06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Kód: 1633

Ruanda ültetvényeinek a többsége magasan a hegyekben helyezkedik el, és ez alól a Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba sem kivétel. Épp Ruanda dombjai, az éghajlata és talajának az összetétele határozzák meg a kávészemek egyedi ízét és aromáját. Ebben az esetben csodálatos találkozás vár Önre vadvirágokkal, zöld almával, citrusokkal és sötét bogyókkal. A Gisenyi régióbeli gazdaság különös figyelmet fordít erre az egyedülálló kávéra.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 028 Ft /1000 g 2 003 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Rwanda
Fajta
Fajta:
Red Bourbon
Vidék
Vidék:
Gisenyi, Muteteli
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1700 - 2200m
Íz
Íz:
Gyümölcs, Virágok
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba kávé íze többrétegű, de nagyon kiegyensúlyozott és harmonikus is. A puha, krémes testét a virágok, a lédús zöld alma, a friss citrom és a narancs, valamint a sötét bogyók tónusai teszik különlegessé. Mindezt karamelles befejezés koronázz meg.

Ennek a microlotnak az összetétele gyönyörűen tükröződik, ha filteren keresztül készíti el, de a kávé ízének a sokoldalúságat akkor is kiélvezheti, ha mokka kávéfőző, vagy aeropress kávéfőző segítségével készíti el a kávét, de biztosan nem követ el hibát akkor sem ha karos kávéfőzőben készíti el.

A kávé eredete 

A ruandai kávéipar története egyrészt nagyon mozgalmas, másrészt monumentális. A kávé 1904-ben érkezett Ruandába, ekkor hozták be a misszionáriusok az országba, és nagyon gyorsan az egyik legfontosabb piaci terményévé vált. Kezdetben a produkciója gyengébb minőségű volt, de ennek ellenére megtalálta az érdeklőit. Amikor 1962-ben az ország függetlenné vált, a kávéipar mély válságba került. A gazdák azonban nem adták fel, és elkezdték a figyelmüket a jó minőségű és a csúcskategóriás kávékra fordítani. Az egyedülálló természeti körülményekre hagyatkoztak, a hosszú távú tapasztalatokra és a jó minőségű cserjékre. A kávéipar újjászületését az egységes nemzeti stratégia is támogatta. Jelenleg Ruandában több mint 450 000 kisüzemi kávétermelő van, akik túlnyomó részt az Arabica Bourbon fajtát termelik, amely kiváló, sima, krémes vagy bársonyos testtel rendelkezik, citrusos és karamellás lehelettel. Ennek a fajtának köszönhetően Ruanda a világ harminc legnagyobb kávétermelője közé került, és hozzá kell tenni, hogy a termelése nagyon jó minőségű. A vegetációs időszak szeptemberben vagy októberben kezdődik és a betakarításig tart, amely márciustól júniusig tart (általában májusban éri el a csúcspontját). Ruandában szinte mindenhol átmosási technikával dolgozzák fel a kávét. Ennek oka a közösségi mosóállomásokba vetett jelentős beruházás, amelyek számtalan egyedi microlotot képesek feldolgozni. Az egyik a Gisenyi régióbeli Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, amely minden szempontból híresé vált a kávéjának köszönhetően. A kávét kiváló minőségben termesztik, tökéletesen feldolgozzák, ráadásul lehetőséget nyújt a turistáknak és a kávé rajongóinak is, hogy legalább egy ideig megtekinthessék az ültetvényeket és részt vegyenek a ruandai kávé illatos történetében. Épp ott, az Albertine Rift-völgyben (ahol érdemes meglátogatni a Kivu-tavat, amely a világ egyik legmélyebb és legnagyobb tava), található az az ültetvény, amely betakarítását Ön is megkóstolhatja.

Az Albertine Rift mikrorégiója kiváló feltételeket biztosít a kávéfák számára. A terméseit a Cañege állomáson dolgozzák fel, amely a környék mintegy 1200 kistermelőjének betakarításáról gondoskodik. A gondosan betakarított bogyókat először vízfürdőbe merítik, ahol 16-36 órán át maradnak. A víznek köszönhetően azok megpuhulnak és megduzzadnak. Ezután az átmosó szerkezetekbe öntik át őket, ahol a kávészemeket megszabadítják a húsos bevonatuktól. A felszabadult kávészemeket a feldolgozók tiszta vízzel ellátott tartályokba töltik, és 36 órán át hagyják erjedni. Ez eltávolítja az utolsó rostnyomokat is a kávészemektől. Végül a kávét betonlapokra terítik és közvetlen napfényben szárítják.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KONGO LATUMBA AA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KONGO LATUMBA AA - szemes kávé

Kongó a kávé reneszánszát éli meg napjainkban. A több évtizedig tartó polgári konfliktusok után a kisgazdálkodók visszatértek és egyértelmű jelzést küldenek a világnak: Itt vagyunk újra, a kongói kávé nagyszerű! A kongói betakarítás nagy része az amerikai baristákhoz vándorol, akik csak bólogatnak eme kijelentésükre. Kongó az a hely, ahol valódi specialitások születnek. Mintpéldául a Latumba AA, amely intenzív aromájú, vörös narancs, szeder, cukornád és kardamom ízű. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 507 Ft /1000 g 1 851 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

YEMEN ASRAR HARAZ BIO - Micro Lot

A kávé Közép-Keletről a híres kolléganői között határozottan nem veszik el. A jemeni produkció a kiegyensúlyozott ízéről híres, amelyben megtalálhatók a csokoládé, kakaó, papája és ananász nyomai. A kávécserjéket kis jemeni farmerek termelik, már több, mint 600 éve. Fontos megemlíteni, hogy a kávécseresznyék feldolgozása ez alatt az idő alatt nem sokat változott. Ennek köszönhetően örülhetünk a kiemelkedő ízű vad kávénak, amely természetesen csak korlátolt mennyiségben… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
41 803 Ft /1000 g 4 180 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

HONDURAS GEISHA SANTA BARBARA TRINIDAD - Micro Lot

Illatában felismeri a jázmint, és a trópusi gyümölcs ízét. Aki elkészíti a Geishát élvezni fogja a nagyon aromás és kedves virágos élményt. Az etiópiai Gesha faluból származó egyedi kávénak egyre több támogatója van. A trinidadai gazdák szenvedélyesen és minimális környezeti hatással gondoskodnak róluk. Kényeztesse magát egy luxus élményben. A Geisha Honduras dombjai közül ez egy kávé a kivételes pillanatokra, a királyné a kávék között. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
25 042 Ft /1000 g 2 504 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »