06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

Kód: 1251
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

A kávé Közép-Keletről a híres kolléganői között határozottan nem veszik el. A jemeni produkció a kiegyensúlyozott ízéről híres, amelyben megtalálhatók a csokoládé, kakaó, papája és ananász nyomai. A kávécserjéket kis jemeni farmerek termelik, már több, mint 600 éve. Fontos megemlíteni, hogy a kávécseresznyék feldolgozása ez alatt az idő alatt nem sokat változott. Ennek köszönhetően örülhetünk a kiemelkedő ízű vad kávénak, amely természetesen csak korlátolt mennyiségben kapható.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
35 153 Ft /1000 g 3 515 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 3. 8. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Jemen
Fajta
Fajta:
mix
Vidék
Vidék:
Haraz
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1500 - 2000 m
Íz
Íz:
Csokoládé, trópusi gyümölcsök
Feldolgozás
Feldolgozás:
Száraz
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

Jemen  Asrar Haraz BIO kiegyensúlyozott és teljes ízű, amely csokoládét, kakaót és trópusi gyümölcsöt tükröz vissza. A tapasztalt kávéfogyasztók felismerik a papaját és az ananászt, valamint megkülönböztetik a gabona félék ízeit. A savassága közepes, édes gyümölcsös aromával. Mivel 100% -os Arabica, a habja puha, alacsony, de kompakt.

A kávé származása

Először is, meg kell jegyezni, hogy Jemen Asrar Haraz egy micro-lot a jemeni hegyekben Jabal Haraz-ban. A klímaváltozásának és a talajviszonyainak köszönheti a kávé az értékes ízét. A nyugat-jemeni térség stratégiai jelentőséggel bír a helyi lakosok számára. A sűrűn lakott falvakkal borított hegyoldalak képesek voltak a mezőgazdászok számára legalább egy kis biztonságot nyújtani a háború idején és helyet biztosítani a köles, a lencse és a kávé termesztéséhez. Egyes erődítmények lenyűgöző architektúrája lélegzetelállító látványt nyújt a világ minden tájáról érkező turisták számára. Jemen, nem csak egy ország gyönyörű természeti tájjal. Egyúttal a nyugtalanság, lázadás, forradalom és törzsi hadviselés területe is. Rendkívül szegény, éhínség által sújtott ország, elhúzódó politikai válsággal küzdő terület is.

De térjünk vissza a kávéhoz. Ez volt az első felfedezett és a kávét célzottan termesztett terület a jelenlegi Etiópiában. Az illatos gyümölcsök nevét a kikötő várostól Mocha (Moka) –tól kapta. Napjainkig viták vannak arról, hogy honnan származik a kávé. Egyes források azt állítják, hogy

Etiópiában fedezték fel a kávét, de a kávé Jemenben érlelődött meg. Az előbb említett kikötő volt az, ahonnan a kávé a világba hajózott. Jemen védte értékes és követelt árucikkét, és a holland kereskedőknek elég hosszú ideig tartott, amíg a kávét Jemenen kívül, vagyis Java-ban elkezdeni termeszteni. A Mocha és a Java egyesülése később létrehozta az egyik legrégebbi és legismertebb kávékeveréket a Mocha Java-t.

Mint már említettük, a Jemeni-hegységben lévő kávét kistermelők termesztik. A nem hozzáférhető területek és a társadalmi helyzet lehetetlenné teszik a gazdálkodók számára az iparilag előállított műtrágyák és ápolószerek használatát. Úgy tűnik, hogy a helyi kávé BIO minősége mögött a tiszta természet, szeretett és a természet iránti tisztelet is áll. A tökéletesen érett bogyókat kizárólag kézzel takarítják be és feldolgozzák fel. A gazdák azt is mondják: "A kávéról úgy kell gondoskodni, mind egy kisbabáról."

A napsütésben szárított, érett gyümölcsöket nagy, beton teraszokra szórják. Miután kiszáradnak, eltávolítják a kávészemeket a héjuktól, malomkövek között zúzzák át őket. Az úgynevezett száraz eljárás a kávé egyedi ízében tükröződik vissza.

Jemen évente csak 12 tonna kávét exportál.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

  1. A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
  2. Egy csésze kávéhoz  használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
  3. Kb. 95 °C-os vízzel  öntse le a kávét.
Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

1. 11.

Értékelés: kitűnő
Megerősíthetem, hogy ez a kávé még számomra is a TOP közé tartozik, amit valaha is kipróbáltam.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME- SZEMES KÁVÉ
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NEPAL MOUNT EVEREST SUPREME- SZEMES KÁVÉ

Azt tudta, hogy még az Everest lábánál is növekszik kávé? És azt tudta, hogy nagyszerű ízű és csodálatos illatú? Az innen származó kávé rusztikus, enyhe-közepes savassággal rendelkezik. A Nuwakot régióból származó legmagasabb minőségű kávécserjéket árnyékban termesztik. A kávé gyümölcsei ezért tovább érlelődnek, így kapnak a kávészemek teljes, erős ízt. Próbálja ki most, biztosan elégedett lesz a nepáli kávészemek kiváló minőségű és érdekes ízével. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
29 250 Ft /1000 g 2 925 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 3. 8. 2021

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAT - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAT - Micro Lot

Illatában felismeri a jázmint, és a trópusi gyümölcs ízét. Aki elkészíti a Geishát élvezni fogja a nagyon aromás és kedves virágos élményt. Az etiópiai Gesha faluból származó egyedi kávénak egyre több támogatója van. A trinidadai gazdák szenvedélyesen és minimális környezeti hatással gondoskodnak róluk. Kényeztesse magát egy luxus élményben. A Geisha Honduras dombjai közül ez egy kávé a kivételes pillanatokra, a királyné a kávék között. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
23 708 Ft /1000 g 2 371 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 3. 8. 2021

INDONÉZIA WAHANA ESTATE - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

INDONÉZIA WAHANA ESTATE - Micro Lot

Tartson velünk Szumátra északi részére, az egyenlítő által ketté szegett szigetre, amely esőerdővel borított, és vadon élő állatok által lakott. Csak miután körbe jártunk pár tavat, áthaladunk a füstölgő vulkánok mellett, átszeltük a dzsungelt, jutunk el a Wahana Estate ültetvényre. Az ültetvényen 2016 óta a Sidikalang szomszédságában élő emberek munkálkodnak. A kávéjuk kiválóan fűszeres, édes, csokoládé ízű. A világon sehol nem terem hozzá hasonló kávé. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 583 Ft /1000 g 1 258 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk hétfő, 3. 8. 2021

Megtekintette


MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

MÉHFŰ SZÁR (Melissa officinalis) - gyógynövény

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
7 931 Ft /1000 g 793 Ft /100 g
Szállítjuk hétfő, 3. 8. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »