Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural - Micro Lot
Tudta, hogy az embrujo spanyolul csodát vagy varázslatot jelent? Most már tudni fogja. És amikor megkóstolja a kolumbiai Embrujo Anaerobic Natural Arabica-t, látni fogja, miért játszik ez a szó kiemelt szerepet a nevében. Ez valóban varázslatos. Egyesíti a hagyományos termesztést és az innovatív feldolgozást. Az anaerob erjesztésnek köszönhetően különlegesen édes, összetett ízt és egyedi, intenzív aromát nyert.
Összetétel
Arabica 100%A KÁVÉ ÍZE
A Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural szó szerint lenyűgöző ízprofillal rendelkezik. Szeder, piros gyümölcsök és kakaó, finom édesség és enyhe savasság jellemzi. Ez a kávé boldoggá teszi Önt egy french press vagy egy karos kávéfőzőben. Egyedi jegyei cold brew-ban is jól kibontakoznak.
A KÁVÉ EREDETE
Ez a kávé nagy K-val! A Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural a Finca El Embrujo farmról származik, amely 1 450-1 900 méteres magasságban található. A kolumbiai Caldas régióban található Anserma terület annyira elbűvölő volt a jelenlegi tulajdonos édesapja számára, hogy több mint 50 évvel ezelőtt megvásárolta az első 12 hektárnyi földet. Fokozatosan bővítette a gazdaságot, amely ma már 170 hektárt foglal magában. A kávéfák gondozását pedig fia, Ignacio Rodriguez vette át.
Küldetése, hogy a kávécseresznye feldolgozásának hagyományos megközelítését egy modern, innovatív és "varázslatos" megközelítéssel váltsa fel. Ezért választotta az anaerob erjesztést, vagyis az oxigén nélküli erjesztést. Mit jelent ez? Az anaerob erjesztéshez csak 100%-ban érett gyümölcsöket lehet szedni, ezért a munkások kézzel szüretelik. Ha véletlenül egy rossz minőségű cseresznye elkerülné a szedők figyelmét, a munkások a kézi válogatás során észreveszik. A teljesen tökéletes termést részben lefejtik a héjától, szivárgásmentes zsákokba szórják, és víztartályokba helyezik. Így, oxigénmentes (úgynevezett anaerob) környezetben akár 100 órán át erjednek. Ez idő alatt a gazda ellenőrzi a zsákok cukortartalmát és pH-értékét, amíg az erjedést befejezettnek nem tekinti. Végül a kávét ki ürítik a zsákokból, lassan megszárítják, megtisztítják és pihentetik. Csak a szükséges "pihenés" után kerülhet a kávé a vásárlóhoz.
Ignacio Rodriguez a természetvédelem pozitív megközelítéséről ismert - a kávécseresznyék vizét és héját a kávéfák trágyájaként használja, és feldolgozóüzemét napenergiával látja el. Támogatja a helyi nőket is, akik közül közel 50-et foglalkoztat egész évben. Sokan közülük egyedülálló anyák, akiknek a farmtól függ a megélhetésük.
Amikor megkóstolja a Kolumbia Embrujo Anaerobic Natural kávét, emlékezzen arra az érzelemre, amelyet nemcsak a farm tulajdonosa, hanem minden egyes alkalmazottja is beletett. És biztos lehet benne, hogy egy olyan kávét kortyolhat, amely nemcsak remek ízű, hanem egy kicsit varázslatos is.
Hatásai - kávék
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a kiválasztott elkészítési módnak megfelelő durvaságúra őrölje.
- Egy csészéhez 1,5-2 teáskanálnyi (kb. 7 g), V60-as szűrőhöz 1 g kávét használjon 14 ml vízhez.
- Öntsön vagy engedjen át 94 °C-os vizet a filteren.