06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

Robusta Guinea Lokpo - szemes kávé

Kód: 1900

A Macenta, egy új feldolgozóüzem Délkelet-Guineában, nagy célokat tűzött ki maga elé. A világ legjobb robustáját akarja előállítani. A saját szemünkkel láthatjuk, hogyan halad. A Robusta Guinea Lokpo íze olyan, mint a mogyorós tejcsokoládé. Tökéletes otthoni eszpresszó keverékekhez, de filter kávénak is kipróbálhatja.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Guinea
Fajta
Fajta:
Canephora
Vidék
Vidék:
Macenta
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
600-1100m
Íz
Íz:
Csokoládé , Mogyoró, Vaj
Feldolgozás
Feldolgozás:
Honey

Összetétel

Robusta 100%

Crema és a kávé íze

A Robusta Guinea Lokpo azon babok közé tartozik, amelyek közepes vagy nehéz testtel és meglehetősen határozott ízzel rendelkeznek. Annak ellenére azonban, hogy robusta, savassága nagyon enyhe, és gyönyörű utóíze szokatlanul hosszú. Egy csésze ebből a kávéból tejcsokoládé, mogyoró és vaj jegyeit ismerheti fel. Ha óvatosan ízlelgeti, egy leheletnyi fűszert is felfedezhet. Az illata meglehetősen erős, finoman korianderes. Próbálja meg ezt a kávét kedvenc arabicájával keverni, hogy nagyszerű otthoni eszpresszó keveréket kapjon. Az arányokat Önre bízzuk, kísérletezhet ízlése szerint. A jó minőségű robusták filter kávénak is alkalmasak, ez az egyik ilyen. Próbálja ki!

A kávé eredete

A Macenta régió, ahonnan ezt a robustát hoztuk, a nyugat-afrikai Guinea állam délkeleti részén található. Trópusi, monszun éghajlatának és tápanyagban gazdag talajának köszönhetően ideális a rizs, a manióka, a koladió, a pálmafák, valamint a tea és a kávé - különösen a robusta - termesztésére. A robusta kávéfa (Coffea canephora vagy Coffea robusta), akárcsak az arab kávéfa (Coffea arabica), örökzöld cserje, amely trópusi és szubtrópusi körülményekhez alkalmazkodik. Merevebb, elliptikus levelei vannak, és apró fehér a virága. Mindkét kávéfa termése egy bogyó, amely általában 2 félgömb alakú babot tartalmaz. A robusta kávébab sajátossága a kerekebb forma és az egyenes barázda (az arabica hosszúkásabb bab és ívelt barázda).

A különbség természetesen az ízben is megmutatkozik - a robustából pörkölt kávé erőteljesebb, nagyobb keserűséggel és bizonyos földességgel. Koffeintartalmát tekintve akár kétszer annyit is tartalmaz, mint az arabica. A Robusta Guinea Lokpo nemcsak a gyönyörű, testes ízük miatt érdekesek, hanem a mögöttük álló történet miatt is.Az UNESCO által védett Ziama hegység alatt épült új Macenta  babfeldolgozó állomásról származik.

Az ottani farm a fenntartható fejlődés elvei szerint termeszt kávéfákat (műtrágya és mesterséges öntözés nélkül), új fákat ültet a fiatal kávénövények miatt kivágott fák helyére, és a munkások életszínvonalának megőrzését segíti elő a hozzájuk való hozzáállással. A Macenta helyi kistermelőkkel dolgozik együtt, és nagy gondossággal dolgozza fel a termést. Ebben az esetben az úgynevezett mézes módszert alkalmazta, amely ötvözi a két klasszikusabb gyártási módszert, nevezetesen a a to washed a natural.

A "mézes" kávét úgy készítik, hogy a munkások lefejtik a kávécseresznye héját, és a bambuszlapokra terített, ragacsos, édes pép maradványaival bevont kávébabokat megszárítják. A folyamat során a kávét gyakran kell gereblyézni, és egy éjszakára le kell fedni. Ez az egyetlen módja annak, hogy a kávé ne penészedjen meg. Az egész folyamat általában 15-20 nap után fejeződik be. Az így feldolgozott kávé kiegyensúlyozott savassággal, harmonikus testtel és intenzív gyümölcsédességgel rendelkezik.

Hatásai - kávék

Robusta
Hatásai - robusta

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a választott elkészítési módnak megfelelő durvaságúra őrölje.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »