06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Honduras SHG EP Los Geranios - szemes kávé

Kód: 1756

A nemzetközi kávés világ egyre többet hall Hondurasról. A dombokkal és mély erdőkkel borított közép-amerikai ország kiváló minőségű kávét exportál, amit számos versenyen elért sikere is bizonyít. A hondurasi SHG EP Los Geranios az egyik olyan kávé, amelyet minden barista szívesen kipróbál. Többrétegű, élénk kávé, kerek testtel és lágy savakkal, Ön is szeretni fogja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 123 Ft /1000 g 1 312 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Siguatepeque
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Keserű csokoládé, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A hondurasi SHG EP Los Geranios nem tagadja meg származási helyét, amelyet Közép-Amerika "zöld tüdejének" neveznek. Más helyi kávékhoz hasonlóan diófélék és étcsokoládé íze van benne, ugyanakkor kellemes citrusos savasságot, finom virágos jegyeket és lédús szőlőgyümölcsöket is tartalmaz. A test kerek és a csésze nagyon kiegyensúlyozott.

Ez a kávé kiválóan alkalmas eszpresszó, latte vagy cappuccino készítéséhez. Egyedi íze akkor is kiemelkedik, ha szűrőn vagy vákuumkannában készítik.

A kávé eredete

A Honduras középső részén fekvő Siquatepeque régiót gyakran köd és enyhe eső borítja. A táj dombos és végtelen erdőkkel borított - itt virágzik a kávécserje. A gyümölcs lassabban és árnyékban érik, ezért a bab rendkívül gazdag ízű.

A COHORSIL egyike a területen gazdálkodó szövetkezeteknek, amely több mint 40 éve egyesíti a gazdákat, lehetővé téve számukra, hogy átadják és fejlesszék a mezőgazdasági gyakorlatok és különleges technikák gazdagságát. E szövetkezet termeléséből származik a hondurasi SHG EP Los Geranios, egy kézzel szüretelt és mosott Catuai arabica fajta. Ezek kompakt növények, magas talajminőségi igényekkel, átlagos terméshozammal, de a bab nagyon jó ízjellemzőkkel.

A hondurasi kávétermesztők novembertől áprilisig szüretelnek, mindig nagy figyelmet fordítva a kávécseresznye érettségére és feldolgozására. Mint már említettük, az úgynevezett nedves módszert alkalmazzák, a kávéfa gyümölcsét vízbe öntik, majd zúzólemezeken keresztül préselik, hogy eltávolítsák a felső héjat. A kávé ezután erjesztő tartályokba kerül. Az erjedés során a zöldbabot körülvevő pép feloldódik. Néhány óra vagy nap elteltével a kávét el kell távolítani, le kell öblíteni, meg kell tisztítani és meg kell szárítani. Általában úgy, hogy betonágyra terítik, és szabadon hagyják megszáradni, gyakori gereblyézéssel, hogy a termés ne penészedjen be.

Néhány évvel ezelőttig a hondurasi kávé meglehetősen jellegtelen kávé volt. A kormány által az oktatásba, a feldolgozási technikák fejlesztésébe és az infrastruktúrába tett beruházásoknak köszönhetően a világ baristáinak élvonalába került. Ez új lehetőségeket nyitott meg a gazdák számára: a szomszédos Guatemalába irányuló export, ahová korábban a termelés nagy része irányult, néhány év alatt az USA-ba, Japánba, Kanadába, Belgiumba, Dél-Koreába és más országokba is kiterjedt.

Még egy korty a kávé nevéről: Az SHG (Strictly High Grown) megjelölést a magas hegyvidéki területekről származó kávékra használják, az EP betűk azt jelzik, hogy a kávébabokat az európai szabványoknak megfelelően dolgozták fel és osztályozták.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
1. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 380 Ft /1000 g 13 923 Ft /1000 g 1 392 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

Induljon útra velünk a nagy vulkánok lábai alá, öblök és a holt ágai köré, a banánosok árnyékába... Biztosan beleütközik az illatos ültetvényekbe. A kávé Észak-Kolumbiából egyedülálló varázzsal rendelkezik. A lágyságával, de az erejével, az édes ízével, és a keserűségével is megszólítja. Az érzékeit kókuszba borítja és feltölti energiával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 738 Ft /1000 g 1 274 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.

15% KEDVEZMÉNY
INDONÉZIA JAVA BLAWAN ESTATE - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDONÉZIA JAVA BLAWAN ESTATE - Micro Lot

A "fűszerek szigetéről" származó kávékra jellemző az ízek rétegessége és az élénksége. Általában a gyümölcsök és épp azok a fűszerek jellennek meg az ízükben, amelyeket a gazdák a kávéültetvények közelében termesztenek. Ugyanez vonatkozik az Ijen régióból származó Indonésie Java Blawan Estate - MICRO LOT szemes kávéra is, amelynek karakterét több vulkán komplexuma határozza meg. A speciális talajviszonyok, a fennsík magasabb elhelyezkedése és a térség mikroklímája mind bele… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 480 Ft /1000 g 15 708 Ft /1000 g 1 571 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 07. 04.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »