06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633
Értékelés: kitűnő, 1 vélemény

Ruanda ültetvényeinek a többsége magasan a hegyekben helyezkedik el, és ez alól a Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba sem kivétel. Épp Ruanda dombjai, az éghajlata és talajának az összetétele határozzák meg a kávészemek egyedi ízét és aromáját. Ebben az esetben csodálatos találkozás vár Önre vadvirágokkal, zöld almával, citrusokkal és sötét bogyókkal. A Gisenyi régióbeli gazdaság különös figyelmet fordít erre az egyedülálló kávéra.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
26 589 Ft /1000 g 2 659 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Rwanda
Fajta
Fajta:
Red Bourbon
Vidék
Vidék:
Gisenyi, Muteteli
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700 - 2200m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Virágok
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba kávé íze többrétegű, de nagyon kiegyensúlyozott és harmonikus is. A puha, krémes testét a virágok, a lédús zöld alma, a friss citrom és a narancs, valamint a sötét bogyók tónusai teszik különlegessé. Mindezt karamelles befejezés koronázz meg.

Ennek a microlotnak az összetétele gyönyörűen tükröződik, ha filteren keresztül készíti el, de a kávé ízének a sokoldalúságat akkor is kiélvezheti, ha mokka kávéfőző, vagy aeropress kávéfőző segítségével készíti el a kávét, de biztosan nem követ el hibát akkor sem ha karos kávéfőzőben készíti el.

A kávé eredete 

A ruandai kávéipar története egyrészt nagyon mozgalmas, másrészt monumentális. A kávé 1904-ben érkezett Ruandába, ekkor hozták be a misszionáriusok az országba, és nagyon gyorsan az egyik legfontosabb piaci terményévé vált. Kezdetben a produkciója gyengébb minőségű volt, de ennek ellenére megtalálta az érdeklőit. Amikor 1962-ben az ország függetlenné vált, a kávéipar mély válságba került. A gazdák azonban nem adták fel, és elkezdték a figyelmüket a jó minőségű és a csúcskategóriás kávékra fordítani. Az egyedülálló természeti körülményekre hagyatkoztak, a hosszú távú tapasztalatokra és a jó minőségű cserjékre. A kávéipar újjászületését az egységes nemzeti stratégia is támogatta. Jelenleg Ruandában több mint 450 000 kisüzemi kávétermelő van, akik túlnyomó részt az Arabica Bourbon fajtát termelik, amely kiváló, sima, krémes vagy bársonyos testtel rendelkezik, citrusos és karamellás lehelettel. Ennek a fajtának köszönhetően Ruanda a világ harminc legnagyobb kávétermelője közé került, és hozzá kell tenni, hogy a termelése nagyon jó minőségű. A vegetációs időszak szeptemberben vagy októberben kezdődik és a betakarításig tart, amely márciustól júniusig tart (általában májusban éri el a csúcspontját). Ruandában szinte mindenhol átmosási technikával dolgozzák fel a kávét. Ennek oka a közösségi mosóállomásokba vetett jelentős beruházás, amelyek számtalan egyedi microlotot képesek feldolgozni. Az egyik a Gisenyi régióbeli Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, amely minden szempontból híresé vált a kávéjának köszönhetően. A kávét kiváló minőségben termesztik, tökéletesen feldolgozzák, ráadásul lehetőséget nyújt a turistáknak és a kávé rajongóinak is, hogy legalább egy ideig megtekinthessék az ültetvényeket és részt vegyenek a ruandai kávé illatos történetében. Épp ott, az Albertine Rift-völgyben (ahol érdemes meglátogatni a Kivu-tavat, amely a világ egyik legmélyebb és legnagyobb tava), található az az ültetvény, amely betakarítását Ön is megkóstolhatja.

Az Albertine Rift mikrorégiója kiváló feltételeket biztosít a kávéfák számára. A terméseit a Cañege állomáson dolgozzák fel, amely a környék mintegy 1200 kistermelőjének betakarításáról gondoskodik. A gondosan betakarított bogyókat először vízfürdőbe merítik, ahol 16-36 órán át maradnak. A víznek köszönhetően azok megpuhulnak és megduzzadnak. Ezután az átmosó szerkezetekbe öntik át őket, ahol a kávészemeket megszabadítják a húsos bevonatuktól. A felszabadult kávészemeket a feldolgozók tiszta vízzel ellátott tartályokba töltik, és 36 órán át hagyják erjedni. Ez eltávolítja az utolsó rostnyomokat is a kávészemektől. Végül a kávét betonlapokra terítik és közvetlen napfényben szárítják.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

7. 4.

Értékelés: kitűnő
Például az Indonézia Sumatra Lintong kávé sok kiváló értékelést kapott, az én ízlésemnek átlagos. Ez a kávé azonban eddig nem kapott minősítést, és ez nagy kár. Az ízét és az illatát nem tudom leírni, de valószínűleg illik rá a leírás, elég erős, mint egy igazi sötét kávé, és a savassága nagyon enyhe. Lágy és érdemes megkóstolni. Talán egy másik kávérajongó többet ír, én már vagy húsz arabica kávét kóstoltam, és ez egyszerűen nagyon jó, érdemes kipróbálni.

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO szemes kávé

Száz százalék arabika, száz százalékos élmény! Az elegáns Kolumbia Supremo Medelin feledhetetlen találkozást biztosít az egzotikus gyümölcsökkel és csokoládéval. Bár erős és aromás, harmonikus, sőt enyhe hatással rendelkezik. Exkluzív és szabályos kávészemek sötéten vannak pörkölve, ez által hangsúlyossá válnak a finom olajak és a vonzó illatok. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 485 Ft /1000 g 1 548 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

15% KEDVEZMÉNY
ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 szemes kávé

Mindig frissen pörkölt, mindig a legjobb minőség! Következő etiópiai finomság különleges gyümölcsös aromával és hazával, amely a világ egyik legöregebb farmjáról jutott el a mi piacunkra. Sidamo az eredeti királyi lakosok, Kaffa után kapta a nevét. Hogy mi történt velük, azt már nem fogjuk megtudni, de azt biztosra tudjuk, hogy a kivételesen érdekes Sidamo kávé az egész világon nagyon keresett. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 136 Ft /1000 g 14 565 Ft /1000 g 1 457 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

JAVA JAMPIT A/WP-1X Estates szemes kávé

"Frissíti az elmét és tisztítja a bőrt," - így definiálta a kávét ezer évvel ezelőtt a középkori perzsiai tanítvány Ibn Síná. Európában, kezdetben gyógyszerként használták és csak úgy nem engedhették meg maguknak. Amikor a piacra több kávé került, az ára is alacsonyabb lett. A frissítő ital nagy bumm-ot élt meg. Ma már válogathatunk - például a kivételes ínyencséget Jáva szigetéről. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 692 Ft /1000 g 2 269 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 2024. 04. 17.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »