06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

KOLUMBIA MARAGOGYPE GIGANTE FINCA EL BOTÓN - szemes kávé

Kód: 1640


Hegyek, zöldek, folyók, hagyományok. A szokatlanul nagyméretű kávébabok Kolumbia északi részéről a legjobbat szívták magukba, amit az Antioquia régió kínál. Ezért édes csokoládés kávét készíthet belőle, őszibarack és enyhe savtartalommal. Minél nagyobb a kávé, annál kevesebbet szüretelnek belőle. A Maragogype fajtát azonban mindenképpen érdemes megkóstolni. Különösen a Herrán család által vezetett El Botón farmról.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 986 Ft /1000 g 1 599 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Kolumbia
Fajta
Fajta:
Maragogype
Vidék
Vidék:
Antioquia
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1350m
Íz
Íz:
Édes, Gyümölcsös, Csokoládés
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A kolumbiai Maragogype gigante Finca El Botón az édesebb kávék közé tartozik, savassága csak finoman nyilvánul meg, különösen az aszalt gyümölcsök és a lédús őszibarack jegyeiben. Ezeket szépen követi a csokoládé íze, amely harmonikussá és összetetté teszi a kávét.

Élénksége kiemelkedik, ha például szűrőn, francia presszóban vagy karos kávéfőzőben készítik. Az elkészítési módtól függően különböző mértékű crema keletkezik a felületen. De mindig lágy, könnyű és összefüggő.

A kávé eredete

A kávé, amelyről olvas, Kolumbia északnyugati részéből származik, egy dél-amerikai államból, amely a világ második legnagyobb biodiverzitású sokféleséggel rendelkezik. Nem csoda, hogy az ottani kávéültetvényeken kivételes ízű és aromájú kávébabokat termelnek.

Antioquia régió az ország egyik legnagyobb kávétermelő régiója. A Cordillera Occidental és a Cordillera Central hegyvonulatok határozzák meg, amelyek egyedülálló, párás mikroklímát teremtenek.  A bőséges nedvesség a hegyoldalakról a völgybe ömlő számos folyónak köszönhető. A mindenütt jelenlévő zöld növényzet tökéletesen elrejti a kávéültetvényeket, amelyek közül az egyik leghíresebbet a Herrán család harmadik generációja vezeti. És ez az, ami minket érdekel.

A Hacienda El Botón mintegy 200 hektáron gazdálkodik, és 1931-es alapítása óta termeszt Maragogype kávéfákat. Az Arabica egyik fajtája, amely valószínűleg a Typica fajta spontán mutációjaként alakult ki Brazília Maragogipe régiójában. Az úgynevezett elefántbab kávét igazán nagy szemek és ugyanakkor viszonylag alacsony termékenységgel jeleskedik. A kávé szerelmeseinek világában azonban ritkaság, és ha hagyományos gazdaságból szüretelik, akkor keresett finomság is.

A Herrán családi gazdaság élvezi az Antioquia régió kiváló talaj- és hőmérsékleti viszonyait, valamint az érett fák árnyékát, amelyben a kávéfák nőnek. A család csak kézzel (szeptembertől januárig) gyűjti az érett kávécseresznyét, pontosan azért, hogy elkerülje az éretlen vagy félérett gyümölcs leszedését. A kávét mosással, azaz víz segítségével dolgozzák fel, amelyben több órán keresztül erjed. Ennek köszönhetően aromája és íze hangsúlyozza a gyümölcsös, friss és édes vonalat. A kávébabokat ezután szárítókban szárítják, hogy homogén nedvességet érjenek el.

Talán azt is érdemes tudni, hogy a Herran kávé termesztésének módja Rainforest minősítést szerzett nekik. A Hacienda El Botón saját kávéfaiskolával is rendelkezik, amely garantálja, hogy teljes termése valóban az egyedülálló Maragogype fajtájú kávé legyen.


Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató


A kávét a fajtájának megfelelően őrölje le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

Induljon útra velünk a nagy vulkánok lábai alá, öblök és a holt ágai köré, a banánosok árnyékába... Biztosan beleütközik az illatos ültetvényekbe. A kávé Észak-Kolumbiából egyedülálló varázzsal rendelkezik. A lágyságával, de az erejével, az édes ízével, és a keserűségével is megszólítja. Az érzékeit kókuszba borítja és feltölti energiával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 437 Ft /1000 g 1 044 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 859 Ft /1000 g 1 286 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021

INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé

A Grade 1 jelzés egyszerűen csúcs! Eredeti finomság érdekes profillal könnyen olyan rajongókra talál, akik körbe utazzák a kávék világát új felfedezések reményében. A Lington, Sumatra központjából elkápráztatja a közepes savassággal és az éles aromával. Az ízében felfedezheti a csokoládét, karamellt, cédrust és gyümölcsöt is. A frissen pörkölt specialitás csalogat a megkóstolásra! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 831 Ft /1000 g 1 383 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 7. 28. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »