Kuba Turquino Lavado - szemes kávé
A kubai kávé az egyik legízletesebb és legkiegyensúlyozottabb kávé. Az exkluzív Kuba Turquino Lavado nemcsak a csokoládé, a méz, a fűszerek és a dohány jegyeivel különleges. Ugyanakkor kiemelkedik nagyon alacsony savtartalmával és igazán hosszú utóízével, amely bársonyosan édesnek tűnik. Ez a legjobb kávé, amelyet a kubai ültetvényekről kóstolhat. Ugyanolyan körülmények között termesztik, mint a jamaicai Blue Mountaint, így nem csoda, hogy ugyanolyan csodálatos és rendkívül népszerű a kávé szerelmesei körében.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Kuba Turquino Lavado egy rendkívül gazdag ízű, kellemes szivararomával rendelkező kávé. Ez egy édes kávé, amely bár nagyon erős ízű, savasságnak nyoma sincs benne. Kóstoláskor csokoládé, méz, dohány és fűszerek jegyeit fogja észrevenni. Ideális moka-kannában vagy karos eszpresszógépben történő elkészítéshez.
A kávé eredete
Talán tudja, hogy Kuba gazdasága nagyrészt a cukor- és dohányexporton alapul. Most már azt is tudni fogja, hogy az exportcikkek listáján szerepel a kávé is. A kávé egyébként rendkívül népszerű a karibi szigeteken - a kubaiak naponta többször isszák. A Café cubano vagy cafecito reggelire készül, ebédre és vacsorára szolgálják fel. Egyetlen látogatás vagy üzleti megbeszélés sem teljes kávé nélkül. Ez a különleges elkészítési mód inspirálhatja Önt, ezért röviden megemlítjük.
A kubai kávét általában mokkáskannában készítik. Egy teáskanálnyi nádcukrot öntenek a csészébe, amelyet megszórnak egy kis frissen főzött kávéval. A keveréket erőteljesen felverik, amíg sűrű habot nem képződik. Csak ezután töltik bele a maradék kávét a mokkáskannából. Az eredmény egy sötét, nagyon erős ital, gyönyörű crema-val. A gőzölt tej hozzáöntése után az eredmény egy acortadito.
Érdemes megjegyezni azt is, hogy a Kubával szembeni, évtizedek óta tartó amerikai kereskedelmi embargó miatt a kubai kávétermelés mélypontra süllyedt. Úgy tűnik azonban, hogy minden rendben van. A kubai kistermelők gondosan ápolják ültetvényeiket, amit ez a kiváló Arabica Cuba Turquino Lavado is bizonyít.
Az első kávéfák 1748-ban jelentek meg Kubában, de a haiti forradalom elől menekülő franciák indították be a kávéipart. Ez vezetett ahhoz, hogy az 1890-es években számos ültetvényt hoztak létre, főként a magas hegyvidéki területeken. A 19. század közepére a kávé gazdasági jelentősége
elérte a cukorét. Nemcsak az export, hanem a kávé belföldi fogyasztása is meredeken emelkedett.
A kubai Turquino Lavado a sziget délkeleti részéből származik, pontosabban a Gran Parque Nacional Sierra Maestra területéről, amely a Sierra Maestra hegyvonulatot foglalja magában. A kávéfák termékeny talajon nőnek, így nincs szükség ipari műtrágyára. A kávébogyókat kézzel szedik a munkások, és mosással dolgozzák fel. Ez kiemeli a csokoládé és a méz jegyeit a babban.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.