és dió édes tónusa. Kóstolja meg Fernando Cordova Cordova szüretét. Az északi hegyekben lévő kávé ültetvény tulajdonosa rendkívüli gondossággal ápolja a kávécserjéket. Az egyedülálló mikrolot tükrözi a kávé klímáját, a természetet és a kávé iránti szeretetét.
Összetétel
Arabica 100%CREMA ÉS KÁVÉ ÍZ
A Peru Finca El Higueron SHB EP édes, krémes, karamellás, tejcsokoládés és bogyós gyümölcsös jegyekkel jellemezhető. Mivel 100%-ban arabica, sima, alacsonyabb crema-ra számíthat.
A kávé eredete
A magasföldi termesztésű kávé (SHG - Strictly High Grow - szigorúan magas termesztésű) szinte mindig garancia a kiváló minőségre. A perui Finca El Higueron SHB EP esetében ez az előny más előnyökkel is párosul. Ez egy mikrolot, azaz egy pedigrével rendelkező kávé. Nem sok olyan szüret van, amely egyértelmű családfával rendelkezik, ezért ez az egyik legkeresettebb kávé, és csak korlátozott mennyiségben kapható. A kisgazdák látják el a vásárlóikat. A kávébabokat mindig „becsomagolják” az ültetvény helyére és körülményeire, a szüretelési módszerre, a fajtára vonatkozó információkkal... Ez minden kávéfogyasztónak tökéletes képet ad az adott kávérégióról, és lehetővé teszi, hogy a különböző helyek közötti különbségeket közvetlenül a csészében élvezze.
Ezt a kávét Peru Cajamarca régiójából hoztuk, amely az egyik hagyományos termesztési övezet. Az Andok északi részén található, és nagyon termékeny talaj, félszáraz, félhűvös éghajlat jellemzi, tavaszi és nyári esőzésekkel és nagyon kellemes hőmérsékletekkel (21°C körüli hőmérséklet a leghidegebb hónapokban, júniusban és júliusban). San Ignacio tartomány teljes egészében a kávétermesztésnek szenteli magát. A gazdák túlnyomó többsége a biogazdálkodás elveit alkalmazza, a fenntarthatóság és a méltányos kereskedelem elvei szerint dolgozik. Nincs ez másképp Fernando Cordova Cordova farmján sem.
Ültetvénye a Bourbon kávéfák termesztésére összpontosít. A kávé magas terméshozamáról és édes, összetett ízéről ismert, pezsgő savassággal. Kétségtelen, hogy kiváló íze ellenére világszerte kissé háttérbe szorult. Olyan mutációk szorítják ki, mint a Caturra, a Pacas és a Tekisic. Fernando farmján a bokrokat augusztus és november között szüretelik a munkások. Minden nap kimennek a kávéfák közé, hogy csak az érett kávébabokat szedjék le. A termést ezután egy mosás néven ismert eljárással dolgozzák fel. A piros bogyókat egy hámozógépbe vezetik, amely eltávolítja a kemény felső héjat. Ezután vízzel teli hordókba kerülnek. Ott több napig erjednek. E természetes folyamat során a kávébabot körülvevő édes pép szinte teljesen feloldódik. Ezután mosással tisztítják meg őket. A zöld kávét ezután a napon vagy szárítókemencében szárítják. A termés mosott feldolgozási módszere könnyű, gyümölcsös és csak enyhén savas kávét eredményez.
Fernando Cordova Cordova más kisebb ültetvények tulajdonosaival együtt a Cooperativa Agraria Cafetalera nevű szövetkezetben működik. Az 1966-ban alapított szervezet mára a régió legfontosabb szövetkezetévé vált. Célja, hogy segítse a gazdákat megélhetésük harmonikus, igazságos, környezetbarát és nem utolsósorban jövedelmező módon történő fejlesztésében. Ezzel hozzájárul a több mint 200 tagot számláló családok társadalmi-gazdasági helyzetének javításához.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-off.png)
![](icon/star-brown-off.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-off.png)
![](icon/star-brown-off.png)
![](icon/star-brown-off.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-off.png)
![](icon/star-brown-off.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
![](icon/star-brown-on.png)
Tanácsra van szüksége?
![](projekt/public/mutace/souborovy_system/anita2.png)
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:
![Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa](~photo-250x250xcrop-7/brazilia-yellow-b-fazenda-da-lagoa_7.jpg)
Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
![INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé](~photo-250x250xcrop-3948/indonesie-sumatra-lintong-szemes-kave_378.jpg)
INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé
![GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO](~photo-250x250xcrop-847/galapagos-sc-18-san-cristobal-bio_383.jpg)
GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Megtekintette
![MASALA CHAI - fekete tea](~photo-250x250xcrop-195/masala-chai-fekete-tea_111.jpg)