

Honduras SHG EP Los Geranios - szemes kávé
A nemzetközi kávés világ egyre többet hall Hondurasról. A dombokkal és mély erdőkkel borított közép-amerikai ország kiváló minőségű kávét exportál, amit számos versenyen elért sikere is bizonyít. A hondurasi SHG EP Los Geranios az egyik olyan kávé, amelyet minden barista szívesen kipróbál. Többrétegű, élénk kávé, kerek testtel és lágy savakkal, Ön is szeretni fogja.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A hondurasi SHG EP Los Geranios nem tagadja meg származási helyét, amelyet Közép-Amerika "zöld tüdejének" neveznek. Más helyi kávékhoz hasonlóan diófélék és étcsokoládé íze van benne, ugyanakkor kellemes citrusos savasságot, finom virágos jegyeket és lédús szőlőgyümölcsöket is tartalmaz. A test kerek és a csésze nagyon kiegyensúlyozott.
Ez a kávé kiválóan alkalmas eszpresszó, latte vagy cappuccino készítéséhez. Egyedi íze akkor is kiemelkedik, ha szűrőn vagy vákuumkannában készítik.
A kávé eredete
A Honduras középső részén fekvő Siquatepeque régiót gyakran köd és enyhe eső borítja. A táj dombos és végtelen erdőkkel borított - itt virágzik a kávécserje. A gyümölcs lassabban és árnyékban érik, ezért a bab rendkívül gazdag ízű.
A COHORSIL egyike a területen gazdálkodó szövetkezeteknek, amely több mint 40 éve egyesíti a gazdákat, lehetővé téve számukra, hogy átadják és fejlesszék a mezőgazdasági gyakorlatok és különleges technikák gazdagságát. E szövetkezet termeléséből származik a hondurasi SHG EP Los Geranios, egy kézzel szüretelt és mosott Catuai arabica fajta. Ezek kompakt növények, magas talajminőségi igényekkel, átlagos terméshozammal, de a bab nagyon jó ízjellemzőkkel.
A hondurasi kávétermesztők novembertől áprilisig szüretelnek, mindig nagy figyelmet fordítva a kávécseresznye érettségére és feldolgozására. Mint már említettük, az úgynevezett nedves módszert alkalmazzák, a kávéfa gyümölcsét vízbe öntik, majd zúzólemezeken keresztül préselik, hogy eltávolítsák a felső héjat. A kávé ezután erjesztő tartályokba kerül. Az erjedés során a zöldbabot körülvevő pép feloldódik. Néhány óra vagy nap elteltével a kávét el kell távolítani, le kell öblíteni, meg kell tisztítani és meg kell szárítani. Általában úgy, hogy betonágyra terítik, és szabadon hagyják megszáradni, gyakori gereblyézéssel, hogy a termés ne penészedjen be.
Néhány évvel ezelőttig a hondurasi kávé meglehetősen jellegtelen kávé volt. A kormány által az oktatásba, a feldolgozási technikák fejlesztésébe és az infrastruktúrába tett beruházásoknak köszönhetően a világ baristáinak élvonalába került. Ez új lehetőségeket nyitott meg a gazdák számára: a szomszédos Guatemalába irányuló export, ahová korábban a termelés nagy része irányult, néhány év alatt az USA-ba, Japánba, Kanadába, Belgiumba, Dél-Koreába és más országokba is kiterjedt.
Még egy korty a kávé nevéről: Az SHG (Strictly High Grown) megjelölést a magas hegyvidéki területekről származó kávékra használják, az EP betűk azt jelzik, hogy a kávébabokat az európai szabványoknak megfelelően dolgozták fel és osztályozták.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
1. Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

ETHIOPIA DJIMMAH szemes kávé
