06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

JAMAICA BLUE MOUNTAIN - szemes kávé

Kód: 1424

Erdők, vízesések, hegycsúcsok, köd ... és illatok. Olyan lenyűgöző, hogy máshol nem találja meg a világon. A Blue Mountains Kelet-Jamaikában olyan illatos, mint a virágok, a gyümölcsök és a gyógynövények. Erős és lenyűgöző. Éppen ezért a kávé, amely nő a területen teljesen fantasztikus. Nem csak  nagy szemes, de mindenekelőtt  tökéletes és egyedi íze és illata a Blue Mountain Coffee világszerte elért sikere. Kényeztesse magát egy igazán tökéletes élménnyel.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
154 164 Ft /1000 g 15 416 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Jamajka
Fajta
Fajta:
Bourbon
Vidék
Vidék:
Blue Mountains
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
900 - 1600m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Dió
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze

A Jamaica Blue Mountain kávé nem véletlenül került a világvezető kávék élére. Ennek az Arabicának a minőségéről, és tulajdonságairól regényt lehetne írni. Az első fejezetét a teljes, harmonikus ízének, és a selymes testének ajánlanánk. A második fejezetében leírnánk az intenzív virágaromáját, amelybe belekeverednek a hegyi gyógynövények illata. A képzeletbeli regényünk harmadik fejezete talán a frissítő gyümölcsök gazdag ízét fogja tartalmazni, csokoládéval, mogyorófélékkel és virágokkal kombinálva. A befejezése pedig valószínűleg több ezer véleményt tartalmazna, köszönettel, csodálattal és elismeréssel ötvözve. Érdekelne minket, Ön mit írna hozzá az utolsó fejezethez.

A kávé eredete

„Ez a legszebb sziget, amelyet a szemem valaha látott; úgy tűnik, hogy a hegyek és a föld megérintik az eget ”- mondta Christopher Columbus 1494-ben. Igen, Jamaicára, nevezetesen a Blue Mountains-re gondolt. A Blue Mountains a sziget keleti részén találhatók. A hegység 45 méter hosszú, és 19 kilométer széles. Rendkívül meredek, a tengerparttól a tengerszint feletti 2000 méter feletti magasságba emelkednek. A hegység legmagasabb pontjától, a Blue Mountain Peak-ről kedvező feltételek mellett Kuba kontúrjai láthatók, amely 210 kilométer távolságra található.

A Blue Mountains-t egész évben köd borítja. Ezért úgy tűnik úgy, hogy kékes-szürke a színük. A terület éghajlati szempontból változó (a hegység lábánál 27 ° C körüli, a csúcsain kb. 5 ° C körüli a hőmérséklet), valamint az állat, és növényvilága is változó. A buja növényzete körülbelül 800 endemikus növényfajt tartalmaz, például a hegyek adnak otthont a világ második legnagyobb pillangójának, a Papilo homerusnak, valamint itt található a Karib-térség legnagyobb vándorló madár élőhelye. A hegyek egyes részei hozzá tartoznak a Blue and John Crow Mountains National Park-jához, amelyet a jamaikai kormány 1992-ben alapított, hogy megőrizze a fennmaradó erdőket és megvédje a sziget legnagyobb vízgyűjtőjét.A turistákat, és a természeti látnivalók csodálói mellett a Blue Mountains vonzza a kávéültetvények szerelmeseit is. Az első kávéfa palántákat 1728-ban Sir Nicholas Lawes kormányzó hozta a Hispaniola-szigetről. Kubával, Puerto Ricoval és Jamaicával együtt a Nagy Antillák szigetcsoportját alkotja. A jamaicai kávétermesztés fokozottabb fellendülése a 19. század első negyedévébe nyúlik vissza, amikor az ültetvényeket kiterjesztették a Blue Mountains lejtőire. Meg kell jegyeznünk, hogy a helyi kávé már akkoriban világhírű volt.

Manapság mintegy 25 000 mezőgazdász foglalkozik a kávé termesztésével, betakarításával, és feldolgozásával. A 900 - 1600 méter tengerszint feletti magasságban kis ültetvényeken gazdálkodnak. A kávécserjéket januártól-februárig manuálisan szüretelik, a termést minden nap eljutatják a gyűjtőállomásokra. Ezekből a gyűjtőállomásokból Jamaicában több mint 80 van. A leadott termést gondosan átnézik, nehogy éretlen, vagy rovarokkal megtámadt gyümölcsöket tartalmazzon. Ezután átmossák a kávét, majd eltávolítják a kávészemeket beborító réteget, és a nyálkahártyát. A nedves kávébabokat a személyzet beton deszkákra helyezi (barbeques), ahol általában 5 napig szárítják közvetlen napfényben. Rossz időjárás esetén a kávészemeket szárítóban szárítják. A következő lépés a kávé „pihentetése”. A kávészemeket zsákokba öntik, és raktárokba szállítják, ahol legalább 10 hétig maradnak. Ez a kávéfeldolgozás kritikus szakasza, amelynek során a kávénak bizonyos egyedi, és kívánatos tulajdonságai alakulnak ki. Végül a kávébabokról eltávolítják a fennmaradt hártyaréteget, a kávét fényezik, és nagyon óvatosan osztályozzák.

A Blue Mountain Coffee Certificate garantálja a legmagasabb minőséget. A szabványokat a Jamaica Coffee Industry Board határozza meg és ellenőrzi. Ezért is tartja fenn a kávé a legfontosabb paramétereit hosszú ideig. Jamaica a világ kávépiacának csak 1% -át teszi ki. És ennek 90% -a Japánba kerül. Nem könnyű ezt a ritkaságot Európába juttatni. De a kávékedvelők, és az igazi drágakövek szerelmesei megtalálják az utat a Jamaica Blue Mountain felé.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük meg.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 ° C-os vízzel öntsük le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

HAWAII Kona Hula Daddy - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HAWAII Kona Hula Daddy - szemes kávé

Az ültetvények kicsik, de sok van belőlük. A kávé az egyik legelegánsabb a világon, és különösen ritka. A kávécserjék Brazíliából származnak, de nagy mennyiséget produkálnak Hawaii - on. A Hawaii szigetek nyugati részéről a tökéletes arabicát  legjobban a kóstolás után lehet leírni az ízét. A rendkívül intenzív élmény koronázza a virágok, a mangó és a csokoládé összetételét. Kávé Hawaii Kona Hula Daddy a világ élen áll. Egyszerűen nagyszerű. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

KOLUMBIA BARRIQUE RUM FERMENTED - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA BARRIQUE RUM FERMENTED - szemes kávé

Rum illatú, és nincs benne alkohol. Napfényben nőtt fel, és nem égett meg, Kolumbiából érkezett, és nem fáradt el. A Guillermo Alvarez rendkívüli termése kivételes ízű és kiváló minőségű kávét biztosít. Végül is egy hagyományos családi gazdaságból származik, amely a kávécserjéket vulkanikus talajba ülteteti, és szemeiket negyedévente rumhordóban érlelik. Döntse el az eredményt. Mi égünk a vágytól! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
130 702 Ft /1000 g 13 070 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »