06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Honduras SHG EP Los Geranios - szemes kávé

Kód: 1756

A nemzetközi kávés világ egyre többet hall Hondurasról. A dombokkal és mély erdőkkel borított közép-amerikai ország kiváló minőségű kávét exportál, amit számos versenyen elért sikere is bizonyít. A hondurasi SHG EP Los Geranios az egyik olyan kávé, amelyet minden barista szívesen kipróbál. Többrétegű, élénk kávé, kerek testtel és lágy savakkal, Ön is szeretni fogja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 900 Ft /1000 g 1 490 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Honduras
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Siguatepeque
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1100 - 1300m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Keserű csokoládé, Diófélék
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A hondurasi SHG EP Los Geranios nem tagadja meg származási helyét, amelyet Közép-Amerika "zöld tüdejének" neveznek. Más helyi kávékhoz hasonlóan diófélék és étcsokoládé íze van benne, ugyanakkor kellemes citrusos savasságot, finom virágos jegyeket és lédús szőlőgyümölcsöket is tartalmaz. A test kerek és a csésze nagyon kiegyensúlyozott.

Ez a kávé kiválóan alkalmas eszpresszó, latte vagy cappuccino készítéséhez. Egyedi íze akkor is kiemelkedik, ha szűrőn vagy vákuumkannában készítik.

A kávé eredete

A Honduras középső részén fekvő Siquatepeque régiót gyakran köd és enyhe eső borítja. A táj dombos és végtelen erdőkkel borított - itt virágzik a kávécserje. A gyümölcs lassabban és árnyékban érik, ezért a bab rendkívül gazdag ízű.

A COHORSIL egyike a területen gazdálkodó szövetkezeteknek, amely több mint 40 éve egyesíti a gazdákat, lehetővé téve számukra, hogy átadják és fejlesszék a mezőgazdasági gyakorlatok és különleges technikák gazdagságát. E szövetkezet termeléséből származik a hondurasi SHG EP Los Geranios, egy kézzel szüretelt és mosott Catuai arabica fajta. Ezek kompakt növények, magas talajminőségi igényekkel, átlagos terméshozammal, de a bab nagyon jó ízjellemzőkkel.

A hondurasi kávétermesztők novembertől áprilisig szüretelnek, mindig nagy figyelmet fordítva a kávécseresznye érettségére és feldolgozására. Mint már említettük, az úgynevezett nedves módszert alkalmazzák, a kávéfa gyümölcsét vízbe öntik, majd zúzólemezeken keresztül préselik, hogy eltávolítsák a felső héjat. A kávé ezután erjesztő tartályokba kerül. Az erjedés során a zöldbabot körülvevő pép feloldódik. Néhány óra vagy nap elteltével a kávét el kell távolítani, le kell öblíteni, meg kell tisztítani és meg kell szárítani. Általában úgy, hogy betonágyra terítik, és szabadon hagyják megszáradni, gyakori gereblyézéssel, hogy a termés ne penészedjen be.

Néhány évvel ezelőttig a hondurasi kávé meglehetősen jellegtelen kávé volt. A kormány által az oktatásba, a feldolgozási technikák fejlesztésébe és az infrastruktúrába tett beruházásoknak köszönhetően a világ baristáinak élvonalába került. Ez új lehetőségeket nyitott meg a gazdák számára: a szomszédos Guatemalába irányuló export, ahová korábban a termelés nagy része irányult, néhány év alatt az USA-ba, Japánba, Kanadába, Belgiumba, Dél-Koreába és más országokba is kiterjedt.

Még egy korty a kávé nevéről: Az SHG (Strictly High Grown) megjelölést a magas hegyvidéki területekről származó kávékra használják, az EP betűk azt jelzik, hogy a kávébabokat az európai szabványoknak megfelelően dolgozták fel és osztályozták.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
1. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
2. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, hanem természeti kincsekben és látnivalókban is gazdag. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres ország. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 1 104 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY szemes kávé

Induljon útra velünk a nagy vulkánok lábai alá, öblök és a holtágak köré, a banánosok árnyékába... Biztosan beleütközik az illatos ültetvényekbe. Az észak-kolumbiai kávé egyedülállóan varázslatos. A lágyságával, de az erejével, az édes ízével, és a keserűségével is megszólítja. Az érzékeit kókuszba borítja és feltölti energiával. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
14 465 Ft /1000 g 1 446 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »