

CSOKOLÁDÉ LENCSE GHANA ORIGIN 70%
Ghána nem tud meglenni kakaó nélkül. Ahogyan mi sem tudunk meglenni ghánai kakaó nélkül. A belőle készült csokoládé krémes, gyümölcsös és tejszínes jegyekkel. Ha óvatosan ízlelget talán még ezekben a 70%-os csokoládé lencsékben is megtalálja. Mivel igazán nagy adag kakaó kakaó szárazanyagot tartalmaznak, intenzív és hosszan tartó élményre számíthat.
Összetétel
Kakaó Ghana 70%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília kivonatÍz
A csokoládé lencse Ghana Origin 70% erős, aromás csokoládéízzel rendelkezik, amely lágy és könnyű érzetet hagy a szájban. Mivel a ghánai kakaó jellegzetes tulajdonságai közé tartozik a krémesség és a finom gyümölcsös tónusok, ezeket a csokoládélencsékben is megtalálhatja.
Eredet
Ghána a világ második legnagyobb kakaóbabtermelője, 1911 és 1973 között a világtermelés 30-40 százalékát adta. Ma ez az arány kisebb, a jelentések szerint körülbelül 13 százalék. Úgy tűnik, hogy Ghánában 1895 óta termesztenek kakaót, amikor egy kovács, Tetteh Quarshie néhány babot hozott a zsebében Fernando Po (ma Bioko) szigetéről.
A kakaófák (Theobroma kakaó) gyorsan a helyi mezőgazdaság fontos részévé váltak, és később a kormány átvette hogy megvédje a gazdákat a felvásárlási áringadozásoktól. Bár ez nem volt teljesen sikeres, az állam által létrehozott és irányított Cocobod szervezet biztosítja számukra például a műtrágyatámogatást és a minőségellenőrzést. Ennek eredményeként a ghánaiaknak sikerült megőrizniük a kiváló kakaótermelés hírnevét, és továbbfejleszteniük azt.
Ma körülbelül 1,6 millió ember foglalkozik kakaótermesztéssel Ghánában. Kakaófákat ültetnek a nyugati, a központi, a Brong Ahafo, a keleti, az Ashanti és a Volta régióban.
A ghánai kormány célja, hogy az ország termelésének legalább 40 százalékát saját gyáraiban dolgozza fel. Miután a kakaóbabszüret megérkezik a gyárba, a babot megtisztítják és 220 ̊C-on nagy nyomáson kezelik, hogy elpusztítsák a baktériumokat. Ezt követi a pörkölés, a zúzás és a héj leválasztása. Csak ezután lehet a kakaóbabot őrölni. Ezzel egyidejűleg a kakaót mechanikusan felmelegítik, hogy a kakaómassza megolvadjon. Amint körülbelül 80 ̊C-ot elérte, tartályokba kerül hűtésre, majd hűtőalagutakba és formákba. Ezekből a munkások 25 kilogrammos kakaótömböket bontanak ki. Ezeket a termelők értékesíthetik, vagy további feldolgozásra használhatják fel.
Figyelem
Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja. |
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A lencsét használhatja közvetlen fogyasztásra, ízesítheti a reggeli vagy uzsonna zabkását, hozzáadhatja desszertekhez, készíthet belőle önteteket vagy különböző italokat.










Tanácsra van szüksége?

Zsírok: | 46 g |
ebből telített zsírok: | 29 g |
Szénhidrátok: | 36 g |
ebből cukrok: | 31 g |
Fehérjék: | 6,3 g |
Só: | 0,0 g |
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%
