06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Kuba Turquino Lavado - szemes kávé

Kód: 1742

A kubai kávé az egyik legízletesebb és legkiegyensúlyozottabb kávé. Az exkluzív Kuba Turquino Lavado nemcsak a csokoládé, a méz, a fűszerek és a dohány jegyeivel különleges. Ugyanakkor kiemelkedik nagyon alacsony savtartalmával és igazán hosszú utóízével, amely bársonyosan édesnek tűnik. Ez a legjobb kávé, amelyet a kubai ültetvényekről kóstolhat. Ugyanolyan körülmények között termesztik, mint a jamaicai Blue Mountaint, így nem csoda, hogy ugyanolyan csodálatos és rendkívül népszerű a kávé szerelmesei körében.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 876 Ft /1000 g 2 288 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kuba
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Turquino
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
400-800m
Íz
Íz:
Csokoládé , Dohányos
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Kuba Turquino Lavado egy rendkívül gazdag ízű, kellemes szivararomával rendelkező kávé. Ez egy édes kávé, amely bár nagyon erős ízű, savasságnak nyoma sincs benne. Kóstoláskor csokoládé, méz, dohány és fűszerek jegyeit fogja észrevenni. Ideális moka-kannában vagy karos eszpresszógépben történő elkészítéshez.

A kávé eredete

Talán tudja, hogy Kuba gazdasága nagyrészt a cukor- és dohányexporton alapul. Most már azt is tudni fogja, hogy az exportcikkek listáján szerepel a kávé is. A kávé egyébként rendkívül népszerű a karibi szigeteken - a kubaiak naponta többször isszák. A Café cubano vagy cafecito reggelire készül, ebédre és vacsorára szolgálják fel. Egyetlen látogatás vagy üzleti megbeszélés sem teljes kávé nélkül. Ez a különleges elkészítési mód inspirálhatja Önt, ezért röviden megemlítjük.

A kubai kávét általában mokkáskannában készítik. Egy teáskanálnyi nádcukrot öntenek a csészébe, amelyet megszórnak egy kis frissen főzött kávéval. A keveréket erőteljesen felverik, amíg sűrű habot nem képződik. Csak ezután töltik bele a maradék kávét a mokkáskannából. Az eredmény egy sötét, nagyon erős ital, gyönyörű crema-val. A gőzölt tej hozzáöntése után az eredmény egy acortadito.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Kubával szembeni, évtizedek óta tartó amerikai kereskedelmi embargó miatt a kubai kávétermelés mélypontra süllyedt. Úgy tűnik azonban, hogy minden rendben van. A kubai kistermelők gondosan ápolják ültetvényeiket, amit ez a kiváló Arabica Cuba Turquino Lavado is bizonyít.

Az első kávéfák 1748-ban jelentek meg Kubában, de a haiti forradalom elől menekülő franciák indították be a kávéipart. Ez vezetett ahhoz, hogy az 1890-es években számos ültetvényt hoztak létre, főként a magas hegyvidéki területeken. A 19. század közepére a kávé gazdasági jelentősége
elérte a cukorét. Nemcsak az export, hanem a kávé belföldi fogyasztása is meredeken emelkedett.

A kubai Turquino Lavado a sziget délkeleti részéből származik, pontosabban a Gran Parque Nacional Sierra Maestra területéről, amely a Sierra Maestra hegyvonulatot foglalja magában. A kávéfák termékeny talajon nőnek, így nincs szükség ipari műtrágyára. A kávébogyókat kézzel szedik a munkások, és mosással dolgozzák fel. Ez kiemeli a csokoládé és a méz jegyeit a babban.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE

Karib szigetek, szivarok, rum...Mi mást kell még tudni Kubáról? Még hogy kitűnő kávé nő! A Sierra Maestra hegységben a sziget dél-keleti részén kis földművesek termesztik. Egész kilencven százaléka a kubai kávénak a mély alföld vad folyóinak partjairól a sűrű erdőből származik. Gyönyörű környék, amely védett nemzeti park rezsimben. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 612 Ft /1000 g 2 361 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »