

Kolumbia – liofilizált instant kávé 100% arabica
A kolumbiai arabica ismert a lágy, csokoládés-diós ízéről. Ez az instant változat pontosan ilyen. Bárki, aki egy nagyszerű, mégis gyorsan elkészíthető csészére vágyik, imádni fogja. Az instant kávé tökéletes a népszerű dalgona kávé vagy jegeskávé elkészítéséhez is.
Összetétel
Arabica 100%Crema és a kávé íze
A Kolumbia - liofilizált instant kávé 100% arabica a közepes savtartalmú kávék közé tartozik. Ízében diófélék és étcsokoládé található.
A tökéletes ízélmény érdekében öntsön forró, de ne forrásban lévő vizet a kávéra.
A kávé eredete
A kolumbiai kávé története a 18. században kezdődött, amikor holland misszionáriusok kávéfákat hoztak az országba. Az első kis ültetvényeket északkeleten hozták létre, majd fokozatosan Kolumbia egész területén elkezdték a gazdák a cserjéket termeszteni. Kolumbiából 1835-ben exportáltak először kávébabot az Egyesült Államokba.
Az úgynevezett haciendák, azaz a nagy gazdaságok a 20. század elején még mindig néhány tulajdonos kezében voltak. Néhány évvel később azonban megalakult az Eje Cafetero csoport, hogy összefogja a termelőket és képviselje őket a világpiacon. A nagy gazdasági világválság után, amikor sok hacienda csődbe ment, a kormány úgy döntött, hogy felvásárolja a gazdaságokat, és eladja őket a dolgozóknak. Azóta sok olyan kis gazdaság van Kolumbiában, amely a kávén kívül más növényeket is termeszt.
A helyi kávé finom savassággal, csokoládé, dió és karamell jegyekkel rendelkezik. A gondos feldolgozásnak köszönhetően csodálatos aromája van. A gazdák kézzel szedik a kávécseresznyét, a nyers zöld kávébabot 14-30 órán át erjedni hagyják, majd végül megszárítják.
Hogyan lehet egy ilyen termésből instant kávét előállítani? Kétféleképpen lehetséges, mi a fagyasztva szárítással előállított kávét részesítjük előnyben. Először is a zöld kávét meg pörkölni, majd őrölni kell, és magas koncentrációjú főzetet kell készíteni belőle. Ezt le kell szűrni, majd csökkentett nyomáson, körülbelül -40 ⁰C-os hőmérsékleten lefagyasztani. A szublimálás során apró, fényes kristályokból álló instant, vagy ha úgy tetszik, oldódó kávé keletkezik.
Az instant kávé a 20. század közepe táján kezdett megjelenni a piacon. A fagyasztva szárítással (ellentétben a porlasztva szárítással) készült kávék megőrzik a maximális aromát és ízt, ezért nagyon népszerűek. Csak forró vizet vagy tejet kell ráönteni.
Kávé csomagolásának bemutatása
A kávé kiváló minőségű alumínium csomagolásban van csomagolva, amely nem tartalmaz különösebb grafikai elemeket, mivel cégünk elsősorban az ízre és a minőségre összpontosít. A kávé tényleges frissességét is ellenőrizheti a szelepnek köszönhetően, amely a pörkölés után keletkező gázokat felszabadítja. Minőségi csomagolás, amely megőrzi a kávé karakterét. A kávé mindig hermetikusan van csomagolva, hogy ellenálljon a nedvességnek, a fénynek és a külső szagoknak.
Használati útmutató
A jó előkészítés érdekében válasszon ki egy 90 ml-es kis bögrét.
1. Használjon 1 vagy 2 teáskanál kávét, és öntse fel a forralt vizzel 90 ° C. A forró víz előkészíti a kávét a jellegzetes ízére.
2. A kávé elkészítéséhez használjon mindig friss vizet.

























Tanácsra van szüksége?

A termékhez tartozó legnépszerűbb tartozékok
Ötletet szeretne? Mások vásároltak még:

ECUADORI - liofilizált instant kávé

PERU BIO LIOFILIZÁLT INSTANT KÁVÉ 100% ARABICA
