

BRAZÍLIA CERRADO BLACK DIAMOND - szemes kávé
Mint egy elérhetetlen gyémánt, mint egy ritka csemege, mint egy álomkirályság. Egy csésze kávé játszik a fantáziával, és megadja önnek azt, amire szüksége van. Édes lédús, gazdag test csokoládé, mandula és mogyoró íze. A Vista Alegre farm kávé specialitása a versenyek során szüreteli a babér koszorút, igény van a baristák körében és szilárd helyet talál az ínyenc háztartásokban. Csatlakozzon a brazil fekete gyémántok csodálóinak kiválasztott társaságához.
Összetétel
Arabica 100%Krém és a kávé íze
A Brazil Cerrado Black Diamond szemes kávé teljes testű és olyan ízletes, olyan kiegyensúlyozott,hogy egyáltalán nem hiányzik belőle semmi a lédússágot kiegészíti az édesség a savasságot a csokoládé koronázza, a mandulát kiegészíti a mogyoró. Ha inkább a francia sajtót, helyezi előnyben vagy az erős eszpresszót szereti ez a kávé Önnek készült. Mivel ez Arabica, számíthat arra, hogy a krém puha, alacsonyabb, de kohéziós és puha.
A kávé eredete
Mindig érdekes megtudni, hogyan találta meg a kávé az adott országot vagy régiót. A Serrano Mineiro régió számára a mezőgazdaság, nem is beszélve a kávéról, régóta álom volt. Az aszály éveit és a dombos táj felkészültségét a növényekre 1960-ban a kormány tervei változtatta meg. Az öntözésnek köszönhetően a lakosok nemcsak a szarvasmarhatartást, hanem a tudósokat és a gazdálkodókat is elindíthatták a talaj stimulálására, hogy ez rendkívül alkalmassá váljon a kávéfák termesztésére. A kávébabok csodálatos és megismételhetetlen ízűek, és általában kissé atipikusan dolgozzák fel - száraz eljárással.
A Serrano Mineiro régióban 4500 termelő kávét termeszt, ültetvényeit 800–1300 méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Természetesen az eredményt nemcsak gondos napi munkájuk, hanem az éghajlat is befolyásolja, azaz a forró és párás nyarak váltakoznak enyhe és száraz telekkel. Minden helyi gazdát be kell vonni a Cerrado Mineiro Coffee Federation (Kávészövetségbe). Mint José Renato Rodrigues Alves, akinek az ültetvényéből a Brazília Cerrado Black Diamond származik.
A Chacara Vista Alegre farmot egy fiatalember vette át az apjától, és hamarosan azután, hogy úgy döntött, hogy "saját" kávéját adja a 2014-es rangos Cup of Excellence-hez, amely Brazília egészének legfontosabb versenye. Szülei tiszta őrültségnek tartották, de José Renato a családi gazdaságból származó kávéval sikert aratott, és lenyűgöző ötödik helyre került. Ez az ültetvényt Brazília tetejére emelte, és természetesen óriási globális keresletet generált. José Renato újabb hektár földet adott hozzá a 2,5 hektáros ültetvényhez, és folyamatosan dolgozik vállalkozásának fejlesztésén. A közelmúltban nőtt a családja - megszületett Benjamin, a mezőgazdasági kézműves utódja.
A farmon dolgozók kézzel szedik le a kávét, és hagyják, hogy 24 - 36 órán keresztül "száradni" a napon. A hibás vagy egyéb módon alkalmatlan bogyók eltávolítása után a betakarítást az úgynevezett afrikai ágyakba, azaz cement teraszokra szállítják, amelyeken a gyümölcs egy közepesen vékony rétegben terített. Tehát addig szárítják a kávét, amíg el nem éri a 13,5% páratartalmat. Végül mechanikusan eltávolítják a száraz héjat és megtisztítják a laza szemeket.
Összefoglalva, talán azt is tegyük hozzá amit a Chacara Vista Alegre farmból származó Cup of Excellence verseny 2014-es zsűri értékelt: a vanília, az őszibarack, az alma, a szerecsendió, a görögdinnye és a kínai körte, a málna, a fekete áfonya, a méz és a füge aromája. A szakértőket lenyűgözte a finom, tiszta ananász, ugyanakkor a tejsav, és a kávé testét erősnek, nagyon összetettnek, elegánsnak és kiegyensúlyozottnak írta le.
Minden árnyalatot leginkább egy eszpresszóban vagy egy francia sajtóban elkészített italban lehet élvezni.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A kávét a kiválasztott kávékészítéshez megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

























Tanácsra van szüksége?

12. 14.
A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
