06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - szemes kávé

Kód: 1424

Erdők, vízesések, hegycsúcsok, köd ... és illatok. Olyan lenyűgöző, hogy máshol nem találja meg a világon. A Blue Mountains Kelet-Jamaikában olyan illatos, mint a virágok, a gyümölcsök és a gyógynövények. Erőteljes és lenyűgöző. Éppen ezért a kávé, amely ezen a területen terem, egészen fantasztikus. Nem csak hogy nagy szemű, hanem tökéletes és egyedi ízével,illatával világszerte sikert arat a Blue Mountain Coffee.  Kényeztesse magát egy igazán tökéletes élménnyel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
154 164 Ft /1000 g 15 416 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Jamajka
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Blue Mountains
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
900 - 1600m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze

A Jamaica Blue Mountain kávé nem véletlenül került a világ vezető kávéinak az élére. Ennek az Arabicának a minőségéről, és tulajdonságairól regényt lehetne írni. Az első fejezetét a teljes, harmonikus ízének, és a selymes testének ajánlanánk. A második fejezetében leírnánk az intenzív virágaromáját, amelybe belekeverednek a hegyi gyógynövények illata. A képzeletbeli regényünk harmadik fejezete talán a frissítő gyümölcsök gazdag ízét fogja tartalmazni, csokoládéval, mogyorófélékkel és virágokkal kombinálva. A befejezése pedig valószínűleg több ezer véleményt tartalmazna, köszönettel, csodálattal és elismeréssel ötvözve. Érdekelne minket, Ön mit írna hozzá az utolsó fejezethez.

A kávé eredete

„Ez a legszebb sziget, amelyet a szemem valaha látott; úgy tűnik, hogy a hegyek és a föld megérintik az eget ”- mondta Christopher Columbus 1494-ben. Igen, Jamaicára, nevezetesen a Blue Mountains-re gondolt. A Blue Mountains a sziget keleti részén találhatók. A hegység 45 kilométer hosszú, és 19 kilométer széles. Rendkívül meredek, a tengerparttól a tengerszint feletti 2000 méter feletti magasságba emelkednek. A hegység legmagasabb pontjától, a Blue Mountain Peak-ről kedvező időjárási viszonyok esetén Kuba kontúrjai láthatók, amely 210 kilométer távolságra található.

A Blue Mountains-t egész évben köd borítja. Ezért úgy tűnik úgy, hogy kékes-szürke a színük. A terület éghajlata  változatos (a hegység lábánál 27 ° C körüli, a csúcsain kb. 5 ° C körüli a hőmérséklet), valamint az állat, és növényvilága is változó. A buja növényzete körülbelül 800 endemikus növényfajt tartalmaz, például a hegyek adnak otthont a világ második legnagyobb pillangójának, a Papilo homerusnak, valamint itt található a Karib-térség legnagyobb vándorló madár élőhelye. A hegyek egyes részei  a Blue and John Crow Mountains National Park-jához tartoznak, amelyet a jamaikai kormány 1992-ben alapított, hogy megőrizze a fennmaradó erdőket és megvédje a sziget legnagyobb vízgyűjtőjét.A turistákat, és a természeti látnivalók csodálói mellett a Blue Mountains vonzza a kávéültetvények szerelmeseit is. Az első kávéfa palántákat 1728-ban Sir Nicholas Lawes kormányzó hozta a Hispaniola-szigetről. Kubával, Puerto Ricoval és Jamaicával együtt a Nagy Antillák szigetcsoportját alkotja. A jamaicai kávétermesztés fokozottabb fellendülése a 19. század első negyedére tehető,  amikor az ültetvényeket kiterjesztették a Blue Mountains lejtőire. Meg kell jegyeznünk, hogy a helyi kávé már akkoriban világhírű volt.

Manapság mintegy 25 000 mezőgazdász foglalkozik a kávé termesztésével, betakarításával, és feldolgozásával. A 900 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban kis ültetvényeken gazdálkodnak. A kávécserjéket januártól-februárig manuálisan szüretelik, a termést minden nap eljutatják a gyűjtőállomásokra. Ezekből a gyűjtőállomásokból Jamaicában több mint 80 van. A leadott termést gondosan átnézik, nehogy éretlen, vagy kártevőktől sérült gyümölcsöket tartalmazzon. Ezután átmossák a kávét, majd eltávolítják a  kávészemekről a gyümölcshúst és a héjat.  A nedves kávébabokat beton lapokra helyezik, (barbeques), ahol általában 5 napig szárítják közvetlen napfényben. Rossz időjárás esetén a kávészemeket szárítóban szárítják. A következő lépés a kávé „pihentetése”. A kávészemeket zsákokba öntik, és raktárokba szállítják, ahol legalább 10 hétig maradnak. Ez a kávéfeldolgozás kritikus szakasza, amelynek során a kávénak bizonyos egyedi, és kívánatos tulajdonságai alakulnak ki. Végül a kávébabokról eltávolítják a fennmaradt hártyaréteget, a kávét fényezik, és nagy gondosággal osztályozzák.

A Blue Mountain Coffee Certificate garantálja a legmagasabb minőséget. A szabványokat a Jamaica Coffee Industry Board határozza meg és ellenőrzi. Ezáltal biztosíthatók  a kávé  legfontosabb paraméterei hosszú ideig. Jamaica a világ kávépiacának csak 1% -át teszi ki. És ennek 90% -a Japánba kerül. Nem könnyű ezt a ritkaságot Európába juttatni. De a kávékedvelők, és az igazi drágakövek szerelmesei megtalálják az utat a Jamaica Blue Mountain felé.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

BURUNDI KINYOVU PROFILE szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BURUNDI KINYOVU PROFILE szemes kávé

Hogy tetszene egy kis egzotika? Citrusok és fahéj kávéba csomagolva Afrika szívéből szállítva. A Tanganika tó északkeleti partján lévő Burundiban a kávé a fő export cikk. A helyi munkások ezért is fordítanak nagy figyelmet a minőségére, amelyre szüksége is van ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 659 Ft /1000 g 1 766 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Milyen ízű lehet, az év legjobb kávéja? Mi kipróbáltuk és állíthatjuk, hogy isteni! A Galapagos SC 18 a San Cristobal szigetéről szerintünk az egyik legjobb az ültetvény- kávék közül. Az intenzív aromája, a test és a savasság kitűnő egyensúlya nagy kedvencet csinál belőle. Fedezze fel Ön is az édes karamellt a lime gyengéd érintésével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »