

CSOKOLÁDÉ LENCSE GHANA ORIGIN 70%
Ghána nem tud meglenni kakaó nélkül. Ahogyan mi sem tudunk meglenni ghánai kakaó nélkül. A belőle készült csokoládé krémes, gyümölcsös és tejszínes jegyekkel. Ha óvatosan ízlelget talán még ezekben a 70%-os csokoládé lencsékben is megtalálja. Mivel igazán nagy adag kakaó kakaó szárazanyagot tartalmaznak, intenzív és hosszan tartó élményre számíthat.
Összetétel
Kakaó Ghana 70%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília kivonatÍz
A csokoládé lencse Ghana Origin 70% erős, aromás csokoládéízzel rendelkezik, amely lágy és könnyű érzetet hagy a szájban. Mivel a ghánai kakaó jellegzetes tulajdonságai közé tartozik a krémesség és a finom gyümölcsös tónusok, ezeket a csokoládélencsékben is megtalálhatja.
Eredet
Ghána a világ második legnagyobb kakaóbabtermelője, 1911 és 1973 között a világtermelés 30-40 százalékát adta. Ma ez az arány kisebb, a jelentések szerint körülbelül 13 százalék. Úgy tűnik, hogy Ghánában 1895 óta termesztenek kakaót, amikor egy kovács, Tetteh Quarshie néhány babot hozott a zsebében Fernando Po (ma Bioko) szigetéről.
A kakaófák (Theobroma kakaó) gyorsan a helyi mezőgazdaság fontos részévé váltak, és később a kormány átvette hogy megvédje a gazdákat a felvásárlási áringadozásoktól. Bár ez nem volt teljesen sikeres, az állam által létrehozott és irányított Cocobod szervezet biztosítja számukra például a műtrágyatámogatást és a minőségellenőrzést. Ennek eredményeként a ghánaiaknak sikerült megőrizniük a kiváló kakaótermelés hírnevét, és továbbfejleszteniük azt.
Ma körülbelül 1,6 millió ember foglalkozik kakaótermesztéssel Ghánában. Kakaófákat ültetnek a nyugati, a központi, a Brong Ahafo, a keleti, az Ashanti és a Volta régióban.
A ghánai kormány célja, hogy az ország termelésének legalább 40 százalékát saját gyáraiban dolgozza fel. Miután a kakaóbabszüret megérkezik a gyárba, a babot megtisztítják és 220 ̊C-on nagy nyomáson kezelik, hogy elpusztítsák a baktériumokat. Ezt követi a pörkölés, a zúzás és a héj leválasztása. Csak ezután lehet a kakaóbabot őrölni. Ezzel egyidejűleg a kakaót mechanikusan felmelegítik, hogy a kakaómassza megolvadjon. Amint körülbelül 80 ̊C-ot elérte, tartályokba kerül hűtésre, majd hűtőalagutakba és formákba. Ezekből a munkások 25 kilogrammos kakaótömböket bontanak ki. Ezeket a termelők értékesíthetik, vagy további feldolgozásra használhatják fel.
Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása
Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.
Használati útmutató
A lencsét használhatja közvetlen fogyasztásra, ízesítheti a reggeli vagy uzsonna zabkását, hozzáadhatja desszertekhez, készíthet belőle önteteket vagy különböző italokat.










Tanácsra van szüksége?

Zsírok: | 46 g |
ebből telített zsírok: | 29 g |
Szénhidrátok: | 36 g |
ebből cukrok: | 31 g |
Fehérjék: | 6,3 g |
Só: | 0,0 g |
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ECUADORI ORIGIN 64%

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%
