India - instant kávé 100% robusta
Indiában a kávé nagy mennyiségben történő termesztése kb. 200 évre tekint vissza. Ez idő alatt rendkívüli hírnevet és rajongók millióit szerezte meg világszerte. A helyi gazdák évről évre kísérleteznek a termesztési módszerekkel, újítják meg a feldolgozási eljárásokat, és még jobb ízélményeket nyújtanak a termékük színvonalának emelésével. Az indiai robusztából készült instant kávé a bizonyíték erre.
Összetétel
Robusta 100%Crema és a kávé íze
India - instant kávé 100% robusta az egyik legkifejezőbb, legkiegyensúlyozottabb és legfinomabb kávé. Ízében különösen a nugátos jelleg dominál.
A legjobb íz és aroma eléréséhez öntsön forró, de nem forrásban lévő vizet az instant kávéra.
A kávé eredete
A robustát az indiai termelők sokkal nagyobb arányban termesztik, mint az arabicát. Egyértelmű tehát, hogy mesteri eredményeket érnek el, és az Indiából származó robusta az egyik legkeresettebb. A legenda szerint a szent Baba Budan Jemenből hozta a kávét az országba. 1670 körül dús szakállában hét értékes kávébabot rejtett el.
Érdekesség, hogy a 18. század második feléig az indiánok a kávéfát inkább dísznövényként, mint gazdasági növényként termesztették. Csak a britek megérkezésével kezdték el telepíteni az első kereskedelmi célú ültetvényeket. A vörös kávécseresznyétől azonban hosszú út vezetett az instant kávé gyártásáig. Az indiai kávétermesztők leggyakrabban az úgynevezett nedves módszerrel dolgozzák fel a kávét, ami azt jelenti, hogy a kávéfa gyümölcséről vízben - zúzólemezeken keresztül préselve - eltávolítják a héjat és a gyümölcshúst. A fellazított zöldkávé babokat ezután fermentáló tartályokba öntik, ahol néhány órán át erjednek. E természetes folyamat során a kávét borító nyálka maradványok feloldódnak. Ezután következik a szárítási folyamat, akár közvetlen napfényben, akár szárítókban.
Amikor a zöld indiai robustát egy instant kávé gyártója megvásárolja, először megfelelően fel kell dolgoznia. A következő lépés az őrlés és a nagy töménységűt főzet elkészítése. Szűrés után magas hőmérsékletű környezetben a levegőbe permetezik. Az apró cseppek azonnal megszáradnak és finom szemcsék formájában lehullanak.
Régóta vita folyik arról, hogy ki "találta fel" az instant kávét. Feltételezések szerint először Japánban állították elő a 20. század elején, de a fogyasztók csak a második világháborúban ismerték meg, amikor az amerikai katonáknak szállították.
Hatásai - kávék
A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
1. Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
2. A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
1. Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
2. A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.