

Fehér csokoládé liofizált maracujával
A maracuja minden formában és kombinációban nagyszerű. Így nem csoda, hogy fehér csokoládéval tökéletesen harmonikus és nagyon vonzó ízt eredményez. A fagyasztva szárításnak köszönhetően az egzotikus gyümölcs semmit sem veszített csodálatos tulajdonságaiból. Készítsen finom italt, süssön muffint, rágcsáljon csokoládé-gyümölcs kockákat csak úgy. Minden alkalommal el lesz ragadtatva!
Összetétel
Cukor, Szárított tej, Kakaó vaj, Liofizált maracuja 3%, Szárított sovány tejpor, Szója lecitin, Természetes aromaA CSOKOLÁDÉ ÍZE
A fehér csokoládé liofizált maracujával kiváló minőségű kakaót (20% kakaóvaj) kombinál fagyasztva szárított maracujával. Az édes, tejes íz így friss, gyümölcsös ízzel párosul. Az ízek csábító kombinációja és a praktikus kis kockákra formázás lehetővé teszi, hogy a csokoládé számos italban vagy desszertben felhasználható legyen.
A CSOKOLÁDÉ EREDETE
A maracuja, más néven passiógyümölcs egy trópusi gyümölcs, amely érdekes megjelenése, finom íze és jellegzetes aromás illata miatt népszerű. Amikor először kóstoljuk meg a maracuját, felismerjük az édességet és a savanyúságot, ami frissé és kiegyensúlyozottá teszi. Az édes, lédús hús ízét az ananász, a mangó és a citrusfélék ízének kombinációjaként írhatjuk le. Ugyanakkor a maracuját jellegzetes, kellemes aromája miatt is nagyra értékelik. Egy kis képzelőerővel hagyhatjuk, hogy elrepítsen minket egy napsütötte, szubtrópusi tengerpartra, a nyugalomba és a melegbe.
Gazdag ízének és jellegzetes aromájának köszönhetően a maracuja népszerű konyhai alapanyaggá vált. Desszertekben, italokban, koktélokban, szószokban és egzotikus ételekben használják. Fehér csokoládéval kombinálva pedig az édesség, a savanyúság és a lágyság ellenállhatatlan kombinációja jön létre.
Mielőtt rátérnénk a csokoládéra, ismertessük a maracuja pép feldolgozásának módját. Fagyasztva szárították. Ez az eljárás abban különbözik a hagyományos szárítástól, hogy nem párologtatja el a folyadékot, hanem lehetővé teszi, hogy az közvetlenül szublimáció útján folyadékból gázzá váljon. Legnagyobb előnye, hogy megőrzi a szárított gyümölcs minden érzékszervi tulajdonságát, valamint maximálisan megőrzi a vitaminokat és ásványi anyagokat.
A fehér csokoládé előállítása némileg eltér a hagyományos étcsokoládéétól. A fehér csokoládé nem tartalmaz kakaóport, csak kakaóvajat. A kakaóbabot először be kell szerezni (ebben az esetben közép- és dél-amerikai, valamint afrikai ültetvényekről). Ezeket leszedik a kakaófákról, erjesztik és szárítják. Ezután a babokat meg kell pörkölni, hogy természetes ízüket és aromájukat felszabadítsák. A pörkölés után a babot megőrlik, hogy kakaómassza - amely kakaóból és kakaóvajból áll – keletkezzen.
Mint már említettük, a fehér csokoládé kizárólag kakaóvajból készül, tejporral és cukorral összekeverve. A tejpor és a cukor mennyiségét pontosan szabályozzák, hogy elérjék a fehér csokoládé kívánt édes és krémes ízét. Ezt számos összetett folyamat követi, mint például a konsolás, ahol a keveréket több órán keresztül melegítik és keverik. A cél a sima és finom csokoládé állag elérése. Ezzel egyidejűleg oxidáció is történik, amely segít a keserűség eltüntetésében és a csokoládé gazdag aromájának kialakításában.
A fehér csokoládét fagyasztva szárított maracujával forró tejben felolvaszthatjuk, felhasználhatjuk pralinék, krémek, mousse-ok készítéséhez és sütemények töltelékeként.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A csokoládékockákat forró tejben (tehéntej, szója, mák, mandula...) felolvaszthatja, belekeverheti zabkásába vagy desszertekben használhatja.










Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 2138 kJ/511 kcal |
Zsírok: | 26.8 |
ebből telített zsírok: | 16 |
Szénhidrátok: | 60.2 |
ebből cukrok: | 60.2 |
Fehérjék: | 7.2 |
Rost: | 0.1 |
Só: | 0.25 |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

Fehér csokoládé liofizált áfonyával

Fehér csokoládé liofizált málnával
