06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

Kód: 1251
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A kávé Közép-Keletről a híres kolléganői között határozottan nem veszik el. A jemeni produkció a kiegyensúlyozott ízéről híres, amelyben megtalálhatók a csokoládé, kakaó, papája és ananász nyomai. A kávécserjéket kis jemeni farmerek termelik, már több, mint 600 éve. Fontos megemlíteni, hogy a kávécseresznyék feldolgozása ez alatt az idő alatt nem sokat változott. Ennek köszönhetően örülhetünk a kiemelkedő ízű vad kávénak, amely természetesen csak korlátolt mennyiségben kapható.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Jemen
Fajta
Fajta:
mix
Vidék
Vidék:
Haraz
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 2000 m
Íz
Íz:
Csokoládé , Trópusi gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

A kávé íze és habja

Jemen  Asrar Haraz BIO kiegyensúlyozott és teljes ízű, amely csokoládét, kakaót és trópusi gyümölcsöt tükröz vissza. A tapasztalt kávéfogyasztók felismerik a papaját és az ananászt, valamint megkülönböztetik a gabona félék ízeit. A savassága közepes, édes gyümölcsös aromával. Mivel 100% -os Arabica, a habja puha, alacsony, de kompakt.

A kávé származása

Először is, meg kell jegyezni, hogy Jemen Asrar Haraz egy micro-lot a jemeni hegyekben Jabal Haraz-ban. A klímaváltozásának és a talajviszonyainak köszönheti a kávé az értékes ízét. A nyugat-jemeni térség stratégiai jelentőséggel bír a helyi lakosok számára. A sűrűn lakott falvakkal borított hegyoldalak képesek voltak a mezőgazdászok számára legalább egy kis biztonságot nyújtani a háború idején és helyet biztosítani a köles, a lencse és a kávé termesztéséhez. Egyes erődítmények lenyűgöző architektúrája lélegzetelállító látványt nyújt a világ minden tájáról érkező turisták számára. Jemen, nem csak egy ország gyönyörű természeti tájjal. Egyúttal a nyugtalanság, lázadás, forradalom és törzsi hadviselés területe is. Rendkívül szegény, éhínség által sújtott ország, elhúzódó politikai válsággal küzdő terület is.

De térjünk vissza a kávéhoz. Ez volt az első felfedezett és a kávét célzottan termesztett terület a jelenlegi Etiópiában. Az illatos gyümölcsök nevét a kikötő várostól Mocha (Moka) –tól kapta. Napjainkig viták vannak arról, hogy honnan származik a kávé. Egyes források azt állítják, hogy

Etiópiában fedezték fel a kávét, de a kávé Jemenben érlelődött meg. Az előbb említett kikötő volt az, ahonnan a kávé a világba hajózott. Jemen védte értékes és követelt árucikkét, és a holland kereskedőknek elég hosszú ideig tartott, amíg a kávét Jemenen kívül, vagyis Java-ban elkezdeni termeszteni. A Mocha és a Java egyesülése később létrehozta az egyik legrégebbi és legismertebb kávékeveréket a Mocha Java-t.

Mint már említettük, a Jemeni-hegységben lévő kávét kistermelők termesztik. A nem hozzáférhető területek és a társadalmi helyzet lehetetlenné teszik a gazdálkodók számára az iparilag előállított műtrágyák és ápolószerek használatát. Úgy tűnik, hogy a helyi kávé BIO minősége mögött a tiszta természet, szeretett és a természet iránti tisztelet is áll. A tökéletesen érett bogyókat kizárólag kézzel takarítják be és feldolgozzák fel. A gazdák azt is mondják: "A kávéról úgy kell gondoskodni, mind egy kisbabáról."

A napsütésben szárított, érett gyümölcsöket nagy, beton teraszokra szórják. Miután kiszáradnak, eltávolítják a kávészemeket a héjuktól, malomkövek között zúzzák át őket. Az úgynevezett száraz eljárás a kávé egyedi ízében tükröződik vissza.

Jemen évente csak 12 tonna kávét exportál.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

1. 11.

Értékelés: kitűnő
Megerősíthetem, hogy ez a kávé még számomra is a TOP közé tartozik, amit valaha is kipróbáltam.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »