

Eszpresszó szirup Csokoládé - 500 ml
Dobja fel a napi kávérituálét egy ellenállhatatlan csokoládéízű sziruppal. Az Eszpresszó szirup Csokoládé könnyen oldódik, kellemesen édes és bársonyos. Adja eszpresszóhoz, kapucsínóhoz vagy tejeskávéhoz, díszítsen vele palacsintát, gofrit, fagylaltot, süteményeket. A csokoládé autentikus íze bármilyen desszertet feldob.
Összetétel
Cukor, Víz, Természetes kakaó kivonat 3%, Melasz, C vitaminÍZ
Az eszpresszó szirup Csokoládé sötét méz színű, íze mély csokoládés jegyekkel teli, enyhe kakaós beütéssel. A szirup édessége kiegyensúlyozott, simaságot és harmóniát kölcsönöz a kávéjának.
A szirupot adhatja eszpresszóhoz, kapucsínóhoz, tejeskávéhoz vagy hidegen főzött kávéhoz.
EREDET
Mit tudunk a csokoládéról? A világ egyik legnépszerűbb és legkeresettebb édessége. Előállítása azonban egy összetett folyamat, amely a trópusi régiókban termő kakaófa (Theobroma cacao) termésének betakarításával kezdődik.
A betakarítás után a nagy, általában sárga gyümölcsöket felnyitják, a babokat eltávolítják és erjesztik. Ez a szakasz döntő fontosságú a csokoládé jellegzetes ízének kialakításában, mivel az erjesztés a kakaóbabban lévő keserű vegyületeket aromás és ízletes anyagokká alakítja át. Az erjesztés után következik a szárítás, majd a pörkölés. Ez hozza ki a gazdag és mély ízt, a pörkölés hossza pedig befolyásolja annak intenzitását. Ezt követően a kakaóbabokat megőrlik, melynek során keletkezik a kakaómassza. A kakaómasszából kipréselik a zsírtartalmat, ez a kakaóvaj, majd a visszamaradt szárazanyag porrá őrlésével lesz a kakaópor.
A csokoládé készítéséhez kakaópor, kakaóvaj és egyéb összetevők (például cukor és tej) kombinációját használják. Ezt aztán fel kell dolgozni, hogy különböző típusú csokoládékat, például étcsokoládét, tejcsokoládét vagy fehér csokoládét lehessen készíteni. Gyümölcsök, diófélék vagy fűszerek hozzáadásával színesítik a csokoládék termékpalettáját.
Sokszínűségének és sokoldalúságának köszönhetően a csokoládé számos receptben és édes ételben szerepel. A csokoládés desszertektől és süteményektől kezdve a forró csokoládéig és a csokoládés italokig a lehetőségek szinte végtelenek.
A csokoládé remekül illik a kávéhoz. Tesztelje le saját maga, hogy latte-ban, kapucsínóban vagy eszpresszóban szereti-e jobban. De jeges kávéhoz mindenképpen ajánljuk.
Használati útmutató
Kávékészítés: Adjon egy teáskanál csokoládé szirupot a csésze kávéhoz.
A csokoládé szirupot használhatja fagylalt, palacsinta, omlett és gyümölcssaláta feltétjeként.
A csokoládé szirup alkoholos és alkoholmentes italok készítésére is alkalmas.
Tanácsra van szüksége?

energia érték: | 1448 kJ / 341 kcal |
Zsírok: | 0,10 g |
ebből telített zsírok: | 0,10 g |
Szénhidrátok: | 85,19 g |
ebből cukrok: | 85,1 g |
Fehérjék: | 0,20 g |
Só: | 0,01 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

PERU ANDES GOLD szemes kávé

FRANCIA VANÍLIA instant kávé
