06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

CSOKOLÁDÉ LENCSE GHANA ORIGIN 70%

Kód: 1708

Ghána nem tud meglenni kakaó nélkül. Ahogyan mi sem tudunk meglenni ghánai kakaó nélkül. A belőle készült csokoládé krémes, gyümölcsös és tejszínes jegyekkel. Ha óvatosan ízlelget talán még ezekben a 70%-os csokoládé lencsékben is megtalálja. Mivel igazán nagy adag kakaó kakaó szárazanyagot tartalmaznak, intenzív és hosszan tartó élményre számíthat.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
17 023 Ft /1000 g 1 702 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Ghána
Íz
Íz:
Keserű, Lágy

Összetétel

Kakaó Ghana 70%, Cukor, Kakaó vaj, Szója lecitin, Természetes vanília kivonat

Íz

A csokoládé lencse Ghana Origin 70% erős, aromás csokoládéízzel rendelkezik, amely lágy és könnyű érzetet hagy a szájban. Mivel a ghánai kakaó jellegzetes tulajdonságai közé tartozik a krémesség és a finom gyümölcsös tónusok, ezeket a csokoládélencsékben is megtalálhatja.

Eredet

Ghána a világ második legnagyobb kakaóbabtermelője, 1911 és 1973 között a világtermelés 30-40 százalékát adta. Ma ez az arány kisebb, a jelentések szerint körülbelül 13 százalék. Úgy tűnik, hogy Ghánában 1895 óta termesztenek kakaót, amikor egy kovács, Tetteh Quarshie néhány babot hozott a zsebében Fernando Po (ma Bioko) szigetéről.

A kakaófák (Theobroma kakaó) gyorsan a helyi mezőgazdaság fontos részévé váltak, és később a kormány átvette hogy megvédje a gazdákat a felvásárlási áringadozásoktól. Bár ez nem volt teljesen sikeres, az állam által létrehozott és irányított Cocobod szervezet biztosítja számukra például a műtrágyatámogatást és a minőségellenőrzést. Ennek eredményeként a ghánaiaknak sikerült megőrizniük a kiváló kakaótermelés hírnevét, és továbbfejleszteniük azt.

Ma körülbelül 1,6 millió ember foglalkozik kakaótermesztéssel Ghánában. Kakaófákat ültetnek a nyugati, a központi, a Brong Ahafo, a keleti, az Ashanti és a Volta régióban.

A ghánai kormány célja, hogy az ország termelésének legalább 40 százalékát saját gyáraiban dolgozza fel. Miután a kakaóbabszüret megérkezik a gyárba, a babot megtisztítják és 220 ̊C-on nagy nyomáson kezelik, hogy elpusztítsák a baktériumokat. Ezt követi a pörkölés, a zúzás és a héj leválasztása. Csak ezután lehet a kakaóbabot őrölni. Ezzel egyidejűleg a kakaót mechanikusan felmelegítik, hogy a kakaómassza megolvadjon. Amint körülbelül 80 ̊C-ot elérte, tartályokba kerül hűtésre, majd hűtőalagutakba és formákba. Ezekből a munkások 25 kilogrammos kakaótömböket bontanak ki. Ezeket a termelők értékesíthetik, vagy további feldolgozásra használhatják fel.

Figyelem

Ha a csokoládét nagyon forró nyári napokon rendeli meg, előfordulhat, hogy a szállítás során eldeformálódnak vagy részben megolvadnak. A csokoládé minőségét ez a változás nem befolyásolja.

Csokoládé és kakaó csomagolásának bemutatása

Csokoládéink és kakaóink jó minőségű alumínium tasakba vannak csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A minőségi csomagolás megőrzi a kakaó és a csokoládé jellegét. A kakaó és a csokoládé mindig hermetikusan lezártak, hogy ellenálljanak a nedvességnek, a fénynek és az idegen szagoknak.

Használati útmutató

A lencsét használhatja közvetlen fogyasztásra, ízesítheti a reggeli vagy uzsonna zabkását, hozzáadhatja desszertekhez, készíthet belőle önteteket vagy különböző italokat.

Íz és tónus:
Intenzitás
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Tápérték / 100g csokoládé pasztilla
Zsírok: 46 g
ebből telített zsírok: 29 g
Szénhidrátok: 36 g
ebből cukrok: 31 g
Fehérjék: 6,3 g
Só: 0,0 g
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

INDONÉSIE SUMATRA LINTONG szemes kávé

A Grade 1 jelzés egyszerűen csúcs! Eredeti finomság érdekes profillal könnyen olyan rajongókra talál, akik körbe utazzák a kávék világát új felfedezések reményében. A Lington, Sumatra központjából elkápráztatja a közepes savassággal és az éles aromával. Az ízében felfedezheti a csokoládét, karamellt, cédrust és gyümölcsöt is. A frissen pörkölt specialitás csalogat a megkóstolásra! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 201 Ft /1000 g 2 020 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ECUADORI ORIGIN 64%
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK ECUADORI ORIGIN 64%

A csokoládé Ekvádorból a világ egyik legjobb kávéja hírnevet szerezte magának. Ez a 64%-os keserű csokoládé intenzív aromával, gyümölcsös és fűszeres lehelettel rendelkezik. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
17 592 Ft /1000 g 1 759 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

CSOKOLÁDÉ LENCSÉK SUMATRA ORIGIN 72%

Az indonéz Szumátra-sziget nemcsak nagyszerű kávét küld a világba, hanem csodálatos kakaót is. Épp ezekből készülnek a csokoládélencsék, amelyek kakaó tömege 72%. Ha igazán teljes, csokoládés, kellemesen keserű ízre vágyik, akkor Szumátra eme kincsét fel kell vennie a Must have listájára. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
12 508 Ft /1000 g 1 251 Ft /100 g
Szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »