FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO - CHILI
Az, aki a chili-t választja, vidám elméjű és szilárd egészségű. Az erős paprika íz annyira népszerű, hogy a fűszere nem csak a húsoknak és mártásoknak, hanem a különböző édes finomságoknak is. A forró csokoládé egyik közülük. A minőségi kakaó és a csípős chili ízének kombinációja újabb korty után provokál. Felmelegíti a testét az ujjbegyéig, és boldog mosolyt csal az arcára. Ez a szokatlan ital biztos,hogy a kedvence lesz.
Összetétel
Természetes nádcukor, BIO kakaópor, Természetes organikus aromaA csokoládé íze és habja
A forró csokoládépor 42% kakaóval és egy csipetnyi nádcukorral, nagyon finom, lágy ízű felmelegíti a fogyasztóját. A chili aromája vonzó, ám nem tolakodóan mutatja be a kedvenc fűszer tulajdonságait.
Eredete
Valószínűleg hallott a Dominikai Köztársaságról és Paraguay-ról. Tudhatja, hogy ezek gyönyörű területek, tele természetes látnivalókkal. De kevesebbet szó esik a mezőgazdasági termelésről. Más növények mellett kiváló kakaó és nagy cukornád forrása is. A forró csokoládé harmadik összetevőjét természetes aromanak nevezik. Természetes aromás anyagokat tartalmaz, amelyeket közvetlenül a chiliből nyernek. Nincs szintetika, nincs gyomorégés vagy kellemetlen utóíz.
A Dominikai Köztársaságból származó kakaót a világ egyik legjobb és legízletesebbnek tekintik. Termelése 40 000 gazdát, közvetett módon akár 350 000 embert foglalkoztat. Mindegyikük érdekli a kakaóipar jólétét, amelyet az utóbbi években a helyi önkormányzat és az Országos Kakaó Bizottság is támogatott (National Cocoa Commission).
A Dominikai Köztársaság túlnyomórészt biokakaót állít elő,amely finom ízű. Évente mintegy 70 000 tonna kakaót exportál. A legnagyobb vásárlók az Egyesült Államok és Hollandia. A kakaófákat (Theobroma cacao) általában kisebb ültetvényeken termesztik. Az örökzöld fák, amelyek 5-8 méter magasra nőnek, bokros méretben tartják a gazdák. Évente kétszer betakarítják őket. A kakaófa gyümölcse nagy sárga bogyók, fehér húsúak. Elrejti a magokat - a kakaóbabot. Közvetlenül a betakarítás után a magokat el kell távolítani, néhány napra erjesztésre hagyni, meg kell tisztítani és szárítani. Csak ezután juthat el a növény a feldolgozóüzembe, ahol a babot meghámozzák, pörkölik és őrlik. A kakaóvajat és a kakaóport viszonylag összetett eljárással választják el a kapott kakaómasszából.
A cukornád Délkelet-Ázsiából származik, de a legnagyobb ültetvényeket Kubában, Mexikóban és Brazíliában találhatjuk meg. Paraguay sem maradhat ki. Itt évente körülbelül 3 millió tonna cukor termelődik, ebből 7,5 ezer tonna az amerikai piacra szánt. A cukornád (Saccharum officinarum) egy magas és masszív fű, amelynek vastagsága legfeljebb 5 cm. Puha csontvelőjük tartalmazza a kívánt cukrot. Speciális gépekkel vagy machetekkel betakarítva. A nádot meg kell préselni és a kapott levet fel kell forralni. A gyors hűtés borostyánkristályokat, azaz nádcukrot eredményez.
Mindkét összetevő 42% -os forró csokoládépor biogazdálkodásból származik. A keveréket természetes aromával ízesítik, amely nem takarja el az összetevők eredeti ízét, és ugyanakkor nem okoz gyomorégést vagy egyéb egészségügyi reakciókat. Csak laktózisallergia esetén vigyázzon.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
Olvasszon fel 30 g csokoládét körülbelül 150 ml forró tejben. Ha sűrűbb és erősebb ízű italt szeretne, keverjen össze 33 g csokoládét és 66 ml forró tejet. Természetesen az arányt tetszés szerint variálhatja.
Tanácsra van szüksége?
energia érték: | 1649 kJ / 392 kcal |
Zsírok: | 8,8 |
ebből telített zsírok: | 5,5 |
Szénhidrátok: | 63,7 |
ebből cukrok: | 58,2 |
Fehérjék: | 7,6 |
Só: | 0,02 |