

DOMINICANA BARAHONA AA –szemes kávé
Egy kis túlzással azt mondhatjuk, hogy ha a Karib-tenger kalózai ittak volna kávét, akkor ez lett volna az. Az igazság azonban az, hogy a Dominikai Köztársaság csak 1720 óta termeszt kávét, amikor lassan véget ért a hatalmas tengerifarkasok aranykora. Micsoda kár, mert az arabika a Barahona régióból tökéletes összetételű, finom ízű és lenyűgöző illatú. A valódi trópusok kávéja nem tagadhatja a gyümölcsöt, csokoládét vagy diót. A kalózoknak ízlett volna. Önnek is ízleni fog biztosan.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
A Dominicana Barahona AA kávé nemcsak a nagy és egyenletes kávébabokkal, de gazdag íz profiljával is kiemelkedik, amelyben felismerheti a narancsot, a csokoládét, a mandulát, a diót és a mézet. Az aroma jellegét a virágok és a fűszerek adják. Az enyhén savas Arabica nagyszerű ízű, ha csepegtető vagy aeropresszként készíti el. Finom, összetartó krémmel rendelkezik.
A kávé eredete
A Barahona régió Santa Cruz de Barahona néven is ismert, a Dominikai Köztársaság déli részén található. Ez az ország egyik legfontosabb területe, a turisták és a híres kávé termesztésének helye. Azt mondhatjuk, hogy a hőmérséklet egész évben ugyanazon a szinten van. Januárban átlagosan 24,8 ° C-ot, júliusban 28 ° C-ot mérnek. Májustól júniusig és szeptembertől októberig jelentősebb csapadék esik. A kávéültetvények magas elhelyezkedése, valamint a nagyszerű éghajlati viszonyok lehetővé teszik a helyi gazdák számára a valóban kivételes íz kialakulását. Nem hiába, a Barahona az egyik legjobb ínyenc kávé.
A Dominikai Köztársaság teljes termelésének csak 20% -át (ez körülbelül 25 000 tonna) exportál évente, főként a magas belföldi fogyasztás miatt. A legműveltebb fajta a Typica, a kávét általában október és június között szüretelik, és a legtöbb gazdaság a kávécserjéket 8 hektár alatti ültetvényeken termeli. A Barahona mellett a kávé növényeket Banin, Cibaóban, Ocoában, Neybaban és Valdesia-ban is termesztik. A dominikánusok 1720 óta készítenek kávét, jelenleg elsősorban ökológiai szempontból, fenyő, makadámia és guajava árnyékában.
A kávé növények gyümölcsét az úgynevezett nedves módon dolgozzák fel a gazdaságokban. Ez azt jelenti, hogy az érett kávécseresznyéket a munkások a víztartályokba öntik, majd átnzomják a zúzólemezeken, hogy eltávolítsák a héjat. Ezután erjedési edényekben erjesztik, és végül szárítókemencében vagy napfényben szárítják.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
- A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
- Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
- Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

DOMINICANA AA JUNCALITO

KUBA ALTURA LAVADO EXCLUSIVE
