06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

Kód: 1251
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A kávé Közép-Keletről a híres kolléganői között határozottan nem veszik el. A jemeni produkció a kiegyensúlyozott ízéről híres, amelyben megtalálhatók a csokoládé, kakaó, papája és ananász nyomai. A kávécserjéket kis jemeni farmerek termelik, már több, mint 600 éve. Fontos megemlíteni, hogy a kávécseresznyék feldolgozása ez alatt az idő alatt nem sokat változott. Ennek köszönhetően örülhetünk a kiemelkedő ízű vad kávénak, amely természetesen csak korlátolt mennyiségben kapható.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
55 217 Ft /1000 g 5 522 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Jemen
Fajta
Fajta:
mix
Vidék
Vidék:
Haraz
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 2000 m
Íz
Íz:
Csokoládé , Trópusi gyümölcs
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Jemen  Asrar Haraz BIO kiegyensúlyozott és teljes ízű, amely csokoládét, kakaót és trópusi gyümölcsöt tükröz vissza. A tapasztalt kávéfogyasztók felismerik a papaját és az ananászt, valamint megkülönböztetik a gabona félék ízeit. A savassága közepes, édes gyümölcsös aromával. Mivel 100% -os Arabica, a habja puha, alacsony, de kompakt.

A kávé származása

Először is, meg kell jegyezni, hogy Jemen Asrar Haraz egy micro-lot a jemeni hegyekben Jabal Haraz-ban. A klímaváltozásának és a talajviszonyainak köszönheti a kávé az értékes ízét. A nyugat-jemeni térség stratégiai jelentőséggel bír a helyi lakosok számára. A sűrűn lakott falvakkal borított hegyoldalak képesek voltak a mezőgazdászok számára legalább egy kis biztonságot nyújtani a háború idején és helyet biztosítani a köles, a lencse és a kávé termesztéséhez. Egyes erődítmények lenyűgöző architektúrája lélegzetelállító látványt nyújt a világ minden tájáról érkező turisták számára. Jemen, nem csak egy ország gyönyörű természeti tájjal. Egyúttal a nyugtalanság, lázadás, forradalom és törzsi hadviselés területe is. Rendkívül szegény, éhínség által sújtott ország, elhúzódó politikai válsággal küzdő terület is.

De térjünk vissza a kávéhoz. Ez volt az első felfedezett és a kávét célzottan termesztett terület a jelenlegi Etiópiában. Az illatos gyümölcsök nevét a kikötő várostól Mocha (Moka) –tól kapta. Napjainkig viták vannak arról, hogy honnan származik a kávé. Egyes források azt állítják, hogy

Etiópiában fedezték fel a kávét, de a kávé Jemenben érlelődött meg. Az előbb említett kikötő volt az, ahonnan a kávé a világba hajózott. Jemen védte értékes és követelt árucikkét, és a holland kereskedőknek elég hosszú ideig tartott, amíg a kávét Jemenen kívül, vagyis Java-ban elkezdeni termeszteni. A Mocha és a Java egyesülése később létrehozta az egyik legrégebbi és legismertebb kávékeveréket a Mocha Java-t.

Mint már említettük, a Jemeni-hegységben lévő kávét kistermelők termesztik. A nem hozzáférhető területek és a társadalmi helyzet lehetetlenné teszik a gazdálkodók számára az iparilag előállított műtrágyák és ápolószerek használatát. Úgy tűnik, hogy a helyi kávé BIO minősége mögött a tiszta természet, szeretett és a természet iránti tisztelet is áll. A tökéletesen érett bogyókat kizárólag kézzel takarítják be és feldolgozzák fel. A gazdák azt is mondják: "A kávéról úgy kell gondoskodni, mind egy kisbabáról."

A napsütésben szárított, érett gyümölcsöket nagy, beton teraszokra szórják. Miután kiszáradnak, eltávolítják a kávészemeket a héjuktól, malomkövek között zúzzák át őket. Az úgynevezett száraz eljárás a kávé egyedi ízében tükröződik vissza.

Jemen évente csak 12 tonna kávét exportál.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

1. 11.

Értékelés: kitűnő
Megerősíthetem, hogy ez a kávé még számomra is a TOP közé tartozik, amit valaha is kipróbáltam.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

GALAPAGOS SC 18 SAN CRISTOBAL BIO

Milyen ízű lehet, az év legjobb kávéja? Mi kipróbáltuk és állíthatjuk, hogy isteni! A Galapagos SC 18 a San Cristobal szigetéről szerintünk az egyik legjobb az ültetvény- kávék közül. Az intenzív aromája, a test és a savasság kitűnő egyensúlya nagy kedvencet csinál belőle. Fedezze fel Ön is az édes karamellt a lime gyengéd érintésével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
64 565 Ft /1000 g 6 457 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

Amikor egy csésze kávét illatozunk a kezünkben tartva mindig eszünkbe jutnak azok, akiknek köszönhetően kóstolgathatjuk ezt a finom italt. Gondolhatunk a gazdálkodókra és családjukra, munkatársaikra, gépkocsivezetőikre, a kereskedőkre, pörkölő mesterekre ...A messzi Dél-Amerikából a kávészemek több hétig vándoroltak. Az Andok domboldalain nőttek Pedregal régióban, amely a termékeny talajáról híres. A kávé teste teljes, az íze kiegyensúlyozott, az illata finom. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 836 Ft /1000 g 2 084 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO - SZEMES KÁVÉ
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME BIO - SZEMES KÁVÉ

Azt tudta, hogy még az Everest lábánál is növekszik kávé? És azt tudta, hogy nagyszerű ízű és csodálatos illatú? Az innen származó kávé rusztikus, enyhe-közepes savassággal rendelkezik. A Nuwakot régióból származó legmagasabb minőségű kávécserjéket árnyékban termesztik. A kávé gyümölcsei ezért tovább érlelődnek, így kapnak a kávészemek teljes, erős ízt. Próbálja ki most, biztosan elégedett lesz a nepáli kávészemek kiváló minőségű és érdekes ízével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
41 572 Ft /1000 g 4 157 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 2022. 12. 12.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »