FRAPPÉ KÓKUSZ - instant kávé
Az egzotikát, mi imádjuk. Ha Ön is szereti a távoli trópusi országok ízeit, akkor biztosan beleszeret a kókuszos instant kávéba. Nem csak azért, mert nagyon gyorsan elkészít egy csésze vagy kannával. Egy másik, sokkal fontosabb ok az általa kínált íz. Értékelni fogja a mexikói Arabica és a Robusta keverékét, amely kókuszdióval ízesített liofilizált kávévá dolgoznak fel, forró nyáron és hideg télen is.
Összetétel
Arabica 80%, Robusta 20%, Szárított tej, Természetes aromaKrém és íz
Az instant Frappé Kókusz kávé nem tagadja nevét. A kellemes kókuszdió vonal gyönyörűen követi a Mexikói Arabica és a Robusta kávébázisát. Az édesség és a könnyű citrusfélék jellemzőek ezekre a kávékra. A Frappé kókusz tejben keverve és jégkockákkal is kiszolgálható, ugyanolyan jó ízű a felmelegítésre forró változatában.
A kávé eredete
Ha figyelnünk kell ennek a liofilizált kávénak az eredetére, mondjuk el, hogy annak alapját Mexikóban kell keresni. Itt nőnek a kávéfák, amelyek gyümölcséből készülnek. A mexikói gazdálkodók kis ültetvényeket művelnek a hegyekben. A 711 000 hektár nagy része, amelyen az országban kávét termesztenek, délen fekszik. Mexikó a világ kilencedik legnagyobb kávé termelője, az utóbbi években az ökológiai gazdálkodás alatt a cserjék termesztésére összpontosított. A helyi kávét édes íz, friss citrusfélék jellemzi, de vanília, jázmin vagy bergamott is jellemzi.
Hogyan válik a zöld mexikói babból kávé, amelyet elég egy bögrébe tenni, és forró vizet önteni rá (vagy hideg tejbe keverjük)? Alapvetően két előállítási módszer létezik, mi (a kávé szerelmeseivel együtt) inkább a liofilizálást részesítjük előnyben. Megőrzi azokat a ritka aromás anyagokat, amely miatt annyira szeretjük a kávét.
A mexikói ültetvényekből betakarított Arabicaát és Robustát termelőüzemekbe szállítják. Itt a kávét először gondosan pörkölni és őrölni kell. Ezután erős kávékivonatot készítenek belőle, szirupra emlékeztető állagával. A liofilizátor (szárító) nagy kamrájában eloszlik, ahol csökkentett nyomáson és hőmérsékleten (kb. -40 ° C-ig) szublimálódik. Így - az extraktumban fagyasztott víz közvetlenül gáznemű állapotba változik, és a kondenzátorban kicsapódik.
A fagyasztva szárítást számos területen használják, az élelmiszeripartól a gyógyszertárig, a kozmetikumokig és például a régészetig. A liofilizáció legnagyobb előnye, hogy nem károsítja a sejtfalakat, és ezért megtartja az összes szerkezetet eredeti állapotukban. Ugyanakkor a liofilizátum alakját, színét, aromáját és ízét meghagyja.
A liofilizálás a drágább módszer az inszant kávé előállítására, mint a permetezés. De az eredmény megéri.
Csak öntsön forró vizet a kávéra, vagy készítsen belőle frappét. Ezt az instant kávét nem szabad tej allergiájú embereknek fogyasztani. A termék nyomokban tartalmazhat glutént, szezámt, szóját, földimogyorót és egyéb diókat is.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
Tegyen 2 teáskanál instant Frappé Kókusz kávét a shakerbe,
adjon hozzá 200 ml hideg tejet,
adjon hozzá néhány jégkockát,
alaposan rázza fel és azonnal fogyasztható.
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 108 kcal |
Zsírok: | 5,4 g |
ebből telített zsírok: | 3,4 g |
Szénhidrátok: | 7,9 g |
ebből cukrok: | 7,6 g |
Fehérjék: | 5,3 g |
Só: | 2,08 g |
7. 11.
6. 23.