06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Honduras SHG EP Los Geranios - szemes kávé

Kód: 1756

A nemzetközi kávés világ egyre többet hall Hondurasról. A dombokkal és mély erdőkkel borított közép-amerikai ország kiváló minőségű kávét exportál, amit számos versenyen elért sikere is bizonyít. A hondurasi SHG EP Los Geranios az egyik olyan kávé, amelyet minden barista szívesen kipróbál. Többrétegű, élénk kávé, kerek testtel és lágy savakkal, Ön is szeretni fogja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 816 Ft /1000 g 1 482 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Siguatepeque
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Keserű csokoládé, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A hondurasi SHG EP Los Geranios nem tagadja meg származási helyét, amelyet Közép-Amerika "zöld tüdejének" neveznek. Más helyi kávékhoz hasonlóan diófélék és étcsokoládé íze van benne, ugyanakkor kellemes citrusos savasságot, finom virágos jegyeket és lédús szőlőgyümölcsöket is tartalmaz. A test kerek és a csésze nagyon kiegyensúlyozott.

Ez a kávé kiválóan alkalmas eszpresszó, latte vagy cappuccino készítéséhez. Egyedi íze akkor is kiemelkedik, ha szűrőn vagy vákuumkannában készítik.

A kávé eredete

A Honduras középső részén fekvő Siquatepeque régiót gyakran köd és enyhe eső borítja. A táj dombos és végtelen erdőkkel borított - itt virágzik a kávécserje. A gyümölcs lassabban és árnyékban érik, ezért a bab rendkívül gazdag ízű.

A COHORSIL egyike a területen gazdálkodó szövetkezeteknek, amely több mint 40 éve egyesíti a gazdákat, lehetővé téve számukra, hogy átadják és fejlesszék a mezőgazdasági gyakorlatok és különleges technikák gazdagságát. E szövetkezet termeléséből származik a hondurasi SHG EP Los Geranios, egy kézzel szüretelt és mosott Catuai arabica fajta. Ezek kompakt növények, magas talajminőségi igényekkel, átlagos terméshozammal, de a bab nagyon jó ízjellemzőkkel.

A hondurasi kávétermesztők novembertől áprilisig szüretelnek, mindig nagy figyelmet fordítva a kávécseresznye érettségére és feldolgozására. Mint már említettük, az úgynevezett nedves módszert alkalmazzák, a kávéfa gyümölcsét vízbe öntik, majd zúzólemezeken keresztül préselik, hogy eltávolítsák a felső héjat. A kávé ezután erjesztő tartályokba kerül. Az erjedés során a zöldbabot körülvevő pép feloldódik. Néhány óra vagy nap elteltével a kávét el kell távolítani, le kell öblíteni, meg kell tisztítani és meg kell szárítani. Általában úgy, hogy betonágyra terítik, és szabadon hagyják megszáradni, gyakori gereblyézéssel, hogy a termés ne penészedjen be.

Néhány évvel ezelőttig a hondurasi kávé meglehetősen jellegtelen kávé volt. A kormány által az oktatásba, a feldolgozási technikák fejlesztésébe és az infrastruktúrába tett beruházásoknak köszönhetően a világ baristáinak élvonalába került. Ez új lehetőségeket nyitott meg a gazdák számára: a szomszédos Guatemalába irányuló export, ahová korábban a termelés nagy része irányult, néhány év alatt az USA-ba, Japánba, Kanadába, Belgiumba, Dél-Koreába és más országokba is kiterjedt.

Még egy korty a kávé nevéről: Az SHG (Strictly High Grown) megjelölést a magas hegyvidéki területekről származó kávékra használják, az EP betűk azt jelzik, hogy a kávébabokat az európai szabványoknak megfelelően dolgozták fel és osztályozták.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
1. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
10 987 Ft /1000 g 1 099 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

INDONÉZIA SULAWESI KALOSSI TORAJA GRADE 1
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDONÉZIA SULAWESI KALOSSI TORAJA GRADE 1

Sulawesi vagy Celebes az egyik a 14 ezer indonéz sziget közül. Alakjával a pókra emlékeztet - az élőlények és a növények nyűgözik le a turistákat az egész világról. És természetesen itt a kávé is. A dombokon lévő kis farmok termelik az illatos és ízletes kávészemeket. A kávét a dombos Toraja területről megszereti a kiegyensúlyozott savassága és a kellemes csokoládés árnyalata végett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 692 Ft /1000 g 1 769 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

Guatemala Black Honey Coban - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Guatemala Black Honey Coban - szemes kávé

A kávé születési bizonyítványát Augusto Robles, a San Cristobal Verapaz hegyeiben található családi farm tulajdonosa írta alá. Van mire büszkének lennie - az üzlet virágzik, és kávéja a világ minden táján megtalálja az utat a legjobb minőségű kávé ínyencjeihez. A guatemalai Black Honey Coban különösen az aszalt gyümölcsöket, a kakaót és a karamellkrémet ötvöző csodálatos ízprofilnak köszönhetően sikeres. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 585 Ft /1000 g 2 059 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »