06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

BRAZÍLIA CERRADO BLACK DIAMOND - szemes kávé

Kód: 1551
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Mint egy elérhetetlen gyémánt, mint egy ritka csemege, mint egy álomkirályság. Egy csésze kávé játszik a fantáziával, és megadja önnek azt, amire szüksége van. Édes lédús, gazdag test csokoládé, mandula és mogyoró íze. A Vista Alegre farm kávé specialitása a versenyek során szüreteli a babér koszorút, igény van a baristák körében és szilárd helyet talál az ínyenc háztartásokban. Csatlakozzon a brazil fekete gyémántok csodálóinak kiválasztott társaságához.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 592 Ft /1000 g 1 759 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Brazília
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Cerrado Mineiro
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
800 - 1500m
Íz
Íz:
Keserű csokoládé, Mandula
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz

Összetétel

Arabica 100%

Krém és a kávé íze

A Brazil Cerrado Black Diamond szemes kávé teljes testű és olyan ízletes, olyan kiegyensúlyozott,hogy egyáltalán nem hiányzik belőle semmi a lédússágot kiegészíti az édesség a savasságot a csokoládé koronázza, a mandulát kiegészíti a mogyoró. Ha inkább a francia sajtót, helyezi előnyben vagy az erős eszpresszót szereti ez a kávé Önnek készült. Mivel ez Arabica, számíthat arra, hogy a krém puha, alacsonyabb, de kohéziós és puha.

A kávé eredete

Mindig érdekes megtudni, hogyan találta meg a kávé az adott országot vagy régiót. A Serrano Mineiro régió számára a mezőgazdaság, nem is beszélve a kávéról, régóta álom volt. Az aszály éveit és a dombos táj felkészültségét a növényekre 1960-ban a kormány tervei változtatta meg. Az öntözésnek köszönhetően a lakosok nemcsak a szarvasmarhatartást, hanem a tudósokat és a gazdálkodókat is elindíthatták a talaj stimulálására, hogy ez rendkívül alkalmassá váljon a kávéfák termesztésére. A kávébabok csodálatos és megismételhetetlen ízűek, és általában kissé atipikusan dolgozzák fel - száraz eljárással.

A Serrano Mineiro régióban 4500 termelő kávét termeszt, ültetvényeit 800–1300 méter tengerszint feletti magasságban termesztik. Természetesen az eredményt nemcsak gondos napi munkájuk, hanem az éghajlat is befolyásolja, azaz a forró és párás nyarak váltakoznak enyhe és száraz telekkel. Minden helyi gazdát be kell vonni a Cerrado Mineiro Coffee Federation (Kávészövetségbe). Mint José Renato Rodrigues Alves, akinek az ültetvényéből a Brazília Cerrado Black Diamond származik.

A Chacara Vista Alegre farmot egy fiatalember vette át az apjától, és hamarosan azután, hogy úgy döntött, hogy "saját" kávéját adja a 2014-es rangos Cup of Excellence-hez, amely Brazília egészének legfontosabb versenye. Szülei tiszta őrültségnek tartották, de José Renato a családi gazdaságból származó kávéval sikert aratott, és lenyűgöző ötödik helyre került. Ez az ültetvényt Brazília tetejére emelte, és természetesen óriási globális keresletet generált. José Renato újabb hektár földet adott hozzá a 2,5 hektáros ültetvényhez, és folyamatosan dolgozik vállalkozásának fejlesztésén. A közelmúltban nőtt a családja - megszületett Benjamin, a mezőgazdasági kézműves utódja.

A farmon dolgozók kézzel szedik le a kávét, és hagyják, hogy 24 - 36 órán keresztül "száradni" a napon. A hibás vagy egyéb módon alkalmatlan bogyók eltávolítása után a betakarítást az úgynevezett afrikai ágyakba, azaz cement teraszokra szállítják, amelyeken a gyümölcs egy közepesen vékony rétegben terített. Tehát addig szárítják a kávét, amíg el nem éri a 13,5% páratartalmat. Végül mechanikusan eltávolítják a száraz héjat és megtisztítják a laza szemeket.
Összefoglalva, talán azt is tegyük hozzá amit a Chacara Vista Alegre farmból származó Cup of Excellence verseny 2014-es zsűri értékelt: a vanília, az őszibarack, az alma, a szerecsendió, a görögdinnye és a kínai körte, a málna, a fekete áfonya, a méz és a füge aromája. A szakértőket lenyűgözte a finom, tiszta ananász, ugyanakkor a tejsav, és a kávé testét erősnek, nagyon összetettnek, elegánsnak és kiegyensúlyozottnak írta le.

Minden árnyalatot leginkább egy eszpresszóban vagy egy francia sajtóban elkészített italban lehet élvezni.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a kiválasztott kávékészítéshez megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

12. 14.

Értékelés: kitűnő
Nem csalódtam imádom a Brazíl kávékat!

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


15% KEDVEZMÉNY
BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

BRAZÍLIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 szemes kávé

A forró Brazília a világnak nemcsak kitűnő focistákat ad, de ásványi növényeket és az emlékművek megtekintését is. De a rendkívüli minőségű kávé exportja által is nagyon híres földrész. A száz százalékos arabika Santos NY2 a klasszikusok közé tartozik, amelyet nem lehet megunni. Ki tud a csokinak és a mogyorónak ellenállni? Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 037 Ft /1000 g 9 381 Ft /1000 g 938 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Brazília Yellow B. Fazenda da Lagoa

Szuper lágy, kivételesen illatos és édesen csokoládés. A kávé a népszerű Fazenda da Lagoa (Farm a tónál) brazil ültetvényről a világ leglátogatottabbjai közé tartozik. Az esőerdő karjai között érik, hegyekkel és kristálytiszta tóval körbevéve. Közepes intenzitással pörköljük, hogy megmaradjon a tökéletesen sima testessége és gyümölcsös aromája.  Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 612 Ft /1000 g 1 861 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KUBA SERRANO SUPERIOR szemes kávé

Mesés íz élmény! Ez az ültetvény-kávé Kuba déli partjáról csaknem nulla savassággal dicsekedhet, de telt ízzel és kiemelkedően csokoládé és karamell árnyalattal. A Sierra Maestra hegységeiben született, ami édesen mézes és nádcukor illattal gazdagította. Ha megkóstolja, felfedezi a füstös árnyalatokat és a kubai rumot is. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 040 Ft /1000 g 1 704 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »