06 30 842 5200 (H-P 7-17 óra)
0 Db
0 Ft
Üres a kosár. Javítsuk ki!
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft

MALAWI PB – SZEMES KÁVÉ

Kód: 1445
Értékelés: jó, 1 vélemény

Malawi, talán már a zászlajával is a kávéra utal. Alul zöld, mint a cserjék, a közepe piros, mint a kávécserjék termése, felül pedig fekete, mint maga az ital, amely a kávészemekből készül. A délkelet-afrikai, szokatlanul kerek kávészemek lassan világhírűvé válnak. A mezőgazdasági szövetkezetek kis hálózata rendkívül érdekes kávét termelnek. Az ország déli részén növekvő kávészemekben a piros gyümölcsök, a csokoládé, és a gyógynövények íze tükröződik vissza. A belőlük elkészített kávénak az utóíze a fűszerek tónusaitól villog, és elrepíti Önöket a messzi tájakra…

Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
16 622 Ft /1000 g 1 662 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Ne fizessen postaköltséget! Rendeljen még 9 900 Ft és ingyenesen megkapja.
 
9 900 Ft
Származási hely
Származási hely:
Malawi
Fajta
Fajta:
Catuai
Vidék
Vidék:
Thyolo
Tengerszint f. m.
Tengerszint f. m.:
1200m
Íz
Íz:
Csokoládé , Gyümölcs, Fűszer
Feldolgozás
Feldolgozás:
Nedves

Összetétel

Arabica 100%

A kávé íze és habja

A Malawi PB kávénak mindenki örülni fog, aki kedveli az enyhe, és közepes savasságot, a gyümölcsöt, és a csokoládét. A kávét mindez jellemzi, és még egy kis gyógynövényes pikánság is a végén. Sőt, a 100% -os Arabica illata lágyan gyümölcsös, és virágos, a habja könnyű, de összetartó.

A kávé eredete

A kávécserjéket Malawiba a skót misszionáriusok hozták el. De az összes bokrot sajnos elpusztította a gombás betegség. Bár ez a megbetegedés ebben a kis afrikai országban a kávétermelés végét jelentette, az etiópiai kutatók ismét megpróbálkoztak a kávécserjék újraültetésével. A próbálkozásuk sikeres lett! A Gesha, és Agaro fajták kávéfái nem pusztultak ki az elültetésük után. Ez mind a 20. század elején történt, később Caturra, Catimor, Catuai, és más kávéfajtákat is elültettek a területen. Az első szövetkezet 1946-ban alakult Malawiban, Mzuzu Coffee Planters Cooperative Union Limited néven. Mint látható, Malawiban a kávé nem rendelkezik 100 éves múlttal, másrészt a betakarítása egyre népszerűbb a fogyasztók körében. A bogyók túlnyomó többségét a mezőgazdasági termelők átmosásos technikával dolgozzák fel, amelynek köszönhetően a kávészemek tiszták, és édes ízűek. Az egész folyamat a vörös kávécseresznyék beáztatásával kezdődik, mely során az éretlen bogyók elkülönülnek az érett kávécseresznyéktől. Ezután a bogyókat a zúzólapokon keresztül préselik, így szabadítják meg a kávészemeket a húsos bevonatuktól. Ezt a több napos fermentáció követi a fermentációs edényekben. A kávébabok fehér, édes pépes bevonata a természetes kémiai folyamat során feloldódik. Végül a zöld kávészemeket meg kell szárítani, vagy szárítóban, vagy közvetlen napfényben.

A Malawi PB kávét atipikusan kerek kávészemek jellemzik. Gyöngykávénak is nevezik, és kis túlzással hasonlóan ritka, mint a folyógyöngy. A kávészemek alakja annak köszönhető, hogy a kávécseresznyék az átlagostól eltérően nem két, hanem csak egy kávészemet rejtenek magukban. A mezőgazdasági termelők elkülönítik ezeket a kávészemeket, mivel sokkal aromásabbak, és az átlagosnál édesebbek. Emellett a PB (peaberry) kávé nagyon érdekes küllemű.

Malawi-ban a kávé áprilistól szeptemberig szüretelhető. E szubtrópusi éghajlatú országban évente kétszer esedékes az esős időszak, mégpedig októbertől novemberig, és májustól júniusig. A kávécserjék számára a magas páratartalom előnyös, de a kávécserjék termései csak a hosszan tartó, napos időben érlelődnek meg. Az ország hőmérséklete szezonálisan változó, továbbá a hőmérséklete a tengerszint feletti magasságának a változásától is függ. Nem szokatlan például, hogy a Nyika fennsíkon júliusban fagy. Ami a mezőgazdaságot illeti, Malawi exportbevételének a nagy részét épp az teszi ki. A világba leggyakrabban dohányt, cukrot, a teát, és a pamutot exportálnak. Amint már azt említettük, az utóbbi években, a kiváló minőségű kávé is hozzáadódott ezekhez az exportcikkekhez.

A kávé termelést Malawiban a kávészövetkezetek kis hálózatai, és öt nagyobb, délen található vállalkozás alkotja. Becslések szerint 3-4 ezer kistermelőről van szó, akik évente 350-450 tonna kávét termelnek, és dolgoznak fel. Malawiban a legtöbb ültetvényt 900-1200 méter tengerszint feletti magasságban helyezik el, de a kisüzemek akár 2500 méteres tengerszint feletti magasságban is kiültetik a kávécserjéiket. A kávét árnyékolás nélkül termesztik. Végül azt is meg kell, hogy említsük, hogy a malawii kávéiparban több ezer nagyon szegény nő dolgozik. A szövetkezeteknek hála, a kávét tisztességes beszerzési áron sikerül eladniuk, így javíthatnak a családjaik életszínvonalán.

Hatásai - kávék

Arabica
Hatásai - arabica

Kávé csomagolásának bemutatása

A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.

Használati útmutató

A kávét a fajtájának megfelelően őröljük le.
Egy csésze kávéhoz használjon legalább 1,5-2 teáskanál (kb. 7 g) őrölt kávét.
Kb. 95 °C-os vízzel öntse le a kávét.

Íz és tónus:
Intenzitás
Savasság
Pörkölés
Szem
Feldolgozás

Tanácsra van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot Anitával!
06 30 842 5200
anita@manucafe.hu
Segítsen másoknak is a választásban:

5. 6.

Értékelés:
Kellemes ízű, nem igazán karakteres, ami talán az alacsony savasság miatt van. Még barátkozom vele.

Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:


PERU ANDES GOLD szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

PERU ANDES GOLD szemes kávé

Azok számára, akik szeretik a megtartani a tempót, de a kávéház rajongóinak is gazdag és személyre szabott ínyencséget hoztunk. A dél-amerikai kávé valódi öröm forrás - megtalálhatjuk benne a kedvenc kombinációt, az édes csokoládét és gyümölcsöt minimális mogyoró utóízzel. Az alacsony savasság adja a kellemes könnyedséget ennek a száz százalékos arabikának. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
13 963 Ft /1000 g 1 396 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

ZAMBIA AA - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

ZAMBIA AA - szemes kávé

Lusaka a fővárosa, Khoinok az eredeti lakosai, a természeti szépségeinek jelentős felfedezője, Emil Holub. A dél-afrikai Zambia számos egyéb látnivalóval rendelkezik. Az egyik a kávé termesztése, amely az 1940-es évek óta a fejlődő országgal együtt fejlődik. A zambiai kávé napjainkban még nem nyerte el a megérdemelt elismerését, amit már megérdemelne. Mi már az egyedi minőségéről rég meg vagyunk győződve. Kóstolja meg, és győződjön meg róla saját maga. A zambiai kávéról… Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 575 Ft /1000 g 1 758 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.

KELET -TIMOR - szemes kávé
Cége van? Ne hagyja figyelmen kívül vállalati feltételek.

KELET -TIMOR - szemes kávé

Kis terület, nagy szerelem a kávé iránt. Kelet-Timor egy nehéz sorsú ország. Ennek ellenére kiváló minőségű és tökéletes ízű kávét ad a világnak. Az egyedi hibrid kávé növényeket vidéki gazdák termesztik, elavult infrastruktúrától és ingatag gazdaságoktól függően. Szerencsére erős kezekkel és elegendő tapasztalattal rendelkeznek. Ennek eredményeként a kávébabot Alf Kramer, a vezető szakember úgy jellemezte, hogy „among the top 1% in quality and price worldwide“. Több az áru részleteiben
Nagy csomagolás:
Kis csomagolás:
Darálás:
17 057 Ft /1000 g 1 706 Ft /100 g
Frissen pörköljük és szállítjuk csütörtökig, 2023. 03. 30.
Bármikor kijelentkezhet. A hírlevelet 14 naponta küldjük.
Bejelentkezés a kedvezményekhez,hírek és érdekességekhez egyetért a személyes adatok feldolgozásával.

  Ingyenes szállítás 9900 Ft-tól | Kedvezmény a ManuTippjeibe való feliratkozásra »