06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PAPUA NOVA GUINEA BIO - szemes kávé

Kód: 1678


Utazzon Pápua Új-Guineába a gyönyörű táj, a vonzó konyha és a hagyományos emberek miatt. És a kávéért, a trópusi gyümölcsök, a csokoládé és a dió ízével. Nincs ez másképp ezzel a biofajtával sem. Ez a 100% arabica intenzív aromájával, közepes savtartalmával és testességével fog gyönyörködtetni. Engedje át magát a távoli Melanézia hegyvidéki szigetének vadságának.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 094 Ft /1000 g 1 809 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Pápua Új-Guinea
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Eastern Higlands Province
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300-1800m
Íz
Íz:
Citrus, Diófélék, Mangó
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica BIO 100%

Crema és a kávé íze

A Pápua Új-Guineai BIO szemes kávé a jellegzetesebb, frissebb és gyümölcsösebbek közé tartozik. Felismerhető benne a mangó és a citrusfélék, a diós alaphangok szépen kiegészítik őket. A félreérthetetlen íz és aroma mögött a kávéültetvényeket körülvevő fák és gyógynövények állnak. Mivel 100% Arabica, finom, könnyű, kompakt krémet hoz létre a csészében.

A kávé eredet

A Pápua Új-Guinea-szigetek a Csendes-óceán északnyugati részén találhatók. Az egész területet Melanéziának ("Fekete-szigetek") hívják. A kávéültetvényeket távoli hegyvidéki területeken ültetik, például a Keleti Felföld tartományban. Az úgynevezett Keleti Felvidék a Kassam hágón keresztül érhető el, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a völgyre. Meredek hegycsúcsok emelkednek körülötte, a tartomány két legmagasabb csúcsa (Mt Tableop és Mt Michael) 3600 méter feletti magasságot ér el. A régióban váltakoznak az aszályos és az esős időszakok, amelyek december és április között fordulnak elő.

A területet rétek, cserjék és nagyobb magasságban hegyi esőerdők jellemzik, a bükkösök és a pandánok (pálmafák) túlsúlyával. 3000 méter felett a tengerszint felett vannak gyakori alpesi rétek vagy mohás erdők. Pápua Új-Guineára az állat- és növényvilág nagy faji sokfélesége jellemző. A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy a terület fővárosa Goroka.

A pápua új-guineai BIO kávé a HOAC-hoz (Highlands Organic Agriculture Cooperative) társult gazdálkodóktól származik, amely több mint 2600 kistermelőből álló szervezet, amely Fair Trade tisztességes kereskedelmi tanúsítvánnyal rendelkezik, és jelentős összegeket fektet be üzleti és közösségfejlesztési projektekbe. Ezek végül több mint 15 000 lakos számára előnyösek. A HOAC tagjai hagyományos kávéfeldolgozási módszereket alkalmaznak. A leszüretelt kávébogyók héjától és a gyümölcshús egy részétől kézi pépesítőkkel szabadítják meg a bogyókat. A fellazított babot vízzel teli erjesztőedényekbe öntik, amelyekben 24-36 órán át hagyják, majd végül úgynevezett afrikai ágyakon (magasított szerkezetek) vagy betonlapokon szárítják.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

MEXICO CHIAPAS szemes kávé BIO & Fair Trade

Mexikói Chiapas kávét árnyékban termesztik. Leggyakrabban magas fenyők, vagy a banánfák koronái alatt. Ennek köszönhetően hosszabb ideig és lassabban érnek be a kávécserjék gyümölcsei. A kávécserjék ellenállnak a kártevőknek, és az ország megspórolja a szükséges vizet. A környező természethez kapcsolódó biogazdálkodás megőrzi Chiapas dombjainak a biológiai sokféleségét, és munkahelyeket biztosít a helyiek számára. Hogy milyen ízű ez a BIO kávé? Édes, teljes, enyhén… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 395 Ft /1000 g 1 839 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN szemes kávé BIO

Amikor egy csésze kávét illatozunk a kezünkben tartva mindig eszünkbe jutnak azok, akiknek köszönhetően kóstolgathatjuk ezt a finom italt. Gondolhatunk a gazdálkodókra és családjukra, munkatársaikra, gépkocsivezetőikre, a kereskedőkre, pörkölő mesterekre ...A messzi Dél-Amerikából a kávészemek több hétig vándoroltak. Az Andok domboldalain nőttek Pedregal régióban, amely a termékeny talajáról híres. A kávé teste teljes, az íze kiegyensúlyozott, az illata finom. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
20 936 Ft /1000 g 2 094 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.

ECUADOR ALTURA BIO- szemes kávé
Cége van? Legyen a partnerünk! partnerségi feltételek.

ECUADOR ALTURA BIO- szemes kávé

Ecuadorban élvezheti a gyarmati építészetet, a vad dzsungelt vagy a hosszú strandokat. Az egyenlítői ország kávéja hasonlóan érdekes. Megtalálhatja a gyümölcs frissességét és a karamell édességét, tökéletes eszpresszó és fantasztikus. A kávébab nedves feldolgozása a könnyű test ígérete, kellemes savakkal. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
22 475 Ft /1000 g 2 247 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2024. 03. 07.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozással »