

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé
Hegyek, zöldek, folyók, hagyományok. A szokatlanul nagyméretű kávébabok Kolumbia északi részéről a legjobbat szívták magukba, amit az Antioquia régió kínál. Ezért édes csokoládés kávét készíthet belőle, őszibarack és enyhe savtartalommal. Minél nagyobb a kávé, annál kevesebbet szüretelnek belőle. A Maragogype fajtát azonban mindenképpen érdemes megkóstolni. Különösen a Herrán család által vezetett El Botón farmról.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A kolumbiai Maragogype gigante Finca El Botón az édesebb kávék közé tartozik, savassága csak finoman nyilvánul meg, különösen az aszalt gyümölcsök és a lédús őszibarack jegyeiben. Ezeket szépen követi a csokoládé íze, amely harmonikussá és összetetté teszi a kávét.
Élénksége kiemelkedik, ha például szűrőn, francia presszóban vagy karos kávéfőzőben készítik. Az elkészítési módtól függően különböző mértékű crema keletkezik a felületen. De mindig lágy, könnyű és összefüggő.
A kávé eredete
A kávé, amelyről olvas, Kolumbia északnyugati részéből származik, egy dél-amerikai államból, amely a világ második legnagyobb biodiverzitású sokféleséggel rendelkezik. Nem csoda, hogy az ottani kávéültetvényeken kivételes ízű és aromájú kávébabokat termelnek.
Antioquia régió az ország egyik legnagyobb kávétermelő régiója. A Cordillera Occidental és a Cordillera Central hegyvonulatok határozzák meg, amelyek egyedülálló, párás mikroklímát teremtenek. A bőséges nedvesség a hegyoldalakról a völgybe ömlő számos folyónak köszönhető. A mindenütt jelenlévő zöld növényzet tökéletesen elrejti a kávéültetvényeket, amelyek közül az egyik leghíresebbet a Herrán család harmadik generációja vezeti. És ez az, ami minket érdekel.
A Hacienda El Botón mintegy 200 hektáron gazdálkodik, és 1931-es alapítása óta termeszt Maragogype kávéfákat. Az Arabica egyik fajtája, amely valószínűleg a Typica fajta spontán mutációjaként alakult ki Brazília Maragogipe régiójában. Az úgynevezett elefántbab kávét igazán nagy szemek és ugyanakkor viszonylag alacsony termékenységgel jeleskedik. A kávé szerelmeseinek világában azonban ritkaság, és ha hagyományos gazdaságból szüretelik, akkor keresett finomság is.
A Herrán családi gazdaság élvezi az Antioquia régió kiváló talaj- és hőmérsékleti viszonyait, valamint az érett fák árnyékát, amelyben a kávéfák nőnek. A család csak kézzel (szeptembertől januárig) gyűjti az érett kávécseresznyét, pontosan azért, hogy elkerülje az éretlen vagy félérett gyümölcs leszedését. A kávét mosással, azaz víz segítségével dolgozzák fel, amelyben több órán keresztül erjed. Ennek köszönhetően aromája és íze hangsúlyozza a gyümölcsös, friss és édes vonalat. A kávébabokat ezután szárítókban szárítják, hogy homogén nedvességet érjenek el.
Talán azt is érdemes tudni, hogy a Herran kávé termesztésének módja Rainforest minősítést szerzett nekik. A Hacienda El Botón saját kávéfaiskolával is rendelkezik, amely garantálja, hogy teljes termése valóban az egyedülálló Maragogype fajtájú kávé legyen.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND szemes kávé
