06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

PAPUA NOVA GUINEA BIO - szemes kávé

Kód: 1678


Utazzon Pápua Új-Guineába a gyönyörű táj, a vonzó konyha és a hagyományos emberek miatt. És a kávéért, a trópusi gyümölcsök, a csokoládé és a dió ízével. Nincs ez másképp ezzel a biofajtával sem. Ez a 100% arabica intenzív aromájával, közepes savtartalmával és testességével fog gyönyörködtetni. Engedje át magát a távoli Melanézia hegyvidéki szigetének vadságának.

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
18 094 Ft /1000 g 1 809 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Pápua Új-Guinea
Fajta
Fajta:
Typica
Vidék
Vidék:
Eastern Higlands Province
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1300-1800m
Íz
Íz:
Citrus, Diófélék, Mangó
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves
BIO
BIO:
Igen

Összetétel

Arabica 100%

Crema és a kávé íze

A Pápua Új-Guineai BIO szemes kávé a jellegzetesebb, frissebb és gyümölcsösebbek közé tartozik. Felismerhető benne a mangó és a citrusfélék, a diós alaphangok szépen kiegészítik őket. A félreérthetetlen íz és aroma mögött a kávéültetvényeket körülvevő fák és gyógynövények állnak. Mivel 100% Arabica, finom, könnyű, kompakt krémet hoz létre a csészében.

A kávé eredet

A Pápua Új-Guinea-szigetek a Csendes-óceán északnyugati részén találhatók. Az egész területet Melanéziának ("Fekete-szigetek") hívják. A kávéültetvényeket távoli hegyvidéki területeken ültetik, például a Keleti Felföld tartományban. Az úgynevezett Keleti Felvidék a Kassam hágón keresztül érhető el, ahonnan nagyszerű kilátás nyílik a völgyre. Meredek hegycsúcsok emelkednek körülötte, a tartomány két legmagasabb csúcsa (Mt Tableop és Mt Michael) 3600 méter feletti magasságot ér el. A régióban váltakoznak az aszályos és az esős időszakok, amelyek december és április között fordulnak elő.

A területet rétek, cserjék és nagyobb magasságban hegyi esőerdők jellemzik, a bükkösök és a pandánok (pálmafák) túlsúlyával. 3000 méter felett a tengerszint felett vannak gyakori alpesi rétek vagy mohás erdők. Pápua Új-Guineára az állat- és növényvilág nagy faji sokfélesége jellemző. A teljesség kedvéért tegyük hozzá, hogy a terület fővárosa Goroka.

A pápua új-guineai BIO kávé a HOAC-hoz (Highlands Organic Agriculture Cooperative) társult gazdálkodóktól származik, amely több mint 2600 kistermelőből álló szervezet, amely Fair Trade tisztességes kereskedelmi tanúsítvánnyal rendelkezik, és jelentős összegeket fektet be üzleti és közösségfejlesztési projektekbe. Ezek végül több mint 15 000 lakos számára előnyösek. A HOAC tagjai hagyományos kávéfeldolgozási módszereket alkalmaznak. A leszüretelt kávébogyók héjától és a gyümölcshús egy részétől kézi pépesítőkkel szabadítják meg a bogyókat. A fellazított babot vízzel teli erjesztőedényekbe öntik, amelyekben 24-36 órán át hagyják, majd végül úgynevezett afrikai ágyakon (magasított szerkezetek) vagy betonlapokon szárítják.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 kávéskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PERU TUNKI BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU TUNKI BIO - szemes kávé

A Tunki egy gyönyörű színes madár, amely a magas Andok erdeiben él. Nem csoda, hogy a perui Tambopata-völgy gazdái róla nevezték el az arabica ültetvényüket. Amennyire öröm látni egy tunkit, annyira öröm megkóstolni egy tunkit.  A bőségesen tejcsokoládé édességét kíméletes lime egészíti ki. Mint a madártoll oly könnyű, ez a kávé és mint a madárdal oly kecses. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 910 Ft /1000 g 1 791 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.

NICARAGUA SHG ESTELI BIO – szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

NICARAGUA SHG ESTELI BIO – szemes kávé

A kitartás, az elszántság és a gondoskodás szimbóluma lehet ez a nicaraguai finomság. Az ország északi részén található ültetvényeken gazdálkodó Las Diosas szövetkezet asszonyai termesztették. A magashegyi arabica kávéjukban a tejcsokoládé és a gyümölcsök jegyei csendülnek fel, amelyeket enyhe dohányos jegyek egészítenek ki. Egy csodálatos kávé egy csodálatos történettel! Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
A megfigyelő elküldésével egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

Kongo Ngula BIO - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

Kongo Ngula BIO - szemes kávé

A magashegyi kávé szerelmeseinek, a biotermesztés rajongóinak, a vonzó ízű és szokatlan aromájú italok kedvelőinek - a kongói Kivu régióból származó, kiváló minőségű kávébabokat pörkölünk Önnek és barátainak. Olyan élményt nyújt, amely édes, mint a méz, kesernyés, mint a grapefruit, és lédús, mint a szilva. Kóstolja meg az ásványok, a baobabok és a hegyi gorillák földjéről származó kávét. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 405 Ft /1000 g 1 640 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk péntekig, 2023. 09. 29.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »