06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MALAWI PB – SZEMES KÁVÉ

Kód: 1445
Értékelés: jó, 1 vélemény

Malawi, talán már a zászlajával is a kávéra utal. Alul zöld, mint a cserjék, a közepe piros, mint a kávécserjék termése, felül pedig fekete, mint maga az ital, amely a kávészemekből készül. A délkelet-afrikai, szokatlanul kerek kávészemek lassan világhírűvé válnak. A mezőgazdasági szövetkezetek kis hálózata rendkívül érdekes kávét termelnek. Az ország déli részén növekvő kávészemekben a piros gyümölcsök, a csokoládé, és a gyógynövények íze tükröződik vissza. A belőlük elkészített kávénak az utóíze a fűszerek tónusaitól villog, és elrepíti Önöket a messzi tájakra…

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 592 Ft /1000 g 1 259 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Malawi
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Thyolo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Fűszer
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Malawi PB kávénak mindenki örülni fog, aki kedveli az enyhe, és közepes savasságot, a gyümölcsöt, és a csokoládét. A kávét mindez jellemzi, és még egy kis gyógynövényes pikánság is a végén. Sőt, a 100% -os Arabica illata lágyan gyümölcsös, és virágos, a habja könnyű, de összetartó.

A kávé eredete

A kávécserjéket Malawiba a skót misszionáriusok hozták el. De az összes bokrot sajnos elpusztította a gombás betegség. Bár ez a megbetegedés ebben a kis afrikai országban a kávétermelés végét jelentette, az etiópiai kutatók ismét megpróbálkoztak a kávécserjék újraültetésével. A próbálkozásuk sikeres lett! A Gesha, és Agaro fajták kávéfái nem pusztultak ki az elültetésük után. Ez mind a 20. század elején történt, később Caturra, Catimor, Catuai, és más kávéfajtákat is elültettek a területen. Az első szövetkezet 1946-ban alakult Malawiban, Mzuzu Coffee Planters Cooperative Union Limited néven. Mint látható, Malawiban a kávé nem rendelkezik 100 éves múlttal, másrészt a betakarítása egyre népszerűbb a fogyasztók körében. A bogyók túlnyomó többségét a mezőgazdasági termelők átmosásos technikával dolgozzák fel, amelynek köszönhetően a kávészemek tiszták, és édes ízűek. Az egész folyamat a vörös kávécseresznyék beáztatásával kezdődik, mely során az éretlen bogyók elkülönülnek az érett kávécseresznyéktől. Ezután a bogyókat a zúzólapokon keresztül préselik, így szabadítják meg a kávészemeket a húsos bevonatuktól. Ezt a több napos fermentáció követi a fermentációs edényekben. A kávébabok fehér, édes pépes bevonata a természetes kémiai folyamat során feloldódik. Végül a zöld kávészemeket meg kell szárítani, vagy szárítóban, vagy közvetlen napfényben.

A Malawi PB kávét atipikusan kerek kávészemek jellemzik. Gyöngykávénak is nevezik, és kis túlzással hasonlóan ritka, mint a folyógyöngy. A kávészemek alakja annak köszönhető, hogy a kávécseresznyék az átlagostól eltérően nem két, hanem csak egy kávészemet rejtenek magukban. A mezőgazdasági termelők elkülönítik ezeket a kávészemeket, mivel sokkal aromásabbak, és az átlagosnál édesebbek. Emellett a PB (peaberry) kávé nagyon érdekes küllemű.

Malawi-ban a kávé áprilistól szeptemberig szüretelhető. E szubtrópusi éghajlatú országban évente kétszer esedékes az esős időszak, mégpedig októbertől novemberig, és májustól júniusig. A kávécserjék számára a magas páratartalom előnyös, de a kávécserjék termései csak a hosszan tartó, napos időben érlelődnek meg. Az ország hőmérséklete szezonálisan változó, továbbá a hőmérséklete a tengerszint feletti magasságának a változásától is függ. Nem szokatlan például, hogy a Nyika fennsíkon júliusban fagy. Ami a mezőgazdaságot illeti, Malawi exportbevételének a nagy részét épp az teszi ki. A világba leggyakrabban dohányt, cukrot, a teát, és a pamutot exportálnak. Amint már azt említettük, az utóbbi években, a kiváló minőségű kávé is hozzáadódott ezekhez az exportcikkekhez.

A kávé termelést Malawiban a kávészövetkezetek kis hálózatai, és öt nagyobb, délen található vállalkozás alkotja. Becslések szerint 3-4 ezer kistermelőről van szó, akik évente 350-450 tonna kávét termelnek, és dolgoznak fel. Malawiban a legtöbb ültetvényt 900-1200 méter tengerszint feletti magasságban helyezik el, de a kisüzemek akár 2500 méteres tengerszint feletti magasságban is kiültetik a kávécserjéiket. A kávét árnyékolás nélkül termesztik. Végül azt is meg kell, hogy említsük, hogy a malawii kávéiparban több ezer nagyon szegény nő dolgozik. A szövetkezeteknek hála, a kávét tisztességes beszerzési áron sikerül eladniuk, így javíthatnak a családjaik életszínvonalán.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 6.

Értékelés:
Kellemes ízű, nem igazán karakteres, ami talán az alacsony savasság miatt van. Még barátkozom vele.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KENYA AA SZUPERSZTÁR szemes kávé

A dupla ás szupersztár nagyon intenzív koffein élményt nyújt. Ez a száz százalékos kenyai arabika a garancia a kiemelkedő aromára, a kellemes savasságra és a gyümölcsös harmóniára. A bársonyos lágyságba rögtön az első korty után beleszeret. A második igazolja, hogy a legjobbat választotta. A harmadik kóstolással a mennyország felé repül. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
15 366 Ft /1000 g 1 537 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE szemes kávé

Az emberek két csoportját különböztetjük meg, a kávé imádók csoportját és akik csak most kezdik a kávé ízét megkedvelni. Készítse a Yirga Cheffe válogatott  kávét nagyobb társaság számára. A virágos aromájával több jelenlévőt is odacsalogat.  Az egyik legnemesebb etiópiai kávé forró, mint az ottani napocska és olyan változatos, mint a kelet-afrikai táj. Örömöt, energiát és a természet csodáit találhatja benne. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
12 662 Ft /1000 g 1 266 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021

DELIKÁT TANDEM - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

DELIKÁT TANDEM - eszpresszó keverék minőségi szemes kávé

Ki nem szeretné a nektarint, csokoládét és mandulát egy kis csészébe? Különösen akkor, ha hosszú ideig kellemes az érzékekeinknek. A Delikát tandemt a brazil és guatemalai arabicaból készítettük, amelyet gyönyörűen egészít ki a mosott indiai robusta. Az eszpresszó csodálatos ízét tekintve keressük meg az egyes kávék és pörkölő természetes tulajdonságait. Mindegyikkel külön-külön foglalkoztak és pontosan úgy, ahogy szükség volt rá. A kifinomult íz ideális a pihenésre. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
11 986 Ft /1000 g 1 199 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk szerdáig, 10. 6. 2021
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »