06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé

Kód: 1640


Hegyek, zöldek, folyók, hagyományok. A szokatlanul nagyméretű kávébabok Kolumbia északi részéről a legjobbat szívták magukba, amit az Antioquia régió kínál. Ezért édes csokoládés kávét készíthet belőle, őszibarack és enyhe savtartalommal. Minél nagyobb a kávé, annál kevesebbet szüretelnek belőle. A Maragogype fajtát azonban mindenképpen érdemes megkóstolni. Különösen a Herrán család által vezetett El Botón farmról.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
26 388 Ft /1000 g 2 639 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Maragogype
Vidék
Vidék:
Antioquia
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1350m
Íz
Íz:
Édes, Gyümölcsös, Csokoládés
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A kolumbiai Maragogype gigante Finca El Botón az édesebb kávék közé tartozik, savassága csak finoman nyilvánul meg, különösen az aszalt gyümölcsök és a lédús őszibarack jegyeiben. Ezeket szépen követi a csokoládé íze, amely harmonikussá és összetetté teszi a kávét.

Élénksége kiemelkedik, ha például szűrőn, francia presszóban vagy karos kávéfőzőben készítik. Az elkészítési módtól függően különböző mértékű crema keletkezik a felületen. De mindig lágy, könnyű és összefüggő.

A kávé eredete

A kávé, amelyről olvas, Kolumbia északnyugati részéből származik, egy dél-amerikai államból, amely a világ második legnagyobb biodiverzitású sokféleséggel rendelkezik. Nem csoda, hogy az ottani kávéültetvényeken kivételes ízű és aromájú kávébabokat termelnek.

Antioquia régió az ország egyik legnagyobb kávétermelő régiója. A Cordillera Occidental és a Cordillera Central hegyvonulatok határozzák meg, amelyek egyedülálló, párás mikroklímát teremtenek.  A bőséges nedvesség a hegyoldalakról a völgybe ömlő számos folyónak köszönhető. A mindenütt jelenlévő zöld növényzet tökéletesen elrejti a kávéültetvényeket, amelyek közül az egyik leghíresebbet a Herrán család harmadik generációja vezeti. És ez az, ami minket érdekel.

A Hacienda El Botón mintegy 200 hektáron gazdálkodik, és 1931-es alapítása óta termeszt Maragogype kávéfákat. Az Arabica egyik fajtája, amely valószínűleg a Typica fajta spontán mutációjaként alakult ki Brazília Maragogipe régiójában. Az úgynevezett elefántbab kávét igazán nagy szemek és ugyanakkor viszonylag alacsony termékenységgel jeleskedik. A kávé szerelmeseinek világában azonban ritkaság, és ha hagyományos gazdaságból szüretelik, akkor keresett finomság is.

A Herrán családi gazdaság élvezi az Antioquia régió kiváló talaj- és hőmérsékleti viszonyait, valamint az érett fák árnyékát, amelyben a kávéfák nőnek. A család csak kézzel (szeptembertől januárig) gyűjti az érett kávécseresznyét, pontosan azért, hogy elkerülje az éretlen vagy félérett gyümölcs leszedését. A kávét mosással, azaz víz segítségével dolgozzák fel, amelyben több órán keresztül erjed. Ennek köszönhetően aromája és íze hangsúlyozza a gyümölcsös, friss és édes vonalat. A kávébabokat ezután szárítókban szárítják, hogy homogén nedvességet érjenek el.

Talán azt is érdemes tudni, hogy a Herran kávé termesztésének módja Rainforest minősítést szerzett nekik. A Hacienda El Botón saját kávéfaiskolával is rendelkezik, amely garantálja, hogy teljes termése valóban az egyedülálló Maragogype fajtájú kávé legyen.


Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató


A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 957 Ft /1000 g 1 696 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA POCOS DE CALDAS BIO - szemes kávé

Talán nincs olyan ország, ahol a kávé ilyen kiváltságos helyzetben lenne. Brazília hagyományos italnak tartja; A kávét üzleti találkozón, étteremben vagy strandon szolgálják fel. Erős, meleg és édes. Ha azonban a Minas Gerais régió szemeiből készíti el, élvezze az italt díszítés nélkül. Megtudhatja, hogy szó szerint milyen „színes” lehet a kávé. Élvezheti a méz, a csokoládé, a szőlő és a virágok tónusát. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot

Ha kíváncsi, hogy milyen az egyik legjobb perui kávé íze, akkor rajta! A Peru SHB EP Finca Rosenheim első kortyra elragadó lesz. Egyedisége gyümölcsös jegyeiben rejlik, amelyeket csokoládés-fahéjas utóíz kísér. Az illat csodálatosan virágos, a savak nagyon visszafogottak. A Rosenheim családi farmról származó kávét a Rainforest Alliance tanúsítvánnyal látja el. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 288 Ft /1000 g 1 629 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2023. 02. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »