06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - szemes kávé

Kód: 1424

Erdők, vízesések, hegycsúcsok, köd ... és illatok. Olyan lenyűgöző, hogy máshol nem találja meg a világon. A Blue Mountains Kelet-Jamaikában olyan illatos, mint a virágok, a gyümölcsök és a gyógynövények. Erős és lenyűgöző. Éppen ezért a kávé, amely nő a területen teljesen fantasztikus. Nem csak  nagy szemes, de mindenekelőtt  tökéletes és egyedi íze és illata a Blue Mountain Coffee világszerte elért sikere. Kényeztesse magát egy igazán tökéletes élménnyel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
150 344 Ft /1000 g 15 034 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Jamajka
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Blue Mountains
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
900 - 1600m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze

A Jamaica Blue Mountain kávé nem véletlenül került a világvezető kávék élére. Ennek az Arabicának a minőségéről, és tulajdonságairól regényt lehetne írni. Az első fejezetét a teljes, harmonikus ízének, és a selymes testének ajánlanánk. A második fejezetében leírnánk az intenzív virágaromáját, amelybe belekeverednek a hegyi gyógynövények illata. A képzeletbeli regényünk harmadik fejezete talán a frissítő gyümölcsök gazdag ízét fogja tartalmazni, csokoládéval, mogyorófélékkel és virágokkal kombinálva. A befejezése pedig valószínűleg több ezer véleményt tartalmazna, köszönettel, csodálattal és elismeréssel ötvözve. Érdekelne minket, Ön mit írna hozzá az utolsó fejezethez.

A kávé eredete

„Ez a legszebb sziget, amelyet a szemem valaha látott; úgy tűnik, hogy a hegyek és a föld megérintik az eget ”- mondta Christopher Columbus 1494-ben. Igen, Jamaicára, nevezetesen a Blue Mountains-re gondolt. A Blue Mountains a sziget keleti részén találhatók. A hegység 45 méter hosszú, és 19 kilométer széles. Rendkívül meredek, a tengerparttól a tengerszint feletti 2000 méter feletti magasságba emelkednek. A hegység legmagasabb pontjától, a Blue Mountain Peak-ről kedvező feltételek mellett Kuba kontúrjai láthatók, amely 210 kilométer távolságra található.

A Blue Mountains-t egész évben köd borítja. Ezért úgy tűnik úgy, hogy kékes-szürke a színük. A terület éghajlati szempontból változó (a hegység lábánál 27 ° C körüli, a csúcsain kb. 5 ° C körüli a hőmérséklet), valamint az állat, és növényvilága is változó. A buja növényzete körülbelül 800 endemikus növényfajt tartalmaz, például a hegyek adnak otthont a világ második legnagyobb pillangójának, a Papilo homerusnak, valamint itt található a Karib-térség legnagyobb vándorló madár élőhelye. A hegyek egyes részei hozzá tartoznak a Blue and John Crow Mountains National Park-jához, amelyet a jamaikai kormány 1992-ben alapított, hogy megőrizze a fennmaradó erdőket és megvédje a sziget legnagyobb vízgyűjtőjét.A turistákat, és a természeti látnivalók csodálói mellett a Blue Mountains vonzza a kávéültetvények szerelmeseit is. Az első kávéfa palántákat 1728-ban Sir Nicholas Lawes kormányzó hozta a Hispaniola-szigetről. Kubával, Puerto Ricoval és Jamaicával együtt a Nagy Antillák szigetcsoportját alkotja. A jamaicai kávétermesztés fokozottabb fellendülése a 19. század első negyedévébe nyúlik vissza, amikor az ültetvényeket kiterjesztették a Blue Mountains lejtőire. Meg kell jegyeznünk, hogy a helyi kávé már akkoriban világhírű volt.

Manapság mintegy 25 000 mezőgazdász foglalkozik a kávé termesztésével, betakarításával, és feldolgozásával. A 900 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban kis ültetvényeken gazdálkodnak. A kávécserjéket januártól-februárig manuálisan szüretelik, a termést minden nap eljutatják a gyűjtőállomásokra. Ezekből a gyűjtőállomásokból Jamaicában több mint 80 van. A leadott termést gondosan átnézik, nehogy éretlen, vagy rovarokkal megtámadt gyümölcsöket tartalmazzon. Ezután átmossák a kávét, majd eltávolítják a kávészemeket beborító réteget, és a nyálkahártyát. A nedves kávébabokat a személyzet beton deszkákra helyezi (barbeques), ahol általában 5 napig szárítják közvetlen napfényben. Rossz időjárás esetén a kávészemeket szárítóban szárítják. A következő lépés a kávé „pihentetése”. A kávészemeket zsákokba öntik, és raktárokba szállítják, ahol legalább 10 hétig maradnak. Ez a kávéfeldolgozás kritikus szakasza, amelynek során a kávénak bizonyos egyedi, és kívánatos tulajdonságai alakulnak ki. Végül a kávébabokról eltávolítják a fennmaradt hártyaréteget, a kávét fényezik, és nagyon óvatosan osztályozzák.

A Blue Mountain Coffee Certificate garantálja a legmagasabb minőséget. A szabványokat a Jamaica Coffee Industry Board határozza meg és ellenőrzi. Ezért is tartja fenn a kávé a legfontosabb paramétereit hosszú ideig. Jamaica a világ kávépiacának csak 1% -át teszi ki. És ennek 90% -a Japánba kerül. Nem könnyű ezt a ritkaságot Európába juttatni. De a kávékedvelők, és az igazi drágakövek szerelmesei megtalálják az utat a Jamaica Blue Mountain felé.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Milyen ízű lehet, az év legjobb kávéja? Mi kipróbáltuk és állíthatjuk, hogy isteni! A Galapagos SC 18 a San Cristobal szigetéről szerintünk az egyik legjobb az ültetvény- kávék közül. Az intenzív aromája, a test és a savasság kitűnő egyensúlya nagy kedvencet csinál belőle. Fedezze fel Ön is az édes karamellt a lime gyengéd érintésével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
63 295 Ft /1000 g 6 330 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

PANAMA GEISHA ESMERALDA - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PANAMA GEISHA ESMERALDA - Micro Lot

Megszerezte a  Best of Panama címét, tökéletes származású és sok csodálója van. Ne hagyja ki a Geisha-t a Hacienda La Esmeralda- ból. A szuper prémium kávéhoz tartozik, ami után a kereslet hatalmas világszerte. A Boquete-fennsíkok vulkanikus földjén nőtt fel, egy családi farmon, melyet veszélyeztetett állatokkal és ritka növényekkel teli természetvédelmi terület veszi körül. Élvezze a gyümölcsöt, jázmint és mézet egy csészében. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
129 213 Ft /1000 g 12 921 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.

HAWAII Kona Hula Daddy - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HAWAII Kona Hula Daddy - szemes kávé

Az ültetvények kicsik, de sok van belőlük. A kávé az egyik legelegánsabb a világon, és különösen ritka. A kávécserjék Brazíliából származnak, de nagy mennyiséget produkálnak Hawaii - on. A Hawaii szigetek nyugati részéről a tökéletes arabicát  legjobban a kóstolás után lehet leírni az ízét. A rendkívül intenzív élmény koronázza a virágok, a mangó és a csokoládé összetételét. Kávé Hawaii Kona Hula Daddy a világ élen áll. Egyszerűen nagyszerű. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
152 508 Ft /1000 g 15 251 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2022. 12. 01.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »