06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BRAZÍLIA CERRADO BLACK DIAMOND - szemes kávé

Kód: 1551
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Mint egy elérhetetlen gyémánt, mint egy ritka csemege, mint egy álomkirályság. Egy csésze kávé játszik a fantáziával, és megadja önnek azt, amire szüksége van. Édes lédús, gazdag test csokoládé, mandula és mogyoró íze. A Vista Alegre farm kávé specialitása a versenyek során szüreteli a babér koszorút, igény van a baristák körében és szilárd helyet talál az ínyenc háztartásokban. Csatlakozzon a brazil fekete gyémántok csodálóinak kiválasztott társaságához.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 594 Ft /1000 g 1 159 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2022. 2. 2
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Brazília
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Cerrado Mineiro
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
800 - 1500m
Íz
Íz:
Keserű csokoládé, Mandula
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A Brazil Cerrado Black Diamond szemes kávé teljes testű és olyan ízletes, olyan kiegyensúlyozott,hogy egyáltalán nem hiányzik belőle semmi a lédússágot kiegészíti az édesség a savasságot a csokoládé koronázza, a mandulát kiegészíti a mogyoró. Ha inkább a francia sajtót, helyezi előnyben vagy az erős eszpresszót szereti ez a kávé Önnek készült. Mivel ez Arabica, számíthat arra, hogy a krém puha, alacsonyabb, de kohéziós és puha.

A kávé eredete

Mindig érdekes megtudni, hogyan találta meg a kávé az adott országot vagy régiót. A Serrano Mineiro régió számára a mezőgazdaság, nem is beszélve a kávéról, régóta álom volt. Az aszály éveit és a dombos táj felkészültségét a növényekre 1960-ban a kormány tervei változtatta meg. Az öntözésnek köszönhetően a lakosok nemcsak a szarvasmarhatartást, hanem a tudósokat és a gazdálkodókat is elindíthatták a talaj stimulálására, hogy ez rendkívül alkalmassá váljon a kávéfák termesztésére. A kávébabok csodálatos és megismételhetetlen ízűek, és általában kissé atipikusan dolgozzák fel - száraz eljárással.

A Serrano Mineiro régióban 4500 termelő kávét termeszt, ültetvényeit 800–1300 méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Természetesen az eredményt nemcsak gondos napi munkájuk, hanem az éghajlat is befolyásolja, azaz a forró és párás nyarak váltakoznak enyhe és száraz telekkel. Minden helyi gazdát be kell vonni a Cerrado Mineiro Coffee Federation (Kávészövetségbe). Mint José Renato Rodrigues Alves, akinek az ültetvényéből a Brazília Cerrado Black Diamond származik.

A Chacara Vista Alegre farmot egy fiatalember vette át az apjától, és hamarosan azután, hogy úgy döntött, hogy "saját" kávéját adja a 2014-es rangos Cup of Excellence-hez, amely Brazília egészének legfontosabb versenye. Szülei tiszta őrültségnek tartották, de José Renato a családi gazdaságból származó kávéval sikert aratott, és lenyűgöző ötödik helyre került. Ez az ültetvényt Brazília tetejére emelte, és természetesen óriási globális keresletet generált. José Renato újabb hektár földet adott hozzá a 2,5 hektáros ültetvényhez, és folyamatosan dolgozik vállalkozásának fejlesztésén. A közelmúltban nőtt a családja - megszületett Benjamin, a mezőgazdasági kézműves utódja.

A farmon dolgozók kézzel szedik le a kávét, és hagyják, hogy 24 - 36 órán keresztül "száradni" a napon. A hibás vagy egyéb módon alkalmatlan bogyók eltávolítása után a betakarítást az úgynevezett afrikai ágyakba, azaz cement teraszokra szállítják, amelyeken a gyümölcs egy közepesen vékony rétegben terített. Tehát addig szárítják a kávét, amíg el nem éri a 13,5% páratartalmat. Végül mechanikusan eltávolítják a száraz héjat és megtisztítják a laza szemeket.
Összefoglalva, talán azt is tegyük hozzá amit a Chacara Vista Alegre farmból származó Cup of Excellence verseny 2014-es zsűri értékelt: a vanília, az őszibarack, az alma, a szerecsendió, a görögdinnye és a kínai körte, a málna, a fekete áfonya, a méz és a füge aromája. A szakértőket lenyűgözte a finom, tiszta ananász, ugyanakkor a tejsav, és a kávé testét erősnek, nagyon összetettnek, elegánsnak és kiegyensúlyozottnak írta le.

Minden árnyalatot leginkább egy eszpresszóban vagy egy francia sajtóban elkészített italban lehet élvezni.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a kiválasztott kávékészítéshez megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 14.

Értékelés: kitűnő
Nem csalódtam imádom a Brazíl kávékat!

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
8 884 Ft /1000 g 888 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2022. 2. 2

15% KEDVEZMÉNY
PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 100 Ft /1000 g 9 435 Ft /1000 g 943 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2022. 2. 2

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 681 Ft /1000 g 1 368 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2022. 2. 2
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »