06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSE GHANA ORIGIN 70%

Kód: 1708

Ghána nem tud meglenni kakaó nélkül. Ahogyan mi sem tudunk meglenni ghánai kakaó nélkül. A belőle készült csokoládé krémes, gyümölcsös és tejszínes jegyekkel. Ha óvatosan ízlelget talán még ezekben a 70%-os csokoládé lencsékben is megtalálja. Mivel igazán nagy adag kakaó kakaó szárazanyagot tartalmaznak, intenzív és hosszan tartó élményre számíthat.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
17 023 Ft /1000 g 1 702 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ghána
Íz
Íz:
Keserű, Lágy

Összetétel

Kakaó Ghana 70%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília kivonat

Íz

A csokoládé lencse Ghana Origin 70% erős, aromás csokoládéízzel rendelkezik, amely lágy és könnyű érzetet hagy a szájban. Mivel a ghánai kakaó jellegzetes tulajdonságai közé tartozik a krémesség és a finom gyümölcsös tónusok, ezeket a csokoládélencsékben is megtalálhatja.

Eredet

Ghána a világ második legnagyobb kakaóbabtermelője, 1911 és 1973 között a világtermelés 30-40 százalékát adta. Ma ez az arány kisebb, a jelentések szerint körülbelül 13 százalék. Úgy tűnik, hogy Ghánában 1895 óta termesztenek kakaót, amikor egy kovács, Tetteh Quarshie néhány babot hozott a zsebében Fernando Po (ma Bioko) szigetéről.

A kakaófák (Theobroma kakaó) gyorsan a helyi mezőgazdaság fontos részévé váltak, és később a kormány átvette hogy megvédje a gazdákat a felvásárlási áringadozásoktól. Bár ez nem volt teljesen sikeres, az állam által létrehozott és irányított Cocobod szervezet biztosítja számukra például a műtrágyatámogatást és a minőségellenőrzést. Ennek eredményeként a ghánaiaknak sikerült megőrizniük a kiváló kakaótermelés hírnevét, és továbbfejleszteniük azt.

Ma körülbelül 1,6 millió ember foglalkozik kakaótermesztéssel Ghánában. Kakaófákat ültetnek a nyugati, a központi, a Brong Ahafo, a keleti, az Ashanti és a Volta régióban.

A ghánai kormány célja, hogy az ország termelésének legalább 40 százalékát saját gyáraiban dolgozza fel. Miután a kakaóbabszüret megérkezik a gyárba, a babot megtisztítják és 220 ̊C-on nagy nyomáson kezelik, hogy elpusztítsák a baktériumokat. Ezt követi a pörkölés, a zúzás és a héj leválasztása. Csak ezután lehet a kakaóbabot őrölni. Ezzel egyidejűleg a kakaót mechanikusan felmelegítik, hogy a kakaómassza megolvadjon. Amint körülbelül 80 ̊C-ot elérte, tartályokba kerül hűtésre, majd hűtőalagutakba és formákba. Ezekből a munkások 25 kilogrammos kakaótömböket bontanak ki. Ezeket a termelők értékesíthetik, vagy további feldolgozásra használhatják fel.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumíniumcsomagolásba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A lencsét használhatja közvetlen fogyasztásra, ízesítheti a reggeli vagy uzsonna zabkását, hozzáadhatja desszertekhez, készíthet belőle önteteket vagy különböző italokat.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé lencse
Zsírok: 46 g
ebből telített zsírok: 29 g
Szénhidrátok: 36 g
ebből cukrok: 31 g
Fehérjék: 6,3 g
Só: 0,0 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

FORRÓ CSOKOLÁDÉ PORBAN 42% BIO

Felrázva. Nem keverve. Vagy fordítva. A forró csokoládé por előnye, hogy az elkészítése pontosanannyi időt vesz igénybe, amennyit csak rá szán. Aki szeret játszadozni az kakaó kását készíthet, amitaztán felönt forró tejjel. Akinek nincs ennyi ideje pár kanál kakaó port rázzon össze forró tejjel egyzárt pohárban. Ha viszont ki akar rúgni a hámból adjon hozzá rumot, és ha ezen felül még ínyenc is díszítse azt tejszínhabbal. Lássuk csak, Ön, hogy fogja elkészíteni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
11 627 Ft /1000 g 9 883 Ft /1000 g 988 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%

Az indonéz Szumátra-sziget nemcsak nagyszerű kávét küld a világba, hanem csodálatos kakaót is. Épp ezekből készülnek a csokoládélencsék, amelyek kakaó tömege 72%. Ha igazán teljes, csokoládés, kellemesen keserű ízre vágyik, akkor Szumátra eme kincsét fel kell vennie a Must have listájára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 508 Ft /1000 g 1 251 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.

 CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SÓS KARAMELL

A statisztikák szerint minden ember a bolygón évente több mint fél kilót csokoládét kap. A szokásos módon a svájciak és a belgák élvezik a legtöbbet. Csokoládé praliné, chips, krémek, nyalókák vagy töltött cukorkák a világ minden tájáról nevet kapnak. Hány csokoholik élvezi a friss ízkombinációt, nem olyan nyilvánvaló. Nagyon biztos azonban, hogy hamarosan csatlakozik hozzájuk. Csak kóstolja meg a tejcsokoládét sózott karamellel, és csapdába esik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
15 452 Ft /1000 g 1 545 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2023. 09. 27.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »